Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MisQa7 napisał(a):
Jeny dziewczyny ale zbicie tu leżeć 😞 nie mogę zasnąć 😞 jednak co domek to domek..

nikt nie lubi szpitali 🤔 ale przynajmniej jesteś pod opieką i..... nie musisz gotować obiadu 🙃 zawsze znajdą się jakieś pocieszające plusy 🙂

eveline ja też otrivinem psikałam, nawet tym zwykłym

napaliłam się i chyba kupie jeszcze kosz mojżesza dla dzidzi 😜 macie takie cudo?

• Mamusia
Dziewczyny ode mnie z sali pojechały dziś na wywołanie porodu więc jestem sama na sali 😞 A co do gotowania obiadu to wolałabym już gotować swój w domku bo szału z jedzeniem tu nie ma.. Wczoraj kolacja była o 17... dobrze, że mam trochę swojego jedzenia to wieczorem jeszcze podjem 🙂

wrociłam do domu i jak w zegareczku o 5 pobudka potem jeszcze troszke o 8.30 siusiu jeszcze troszke 10.30 pobudka 🤪
no co do jedzenia to trzeba mniec swoje bo człowiek głodny chodzi potem po porodzie moze nam sie tak nie bedzie chciało jesc ale poki co trzeba sie dokarmiac 😁 w niedziele Maciej mi obiad przywiozł 😜
lenia mam takiego dziś ze szok, dopiero sie za sniadanie wezme i obiad zrobie to czas zleci 🤪

Ewuś do czerwca chcesz czekać?? 😜 hahah podobno 2 dzieci szybciej sie rodza czasami 🙂
mi wszyscy wroza ze jutro bo mamy uroczystosc w rodzinie 🙂
teraz gotuje sobie potrawke juz jestem taka głodna ze szok 😁 potem pojde w miasto z małzonkiem jeszcze upieke sobie slodkie bułeczki własnie wychaczylam przepis w gazecie 🤪

• Mamusia
kurde belek to ja tez chyba powinnam byc w szpitalu 🙂
też już nie mam szyjki już sie całkowicie skróciła i rozwarcie na palca jednego czyli chyba jakiś 1 cm w sumie zależy czyjego palca pbrać pod uwage : 🙂 moj to 1 cm a lekarza to ze 2 może 🙂
pojadę jak coś zacznie mi sie dziać...

w nocy mialam okropne bóle brzuszka i mala mnie strasznie kopala była bardzo ruchliwa ...jak dziś bedzie taki sam ból to jade też.

• Mamusia
Dziewczyny jestem !!! To co się dzieje w tej naszej Polsce jest nie do opisania !

Odesłali mnie z kwitkiem z tego szpitala mimo, że miałam skierowanie ! Całe szczęście nie dlatego że coś im się nie podobało, ale lekarz przebiegł calutki oddział i nie było ani jednego wolnego łóżka !!!

Powiedział, że jak zacznie mi się akcja co 6 minut ze skurczem trwającym około 30 sekund to mam przyjechać, wtedy wezmą mnie na porodówkę.
Rozwarcie na 2 palce, szyjki nie stwierdzono.
Mój lekarz powiedział, żebym wzięła teraz magnez a rano zadzwoniła czy zwolniło się miejsce, ech.

Mały waży 3500 kg i mówią, że jak teraz przyjdzie na świat to spokojnie da sobie radę 🙂 więc jest to jakieś pocieszenie.

No cóż, pozostaje mi leżeć i czekać 🙂
Mam nadzieje, że do jutra przetrzyma mnie ten moj synuś.

Ewuś Ty też się pilnuj jak już miałaś skurcze w tak krótkim odstępie.
Ewelinka kuruj się, żeby małego przywitać bez bakterii.

• Mamusia
no to ładnie....nie wyobrazam sobie w takim stresie wracac do domku z takim rozwarciem i tylko z tego powodu ze nie ma miejsca dla mnie w szpitalu...ale bym im nagadala :P

ja układam ubranka dla małej w szafie,mam ich tyle ze musze posortowac te wieksze chowam do pudełeczka i na dno szafy położe.
ja zakropiłam tym otrivinem wczesniej i juz nie mam kataru 🙂
ale za to jakiś suchy kaszel mam i bardełko boli
na noc wypije chyba z litr mleka z miodem masłem i czosnkiem 🙂

• Mamusia
Ewelinko nie ma co im nagadać, bo jak jutro albo pojutrze tam wrócę, to nie chciałabym aby później niekorzystnie odbiło się to na mnie bądź maluszku.
Dlatego zacisnęłam zęby i grzecznie wróciłam do domku. Leżę, póki co - skurcze się uspokoiły.
Zobaczymy jak nocka minie