Skocz do zawartości

Brzuszki Styczniowe witajcie :) | Forum o ciąży

emalka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie Stycznióweczki 😆 !

Od dwóch tygodni wiem, że zostanę mamusią. Byłam już u lekarza i widziałam maleństwo 🙂.
Czuję się dobrze i jestem bardzo szczęśliwa 😆
Czekamy na Was Styczniowe Mamusie 😆

• Odpowiedzi 428
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No stycznióweczki czekałam na was! 🙂
Emalka ty chyba byłaś przez pewien czas mamusią styczniową 2013? 🤢
Właśnie rok temu o tej poże dowiedziałam się że noszę pod sercem maleńkie serduszko 🤪 🙂 Jak ten czas leci..a teraz jestem mamą 4 miesięcznego chłopczyka 🙂 🙂
Gratulacje!!!!
Mamusia styczniowa 2013 🙂 🙂 🙂

Dzień dobry
Ja chyba też dołączę do grona stycznióweczek.
Terminu nie ma jeszcze wyznaczonego bo na wizycie u gina jeszcze nic nie dało się zmierzyć.
Poza tym mam tak nieregularne miesiączki ze predzej w totka trafie niz z 1 dniem cyklu.
Czekam wiec niecierpliwie na wizyte 24 i wtedy juz napewno się dowiem.
Jestem też kwietnióweczką2010.
Pozdrawiam i czekam na reszte mamuś.

• Mamusia
Witam Was już mamuśki i te przyszle 🙂
Też od dwuch tygodni wiem ze zostane mama . Mimo okropnego samopoczucia jestem przeszczesliwa bo juz stracilam nadzieje ze mi sie kiedys uda zajść w ciaże.
Trzymam kciuki w niepewności 🥴 Za was przyszłe mamuśki też 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂Przede wszystkim Gratulacje 🙂sama pamietam ten pierwszy wpis na farum 🙂jestem styczniówka 2013,jej jak ten czas leci 🙂Trzymam za was dziewczeta kciuczki 🙂zycze zdrówka,i nudnej lekkiej drogi, do czasu rozwiazania 🙂buziaczki

• Mamusia
hej !!!! wczoraj dowiedzialam sie ze jestem ciazy , to juz moje drugie dziecko bedzie , Filipek ma 7miesiecy i jeszcze nie zdaje sobie sprawy ze bedzie miec rodzenstwo , jutro ide do pracy powiedziec ze jestem wciazy troche sie stresuje bo dzis bylam pierwszy raz w pracy od lutego 2012 hehehe no coz ,
ogolnie czuje sie dobrze pobolewa mnie brzuch i plecy ale da sie wytrzymac , jeszcze nawet nie zapisalam sie do ginekologa, jutro to zrobie

Dzień dobry
Ja jeszcze nikomu nic nie mówiłam.
Wie tylko mąż w zasadzie już minął miesiąc od testu.
Czekam na piątkowa 2 wizyte u gina i na karte ciąży.
Wtedy bede coś mówić najbliższej rodzinie. A tak to najwyzej moge się pochwalić o ile się ktoś zapyta.

Dzień dobry
Ja w pierwszej ciąży wcale nie miałam mdłości. Dopiero w drugiej może przez 2 tygodnie dawały o sobie znać.
Dla mnie koszmar stanowi ból piersi. Do tej pory mnie pobolewają. Na początku to myslałam ze zwariuje. Trwa to już z 1,5 miesiąca. Teraz bolą mnie głónie sutki zwłaszcza lewy.
No i te zyły - wyglądam jak krowa mleczna.
Jak pomysle ze jeszcze to nie koniec. Teraz czekam az skóra zacznie ciemnieć.

• Mamusia
witajcie 🙂
termin mam na 29 grudnia, ale mam nadzieję że uda mi się dotrwać do stycznia. Chciałabym, żeby maluch przyszedł z nowym rokiem 🙂
Mam już marcową 2-letnią córeczkę.
Co do ciąży - to dokuczają mi piersi i wzdęcia. Mdłości mam czasami, szczególnie wieczorami 😉

Czesc kasjalena.
Wychodzi na to ze teoretycznie mamy ten sam termin.
U mnie z USG przy synu wyszedł 4 kwietnia a i tak miałam przeczucie żeby trzymać się terminu z miesiączki. No i miałam race bo syn dzień po terminie z OM przyszedł na świat i był drobniutki. Stad pewnie takie wyniki z USG były.
I teraz tez się tego bede trzymać ale podobnie jak ty wolałabym dzidziusia juz styczniowego, ale jak wiadomo wszystko samo się okaże 🙂

• Mamusia
moja szefowa na wiesc o ciazy zareagowala tak " hm musze zmienic grafik to wypisz sobie urlop" i tyle zonk , no ale sie nie dziwie bo dopiero co wrocilam do pracy po pierwszej ciazy hahah czyli bylam w pracy 2dni 😜

u mnie juz wiedza wszyscy bo musialam powiedziec tesciowej bo razem pracujemy i glupio by bylo jak my sie dowiedziala od zyczliwych, a ze pracuje w warunkach szkodliwych to nie moge pracowac

• Mamusia
ja narazie dobrze sie czuje , w pierwszej ciazy czulam sie super zadnych praktycznie dolegliwosci nie mialam , tzn najbardziej zgaga od poczatku , teraz nic sie nie dzieje ale to sam poczatemk, a wy kiedy zaczelyscie wymiotowac???
ja dopiero ide 11czerwca na pierwsza wizyte ,

• Mamusia
ja w pierwszej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia i teraz chyba też sobie daruję. Pierwszy poród wspominam bardzo pozytywnie - szybko i bezboleśnie. Więc mam nadzieję, że drugi też taki będzie 😉
Ale Masz rację Kiniak - zawsze to jakaś odskocznia od codzienności 😉
Bogusia - jesteśmy w tym samych okresie ciąży 🙂 musimy zacisnąć nogi i czekać grzecznie do stycznia 🙂 😉:
ja teraz wizytę mam w przyszłą środę i już nie mogę się doczekać 🤪

Kinia a nie bedziesz troche tesknić za pracą?
Ja to chwilami marze zeby miec jakąś prace poza byciem gospodynią. Żeby wyjść z domu na parę godzin i nie mysleć o nim.
3 lata jestem w domu i zapowiadaja sie kolejne. No ale jak się podjeło decyzje o drugim dziecku to moge sie kopnąć w tyłek 😜

A tak poza tym to ja jestem opetana. Już w zasadzie wszystko dla dziecka mam powybierane. Nie przyjmuje opcji drugiego chłopca wiec zachwycam się dziewczyńskimi rzeczami 😎

• Mamusia
haha bogusia tez mam nadzieje ze bedzie dziewczynka 😜 i trzymam mocno kciuki z mezem,,

a co do pracy to ja nie chodze od lutego 2012 wyjatek te dwa dni ( ten pon i wt )hehehehe no troche sie za praca stesknilam ale co zrobic , te dwa dni bylo naprawde fajnie bo malo co robilam a pogadac mozna bylo , no i wkoncu bez dziecka, ale tak jak mowisz chcialo sie drugie to nie ma co narzekac 😁