Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć 🙂 🙂 Goshe promocja rzeczywiście świetna i w dodatku był wybór kolorów i rozmiarów 🙂 sobie kupiłam koszulkę z majtkami taką granatową (do spania) z Intimissimi też przecenioną ze 120zł na 33 zł 😜
Ojj z tymi facetami 😞 Ja też na swojego nie mogę narzekać, wspiera mnie, pomaga, wyręcza w wielu rzeczach 🙂
Ja też nie kupuje kurtki póki co 🙂 wytrzymam jakoś 😉 szkoda mi kupować na tak krótki okres, wolę potem sobie coś fajnego kupić jak już dojdę do siebie 🙂

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja kurtki nie kupuję 😉 Mam płaszczyk ciut większy tak więc spokojnie się w niego zmieszczę 😉 U mnie też piersi urosły... z miseczki E na F... ehh ... dobrze, że chociaż w miarę jędrne :P Po karmieniu to zamiast krzyżyka między piersiami to mogę mieć pępek... 😮 Będzie ciekawie nie powiem... 😜 Mojej znajomej z miseczki D w trakcie ciąży urosły do J... biedna... toż to kalectwo 🤨 A ciężko jej jak nie wiem, cały czas się skarży na kręgosłup 😞 A staniki robi jej gorseciarka na zamówienie 🤨 Dziewczyna waży 65kg przy wzroście 170 a piersi ma ogromniaste...,aż nie proporcjonalne do reszty. U mnie chociaż plusem jest to, że cała jestem okrągła :P i ten biust jakoś się prezentuje 😁

• Mamusia
Kasia biedna ta Twoja znajoma.... i nic Jej się nie zmniejszyły jak schudła po ciąży?? Ja póki co mieszczę się w bieliznę, którą miałam ale już chyba niedługo.... kiedy najlepiej kupić biustonosz taki do kamienia, żeby nie był za mały potem w szpitalu?

• Mamusia
ja kurtkę kupiłam ale jeszcze wisi w szafie bo w cienkiej jeszcze mi dość ciepło jak mam sweterek... a oszczędzam ją bo jak urodzę to będę chciała ją sprzedać chociaż za pół ceny... troszkę się zwróci.
od początku wiedziałam że z tym terminem trafiłyśmy najgorzej jak się da... nie dosyć że kurtki na dwa miesiące trzeba kupować to jeszcze nasze dzieciaczki będą miały urodziny w taką paskudną porę roku 🤢

• Mamusia
Hej...ja kurtke tez mam... 🙂a co do staników to narazie nie kupuje. ..szukam jakichs w rozsądnej cenie...bo nie wiem jak to będzie z tym karmieniem..z gracjanem kupowalam takie zwykłe materialowe z odpinaniem z przodu co by cyca wyciągnąć i były super...kupowałam o rozmiar wieksze...i po porodzie byly dobre.. 🙂

• Mamusia
Malinka gdzieś wyczytałam, że teraz mogą wrócić wszystkie dolegliwości z początku ciąży....łącznie z mdłościami:/ Ja chciałabym taki biustonosz lekko usztywniany jak te z Happymum http://www.happymum.pl/sklep3/0,bielizna.html
widziałam, że dużo jest takich zwykłych bawełnianych ale wiem, że będę się w nich źle czuła.
Kasia mam nadzieję, że nas to nie czeka...ja i tak miałam moim zdaniem duży biust przed ciążą bo 70D i nie wyobrażam sobie, że mogłabym mieć większy...
dziwne, że Jej został bo podobno jak się chudnie to biust leci pierwszy bo to sam tłuszcz...
Iskierka ja w ogóle chce sprzedać po ciązy moje rzeczy, zwłaszcza spodnie 🙂

• Mamusia
Hej, wczoraj miałam imieniny męża, więc nie zaglądałam. Dużo dziś miałam czytania ;-). Ja czuję się lepiej, ale ciągle co jakiś czas mam jeden skurcz, w piątek wizyta to wszystko opowiem lekarce. Co do kurtki to w zeszły wtorek byłam na rynku i leżała kurtka za 10zł, używana, przymierzyłam i mam idealna kurteczkę na teraz i jeszcze trochę jest luzu na brzuch. Ja to jeszcze raczej zimowa będę musiała mieć, bo rodzę dopiero w grudniu, teściowa ma taka jedna większa, którą w poprzedniej ciąży tez nosiłam, więc i teraz ją pożyczę. Jeśli chodzi o mężów to mój raczej mnie wspiera, ale też ma swoje jazdy, że ciąża to nie choroba, ale biega po nocach po ananasy, masuje i ogólnie lata za mną jak głupi, bo podobno wyglądam mu z brzuchem jeszcze bardziej sexy :P Dziś jak nigdy pospałam do 11, aż mi dziwnie ;-)

• Mamusia
Ja w poprzedniej ciąży kupiłam te biustonosze i są w miarę ok, wolę takie usztywniane z gąbką, ale do karmienia one nie są dobre, a te łatwo i szybko się otwierają i są niedrogie http://allegro.pl/biustonosz-stanik-do-karmienia-bawelna-i3521653873.html kupiłam dwa miesiąc przed porodem i potem jeszcze dokupiłam 5, bo wkładki mi szybko przemakały od ilości mleka, więc musiałam mieć ich dużo na zmianę. A tak w ogóle to w domu nie używałam wkładek laktacyjnych tylko brałam te duże podpaski Belli i przecinałam na pół, były bardziej chłonne i tańsze ;-) to taka wskazówka dla mam z nawałem mleka ;-)

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
Ja w poprzedniej ciąży kupiłam te biustonosze i są w miarę ok, wolę takie usztywniane z gąbką, ale do karmienia one nie są dobre, a te łatwo i szybko się otwierają i są niedrogie http://allegro.pl/biustonosz-stanik-do-karmienia-bawelna-i3521653873.html kupiłam dwa miesiąc przed porodem i potem jeszcze dokupiłam 5, bo wkładki mi szybko przemakały od ilości mleka, więc musiałam mieć ich dużo na zmianę. A tak w ogóle to w domu nie używałam wkładek laktacyjnych tylko brałam te duże podpaski Belli i przecinałam na pół, były bardziej chłonne i tańsze ;-) to taka wskazówka dla mam z nawałem mleka ;-)

wlasnie Niunia26 o te staniki mi chodzilo...sa nie drogie a do karmienia idealne 😉wlasnie takie miałam 🙂

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):

wlasnie Niunia26 o te staniki mi chodzilo...sa nie drogie a do karmienia idealne 😉wlasnie takie miałam 🙂

• Mamusia
tez mialam te staniki 🙂 2 biale i 2 czarne i super sie sprawdzily, nosilam je cos ponad pol roku, pozniej maly rzadziej pil cycka wiec kupilam sobie normalne 🙂 i do roku czasu je mialam bo po roku jak przestalam karmic to tak mi cyce zlecialy ze z arbuzów zrobily sie pomarancze heheh 🙂 🙂 pewnie teraz tez tak bedzie 🤨 🤨 🤨 🤨 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć laseczki 🙂 cały weekend tu nie zaglądałam bo nie bardzo miałam czas widzę że troszkę pisaliście i miałam trochę do nadrobienia w czytaniu 🙂
Niunia dziękuje Ci za te załączniki jeszcze zostało mi dogadać się jakoś z szefem 🤨
Kasia a Tobie dziękuje za przepis muszę zrobić też te gołąbki prosty przepis wydaje sie prosty wiec wy testuje go na mężulku 🙂hihi
A co do naszego stanu zdrowia to wydaje mi sie że już większość z nas musi się oszczędzać i polegiwać jak najdłużej bo rozwiązanie już w sumie nie długo 😉
czytałam że był temat ubranek ja też mam wszystko w 56i 62 a tak po 2/3 miesiącach dopiero zacznę kupować coś większego
Malinka mówisz że w Anglii w ogóle Cię nie badają ginekologicznie a masz robione USG?
Żeberka widzę że twoja córcia też się spieszy już do was 🙂
i ta bielizna co wstawiłaś linka to tez mi się podoba muszę dokładnie ja obejrzeć bo w sumie też nic nie mam jeszcze
I witam Goshe po długawej nie obecności 🙂 mam nadzieje że o nikim nie zapomniałam 🙂
a powiem Wam dziewczyny że ja dzisiaj nie czuje się najlepiej malutki od samego rana szaleje i do tego od południa trzyma mnie kolka i boli jak diabli 😞 kupiliśmy wózeczek jak przyjdzie to wam się pochwale buziaki 😘

• Mamusia
Goshe ja je kiedyś oglądałam w h&m i żałuję, że nie kupiłam bo teraz byłyby idealne 🙂 mi te rajstopy też się naciągają na cały brzuch 😁
Agatka noo Małej codziennie mówimy, że ma jeszcze tam grzecznie siedzieć i wytrzymać jeszcze parę tygodni 🙂 🙂
Mąż się śmieje, że to przez to, że ciągle Jej kupuje ciuchy i Jej opowiadam co Jej kupiłam i że Młoda spieszy się zobaczyć je w końcu 😁
Muszę się wgłębić w te biustonosze w końcu i coś wybrać 😁 tylko trzeba przymierzyć:/

• Mamusia
Agatka mnie tez moja ginekolog nie bada wcale, nie wiem jak tam moja szyjka (jak bylam u innej lekarki bo moja miala urlop to tamta mnie zbadala i wtedy mialam dluga szyjkę a teraz to nie wiem ale chyba sie nie skraca bo czuje sie dobrze)
My z mężem dzisiaj bo mial wolne 😁 😁 😁 bylismy na mega dlugim spacerku i po nim nóg nie czułam heh ale juz jest okej 🙂

• Mamusia
Zeberko to ja Ci powiem że nasze dziatka chyba równomiernie wołają już na ten świat bo mój łobuziak też sie pcha już i lekarz powiedział że jak nie będę więcej leżała to za dwa tygod.moge sie spodziewać porodu 😜
Gosha to ja już nie wiem dużo od lekarza zależy chyba też mnie na każdej wizycie bada ginekologicznie i mam USG robione tylko mój znowu taki cimciok trochę bo co się go sama nie zapytam to on nie kwapi sie do tego żeby cokolwiek powiedzieć 🥴

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
ja właśnie wróciłam do domku...
moja dentystka zrobiła mi ostatni ząbek a później miałam USG... córcia waży już 2117g i wszystko jest ok i leży już główką w dół...
jutro laboratorium a za tydzień wizyta i już będę wiedzieć wszystko 😁

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 🙂 🙂u mnie za oknem dzis szaro buro i ponuro... 🤨zaczyna sie jesien...nie lubie... 🤨
Dziewczynki dzis 1pazdziernik jeszcze miesiac i startujemy z wypakowywaniem...ciekawe ktora bedzie pierwsza...? 😁
10 pzadziernika moj synus konczy cztery latka...kiedy on mi tak urosl... 🙂
Iskierka duza niunie juz masz... 🙂 🙂 🙂
Ah zapomnialam sie pochwalic ze mam juz pomalowana kolyske i wyglada super...czekamy az dobrze wyschnie i skladamy... 🙂