Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a my wczoraj wieczorem bylismy na pogotowiu 😞 mały tak krzyczał ze szok a ja płakałam razem z nim 😞 ale okazało sie ze to kolki sa dostał czopki i przespał cała noc tylko z pobudka na jedzenie i lulu. bo poprzednia noc spał tylko 2godziny i w dzien tez nic bylismy wyczerpani ale teraz jest ok

• Mamusia
Asia, wypieprz to sztuczne mleko ! Bo maluszek się męczy biedny.
Może warto dołozyć wszelkich starań, żeby karmić piersią albo odciągać na każde karmienie dla jego dobra.
Natalka przez sztuczne mleko ma zwichrowany układ pokarmowy, zaparcia i zatwardzenia po dziś dzień ....

no własnie moj pokarm sie skonczył juz w weekend poprostu przestało leciec i koniec 😞 tak to jest cyc wielki a w srodku bąbelki 😜 sciagalam dostawiałam nawet malego jak był spokojny ale nic nie dawało i nawet mam herbatke na laktacje i bawarki pije i nic a jak wrociłam do domu ciurkiem leciało nie wiem czemu przestało co dziennie sciagałam co prawda po 50ml ale było a teraz nic 😞 a tak chciałam karmic diete stosuje cały czas moze jak małemu minie to wszystko cos jeszcze poleci

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂
na sam początek GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK 😁
Jak mnie tu u was długo nie było, niestety moja córcia pochłania całkowicie mój czas, mało tego od paru dni męczymy się z kolką wyje dzień i noc jestem wykończona a położna wypisała mi taką dietę, że najlepiej jakbym nic nie jadła 😞 ... dziś już jest lepiej może jej przejdzie 🙂
karmię piersią i małej najlepiej się śpi kiedy wisi na cycu 🙂
A jak wasze maleństwa mają apetyt ? ja nigdy nie wiem ile czasu mam ją karmić...
ASIA NIE MOŻESZ SIĘ DENERWOWAĆ BO I MAŁY SIĘ BĘDZIE DENERWOWAĆ RAZEM Z TOBĄ A TO NIC NIE DA, KOLKA TO STRASZNA ZMORA NAJLEPIEJ POMAGA CIERPLIWOŚĆ I SPOKÓJ JAK TO MOJA LEKARKA MÓWI ...MATKA W STRESIE DZIECIAK DRZE SIĘ ... 🙂

• Mamusia
Witajcie kochane 😆
SERDECZNIE GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM I ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWECZKA DZIECIACZKOM 😆
My od poniedziałku jesteśmy w domu. Powiem Wam tak to jest cyrk na kółkach przy 2 tak małych dzieci 😆 Jakoś staramy się to wszytko ogarniać ale bywa wesoło. Ja po porodzie ciężko do siebie dochodzę bo niestety mam obrzęk który strasznie powolutku zanika 😞 Boli jak diabli ale jakoś trzeba wytrzymać.
Z pokarmem jest oki a synek doskonale potrafi ssać pierś więc chociaż sutki nie bolą.
W sobotę będę miała pomoc bo przyjedzie mama więc czekam z utęsknieniem.

Hej dziewczyny! My nadal w szpitalu. Mieliśmy dziś wyjść do domu ale małemu robią jeszcze jakieś badania tak więc wyjdziemy dopiero jutro. Mały jest boski i chyba jest najgrzeczniejszym dzieckiem na oddziale . problemu z pokarmem jak narazie nie ma. Mały ładnie ssie itd. Trzymam kciuki za dwupakow i pozdrawiam wszystkie mamuski

Ja nadal w dwupaku.
Po wizycie i usg wszystko w porządku, coś tam zaczyna sie dziać.
Nadal muszę cierpliwie czekać a jak nie to w poniedziałek rano do szpitala.
Oj już mogłoby sie zacząć bo chce dołączyć do grona mam!!

• Mamusia
Gratulacje 🙂

A u mnie tez narazie nic.. lekarz stwierdzil ze szyjka jest rozpulchniona i rozwarcie na opuszek..A ja jakis kryzys przechodze.. zero humoru 😞. Od poniedziałku mam chodzić na KTG do szpitala to chociaż coś się bedzie działo.. Ehh chcialabym zeby bylo juz po wszystkim 😞..

Ja szczerze mówiąc to w te zagadnienia szczepionkowe to sie nie zaglebialam jeszcze i niestety nie znam zewnętrznych opini.
Ja na pewno zaszczepie synka szczepionkami zintegrowanymi i na rotawirusy i pneumokoki tez bo bede korzystać ze żłobka.

• Mamusia
Kasiu gratulacje 😆
Jeśli chodzi o szczepienia biorę wszystkie podstawowe. Nie będę płacić tylko po to aby dziecko było 1 raz ukute. Moja Hania rewelacyjnie znosiła wszystkie szczepienia.
Teraz jest jakaś chora nagonka na rodziców z tymi płatnymi szczepieniami.

• Mamusia
Moja koleżanka wykupiła swojemu synkowi ta platna szczepionke.. i mały dostał autyzmu. Okazało się ze bylo za duże stężenie rtęci, czy czegoś.Co prawda było to 5 lat temu, ale ja na pewno moją zaszczepię tylko na to co trzeba, nawet zadnych na rotawirusy ani nic w tym stylu nie kupie.. Kiedys tego nie bylo i jakos wszyscy zyjemy i jestesmy zdrowi 🙂

• Mamusia
Ewa, mnie to już nawet nie o pieniądze i ilość ukłuć się rozchodzi, tylko o same szczepionki.
Stare zawierają w sobie duże ilości rtęci, ołowiu i innych konserwantów, które mogą odbić się dużym odczynem poszczepiennym w przeróżnych postaciach.
Natomiast skojarzone są używane od stosunkowo niedługiego czasu i nie wiadomo jakie skutki mogą dać w przyszłości. Natomiast na tym etapie wiemy, że są bardziej oczyszczone z tych wszystkich syfów.
Nie umiem spać w nocy, zastanawiając się która decyzja będzie korzystna dla Bartunia...

• Mamusia
WITAMY KASIĘ W GRONIE SZCZĘŚLIWYCH MAMUSIEK

stokrotka, ewelina27 spoko doczekasz się, innej opcji nie ma 😁
konefka powiem ci że gdy miałam kryzys to się właśnie zastanawiałam jak ty z dwójką dzieciaków się organizujesz 🙂 miałam tak jak teraz sandra26 - 😁 sajgon, ale jest już lepiej
gigus a może poszukaj jakiejś poradni laktacyjnej... nie poddawaj sie tak łatwo
gusia80 ja jeszcze nawet nie zaczełam sie orientowac w szczepionkach

u nas aktualnie spokój... małego karmie czasem piersią (nie wychodzi mi bezbolesne przystawianie ale się nie poddaje) a czasem butlą (laktatory to cudowne urządzenia !). jak się dzieciak nie budzi po 3 godzinach to budzicie na karmienie?

• Mamusia
Hej dziewczynki! Wczoraj byłam u mojej gin, zrobiła mi KTG i już się jakieś tam skurcze zapisują które wyczuwam, przez ostatnie 3 dni bardzo często twardnieje mi brzuch, niby wszystko jeszcze pozamykane, ale mówi ze szyjka jest króciutka. Co prawda rozwarcia jeszcze nie mam, ale mówiła ze u pierworódek najpierw szyjka musi się skrócić na maksa a potem dopiero zaczyna się rozwarcie. Mam pojechać jeszcze do niej w poniedziałek na KTG, choć twierdzi, że to wątpliwa sprawa czy zdążymy się zobaczyć 😁 Śmiała się, że mąż może zacząć mi pomagać urodzić 🙃 Teraz już się tak nie oszczędzam w domku jak wcześniej, wzięłam się za porządki domowe 🙂 Może to coś dopomoże 😎 Pozdrawiam Was wszystkie 😘

hejo... no ja już nie mam nic w cycach 😞 moj synek dziś śpi cały dzien w nocy troszke nie spał ale chyba już mu przechodzi nie boli go to śpi 😜
na jedzenie budze go tak po 4 godzinach pomalutku go smyram po włoskach 😜 bo potem nawet nie moge go przewinac jak jest głodny 🙂 Kochany jest Moj Syneczek

• Mamusia
co do szczepionek,biorę wszystkie podstawowe nie płatne .... a jeżeli chodzi o rotawirusy to już kolejna położna i pediatra mówi, że czasem jest to bez sensu bo to jest teraz tak popularny wirus, że można zaszczepić a na drugi dzień dziecko może być i tak chore,,,więc się zastanawiam...

• Mamusia
Bartka do karmienia to budzić nie trzeba 😁
Co trzy godziny opróżnia oby dwa cyce i idzie w kimę na kolejne trzy 😁
W nocy jak tylko zaczyna się wiercić to dostaje cyca zanim zdąży zapłakać po czym najedzony znowu zasypia, tym samym cisza panuje 😁 żeby Natalka mogła się wysypiać do szkoły 😁
Dzisiaj Mały został pod opieką taty a my z Młodą wyrwałyśmy na zakupy, chyba z 3 h nas nie było 🙂
Ania, masz racje bez laktatora to nie byłoby możliwe 🙂
Ja piję herbatkę laktacyjną z Hippa aby oprócz karmienia móc jeszcze odciągać, bo Bartol tak wysysa, że nie mam już z czego odciągnąć 🙂

• Mamusia
Gratulacje dla wszystkich nowych mam.
Dwupaczki trzymam za was kciuki 🙂

Dziewczyny ja aktualnie umieram. Mam infekcje w piersiach. Wczoraj gorączka 41 stopni. Wszystko mnie boli, dosłownie każdy kawałek mojego ciała 😞 dostałam aż dwa antybiotyki do tego kodeine przeciwbólowo i jestem jak naćpana. Przekichane, bo gorączka od wczoraj obniżyła się tylko do 39 stopni a ja mam problem nawet z pójściem do toalety bo od tych prochów mam zawroty głowy 😞

Z dobrych wieści u nas tyle, że Kacperek pięknie przybiera na wadze, już prawie sztywno trzyma głowę!!! Tak też jestem w szoku, tym bardziej, że jest delikatnym wczesniaczkiemzesniaczkiem. Tomuś od wtorku zaczął chodzic do przedszkola i na szczęście nie ma żadnego problemu żeby został sam 🙂 mój dzielny przedszkolaczek 🙂 Remont w domu jako tako narazie zrobiony, jak finans narazie e pozwolą you będziemy