Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja też dziś miałam wizytę i ktg, skurczy zero, wszystko jeszcze pozamykane:/ Jeszcze sobie poczekam, a już wczoraj wieczorem się cieszyłam bo miałam 3 skurcze w 10 minutowym odstępie 🙂 ale na tym się skończyło. Mąż fajnie zareagował: to co jutro nie idę do pracy!? 😁
kamisia u mnie w przychodni na szczęście po ktg bez kolejki na badanie biorą

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
Dziękuję. Modlcie się za nas. Nie biorą, bo zjadłam kawalek bulki suchej okolo 10 i popilam wodą.

kochana zaraz napewno Cię wezmą , zobaczysz jeszcze dzisiaj napiszesz nam że już masz maluszka 🙂
a pytałaś na ile godz . będziesz miała znieczulenie ?
ja pierwszym razem miałam na 12 godz a teraz mam mieć na 6 godz , z tym jedzeniem tak jest przed cc nie można nic jeść 5 godz , tak każą , ale napewno tyle nie będą Cię trzymać , 🙂

• Mamusia
Goshe bedzie dobrze 🙂 🙂 🙂Niuneczka trzymam kciuki... 🤪 🤪 🤪
Ja dzis od rana mam bole jak na okres caly czas i od okolo trzech godzin skurcze...narazie nieregularne... 🤨wiec czekam... 🤨boje sie bo jestem sama z mlodym w domu... 🤨znowu mnie przeczyscilo i dzis mialam wrazenie ze troche wod mi odeszlo...ale nie robie sobie nadzieji,pozyjemy zobaczymy he 😉
Bylam dzis u poloznej ktora po zbadaniu mnie stwierdzila ze dziecko jest gotowe do wyjscia...ze mam duzo chodzic zeby rozruszac skurcze....ze raczej do terminu nie dochodze.. 🤪 🤪ale jak cos to kolejna wizyta 27listopada i zrobia mi masaz szyjki macicy co by mlodego wygonic...ała juz boli na sama mysl...a jak nie to do szpitala i tam beda wywolywac wiec zobaczymy 😉narazie chodze po mieszkaniu i licze na cud... 🤨

• Mamusia
bo przy pierwszym porodzie wyszlo ze mam dystocje szyjkowa szyjki macicy 😮 tzn ze moja szyjka nie wspolpracuje ze skurczami, przez 12h mocnych regularnych skurczy mialam tylko 1cm rozwarcia, w koncu zrobili mi cc...
teraz niby mogłam próbowac rodzic naturalnie ale ja dziekuje bardzo bo znowu wyszloby to samo, lekarka mowi ze na 90% 😲 takze po co sie meczyc 🙂
na wtorek 19.11 na 7 rano mam cc ale pewnie sie opozni troszke

• Mamusia
Ja dziewczyny nadal w dwupaku 😠 i nie zapowiada sie zeby sie coś ruszyło 😞 niby szyjka skrócona, ale skurczy brak 🤨 ale w dzień nic mnie nie bierze może wieczorem 😁 trzeba mieć nadzieje 🙂 martwie sie bo kazda ma jakies objawy a u mnie spokój 😞
Tylko senna dzisiaj jestem, ale to nie objaw. 🤔

• Mamusia
A ja mam doła bo mam niby te skurcze ale sa dalej co jakis czas i czekam...moze na noc ruszy.. a jutro moja siostra leci do Polski i nie mam opieki dla małego jedynie jej faceta bede musiala prosic,niby powiedzial ze nie ma problemu...Gracjan go zna i wogole ale jednak do mojej siostry mam wieksze zaufanie i smutno mi... 😞dalej niech cos sie rozkreci konkretnie 😠!

• Mamusia
Ciekawe jak Niunieczka... 🙂
U mnie też niby skurcze są ale nic konkretnego... jeśli czop jest biały i gęsty to też powoli chyba wyłazi...
ja już chceeeeeeeeeeeeeeeeeeee 🙂 🙂 mieszają się we mnie taaaaaaaaaaaaakie emocje że dramat 😁 strach, szczęście, takie oczekiwanie ufff