Skocz do zawarto艣ci

Brzuszki Styczniowe witajcie :) | Forum o ci膮偶y

emalka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie Styczni贸weczki 馃槅 !

Od dw贸ch tygodni wiem, 偶e zostan臋 mamusi膮. By艂am ju偶 u lekarza i widzia艂am male艅stwo 馃檪.
Czuj臋 si臋 dobrze i jestem bardzo szcz臋艣liwa 馃槅
Czekamy na Was Styczniowe Mamusie 馃槅
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Odpowiedzi 428
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
No styczni贸weczki czeka艂am na was! 馃檪
Emalka ty chyba by艂a艣 przez pewien czas mamusi膮 styczniow膮 2013? 馃あ
W艂a艣nie rok temu o tej po偶e dowiedzia艂am si臋 偶e nosz臋 pod sercem male艅kie serduszko 馃お 馃檪 Jak ten czas leci..a teraz jestem mam膮 4 miesi臋cznego ch艂opczyka 馃檪 馃檪
Gratulacje!!!!
Mamusia styczniowa 2013 馃檪 馃檪 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Dzie艅 dobry
Ja chyba te偶 do艂膮cz臋 do grona styczni贸weczek.
Terminu nie ma jeszcze wyznaczonego bo na wizycie u gina jeszcze nic nie da艂o si臋 zmierzy膰.
Poza tym mam tak nieregularne miesi膮czki ze predzej w totka trafie niz z 1 dniem cyklu.
Czekam wiec niecierpliwie na wizyte 24 i wtedy juz napewno si臋 dowiem.
Jestem te偶 kwietni贸weczk膮2010.
Pozdrawiam i czekam na reszte mamu艣.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witam Was ju偶 mamu艣ki i te przyszle 馃檪
Te偶 od dwuch tygodni wiem ze zostane mama . Mimo okropnego samopoczucia jestem przeszczesliwa bo juz stracilam nadzieje ze mi sie kiedys uda zaj艣膰 w cia偶e.
Trzymam kciuki w niepewno艣ci 馃ゴ Za was przysz艂e mamu艣ki te偶 馃槈
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej dziewczyny 馃檪Przede wszystkim Gratulacje 馃檪sama pamietam ten pierwszy wpis na farum 馃檪jestem styczni贸wka 2013,jej jak ten czas leci 馃檪Trzymam za was dziewczeta kciuczki 馃檪zycze zdr贸wka,i nudnej lekkiej drogi, do czasu rozwiazania 馃檪buziaczki
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
hej !!!! wczoraj dowiedzialam sie ze jestem ciazy , to juz moje drugie dziecko bedzie , Filipek ma 7miesiecy i jeszcze nie zdaje sobie sprawy ze bedzie miec rodzenstwo , jutro ide do pracy powiedziec ze jestem wciazy troche sie stresuje bo dzis bylam pierwszy raz w pracy od lutego 2012 hehehe no coz ,
ogolnie czuje sie dobrze pobolewa mnie brzuch i plecy ale da sie wytrzymac , jeszcze nawet nie zapisalam sie do ginekologa, jutro to zrobie
Odno艣nik do komentarza

Dzie艅 dobry
Ja jeszcze nikomu nic nie m贸wi艂am.
Wie tylko m膮偶 w zasadzie ju偶 min膮艂 miesi膮c od testu.
Czekam na pi膮tkowa 2 wizyte u gina i na karte ci膮偶y.
Wtedy bede co艣 m贸wi膰 najbli偶szej rodzinie. A tak to najwyzej moge si臋 pochwali膰 o ile si臋 kto艣 zapyta.
Odno艣nik do komentarza

Dzie艅 dobry
Ja w pierwszej ci膮偶y wcale nie mia艂am md艂o艣ci. Dopiero w drugiej mo偶e przez 2 tygodnie dawa艂y o sobie zna膰.
Dla mnie koszmar stanowi b贸l piersi. Do tej pory mnie pobolewaj膮. Na pocz膮tku to mysla艂am ze zwariuje. Trwa to ju偶 z 1,5 miesi膮ca. Teraz bol膮 mnie g艂贸nie sutki zw艂aszcza lewy.
No i te zy艂y - wygl膮dam jak krowa mleczna.
Jak pomysle ze jeszcze to nie koniec. Teraz czekam az sk贸ra zacznie ciemnie膰.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
witajcie 馃檪
termin mam na 29 grudnia, ale mam nadziej臋 偶e uda mi si臋 dotrwa膰 do stycznia. Chcia艂abym, 偶eby maluch przyszed艂 z nowym rokiem 馃檪
Mam ju偶 marcow膮 2-letni膮 c贸reczk臋.
Co do ci膮偶y - to dokuczaj膮 mi piersi i wzd臋cia. Md艂o艣ci mam czasami, szczeg贸lnie wieczorami 馃槈
Odno艣nik do komentarza

Czesc kasjalena.
Wychodzi na to ze teoretycznie mamy ten sam termin.
U mnie z USG przy synu wyszed艂 4 kwietnia a i tak mia艂am przeczucie 偶eby trzyma膰 si臋 terminu z miesi膮czki. No i mia艂am race bo syn dzie艅 po terminie z OM przyszed艂 na 艣wiat i by艂 drobniutki. Stad pewnie takie wyniki z USG by艂y.
I teraz tez si臋 tego bede trzyma膰 ale podobnie jak ty wola艂abym dzidziusia juz styczniowego, ale jak wiadomo wszystko samo si臋 oka偶e 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
moja szefowa na wiesc o ciazy zareagowala tak " hm musze zmienic grafik to wypisz sobie urlop" i tyle zonk , no ale sie nie dziwie bo dopiero co wrocilam do pracy po pierwszej ciazy hahah czyli bylam w pracy 2dni 馃槣

u mnie juz wiedza wszyscy bo musialam powiedziec tesciowej bo razem pracujemy i glupio by bylo jak my sie dowiedziala od zyczliwych, a ze pracuje w warunkach szkodliwych to nie moge pracowac
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ja narazie dobrze sie czuje , w pierwszej ciazy czulam sie super zadnych praktycznie dolegliwosci nie mialam , tzn najbardziej zgaga od poczatku , teraz nic sie nie dzieje ale to sam poczatemk, a wy kiedy zaczelyscie wymiotowac???
ja dopiero ide 11czerwca na pierwsza wizyte ,
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ja w pierwszej ci膮偶y nie chodzi艂am do szko艂y rodzenia i teraz chyba te偶 sobie daruj臋. Pierwszy por贸d wspominam bardzo pozytywnie - szybko i bezbole艣nie. Wi臋c mam nadziej臋, 偶e drugi te偶 taki b臋dzie 馃槈
Ale Masz racj臋 Kiniak - zawsze to jaka艣 odskocznia od codzienno艣ci 馃槈
Bogusia - jeste艣my w tym samych okresie ci膮偶y 馃檪 musimy zacisn膮膰 nogi i czeka膰 grzecznie do stycznia 馃檪 馃槈:
ja teraz wizyt臋 mam w przysz艂膮 艣rod臋 i ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰 馃お
Odno艣nik do komentarza

Kinia a nie bedziesz troche teskni膰 za prac膮?
Ja to chwilami marze zeby miec jak膮艣 prace poza byciem gospodyni膮. 呕eby wyj艣膰 z domu na par臋 godzin i nie mysle膰 o nim.
3 lata jestem w domu i zapowiadaja sie kolejne. No ale jak si臋 podje艂o decyzje o drugim dziecku to moge sie kopn膮膰 w ty艂ek 馃槣

A tak poza tym to ja jestem opetana. Ju偶 w zasadzie wszystko dla dziecka mam powybierane. Nie przyjmuje opcji drugiego ch艂opca wiec zachwycam si臋 dziewczy艅skimi rzeczami 馃槑
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
haha bogusia tez mam nadzieje ze bedzie dziewczynka 馃槣 i trzymam mocno kciuki z mezem,,

a co do pracy to ja nie chodze od lutego 2012 wyjatek te dwa dni ( ten pon i wt )hehehehe no troche sie za praca stesknilam ale co zrobic , te dwa dni bylo naprawde fajnie bo malo co robilam a pogadac mozna bylo , no i wkoncu bez dziecka, ale tak jak mowisz chcialo sie drugie to nie ma co narzekac 馃榿
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...