Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja ogolnie w pierwszej ciazy wogole nie stosowalam zadnego kremu na brodawki, nie potrzebowalam tego, teraz kupilam tylko dlatego ze byl niedrogi i swietny podobno 🙂 🙂 pewnie tez go nie bede uzywac ale niech lepiej bedzie 😁
Oliwierka karmiłam równo rok czasu cyckiem i drugiego synka tez tyle zamierzam 😁niemiałam zadych problemów z piersiami czy brakiem pokarmu, ta pokarmu to mialam tyle ze mozna by bylo wykarmic kilkoro dzieci 😁 😁 oby teraz tez tak bylo 😁

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiecie co ? 😁 nie mogę oglądać reklam prince polo, tigera i nju mobile bo mi się niedobrze robi 😁 to są trzy reklamy które leciały na okrągło jak wymiotowałam na początku ciąży i normalnie nie dam rady na nie patrzeć bo mi się przypomina to i mi niedobrze zaraz 😁
DRAMAT 😁

• Mamusia
Hehe dzidziuś zapamiętał reklamy i teraz protestuje 🙂 ja raczej tez bede karmiła piersia ale powiem wam szczerze ze nie długo bym chciała wiem ze niby jest to zdrowsze dla dziecka ale nie wiem czy takie komfortowe dla matki i dla dziecka w sumie tez bo powiedzcie czy dziecko tak sie naje ? a gdzieś mam wrażenie ze jak sie da butelkę to maluch bardziej sie na papusia 🙂 co myślicie?

• Mamusia
hej 🙂ja Gracjana karmilam praktycznie od poczatku butla....karmienie piersia mi nie wypalilo...bardzo sie meczylam i nie udalo sie ale mam zdrowego duzego chlopca wiec jak teraz sie nie uda karmic to nie bedzie to dla mnie dramat....a wiem ze dziecko tez nie ucierpi... 🙂 🙂czas pokaze... 🙂 🙂 🙂
Co do wyprawki to nawet listy jeszcze nie zrobilam...mam kolyske,kojec,lezaczek-bujaczek,mnostwo ubranek ktore musze posegregowac... 🙂 🙂 🙂czekam na przeprowadzke na swoje bo narazie miejsca na wiecej rzeczy nie mam... 😞okolo32 tygodnia polozna omowi ze mna co do szpitala potrzrebuje itd...a co jest zbedne... 🙂
Widzialam sie dzis z polozna...miala wyniki mojej glukozy i troszke sie martwie bo praktycznie mieszcze sie na granicy normy...ale narazie mam sie nie martwic...za dwa tygodnie kolejna wizyta jak brzuch bedzie za duzy to znowu czeka mnie glukoza ble... 😞
Dzidzius ma sie dobrze...slyszalam serduszko... 🙂 🙂 🙂bije jak szalone... 🙂
Mialam szczepionke na ten konflikt... 😉Goshe mialas racje reka mnie troche boli...i ta szczepionka nie byla przyjemna...ale dzidzi zdrowie najwazniejsze... 😉
Wogole to okazalo sie ze zle date porodu obliczylam...i mam termin na 22listopada a nie na 29... 🙂ale i tak od dzidzi zalezy kiedy bedzie chciala wyjsc... 🙂
Ale sie rozpisalam i dzis duzo stron mialam do nadrobienia... 😜dziewczyny nie proznujecie,ale fajnie tak wspolnie popisac... 🙂pozdrowionka 😘

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 Ja dziś na 13 mam doktorka, zrobi mi USG więc zobaczę naszego maluszka 🙂 Już nie mogę się doczekać!
Co do wyprawki...rozrasta się 🙂 Mam już praktycznie wszystkie ciuszki, pieluszki, kosmetyki, pościel, mokre chustki, kocyki, rożek, okrycie kąpielowe i inne gadżety typu szczoteczka do włosów itd...
Wózek będzie w przyszłym tygodniu, już zamówiony.,
Zostało nam jeszcze łóżeczko i kilka rzeczy do kupienia...no i nie mam jeszcze nic dla siebie poza wkładkami laktacyjnymi 🙂
Co do karmienia.... nastawiam się na pierś i innej opcji nie zakładam. Uważam, że to najlepsze dla maluszka, a moje wygody czy niewygody tu się nie liczą.
Uciekam szykować się na spotkanie z SYNUSIEM 😁

• Mamusia
Zeberka zamawialam ze strony bloga tam jest e-mail, piszesz do tej Pani ze chcialabys zamowic np. becik w małpki z niebieskiego polaru minky i niebieska wstążeczką 😁 (ja mam taki 😁 ) opisujesz poprostu dokładnie jak ma wyglądać Twoje zamówienie. Przeszyłka to koszt 9 zł priorytet i czeka sie ok tygodnia na realizacje zamówienia 🙂Mi Pani wysłała przez pomyłkę do sąsiadki i z adarmo w ramach rekompensaty wysłała żyrafkę 😁

Cudny jest ten becik i mięciutki 😁

• Mamusia
Goshe śliczny jest 🙂 🙂
Ja się wstrzymam z zamawianiem bo na facebooku kalamati była informacja o tym Kraków ŁAŁ to jakieś targi z rzeczami dla dzieci i mam zamiar się tam wybrać i może coś na miejscu wpadnie mi w oko a jak nie to wtedy zamówię tak jak mówisz 🙂 🙂 Ptaś też fajny jest i żyrafa też 😁
Ja też nastawiam się na pierś mimo wszystko 🙂

• Mamusia
Znalazłam ładne sukieneczki 😉 https://www.facebook.com/katarzynahalinasokol?directed_target_id=0 i tak sobie przeglądałam, przeglądałam i zadowolona wypatrywałam co na tych targach mogłabym kupić z tych sukienek aż dotarłam do jednej i widzę cenę za nią 169 zł 😁 padłam... cena taka ze szok:/

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Ja jestem po kolejnej wizycie - wczoraj mój mały tak ładnie się pokazał - cała buźka 🙂 Śliczny jest, już się nie mogę doczekać kiedy Go przytulę 🙂 Mój Mały waży już przeszło 1500 g
Mi też jakoś ten czas szybko zleciał - jeszcze trochę i Mały będzie z nami, a wyprawki prawie nie mamy - mam tylko kilka ubranek, ale we wrześniu chcemy się zmobilizować i wszystko kupić 🙂

• Mamusia
Dziewczyny.... dziś odebraliśmy wózek , jest śliczniutki, nie mogę się nim nacieszyć 😁 Mąż ma ze mnie ubaw bo jeżdżę nim po mieszkaniu 🙂 Kolorek jest dużo ładniejszy niż się spodziewaliśmy bo na zdjęciu to nie to samo.. Widziałam też dziś mojego Synusia, lekarz zafundował mi dziś 30 minutowe usg 3 D i 4D więc mogłam się dokładnie poprzyglądać 🙂 Baaardzo podobny do męża 🙂 Najważniejsze, że zdrowiutki, waży 1,3kg i lekarz mówi, że duży facet będzie 🙂
Tak więc miałam dziś sporo emocji 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny ale miałam dzisiaj do nadrobienia stron 🙂 Goshe becik jest śliczniutki 🙂
ILIA powiem Ci ze te USG 3D i 4D to naprawdę świetna sprawa bo tez miałam i naprawdę polecam wszystkim 🙂powiem wam ze mój synuś wazy przeszło 1.6 kg i wydaje sie ze spory chłopczyk będzie po tatusiu 🙂 hihi a i muszę wam sie tez pochwalić kupiliśmy dzisiaj łóżeczko śliczne jest białe z brązowym a pościel i baldachim jest niebieska 😉
a wy jak sie czujecie ?i powiedzcie myślicie juz o porodzie?

• Mamusia
AGATKA91 napisał(a):
Cześć dziewczyny ale miałam dzisiaj do nadrobienia stron 🙂 Goshe becik jest śliczniutki 🙂
ILIA powiem Ci ze te USG 3D i 4D to naprawdę świetna sprawa bo tez miałam i naprawdę polecam wszystkim 🙂powiem wam ze mój synuś wazy przeszło 1.6 kg i wydaje sie ze spory chłopczyk będzie po tatusiu 🙂 hihi a i muszę wam sie tez pochwalić kupiliśmy dzisiaj łóżeczko śliczne jest białe z brązowym a pościel i baldachim jest niebieska 😉
a wy jak sie czujecie ?i powiedzcie myślicie juz o porodzie?

Hej hej...ja dzis w miare dobrze sie czuje...piekna pogoda byla tak wiec caly dzien na dworze spedzilam z synkiem...dobrze ze brzuszek mi pozwala i nie boli hi...za to nogi mnie bola wieczorami... 😉ja codziennie mysle o porodzie i boje sie he.... 🤨

• Mamusia
Nie sądziłam, że wózek tyle radości może sprawić 🙂
Co do porodu....coraz bardziej o nim myślę. Wczoraj lekarz powiedział mi, że mam bardzo długą szyjkę i jeśli mały będzie rósł w takim tempie to raczej zakończy się cesarką. A ja chciałam rodzić naturalnie... :/ No ale dobro dziecka ważniejsze,

• Mamusia
Witam po długiej przerwie.
U nas wszystko ok, mała rośnie jak na drożdżach i kopie na potęgę. Nie zaglądałam do Was, bo padałam na twarz. Od czerwca praktycznie do końca sierpnia miałam kontrol. Zero urlopu. Od września zastrajkowałam i przyniosłam zwolnienie. Najgorsza robota w szkole jest właśnie teraz a ja już nie mam siły. Przejdę kawałek i boli mnie brzuch, twardnieje i boję się o malutką. Za pracę przez całe wakacje (dyrekcja miała wszystko w d...pie i nie przyjeżdżała, dzwoniła tylko raz na jakiś czas z pytaniem czy zdążymy do końca sierpnia wyprowadzić wszystkie papiery-które oczywiście nie ja zawaliłam i to nie była moja brocha). Nikt mi nawet nie podziękował za to, że harowałam w upał.
Nie nadrobię tego co pisałyście, ale mam nadzieję że u Was też jest wszystko dobrze.

Widziałam, że pisałyście o karmieniu maluszków. Ja jestem za karmieniem piersią. Anię karmiłam 22 m-ce. Przestałam karmić w 4-5 m-cu ciąży. Ale dla mnie tak było też wygodniej. W nocy jak chciała jeść, to tylko wywalałam mleczarnię na wierzch, ona się podpinałam a ja spałam dalej. Jak się najadła przewracała się na drugi bok i już. Dla mnie to było coś naturalne i już. Ale jak któraś z Was nie chce lub nie będzie mogła karmić piersią, są teraz różne mleka dla maluchów, które wcale nie są gorsze od tego z cyca. A jest dodatkowy plus - nie musicie uważać co jecie lub pijecie z obawy, że zaszkodzi maluszkowi.

• Mamusia
A dla małej mam na razie to co zostało mi po Ani, czyli fotelik, łóżeczko (w którym mało spała), kilka ubranek, bo resztę porozdawałam w rodzinie. Nie mam nic cieplejszego, bo starsza urodziła się w sierpniu. Ale w najbliższym czasie wybiorę się z mężem na zakupy i mam nadzieję, że szybko kupię to co trzeba. Najważniejsze są podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, pampersy, kosmetyki dla dzidzi i kilka cieplejszych ubranek i kombinezon. U mnie na wsi tego nie kupię, muszę więc jechać do Rzeszowa (100 km ode mnie) bo tam załatwię wszystko prawie w jednym miejscu.

• Mamusia
ja juz tez sie wózka nie moge doczekac 🙂 a zamówie go dopiero za 3 tygodnie 😁
Porodu sie nie boje, pojde na wyznaczona godzinkę, położę sie na stół i już 😁 z Olim tez sie nie bałam choc nie wiedziałam co mnie czeka, bałam sie tylko ze wody płodowe odejda mi gdzies w sklepie heh