Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Doti- trzymaj sie dzielnie. Mam nadzieje że dzieciaczki szybko wyzrdowieją a Ty szybcituko nabierzesz na nowo sił. Dużo zdrówka życzę!

A nie masz mamy albo teściowej pod ręką żeby Cię troszke mogła odciążyć? Na pewno taka pomoc by Ci duzo dała..?

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Problem największy w tym, że Starszy ma katar już od miesiąca i łaziliśmy po różnych lekarzach i nic nie pomogło, a teraz zaatakowało dodatkowo ucho. Z Córą też męczymy sie od miesiąca, najpierw był tydzień wysokiej gorączki, w końcu szpital z obustronnym zapaleniem uszu i zapaleniem gardła, ze szpitala wyszliśmy po 10 dobach z katarem złapanym od małej współlokatorki, który po tygodniu znów zaatakował uszy. Po kolejnym tygodniu antybiotyku wyszło uczulenie na amoksiklav a uszy nie doleczone jeszcze. Antybiotyk przerwany, został tylko dicortineff w kroplach i gorączka wraca... martwię się o słuch Małej bo w szpitalu miała wyciek ropny i pękniętą błonę bębenkową w lewym uszku. To się zrasta ale nie w przypadlu przewlekłego stany zapalnego....Teraz czekamy do poniedziałku na wizytę u laryngologa. Aż się boję co się może w uszach rozwinąć do tego czasu...
Teściowa pracuje, pomaga ile może. Mieszkamy z teściami i babcią M, więc i tak mam o tyle lepiej że odpada mi gotowanie obiadów. Moi rodzice też pracują więc nie są w stanie mnie odciążyć w żaden sposób. Najgorsza wizja to trafić z obojgiem dzieciaków do szpitala... Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Doti bardzo współczuję.. Naprawdę z całego serca życzę Ci by dzieciaczki szybko z tego wyszly!

Slyszalyscie wczorajszą wypowiedź abp. Michalika, pewnie tak bo gadaja o tym caly dzień no ręce opadają. Cholerni hipokryci.

Witajcie Brzuchatki,
Jak wasze samopoczucie?
Ja wczoraj miałam wizytę kontrolną- maluszek rośnie zdrowo- ma już 32mm. Widziałam serduszko i od razu kamień spadł mi z serca, bo wiem że wszystko jest OK. A taki ruchliwy- nóżki i rączki non stop w ruchu- chyba jakiś mały tancerz nam rosnie 🙂 🙂

Już sie nie mogę doczekać kolejnej wizyty żeby znów pooglądać to małe cudeńko.

• Mamusia
Czesc dziewczyny, ja znowu dzisiaj pospałam 🙂 Kangoor gratulacje i zazdroszcze, że sobie podejrzałaś jak maleństwo fika 🙂 ja się właśnie zastanawiam czy cała ciąża to będzie czekanie od jednego usg do drugiego 😞 bo chyba gak trochę mam - po pierwszym kamień z serca że wszystko ok, a przed kolejnym się stresuje 😞 chociaż nie wiem, czy mi wpiątek lekarz zrobi, jak nie to pójdę gdzieś prywatnie.

Czesc dziewczyny !
Kangoor super, że widziałaś maleńtwo i wszystko jest ok. To są w ciąży najpiękniejsze chwile widok maleńtwa i bijącego serduszka, zapewnienie lekarza, że wszystko jest w porządku i ruchy dziecka 🙂 Oj czekam już na nie z niecierpliwością a tu jeszcze tyle czasu
Miłego dnia

• Mamusia
A jak Wam dziś dzien mija?
doti jak dzieciaki? Mam nadzieje ,ze już lepiej.

Ja dziś leżę, mam strasznego lenia, nie mam pomysłu na obiad - nic mi sie nie chce. Jutro przyjeżdża moja mama ,wiec sie wymecze, cały dzien pewnie po sklepach będziemy biegać,a mi sie tak nie chce:// wiec dziś zbieram siły na jutro 🙃

To ja dzisiaj mam super, mąż w domu i serwuje pstrąga na obiad więc mogę bezkarnie leżeć i wypoczywać 🙂 fajnie że widziałaś dzidzię, ja wizytę mam w następny piątek trochę się martwię po tych krwawieniach ale trzeba być dobrej myśli 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 😉 Co tu taka cisza nastała? Zaczynam mieć coraz większe problemy ze zmianą pieluszki z kupką córeczce... momentalnie mam odruch wymiotny. Wcześniej tego nie było. Niestety mam teraz bardzo wrażliwy nos 🤢 Wcześniej np. nie przeszkadzał mi a wręcz podobał się zapach olejku do inhalacji a teraz mnie od razu mdli. Mogło by to przejść już 😉

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 no faktycznie jakos cicho się zrobilo. Wspolczuje Ci z ta wrazliwoscia na zapachy, faktycznie moze byc uciazliwe. Ja mam teraz bardziej wyczulony nos, ale jakos odruchow wymiotnych na szczescie brak (jedynie przy antybiotyku, ktory mialam i ktory jest normalnie nie do polkniecia). Ja dzisiaj ide na wizyte do gin i sie od wczoraj troche stresuje 😞

Malgorzatta napisał(a):
Doti ja też bym nie dała rady pewnie ... na szczęście mój Borys w sierpniu jakimś cudem załapał nocnik i kibelek, sam, nic go nie uczyłam wcześniej...

Super! Fajnie że masz to już za sobą. Ja "walczę" z moją Hania od jakiegos czasu i nic. Wręcz mam wrażenie że im bardziej staram się ją zachęcić tym efekt jest gorszy. Jak już usiądzie na nocniku to może nawet godzinę siedzieć i tak nic nie zrobi... a po 5 min od założenia pampersa mam śmierdzącą niespodziankę 🙂 Taki mały urwis z tej mojej córuni 🙂

• Mamusia
Dziewczyny poradźcie - czym mogę się ratować przy migrenie? Nie mogę położyć się i przeczekać bo mam dwójkę dzieci pod opieką... Zwykle pomaga mi excedrin migrastop (http://www.cefarm24.pl/23770,excedrin-migrastop-x-20-tabl-powlekanych.html) i jeśli wezmę odpowiednio wcześnie to wystarcza jedna tabletka. W ulotce są przeciwwskazania jedynie w III trym ciąży...

• Mamusia
Doti chyba jedyne co możesz wziąć to paracetamol,Mi niestety apap nie pomaga,ale lekarz powiedział,ze to jedyny lek ktory jest bezpieczny w 1trymestrze,mozna brać do 4 tabletek.

Ja dziś znów pół nocy nie przespałam- męczyłam sie ze wzdeciami:/
I w nocy odczuwalam dziwne skurcze jakby w pochwie- nie wiem czy to szyjka macicy,ale takie dziwne i pierwszy raz...mialyscie cos takiego?

• Mamusia
Martag tylko że apap to za mało na moją migrene, a chyba lepiej wziąć lek niż stracić przytomność. Niestety moje migreny są takie, że brakuje mi tchu, ręce omdlewają, serce wariuje nie mówiąc o wrażliwości na światło i dźwięki. Właściwie jestem wtedy przykuta do łóżka....
Ja czuję bóle w podbrzuszu od 1,5 tygodnia. Na Twoim etapie to może być już powiększanie się macicy. Moim zdaniem jak nie bolało to nie masz się co przejmować 😉

• Mamusia
Doti moze zapytaj Pani w aptece-One muszą wiedzieć co wolno brać kobietą w ciąży ,a co nie.
A te skurcze to tak chwila i przestawało i tak kilka razy i myślałam moze ,ze sie przedzwigalam ,bo wczoraj trochę dźwigalam na 3pietro, ale tez tak pomyślałam ze to macica rośnie...oby 🙂

Ja dziś ide na parapetowke do kolegi , wiec jadę jakiś prezent kupić,a poza tym mam zniżkę w h&m "aż 20zł" ,to zobaczę moze jakieś spodnie dla ciężarówek. Najgorsze ,ze na parapetowke jedziemy autem ,bo ja przecież nawet łyka alkoholu nie wezmę i pewnie o 22 bede już zmęczona,ale bedzie moja koleżanka ,która jest w 12 tyg.ciazy wiec trochę pogadamy .
miłego dnia dziewczynki!

Czesc mamusie!
Co u Was słychać, jak się czujecie?
Marta mam tak samo z tymi skurczami więc miejmy nadzieje, że to normalne na naszym etapie.
Doti jak dzieci? Lepiej już się czują?
Kangoor mój też już sika na nocnik ale ile razy wołał siku i sie posikal to tylko nasza pralka wie 😉 ale że wołał to leciałam za każdym razem i teraz mam spokój. Jak Ci czasem woła siku to już jest dobrze i pewnie niedługo i Wy pożegnacie pieluchy.
Milej niedzieli 🙂 pozdrawiam