Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

U mnie też na razie OK.
Brzuch znów wyskoczył z dnia na dzień, ale ja tak mam przez ostatnie 2 tygodnie w ogóle się nie powiększał...aż tu przyszedł dzień i "niestety" musiałam się "przesiąść" w ciążowe rajtuzy 🙂
Po za tym ok kolejną wizytę mam na początku kwietnia, a kolejne usg na którym poznam płeć bobaska dopiero w 20 tygodniu to będzie jakoś w połowie kwietnia.

• Mamusia
Ja też już lepiej się czuję 🙂 mdłości minęły i teraz nabieramy energii 😁 dawno mnie nie było bo byliśmy z Olkiem w szpitalu bo biedaczek chory był, więc zmieniałam się z moim przy Nim (oczywiście my też chorzy byliśmy w tym czasie więc była ogólna masakra)
Jutro idę na prenatalne 😁 może uda mi się podglądnąć co moja dzidzia ma między nóżkami 😁 i oby niewiele 😉

• Mamusia
Ja już jestem po wizycie 😆 Z dzieciątkiem wszystko dobrze 😆 Co prawda nie chciało mi się za bardzo pokazać bo spało sobie w najlepsze ale co trzeba lekarz sprawdził. Nadal nie wiemy czy będzie chłopczyk czy dziewczynka 😆 Zdjęcie dodaję w odrębnym wątku.
Pozdrawiam 😆

• Mamusia
Witajcie 😆
Pusto tu troszkę więc wpuszczę troszkę słonka które u nas od samego ranka pięknie świeci 😆
Za jakieś 2-3 godziny już będzie można ruszyć na spacerek 😆 Napiszcie jak tam u Was samopoczucie bo ja dziś mam w sobie mega dużo energii 🤪

witam miłe Panie 🙂 no ja już chyba poczułam maluszka w nocy 🙂 bo się obudziłam na siuski, nie mogłam usnąć po czym zaczęłam czuć bąbelki, które było słychac a potem takie fale jak by mi coś przelewało sie w brzuchu. wizyte mam dopiero za dwa tygodnie musze zapamietac date i zapytać lekarza czy to juz możliwe. CHYBA IDZIE DO NAS WIOSNA..... 😜

• Mamusia
Witam,
Dzisiaj humor lepszy mam,pogoda akurat na spacer a ja ciągle nie wyspana...:/
Wspominał ktoś o wizycie u stomatologa,ja właśnie się wybieram w piątek..do ginekologa jutro. Wynik z testu PAPA wyszedł bardzo dobry, zastanawiam się bo wciąż nie poczułam ruchów dzidziusia ( jest to moja pierwsza ciąża) czy to może być jeszcze za wcześnie ???

• Mamusia
Ja też dziś jakiegoś powera mam 😆 już posegregowałam ubranka co musi poczekać troszkę a co mogę nosić w ciąży 😆 Pranie tez już wywieszone i tak sobie myślę, że jak Hania zaśnie to się wezmę za prasowanie lub umyję okno 😆
Marzą mi się nowe firany do kuchni i salonu ale przez ten wypadek to strasznie krucho z kasą więc chyba muszę poczekać 🥴
Dodałam zdjęcie brzusia 😆

• Mamusia
jeju... jaki ty już masz wielki brzuch 🤪 ja też jestem w 14tyg a ledwo coś widać

przyszły mi wczoraj kremy na rozstępy 😎 więc zaczynam smarowanie

zazdroszczę wam tego przypływu energii... ja co rano wstając do pracy zastanawiam się czemu o L4 jeszcze nie poprosiłam 😁 swoja drogą ciekawe czy mi wypisze bo przecież dobrze się czuje 🙃

• Mamusia
Aniu to Twoja pierwsza ciąża to dlatego brzuszek jeszcze mały. ja rodziłam 13 miesięcy temu więc teraz brzuszek j widać bo mięśnie są słabsze i szybciej widać brzusio.
Tuż przed porodem miałam w obwodzie 110cm a teraz mam już 93 🤪
Jakie kremy sobie kupiłaś? ja polecam mustele ciąża bez żadnego rozstępu 😆

mi wypisał odrazu i od 6tyg siedze w domu.
moze jak sie cieplej zrobi lepiej sie poczujesz 😉 ja tez dzis wysprzatałam. Mąż ma wolne więc tez go zagoniłam:P

• Mamusia
Witam nowe dziewczyny bardzo mi przykro powodu poronienia wiem co to jest też kiedyś poroniłam więc współczuje i nie ma słów do opisania .... Tylko nie załamuj się 😘 .. a po mnie jeszcze nic nie widać jestem płaska jak byłam 😜 Trzymajcie się cieplutko robi się pomału Wiosna 😆

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

Jak ja wam zazdroszczę dobrego samopoczucia kiedy ja wreszcie sie tak poczuje 😞
Poza tym u mnie wszystko dobrze tylko te wymioty i mdłości,ale juz przywykłam 🙂
U nas zima ..wiosny nie widać aż się nie chce nigdzie z domu wychodzić.
Ja też od 6 tc jestem na L4 bo raczej bym nie była w stanie pracować 🙂

Natalia bardzo Ci kochana współczuje ,trzymaj się dzielnie 😘

kasiaw witamy serdecznie 🙂