Skocz do zawartości

Brzuszki Styczniowe witajcie :) | Forum o ciąży

emalka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja laktator chce kupić by nie być do końca uwiązaną.
Tatuś czasem też może nakarmić 😜
Gdybym musiała gdzieś wyjść w pilnej sprawie czy do lekarza a dziecka nie mogłabym zabrać lub nie zdąrzyłabym na karmienie.
No i pamiętam ten nawał jaki miałam. Ciekło ze mnie a TT nie dawał rady ani Miś.

Ja to teraz jak jestem głodna to nie moge czekać za dużo bo aż mnie żołądek boli i robi mi się niedobrze. Nie chce tez powtórki z osłabieniem.
Mi narazie ani nic nie śmierdzi ani nie pachnie.
Za to pamiętam w I ciąży strasznie pachniała mi topiona słonina 😮

• Odpowiedzi 428
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć

A mi zmarł Dziadek, dzisiaj byłam na pogrzebie. Dwa miesiące temu pożegnaliśmy Babcię 😞 Ciężko mi to wszystko przeżywać. Na śmierć Babci byliśmy przygotowani, bo ciężko chorowała od 4 lat, ale Dziadek odszedł nagle, we śnie, chyba z tęsknoty za Żoną. Nawet kasiądz dziś tak to określił...

• Mamusia
Bogusia - łączę się z Tobą, bo u nas też ostatnio ciche dni....
Kupiłabym coś ale sama nie wiem co.... czekam tylko na płeć i zaczynam kompletować wyprawkę, jak będzie chłopiec to wszystkie ciuszki po córci wystawiam na allegro. Jest tego mnóstwo i zanim to ogarnę to trochę się zejdzie.
Kupiłam sobie wkładki laktacyjne 😁
ilka - bardzo mi przykro, tym bardziej że wiem co to znaczy, 4 lata temu też to przeżywałam....

• Mamusia
Ilka przykro mi bardzo , widac ze bylas mocno zwiazana z dziadkami 😞 Ale takie życie jedni odchodzą by drudzy mogli przyjsc ...
Bogusia zycze wytrwalosci w tych cichych dniach , my z moim jak sie poklocimy to juz w tym samym dniu sie godzimy , jakos nie umiemy miec cichych dni

• Mamusia
Dziewczyny ja już po wizycie w szpitalu , przyjeli mnie bez problemu , nasciemnialam ze troche krwawilam i boli mnie brzuch 🙂 czekalam 1,5 godz zanim mnie zbadala pani ginekolog i poprostu bylam w szoku ! po krwiaku ani sladu i kosmowka sie przykleila z powrotem 🙂 z usg wyszlo 6,3 tyg ciazy i widzialam bijace serduszko ! jestem przeszczesliwa , a juz bylam tak raczej negatywnie nastawiona
Jak sie ciesze 🙂

Rozpuściłam kase w galeri na ciuchy dla Misia i dla siebie.
Prawie nic nie ma a kasa wyparowała.
A i tak jeszcze musze dokupić...

GRATULACJE ANECZKA!!!!
No to teraz możesz spać spokojnie 😘

Ja byłam 2 pierwsze miesiące po porodzie sama. Mąż był w Niemczech.
Siadła mi wtedy psychika ostro. Zwłaszcza ze to same początki były i wszystko na mojej głowie.
Domyslam sie jak sie czujesz.
My teraz prawie przez pół roku żyliśmy weekendowo. Mąż w delegacji od niedzieli wieczorem do piatku wieczorem.
Na szczescie to już niemal koniec.

• Mamusia
A ja po rozmowie w pracy , teraz czekam na reakcje i warunki jakie zaproponuje mi szef na okres w ciazy . Chyba jest mu " nie w smak " . A jutro pierwsza wizyta i badania z krwi , nareszcie sie doczekalam 😉
Bogusia a ty to zakupoholiczka jestes straszna . ja nie kupilam jeszcze nic 🙂

• Mamusia
Witam serdecznie wszystkie przyszłe i obecne mamy 🙂
Spodziewam sie swojego pierwszego dziecka a termin mam na 7 stycznia 🙂 dzidziuś przyjdzie na świat poprzez cc. jestem pelna obaw ale jednocześnie nie moge sie doczekac 🙂) pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Cześć 🙂

Malo kiedy ostatnio zagladam, bo siedzę jeszcze z Jasiem u Rodziców na wsi i kiepsko dziala mi tu internet 🤨

Aneczka super ze wszystko dobrze się ulożylo i możesz w spokoju oczekiwać swojego Maleństwa 🙂

Ja nie wyobrazam sobie bycia po porodzie tak calkiem bez męża. Ponieważ obydwoje pochodzimy z lubelskiego, w warszawie jesteśmy ze wzgledu na pracę, to nie mialby mi kto pomóc jak nie on. Moi Rodzice pracują, Teściowej ja z kolei nie znioslabym nerwowo na dlużej, dlatego nie widzę życia w warszawie bez męża. Chyba ze do rodziców bym się z dziećmi sprowadzila 😁

• Mamusia
Jestem fryzjerem-stylista . Mozesz robic koloryzacje wlosow w czasie ciazy , w dobrych salonach znajdziesz duza game kolorystyczna farb bez amoniaku . Odradzam farby do trwalej koloryzacji na ten okres i wczasie karmienia piersia . 😉

• Mamusia
Jestem po pierwszej wizycie i jestem bardzo zadowolona z opieki jaka mi oferuja ,wizyta byla ciezka bo trwala 3 godz , ale zebrala caly wywiad o mnie , partnerze i naszych rodzinach ,zrobila mi badania ,zmierzyla cisnienie . moja ciaza jest w grupie wysokiego ryzyka dlatego odrazu powiedziala ze bede pod lepsza opieka niz normalnie . polecila mi szpital i oddzial gdzie powinnam rodzic w moim przypadku . za dwa tyg usg i wkoncu zobacze moje malenstwo ,ciekawe ile uroslo od ostatniego razu 😜 😜 😜 Aha a w pracy niby sie ucieszyli z wiadomosci ale szef jeszcze sie nie okreslil , chyba mu nie po nosie 😠 czekam jakie warunki pracy mi teraz zaoferuje no bo ja chce normalnie pracowac dopoki moge 😜

Ja tam i w I ciąży farbowałam (po porodzie czasu nie było 😜)
i teraz tez nie bede żałować. W końcu do żyły tej farby fryzjer nie aplikuje 😉

Mama zadowolona = dziecko zadowolone 🙂