ktg i wizyte u gina załatwiłam na jutro, póki co małe szaleje po staremu więc myślę że jest ok....
a w usg mi wczoraj wyszło że maluch waży jakieś 3,1 kg inprzewidywany termin porodu na 26... załamać się można jak się coś takiego słyszy :/ no ale 2 cm rozwarcia i ktg pisało częste choć słabe- takie na 30- skurcze... no ale zawsze to coś....
Izunia trzymam kciuki. Oczywiście czekamy na wieści co tam u ciebie 🙂 Będziesz pierwszą [rawdziwą lutówkę.
Zocha uważaj na siebie. Ja też ze dwa razy uderzyłam sie mocniej w brzuch. Raz jak otwierałam drzwi to zapomniałam że taka grubiutka jestem i sobie drzwiami w brzuch walnełąm, a drugi raz sok w kartonie wypadał mi z szafy i chcąc go złapać walnłąm nim w brzuszek. Całe szczęście nic po tym się nie działo i teraz to staram się pilnować jak można. Ostatnio jak podczas prasowania zwaliłam żelazko z deski to juz miałam odruch uciekania a nie łapania w ręce. Ja jutro idę na KTG i mam nadzeję, że w końcu wyjdą mi jakieś skurcze bo ile można czekać na te nasze maleństwa.
Dodi a z tym mieszkaniem poza miastem to rzeczywiście masz ciężko. Współczuję. Ja dla tego jak kupowaliśmy mieszkanie za priorytet miałam lokalizację dość blisko centrum, żadne obrzeża bo potem jak człowiek czegokolwiek potrzebuję to jednak większy problem jest.
juz dochodzi 14 a ja jeszcze w koszuli i szlafroku i jakos nie mam ochoty nic ze sobą robić. Obiad mam z wczoraj także do 16 jak mąż wróci z pracy muszę sie ogarnąć, żeby nie wyjść na takiego leniucha.
Kurcze, wszystko pod górkę, ja muszę non stop kombinować. Sąsiadka właśnie dzwoniła ze jej synek który miał być w przedszkolu do 18.wymiotował i musiała go odebrać wcześniej, i na własną odpowiedzialność mogę Julke przyprowadzic. Fuck. Muszę zatem ja wziasc ze sobą,koleżanka odbierze ja przy metrze i weźmie do siebie. Kurcze ja to mam pod górę. Niech już się urodzi mały bo mam dosc jezdzenia ciągle na ktg,usg. Mam tylko nadzieję,ze na usg będzie ok. Mały dziś strasznie aktywny,pcha się, miesza raczkami az tam nisko..jeszcze zjadlam trochę czekolady ,wcześniej obiad i nam zgage... Ta końcówka ciąży naprawdę jest kiepska...
Izunia trzymam kciuki
Zocha pilnuj cały czas ruchów maleństwa i jak cie bedzie brzuch bolal to od razu do szpitala jedz >>jak sa problemy z lozyskiem to wlasnie brzuch boli i czasem jest krwawienie oby bylo wszystko dobrze
Ja dzis zauwazylam takie male plamienie ciemna krew ale bylo tego niewiele moze to zaczyna czop sluzowy wypadac... nie wiem nie znam sie ... :P\\\\\\\\
Z tym terminem chyba faktycznie zle pokazuje tu na forum ja mam na 15go lutego zaraz jak dodam post okaze sie czy wlasciwie liczy :P 😁 Ciezko mi sie chodzi mala jeszcze jak nogi z boku wystawia to jest masakra 🙂 musze stanac podotykac przez kurtke moj bok zeby je schowala bo isc sie nie da :P
Iza gratuluję, super ze masz synka przy sobie. Napisze z domu. Na usg wszystko ok ,synek około 2800 mam sie nie martwić żadna hipotrofia i wybić sobie ja z głowy. Wszystko w normie. Wpisał mnie dr za tydzień na usg na 17,00 w razie jakbym jeszcze nie urodziła. Lecz mam nadz.ze już urodze. Maz odebral mnie z centrum i właśnie jedziemy po Julcie i do domciu.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zocha
a w usg mi wczoraj wyszło że maluch waży jakieś 3,1 kg inprzewidywany termin porodu na 26... załamać się można jak się coś takiego słyszy :/ no ale 2 cm rozwarcia i ktg pisało częste choć słabe- takie na 30- skurcze... no ale zawsze to coś....
skorom
Zocha
niby tak ale w łodzi od razu chcą zatrzymywać na oddziale... a nie wyrażanie zgody na pozostanie w szpitalu nie należy do przyjemności...
skorom
do jutra już nie daleko 😉
aldona757
Zocha uważaj na siebie. Ja też ze dwa razy uderzyłam sie mocniej w brzuch. Raz jak otwierałam drzwi to zapomniałam że taka grubiutka jestem i sobie drzwiami w brzuch walnełąm, a drugi raz sok w kartonie wypadał mi z szafy i chcąc go złapać walnłąm nim w brzuszek. Całe szczęście nic po tym się nie działo i teraz to staram się pilnować jak można. Ostatnio jak podczas prasowania zwaliłam żelazko z deski to juz miałam odruch uciekania a nie łapania w ręce. Ja jutro idę na KTG i mam nadzeję, że w końcu wyjdą mi jakieś skurcze bo ile można czekać na te nasze maleństwa.
Dodi a z tym mieszkaniem poza miastem to rzeczywiście masz ciężko. Współczuję. Ja dla tego jak kupowaliśmy mieszkanie za priorytet miałam lokalizację dość blisko centrum, żadne obrzeża bo potem jak człowiek czegokolwiek potrzebuję to jednak większy problem jest.
juz dochodzi 14 a ja jeszcze w koszuli i szlafroku i jakos nie mam ochoty nic ze sobą robić. Obiad mam z wczoraj także do 16 jak mąż wróci z pracy muszę sie ogarnąć, żeby nie wyjść na takiego leniucha.
Dodi_W
anuna2
Zocha pilnuj cały czas ruchów maleństwa i jak cie bedzie brzuch bolal to od razu do szpitala jedz >>jak sa problemy z lozyskiem to wlasnie brzuch boli i czasem jest krwawienie oby bylo wszystko dobrze
Ja dzis zauwazylam takie male plamienie ciemna krew ale bylo tego niewiele moze to zaczyna czop sluzowy wypadac... nie wiem nie znam sie ... :P\\\\\\\\
Z tym terminem chyba faktycznie zle pokazuje tu na forum ja mam na 15go lutego zaraz jak dodam post okaze sie czy wlasciwie liczy :P 😁
Ciezko mi sie chodzi mala jeszcze jak nogi z boku wystawia to jest masakra 🙂 musze stanac podotykac przez kurtke moj bok zeby je schowala bo isc sie nie da :P
Izunia00882
Zocha
GRATULACJE!!!!!!
Ale Ci fajnie 🙂 Rozumiem, że wszystko ok?
AnitaS
Zdrówka dla Was 🙂
anuna2
Dodi_W