Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dziś była ciężka noc 🤢 ojjjj nie pospałam sobie. schemat był taki: wstał o 2, papu, kupka do 2.30, potem budzenie sąsiadów do 3 i lulu, sen do 4 i od nowa: papu, kupka, beczenie..... mąż nad ranem powiedział że mogę sobie obiad darować i przespać do południa jak się będzie dało 🙃 teraz właśnie mam luz więc się spieszę z pisaniem i do łóżeczka.
jestem pełna podziwu dla dziewczyn które maja 2 małych dzieci, to na prawde trudne 😮

co do przewijania: alantan pomógł na odparzenie - zmniejsza się 😆, a co do sikania to mój powinien mieć na drugie Siurek 😁 jak zmieniam mu pieluchę to jest 60% szans że się posika po pachy - już pare razy wylądował pod kranem w umywalce 🙃 a że nie lubi się przebierać to jest ryk na całe osiedle

płacz to tylko kumam na papu bo to takie płaczo-szczekanko 😜 ale reszta..... ehhh 🤔
dopisujcie się dziewczyny do mamusiek.net

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a moja Hania jst bardzo grzeczna,nie płacze tylko śpi i je 🙂
ma miesiąc skończony i przytyła już 1,7kg 🙂 i jest tylko na piersi 🙂
zrobiło jej sie na lewym ramienu coś podobne bardzo do śladu po szczepieniu...tylko ze ona była szczepiona ostatni raz w dzień wypisu ze szpitala...jst to mala czerwona lkko wypukla plamka zaczerwieniona....

• Mamusia
nie poszłam spać, umyłam sobie głowę 😎 teraz żałuje bo mały coś dłużej śpi i zdążyłabym przytulić się po podusi... a teraz już się nie opłaca

pozazdrościć takiego spokojnego szkraba 😎 no to właśnie to na gruźlice bo wychodzi z opóźnieniem 🙂 u mojego też już powoli widać miejsce szczepienia - nie ruszać!

mój był ważony w 3 tyg - przybył 800g

• Mamusia
Fajnie Aniu że pomogło. Alantan jest super na odparzenia. I masz rację, z dwójką małych dzsieci bywa ciężko.
My z siusianiem mieliśmy podobne przygody z dwa razy ;-) . Dalej walczymy z kopiami. Jest sporo lepiej ale nie przeszły całkiem mimo podawania kropel. Jeszcze doszły kostki na buzi i zaczęła mu się lekko skórka przesuszać i schodzić ale to drugie to na dłoniach. Nie wiem czy nie przez niedrapki. Jutro idziemy do lekarza na pierwszą wizytę to popytam o wszystko. Może te problemy to jakaś alergia. Może mleko mu nie pasuje. Nie wiem. Nie miałam takich problemów przy Pawełku.

• Mamusia
Kochane podbijam stawkę 😁
Oprócz sikanie po pachy podczas przewijania u nas nowość 😁
Bartol zrobił kupsko podczas kąpieli 😁 😁 😁 już dwa razy 😁
Ledwie go włozyliśmy do wanienki, to trzeba było na szybciacha zmieniać wodę 🙂 Ubaw po pachy 😁
Dla niego chyba największy.
Schemat zachowań podobny do Waszych pociech 🙂 Lekko nie ma, ale już miesiąc za nami. Czas szybko upływa, trzeba sie cieszyc tymi chwilami 🙂 nawet nieprzespanymi nockami 🙂

Czy Wasze maluszki tez zanim zasną to przewracają oczkami i robią rózne dziwne miny ? Bo ja już zaczynam panikować ...

hej u nas odpukac mały zapadł w sen zimowy 😜
co do akcji z kupa jest ubaw po pachy jak zrobi to ma mine taka zdziwiona ze szok a siku ostatnio marudził płakał jak go przewijałam i osikał sobie buzie 😜 rowiez bardzo zaskoczony i odrazu humory mu mineły 🙂 a własnie mały strasznie sie przeciaga podczas snu no co chwilke nie budzi go to ale czemu on tak robi nie wiem 🙂 no i zasypia z pieluszka przy nosku potem zabieram 😁
własnie przeniesmy sie na mamuski bo zaraz przesuną miesiace 🙂

• Mamusia
może akurat trafiłaś na jakieś przeciązenie, a kąpiel może za szybko po jedzonku była 😁
ponieważ tam znowu mam za mało postów do wklejenia czegoś z zewnątrz to wrzucę to jeszcze tu 🙂 [url=http://tatapad.pl/zdrowie/co-oznaczaja-gesty-noworodka-zrozumiec-mowe-ciala-sciaga/]czego chce noworodek[/url] hehe ciekawe czy się sprawdzi na naszych dzieciakach

• Mamusia
Cześć mamuśki, znów mnie dawno tu nie było a to wszystko brak czasu jedynie to czasem zajrzę na facebooka...
ale się u was dużo dzieje 🙂
Ja powoli wysiadam, przez tą diete nie mam siły, a zjem coś innego niż codzień tak jak ostatnio pomidorową i od razu małą boli brzuch i pare dni i nocy nie przespanych...
Mało tego śpi mi tylko z cyckiem w buzi ....a jaka rozpacz jest jak zabiorę to chyba nie musze mówić 🙂
a smoczka nie chce i wypluwa...
HAHA a z tymi przygodami pieluszkowymi to jest niezły ubaw... moja córa zawsze robi kupke kiedy zakładam jej pampersa i zdarzyło się już nie raz że nie zdążyłam jej podłożyć pod tyłek nowego a już kupa na pościeli... Kiedy macie pierwsze szczepionki ?

• Mamusia
gosia85 napisał(a):
Hejka 🙂
Ja od kilku dni próbuje sie zarejestrować na mamusie.net i jakos nie mogę nie wiem co jest grane 😞 i wkurza mnie to!

gosia a tego linka z maila rejestracyjnego klikłaś?

sandra a jaki masz ten smoczek? jak silikonowy to spróbuj może z lateksowym
ja na noc kłade na przewijak ceratkę taką jak pomiędzy materacem a prześcieradłem jest. dlatego nie muszę się przejmować "wypadkami" przynajmniej jak jestem na pół przytomna 🙃

my dzis mamy ostatnia wizyte połoznej. chłopczyk rosnie ciuszki za małe sie robia 🙂 odpukac jest fajnie noce przesypia 😁 co do smoczkow mamy 7 roznych ale chłopczyk wybrał LOVI. i do spania bez nie go nie da rady i pieluszka przy nosku 😁

• Mamusia
hej dziewczynki Moj synek ma 2 latka.... i mam prośbę.... im więcej lajków tym większa szansa na wygranie sowy którą chce nasz synek.. więc...akcja zorganizowana..sówka dla Marcela a oto link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=220362354793818&set=a.177593909070663.1073741830.175485459281508&type=1&theater¬if_t=like klikajcie lubie to na komentarz Monika Borek.. do dzisiaj do godz 24

• Mamusia
polemika_schola napisał(a):
gosia85 napisał(a):
Hejka 🙂
Ja od kilku dni próbuje sie zarejestrować na mamusie.net i jakos nie mogę nie wiem co jest grane 😞 i wkurza mnie to!

gosia a tego linka z maila rejestracyjnego klikłaś?

sandra a jaki masz ten smoczek? jak silikonowy to spróbuj może z lateksowym
ja na noc kłade na przewijak ceratkę taką jak pomiędzy materacem a prześcieradłem jest. dlatego nie muszę się przejmować "wypadkami" przynajmniej jak jestem na pół przytomna 🙃

Dziewczyny, a w Polsce nie ma czegos takiego jak maty do przewijania firmy Pampers. W Uk to jest bardzo popularne, ja nosze taka mate w torbie od wozka, wiec wszedzie - u znajomych czy w markecie nie musze sie obawiac, ze cos pobrudze komus. Na przewijaku mam zawsze polozona taka mate i jak mi sie zabrudzi, to zmieniam na swieza 🙂

• Mamusia
kajkack napisał(a):

Dziewczyny, a w Polsce nie ma czegos takiego jak maty do przewijania firmy Pampers. W Uk to jest bardzo popularne, ja nosze taka mate w torbie od wozka, wiec wszedzie - u znajomych czy w markecie nie musze sie obawiac, ze cos pobrudze komus. Na przewijaku mam zawsze polozona taka mate i jak mi sie zabrudzi, to zmieniam na swieza 🙂

Pampersa nigdzie nie widziałam, ale raz udało mi się kupić Pande. Ostatnio w Pepco kupiłam wielorazowy podkład Akuku i teraz jego używam, a na spaceru biore podkłady apteczne Seni