Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
ja znowu bylam na kontroli z ta cysta i znowu widzialam malenstwo 🙂 cysta bez zmian nie powiekszona, nie zmniejszona a dzidzius caly czas sie ruszal i robił fikołki 😁 ma 3.78cm 🙂
nastepna wizyta za 2 tygodnie 🙂tak jak u Ciebie Kasiu 27 maja 🙂

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny cieszę się, że u Was i Waszych maluszków wszystko dobrze. Zazdroszczę Ci Kasiu tego pięknego samopoczucia w ciąży! Czy Wam Wasi lekarze rozpisują wizyty co dwa tygodnie? Ja mam raz na miesiąc. Poza tym robiłam badania Krwi w kwietniu i na razie nie kazał robić tylko sam mocz.., a słyszałam, że krew bada się w każdym miesiącu...

• Mamusia
Niunieczka ja też mam wizytę średnio raz w miesiącu - to podobno normalne 🙂
Wczoraj miałam - czyli 9.05 - a następną mam 4.06.
Słyszałam że w 3 trymestrze wizyty powinny być częstsze - co ok 3 tygodnie - ale zobaczymy 🙂
Też w kwietniu robiłam morfologię i inne badania krwi - wyniki są ok, i teraz nie kazali robić.
To moja pierwsza ciąża - z której bardzo się cieszymy 🙂

• Mamusia
Ja na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na morfologię, cukier, mocz, HIV, HBS i jeszcze kilka innych . Na drugiej wizycie znów na mocz i na TSH. Teraz na trzeciej dostałam ponownie mocz, morfologię i dodatkowo na Różyczkę 🙂 Toksoplazmoze, Cytomegalie, grupę krwi i Cytologię robiłam sobie zaraz przed zajściem w ciąże jak zaczęliśmy planować dziecko 🙂 Więc w sumie mocz robiłam 3 razy na 3 badania, a morfologię 2 razy. Ale badania niestety zależą od lekarza..Ja na pierwszej wizycie byłam u pewnego Pana doktora (ale niestety zaszedł mi za skórę swoim podejściem do pacjenta i) dostałam od Niego 3 razy mniej badań niż od Pani doktor u której jestem teraz.

• Mamusia
Ja na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na morfologię, cukier, mocz, HIV, HBS i jeszcze kilka innych . Na drugiej wizycie znów na mocz i na TSH. Teraz na trzeciej dostałam ponownie mocz, morfologię i dodatkowo na Różyczkę 🙂 Toksoplazmoze, Cytomegalie, grupę krwi i Cytologię robiłam sobie zaraz przed zajściem w ciąże jak zaczęliśmy planować dziecko 🙂 Więc w sumie mocz robiłam 3 razy na 3 badania, a morfologię 2 razy. Ale badania niestety zależą od lekarza..Ja na pierwszej wizycie byłam u pewnego Pana doktora (ale niestety zaszedł mi za skórę swoim podejściem do pacjenta i) dostałam od Niego 3 razy mniej badań niż od Pani doktor u której jestem teraz.

• Mamusia
Witam mamusie i brzusie,
widzę że wałkujecie temat badań. Mój lekarz wychodzi z założenia, że jak ciąża przebiega prawidłowo nie ma sensu robić badań co chwilę, szczególne jak się za nie płaci. W tym tygodniu miałam I raz badania - krew, mocz, tsh i vdrl. Dziś mąż ma odebrać wyniki a w przyszłym tygodniu dowiem się co i jak. W poprzedniej ciąży też tylko kilka razy miałam robioną krew i mocz bo wszystko było ok. Co do częstości wizyt - chodzę (tak jak poprzednio) co 4 tyg...

• Mamusia
Ja mam podobnie jak existence. Jak narazie miałam robione badania krwi i moczu tylko raz. Wszystko było w porządku więc kolejnego skierowania narazie nie dostałam. A wizyty co 3 tygodnie.

Wiecie, ale jestem zadowolona 🙂 Mój lekarz ma nowy nabytek i przy każdej wizycie mogę posłuchać bicia serduszka mojego maleństwa 🙂 To mnie bardzo uspokaja, bo tak to od USG do USG sporo czasu mijało i zawsze miałam stracha.

No i się okazało, że kwas foliwy działa na mnie lekko mówiąc źle, więc go nie bierę, dostałam inne witaminy na próbę, trochę kwasu jednak w nich jest dlatego biorę jak już czuję, że już zasypiam to może naj gorsze prześpie hehe

• Mamusia
MArtinadcm , a Ty jak się generalnie czujesz i jak znosić ciąże?
Kasiu czy Ty naprawdę masz zero dolegliwości?
JA mam jeszcze bardzo duże upławy..i muszę brać lek przeciwgrzybiczy, ale go kupiłam i okazało się, że trzeba wlodówce trzymać, a ja nie trzymałam i do wyrzucenia. Muszę kupić nowe opakowanie. Mnie w moczu wyszło , że mam delikatne problemy z nerkami..i rzeczywiście bolała mnie raz już zawsze jak coś zaczynam czuć to biorę urosept.

• Mamusia
Niunieczka, kompletnie nie mam żadnych objawów... na początku byłam tylko senna i nic poza tym... Z tego co się dowiedziałam, to moja mama będąc ze mną w ciąży też wszystko przechodziła tak samo jak ja... bez mdłości itp... Może to znak, że będziemy mieli córcie 😁

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂
Cieszę się, że (prawie) wszystkie macie się dobrze 🙂
Mam pytanko...czy któraś z Was też tak puchnie?
U mnie jest tragedia, tak bardzo puchną mi nogi i stopy, że w połowie dnia już stać nie mogę a kostek mi nie widać.
We wtorek mam wizytę więc powiem o tym lekarzowi ale strasznie mnie to martwi i męczy.

• Mamusia
Ilia powiem Ci, że zauważyłam dziś lekko spuchnięte kostki... pewnie to przez gorąco i duchotę... przed ciążą też tak miałam. Lekarz mi mówił, że może się tak zdarzyć. Mnie pomaga kąpiel stópek w letniej wodzie 😁 i opuchlizna znika 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, ja w poprzedniej ciąży puchłam na 4 m-ce przed porodem, ale było lato. Dodatkowo jak jechałam autem puchły mi palce i dłonie. Dostałam na to jakieś leki i trochę przeszło. Musicie o tym koniecznie powiedzieć lekarzowi.

• Mamusia
Niunieczka ja generalnie czuję się bardzo dobrze. Na początku miałam mdłości i byłam senna - ale to nic w porównaniu z tym jak niektóre kobiety się męczą...
Także ogólnie wszystko ok. Jeśli dobrze zrozumiałam jesteście z okolic Częstochowy?
Ja też 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny ale naskrobałyście 😁
co do wizyt to ja chodze co tydzien bo mam ta cyste i lekarka ją sprawdza czy sie nie powieksza, teraz mam przyjśc za 2 tygodnie, normalnie to chodzi sie co miesiąc, w poprzedniej ciąży tak chodziłam. Badania miałam raz robione, krew i mocz wyniki ok. U mnie lekarka pobiera krew w gabinecie obok 🙂 nie musze nigdzie latac.
Ogolnie to ja tak jak Kasia nie mam zadnych objawów ciazowych, oprocz drazniących zapachów ale to tez juz przeszło 🙂

• Mamusia
Goshe jak ja mam tak przechodzić całą ciążę bez żadnych objawów to ja mogę nawet drużynę piłkarską urodzić 😁 heh. A już sobie wyobrażałam, że Boże co to będzie... bliskie spotkania z WC, słuchanie fal morza w muszli itp..., a tutaj taka miła niespodzianka 😁 żyć nie umierać 😁