Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Ja dzis tez posprzatalam...choinka ubrana...bigos ugotowany...karpia nie jemy bo nie lubimy hi 🙂zamowilam gotowe jedzonko w polskim barze mlecznym wiec nic nie musze gotowac wiecej 🙂u mnie chorobowo, ja znowu zawalona i malutki sie meczy...ale dzis jakby troszke lepiej... 🙂teraz moj mąż spi z Miłoszem na gorze a ja z Gracjanem jemy kolacje i wzielam sobie w koncu goraca kąpiel bo tak to ciagle pod prysznicem sie mylam ale stwierdziłam ze jak czuje ze juz ze mna ok to czemu nie...mala rzecz a cieszy he 🙂
Agatka nic nie mow mi tez apetyt dopisuje 🤪
My na szczepienie idziemy w 8tygodniu życia 🤨
Padam na ryjek ze zmęczenia chyba nocny dyzur przejmie dzis moj mąż 😉

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ilia moj maly ma uczulenie na te pampersy new born te zolte z siateczką 🤨 cala czerwoną pupcie mial przez nie 🤨 jeszcze cale jedno opakowanie mam, musze komus oddac, kupilam jakis czas temu te zielone pampersy baby dry 2, i sa super 🙂 a chusteczki wyprobowalam pampersa, hipp i penaten i wszystkie są ok 🙂
mi jeszcze jutro zostanie tylko wypranie na sucho dywanu w salonie, taki vanisz specjalny kupilam, zrobie spreyem, potem odkurze i gotowe 😁 ja ogolnie tez specjalnie nie gotuje duzo, barszczyk zrobie, rybe po grecku, karpika i tilapie usmaze 😁 ciasta kupie, pierogi z kapusta i grzybami i uszka kupilam w takim ruskim sklepie gdzie polskie produkty maja i Swieta beda jak w Polsce 🙂

• Mamusia
kamisia sliczny synus 🙂i jaki duzy 🙂
u mnie dzisiaj urwanie głowy sałatki ciasta 😁
I plączący synek ktory nie da nic zrobic 🥴
ale do rzeczy kochane moje z okazji swiat BOŻEGO NARODZENIA
zycze Wam duzo zdrowka spelnienia marzeń ciepłej i rodzinnej atmosfery oraz pociechy z facetów i dzieciaczkow 😘

• Mamusia
Hej My już w domu, w sobotę nas dopiero wypuścili, bo małemu CRP podrosło, ale na szczęście zmalało, gdyby nie to to byśmy na święta w szpitalu z antybiotykiem byli. Na szczęście już domek. Pawełek przyjął brata bardzo dobrze, pomaga mi we wszystkim i póki co nie ma zazdrości. Tomuś jest bardzo spokojny, mało płacze i ciągle śpi, w nocy tez ze dwa razy wstanie, zje i śpi. Pawełek jak był mały tez miał uczulenie na chusteczki i wtedy przemywałam pupkę tylko woda z odrobina płynu d kąpieli. Dziś choinkę ubieramy - uff udało się mi aby to zobaczyć ;-).
Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świat Bożego Narodzenia, aby maluszki rosły zdrowo i nie daały za bardzo w kość ;-)[color=red][/color]

• Mamusia
Niunia26 gratulacje 🙂
My wczoraj mieliśmy wieczór z atrakcjami, Jaś od 19 do 24 nie spał, prawie bez przerwy płakał, brzuszek Go bolał i bączka nie mógł puścić. Ale jak zasnął o 24 to obudził się dopiero o 6 rano, zjadł i spał dalej 🙂
Uczulenie już przechodzi. Myję Mu pupę tylko wodą, osuszam i delikatnie posypuję mączką ziemniaczaną - pomaga.

Dziewczyny, życzę Wam zdrowych i rodzinnych Świąt. Jak najwięcej uśmiechu i radości z pociech 🙂 I oczywiście więcej przespanych nocek 😉 WESOŁYCH!

ps. bardzo proszę o aktualizację tabelki w wolnej chwili 🙂

• Mamusia
ILA widze ze nasze dzieciaki sie zgadały mój wczoraj tez dał czadu gdzies tak od 21 do 2 w nocy nie spał i plakal i dzisiaj od rana tak samo dopiero tyle co zasnoł ja to juz sie zastanawiam czy gdzie kolki nie ma bo nawet noszenie na recach nie pomaga 😞

• Mamusia
AGATKA91 napisał(a):
ILA widze ze nasze dzieciaki sie zgadały mój wczoraj tez dał czadu gdzies tak od 21 do 2 w nocy nie spał i plakal i dzisiaj od rana tak samo dopiero tyle co zasnoł ja to juz sie zastanawiam czy gdzie kolki nie ma bo nawet noszenie na recach nie pomaga 😞

moj tez wczoraj od dziewiatej do pierwszej w nocy nie spal...tez sie zastanawiam co bylo przyczyna...ale raczej nie kolka 🤨

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂 ja też Wam życzę zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt 🙂 dużo miłości i cierpliwości do Maluszków 🙂 🙂 🙂
Jak Wam mijają pierwsze Święta z Maluszkami? 🙂 🙂
Moja Julcia wczoraj zrobiła taaaaaakie oczy bo mąż przebrał się za Mikołaja i rozdawał prezenty 😁 nie mogła oderwać wzroku od Niego 🙂
Ilia a próbowałaś gorącą pieluchę i przez nią masować brzuszek? Ja włączam suszarkę i Jula się uspokaja i przy okazji nagrzewam pieluchę suszarką i masuje Jej brzuszek i bąki raz dwa idą 🙂 🙂

• Mamusia
Hej kochane jak tam mijaja swieta? u nas wczoraj tak padal deszcz ze nawet nie dalo sie wyjasc na spacer :/
moj maly ostatnie dwa dni cale przespal heh i noce tez 🙂 🙂 nie bylo dziecka doslowniw hehe choc wczoraj od 21 do 22 mial silny atak kolki 😞 a tak dawno go nic nie łapało ehhh

• Mamusia
Witam świątecznie 🙂
Naszemu Jaśkowi pomaga termoforek na brzuszek i kropelki DELICO. 10 min i przestaje płakać 🙂

Wczoraj pojechaliśmy do teściów, bałam się bo to 130km, zmiana miejsca i w ogóle.....ale jestem dumna z synka 🙂 Przespał całą podróż no i poznał dziadków. U babci na rączkach czuł się świetnie. Więc wyjazd udany 🙂
Za to dziś w nocy dał mi popalić...spaliśmy ok 4h. Gadać mu się ze mną zachciało a jak zasypiałam to płakał 🙂
Oj te święta....kilogramy po ciąży miały uciekać a tu lipa. Tyle jedzenia, że trudno się odchudzać 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki. Oj dawno nie pisałam... nie mogłam się zalogować na brzuszek 😞 my już od tygodnia po szczepionce. Malutka dostała szczepionki acelularne 🙂 Neurolog dał nam zaświadczenie i dostaliśmy je za darmo 🙂 Olka zaczyna szaleć, ostatnio biedna męczy się z kolką... codziennie od godziny 17-18... 😞 masowanie brzuszka, termoforek.. nic nie dają 😞 Musze poprosić znajomego, żeby przywiózł mi kropelki z Niemiec - podobno baaardzo skuteczne, ich nazwa to LEFAX - nie są dostępne w PL 🤨 Weszłam dziś na wagę i muszę się pochwalić, iż mimo świąt jest -16kg od porodu 😁 rewelacja! Byłam też u gina zaraz przed świętami, bałam się jak cholera tego wzięrnika, ale praktycznie nic nie poczułam. Pobrał mi cytologię i ma do mnie dzwonić z wynikiem. Ogólnie wszystko goi się rewelacyjnie, tylko za luźno mnie zacerowali 😞 jakieś 2 szwy za mało 😞 niestety jakoś muszę z tym żyć..., na dodatek dalej mam nadżerkę. Po drugim dziecku mój gin zrobi z nią ostatecznie porządek, chyba, że będę chciała wcześniej 🙂. AAAA... kochane, ja już po "pierwszym razie" z mężem 😁 powiem Wam... fajnie fajnie 😁 😁 😁 po takiej przerwie to poczułam się jak dziewica ahahahha... 😁 a tak na poważnie bałam się strasznie, ale jakoś poszło 🙂 A Wy kochane jak tam z tymi sprawami? 😁

• Mamusia
czesc kochane oj dawno nie mialam tak strasznych swiat powaznie Kacperek gdzies od 3/4 dni caly czas płacze i nie spi w nocy to moze lacznie z 2 godziny sie przespi ja to jestem tak padnienta ze brak słow dzisiaj zmieniłam mu mleko z hipa na bebiko musze zobaczyc moze cos pomoze jeszcze po południu jade sprawdzic czy sie nie usunoł bo przeciez ja sobie juz rady z nim nie daje wczoraj tez wosk przelewalismy do tego dostałam okres i katar mam jak diabli co do wagi to nie wchodziłam po swientach bo na bank z 1 kg jest wiecej dziewczyny doradzcie co ja mam robic z tym płaczkiem moim 😞

• Mamusia
AGATKO, moją Olę uspokaja noszenie w pionie 🙂 W momencie przestaje płakać. Jest tak cholernie ciekawa świata, że praktycznie wcale nie chce leżeć... Zaczęła się pięknie uśmiechać do wszystkich i wszystkiego. Macie jej szyderczy uśmieszek 😁 🤪 🤪 🤪 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/502/9641bc0281667392med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Hej
Kasia śliczna mała. .. 🙂
Agatko nie wiem co ci poradzic...moj maluch tez ciagle płacze i na rece ciagle chce...tez padam z nog
Jak to powiedziala moja tesciowa do tych trzech miesiecy trzeba się przemeczyc pozniej(moze)bedzie lepiej... 🤨
U nas tez nie ciekawie. ..malego wysypalo cos na calej glowce,szyji,buzi.Robi co chwile luzna kupe,ulewa duzo mleka i własnie tez mu mleko na bebiko dzis zmieniłam.
Czekamy wlasnie na wizyte u lekarza. Zobaczymy czy cos poradzi.

• Mamusia
Kasiaaa1987 napisał(a):
Malinko, Olę wysypało tak samo. Okazało się, że to trądzik niemowlęcy i do tego jeszcze doszło uczulenie na proszek... Musze prać wszystko w płatkach mydlanych.

Kasia a powiedz mi co stosowalas na te okropna wysypke?bo ja juz nie wiem...lekarz przepisal mi krem na takie dolegliwosci ale narazie poprawy nie widac...a dzis zrobie Miloszkowi kapiel w krochmalu... 🤨moze to pomoze... 🤨tez mi sie wydaje ze moze maly ma uczulenie na proszek...juz zmienilam na inny,zobaczymy...a te platki mydlane to hmm gdzie moge kupic?pewnie tu w uk ich nie dostane... 🤨
Gratulacje pierwszego razu 😜 🤪 🤪ja juz tez bym chciala i moj mężulek też...ale to dopiero cztery tygodnie po porodzie eh...ale nie powiem mysle o tym hi 🤪 ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
Kasiu wlasnie wyczytalam ze ten tradzik moze maluszka bolec...co ci mowil lekarz na ten temat?Miłosz od kilku dni jest niespokojny...nie chce lezec,co chwile placze a na recach rzuca sie ze tak powiem,kreci sie podczas jedzenia...wlasnie wydaje mi sie ze bola go te krostki...bo ma ich pelno z tylu na szyji i podczas karmienia moze go tam to bolec?
Ile wasze maluszki robia kupek dziennie?bylam z malym u lekarza i stwierdzila ze to normalne ze tak czesto kupe robi.

• Mamusia
MAlinko, ja mam taki pudo-krem nazywa się tanno-hermal. I do tego stosuję do codziennej pielęgnacji emulsję do ciała i twarzy Cetaphil - rewelacja! Zamiast w płatkach mydlanych możesz prać w szarym mydle (to to samo) i wypłukaj 2 razy wodą ciuszki. (żadnym płynem!) Najlepiej prać ręcznie, bo w pralce zostają resztki zwykłego proszku i nic nie daje pranie w płatkach. Olce już praktycznie wszystko zniknęło z buzi i w ogóle.. ma tylko ciemieniuszkę... była dośc mocna bo wyglądała jak skorupa, a teraz mało co jej widać. Poza tym przez jej gęste włosy ciężko było ją wyczesywać i męczyła się a ja razem z nią. Co do kupek, to moja robi 2 razy na dobę. Teraz daje jej samo sztuczne mleczko, bo doszłam do wniosku, że jeżeli nie najada się moim to nie ma sensu tego ciągnąć. Jak naje się mojego i poprawi sztucznym to ulewa jej się masakrycznie (brzuszek takiej ilości nie przyjmuje jaką by chciała) 🤢 Jedziemy na Bebilonie, ale wprowadzam już powoli i stopniowo Bebiko.

• Mamusia
kASIULA ale slodka ta twoja mala jej 🙂
moj łobuz na buzi z boczku tez ma taka drobna kaszke ale ja to podejrzewam ze to sa potówki bylam go dzisiaj sprawdzic i nie jest usunienty na szczescie babcia nad nim jakies modły urządzała mysle
sobie jak ma to pomóc i ma sie uspokoić to niech tam go babcia wyswieca 🙂 hehe do mnie wiekszosc rodziny sie smieje ze troszke odchowac i o drugie sie starac zeby za duzej roznicy nie było stwierdzam ze im w głowach sie po przestawialo najwczesniej to chyba za 10lat 🤪

• Mamusia
U nas chrzest dopiero w maju albo w lipcu zalezy od tego kiedy do PL polecimy... 🤨najgorzej ze nie mamy opcji na chrzestnego...ciezki orzech do zgryzienia 🤨musielibysmy juz pewnie zarezerwowac miejscowki w jakiejs knajpce ale tez nie wiem gdzie... 🤨 😉bo w domu to nie chce mi sie robic i stac przy garach he 😉juz to z Gracjanem przerabialam 😉