Skocz do zawartości

Pazdziernik 2013 | Forum o ciąży

SyLa1205

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jejciaa ale ja bym chciala wiedziec co mam pod serduszkiem czemu te moje dzieci takie niesmiale 🤪
dzis bylam u lekarza spedzilam tam okolo2h na czekanie , widzialam tylko serduszko bobasa bo trafilam na glupia Pania i nie wiem nadal plci 😞 buuu a tam juz bym chciala jakies ubraneczka pokupowac tak wiecej:P

• Mamusia
o widzisz Dg nawet nie wiedziałam że można się zapisać do klubu, jakiś czas temu zaproponowali mi kartę payback i z niej korzystam ale klubu smyka nie zaproponowali 🙂 jak będę to musze się dopytać 😉

no właśnie Solenizantka w dużych aglomeracjach to można sobie stopniowo coś na wyprzedażach złapać 😉 ehh tęsknię za moim wrocławiem 🙂 i w smyku jest sporo fajnych ciuchów i dla małych dzieciaczków i dla troszkę większych 🙂

Syla - faktycznie trochę smutno że nie wiesz kto tam u Ciebie siedzi 😉 ale później będziesz miała fajną niespodziankę 🙂

• Mamusia
paella jak ja sie dowiedzialam ze bedzie chłopczyk to tez do konca nie bylam zadowolona bo zawsze marzyłam o córeczce ale teraz juz sie oswoiłam z tym że bedzie syn i sie bardzo ciesze 🙂 najwazniejsze zeby był zdrowiutki 😉
i tak sobie mysle ze fajnie miec chłopaka przynajmniej tatuś nadrobi braki z dziecinstwa i sie razem beda bawic :P hehe i nie bedzie wymowki ze lalkami sie z córką nie bedzie bawić :P
poza tym na córke jeszcze przyjdzie czas 😉

• Mamusia
Syla znam to uczucie, naszczęście już wiem. Najgorzej właśnie z kupowaniem ubranek bo trzeba uniwersalne. Ja dziś od rana mam taki ból w prawym boku, jakby nerka, aż momentami nie mogłam złapac tchu, i poryczałam się, chciałam już jechać do lekarza ale wziełam kompiel i pochodziłam i trochę przeszło. Mama mówi że to od kręgosłupa promieniuje. Zgaga też mnie męczy. Coraz ciężej się robi i brzuch mam dziś chyba jakiś większy niż zwykle. U mnie w mieście niema smyka, musiała bym jechac 10 km do innego miasta, ale niedługo tam jadę żeby wymienić dyskietke zdrowia bo mam jeszcze na panieńskim nazwisku i chce to przed porodem załatwić. Podobno maja likwidować te dyskietki, wiecie coś o tym? Może nie warto robić nowej?

• Mamusia
syla tak to juz jest z tymi lekarzami w irlandii, ja to sie zdziwiłam że mi w CUH normalnie powiedziała.. chociaż na początku nie chciała mówić udawała że nie widać.. a ja ewidentnie widziałam sprzęcior ale po chwili chyba stwierdziła że nie ma sensu ukrywac bo było wyraźnie widać i w końcu powiedziała ale powiedziała też żeby nie szalec z niebieskimi ubrankami bo to jeszcze nie pewne, a ja tylko z ciekawosci spytałam czy potwierdzi to że chłopczyk bo juz wiedziałam wcześniej a u polskiego mi powiedział że na 100% chłopczyk

• Mamusia
Asiu ja też się właściwie cieszę 🙂 tak jak już pisałam same plusy widzę a i mężu śmiał się ostatnio że teraz to mamusia się wykarze i będzie córeczke przebierać, ale jak synek to on będzie nadrabiał, bo przy pierwszym strasznie się bał - mówiąc to nie wiedzieliśmy kto tam w brzuszku siedzi, a teraz regularnie mu to przypominam żeby chłop nie dostał nagłej amnezji 😁
ale się najadłam spaghetti mmm pękam 😉 ale muszę wybrać się do rodziców, bo moje ostatnie odżywianie nie przypomina zdrowego odżywiania ☺️ a rodzice zapewne mnie juz zdrowo "nafaszerują" 😜 warzywkami i owocami z ogródka 🙂 mniam

• Mamusia
Cześć nowe koleżanki. Napiszcie coś o sobie, ile macie lat, czy macie już dzieci i jak się czujecie 😆 Ja ten dzień przeklinam bo od rana czuję sie okropnie. Mam takie wrażenie jakby dziecko było tak nisko że niewiem, ciśnie mi na pęcherz i na kręgosłup. To chyba 1 taki dzień w ciągu dotychczasowej połowy ciąży. A tak się chwaliłam że sie świetnie czuję. Chyba rzeczywiscie trzeba już zwolnić tempo. Dzis cały dzień spędziłam w domu na odpoczywaniu ale to nie pomaga. Czy to już tak będzie?

• Mamusia
Ola ja mam wrazenie,że moja dzidzia siedzi mi na żebrach 🙂 i za chwilkę wyjdzie górą,tak mnie uciska na przeponę i żołądek.Niby tak czekałam aż zrobi się ładna pogoda no i cały dzień leżałam ha ha ha Jutro pewnie będzie lepiej,znów się muszę przyzwyczaic do ładnej pogody 😉

• Mamusia
Witam nowe ciężaróweczki 😉

Kati nawet nie mów mam to samo.. tez naciska mi na przepone i żółądek, to jest troche uciążliwe a najgorzej jak sobie pojem to mam wrażenie że wszystko zwróce, w ogóle mój mały jak sie wierci i kopie to cały brzuch mi chodzi czasem mam wrażenie jakby miał wyskoczyć :P ale uwielbiam to uczucie 😉

Wczoraj chyba sobie za dziko dzień wziełam bo w nocy myślałam ze wykituje tak mnie krzyż bolał że z bólu sie obudziłam i mój mnie musiał masować.. też macie takie bóle?
aż sie boje co to bedzie przy bólach porodowych :P

• Mamusia
asiu88 ja to już w ogóle zaszalałam, cały dzień sprzatałam po remoncie , tylko krótka przerwa na spacer i lody ale to też ciągle na nogach, w nocy myślałam , że umrę z bólu pleców , aż czasem miałam wrażenie , że to już te bóle porodowe krzyżowe, na szczęście jakoś zasnęłam i dziś już lepiej.

Dziewczyny ale dziś chama spotkałam w sklepie, byłam na spacerze z Maksem , zasnął mi w wózku i weszłam tylko po jogurt i jakieś owoce do biedronki. Stanęłam wózkiem z boku żeby spakować sobie na spokojnie winogrona i jakiś debil swoim wózkiem przywalił w Maksa wózek ( oczywiście go obudził 😠 ) i to słuchajcie specjalnie , bo niby nie mógł przejechać , masakra aż go inni ludzie zaczęli opiepszać , że jest kretynem.
A tak poza tym to zbieramy się zaraz na działeczkę na urodziny Maksa kuzyna , będzie pełno dzieci i pewnie jakieś fajne zabawy, tylko szkoda , że mąż w pracy 😞
Miłego dnia kochane, korzystajcie z pogody 🙂

• Mamusia
dzien dobry 🙂
kopie mnie dzisiaj ten mój mały od rana 😉 może to dlatego że od wczoraj szaleję i napoiłam młodego coca-colą i dzisiaj po śniadaniu też troszkę coli ☺️ hmm mam nadzieję że mu nie zaszkodzę 🤔 bo jeszcze piję małą kawkę z mlekiem oczywiście, ale chyba za dużo tej kofeiny :/ pogoda taka średnia, ciepło ale nie ma słoneczka, za to wczoraj było za gorąco heh ja chyba nie nadążam za tą pogodą, w weekend znowu upały a od poniedziałku 32 stopnie 😮 padnę - sapię przy takiej pogodzie nawet nie będąc w ciąży, a teraz to już wogóle chyba zwariuję ehhh marudzę, sorry dziewczyny, ale mam jakiś sentymentalny dzień 🥴

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 parę słów o sobie, gdyż jestem nowa. Spodziewam się córeczki, choć mialam w glowie wrazenie ze bedzie to chłopak 🙂 bedzie to moje pierwsze dziecko, mam 26 lat. Bylo niespodziewane, poniewaz mialam problemy hormonalne i raczej bylam przekonana ze bede miec problemy z zajsciem w ciaze.a tu taka niespodzianka. jestem bardzo szczęsliwa 🙂 Jeśli chodzi o samopoczucie to jest dosc dobre, choc upaly sie zaczynaja no i wtedy troszke gorzej. ale wszystko sie da wytrzyamac 🙂 pozdrawiam wszystkie mamy obecne i przyszłe 🙂 miłego dnia 🙂

• Mamusia
hehe, Ula mnie też odrzuciło od kawy do pewnego momentu, aż kiedyś siedzieliśy na obiedzie u znajomych rozleniwieni i podali pyszne ciasto do którego jakoś nie pasowało mi nic innego jak kawa (byłam już w 4 m-cu więc sobie pozwoliłam, na bardziej mleko z kawą niż kawę z mlekiem) no i cóż inaczej nie potrafię, ja jestem kawoszem uwielbiam kawę w każdej postci w wersji "milde" 🙂 Inke też piję 😁

Fela - faktycznie trafiłaś na jakiegoś chama, są i tacy co kulturę osobistą mają głęboko w poważaniu ale są i tacy którzy rozumieją i potrafią się zachować, ostatnio ledwo weszłam do tramwaju a pan (wyglądający na trochę po 30tce) od razu się zerwał i ustąpił miejsca 🙂 byłam pozytywnie zaskoczona, bo pan nawet się nie obejrzał czy może gdzieś sa jakies wolne miejsca 🙃 miałam szczęście 😁