Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
To jest nad 3!! JA NON stop marudze mężowi, ze się boje tej glukozy 😞((. Tylko ja nie boję się picia, a reakcji po tym...; (. Muszę isc w tym tyg., albo poniedziałek nie ten jutro, a następny. Najchętniej bym nie szła na to... poza tym ja tez nic nie msm oprocz kilku ciuszkow. Spokojnie kupi się wszystko.

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zeberko ostatnio rozmawiałam ze swoją kolezanką, która ma synka. Powiedziała, że łóżeczko i wózek warto mieć już koniec września do połowy października i reszta rzeczy do połowy października ewentualnie np. do dwudziestego któregos 😉. Torba do szpitala tez w połowie października, ale to tylko rady mojej koleżanki z którymi ja się zgadzam 🙂

• Mamusia
Dzięki Niunieczka 🙂 właśnie tak z mężem ustaliliśmy, że do połowy października przygotujemy już wszystko 🙂 tak żeby później spokojnie oczekiwać na Maluszka 🙂 Powiem Wam, że tak zleciał czas...pamiętam jak niedawno mówiłam, że jeszcze tyyyyle czasu żeby wszystko przygotować itd a tu już sierpień praktycznie chyli się ku końcowi i trzeba będzie wszystko urządzać 🙂

• Mamusia
Witajcie 🙂ja tez coraz czesciej o porodzie mysle i boje sie jak holera bo wiem jak to boli he he 😉wczoraj troszke ciuszkow nakupowalam i zastanawiam sie na jaki rozmiar sie przygotowac...przy synku mialam mase r.54...a on mial 60cm i nawet nie moglam tych rzeczy zalozyc...ciekawe jak duzy bedzie moj drugi chlopak 😜
Mialam straszna noc...od drugiej do czwartej rano nie spalam... 🤨krecilam sie i nie moglam sobie miejsca znalezc albo siku mi sie chcialo... 😠wstalam o 8.30 nie bardzo wyspana... 😠a do tego nogi mnie w nocy okropnie bolały...chyba troszke mi puchna od chodzenia... 🤨dziewczyny moze jakies nowe zdjecia brzuszkow dodamy...napewno juz jest sie czym chwalic... 🙂moj maly juz ma calkiem spore mieszkanko 😜

• Mamusia
hehe no to ufam Ci na słowo, ze nie jest tak tragicznie jak myślałam i idę jutro 😁 mam jeszcze kilka zleconych badań więc będzie już z głowy 🙂
Dziewczyny w czym pierzecie ciuszki Maluchów? Macie jakieś sprawdzone firmy proszków/płynów? Widzę, że jest Lovela, Jelp itd...tylko co lepsze?

• Mamusia
A ja się wyłamię i powiem Wam szczerze, że zakupiłam już proszek i płyny do prania ciuszków maluszka "Dzidziuś". Szwagierka go używała łohohoho...bardzo dłuugo i była bardzo zadowolona. Płyn do płukania kosztuje ok.5zł, płyn do prania ok.6zł, a proszek 2,5kg 16 zł. A wszystko tak ładnie pachnie... ja już sama wszystko w nim poprałam. POLECAM 🙂 Cały dom pachnie takim Dzidziusiem heheh 😁

• Mamusia
ja prałam w Loveli i dodawałam biały Lenor. Nie mogę się doczekać jutra, bo mam wizytę i nagrywamy filmik w 4d ;-) Nie boję się tej glukozy, choć do przyjemności to nie należy. Dorotko, dzięki za ranking proszków ;-) Muszę się w końcu zabrać za segregacje ubranek po Pawełku i zacząć planowanie pokoiku. Czy któraś z Was będzie miała bobasa z rodzeństwem w pokoju? Niestety nie mamy gdzie wstawić łóżeczka do naszego pokoju i mały będzie z Pawłem (pokój jest tuż za drzwiami, więc wszystko słychać) martwię się tylko, że malutki będzie ciągle Pawcia budził ;-( Mnie dziś na pieczenie naszło i zarz zabieram się do pieczenia kruchych ciasteczek i przy okazji będzie zabawa z Pawełkiem, bo będzie wykrawał ciasteczka ;-)

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Ja juz po wizycie i po glukozie 🙂 powiem Wam ze tutaj picie glukozy to normalnie LUKSUS 😁 😁 😁 dostałam filiżankę z rozpuszczona glukoza i z cytryna wyciścięta już 😁 powiem nawet ze było pyszne 🙂 mialam wypic w ciagi 10 minut a wypilam w ciagu 10 sekund hehe wynik dopiero w piatek...ale no cóż tak tutaj jest 🙂
Zrobiła mi USG jeszcze dokładniejsze niz to połówkowe (u innej lekarki byłam bo moja na urlopie jest 🙂 ) malutki zdrowy wszystkie wymiary w normie wiekowej wazy 755g 🙂 a tak sie wiercił ze ciezko go było wymierzyc 🙂
Ja cały czas piore w proszku dla dzieci nasze ubrania tez 🙂 piore w Persil sensitive megaperls ale nie wiem czy on w Polsce jest. Oliwierka rzeczy pralam w Loveli i dobry był, zadnych uczulen, ładnie pachniał 🙂

• Mamusia
Ja już jutro mam USG 😁 Zobaczę moją kruszynkę po równym miesiącu 🤪 ciekawe ile przybrała na wadze 😁 ostatnio warzyła prawie 900g. Powiem Wam kochane, że brzuszek już mam sporawy... robię sobie fotki co tydzień dla porównania hehehe 😁 zaczęłam od 20 tygodnia - wtedy zaczynał być widoczny 😉 Teraz to ło....kawał brzuszka hehehe a u Was jak z Waszymi piłeczkami?