Martag- moja lekarka nie ma 3d/4d- więc to chyba to to chodzi.
Co do wątróbki- to ja mam smaka na nia od samego początku ciąży. Pytałam dietetyka i moja lekarkę i zgodnie twierdzą że nie powinno się jeść. Wyjaśnienie otrzymałam takie że wątróbka ma zbyt duzo witaminy A- i że jej nadmiar nie jest wydalany z moczem tylko kumuluje się i juz przy paru kawałkach watróbki może dojść do hiperwitaminozy (? chyba tak to było nazwane- nie jestem pewna?) Tak więc ja sobie odpuściłam... Podobnie mam z pleśniowym. Kusi mnie za każdym razem jak przechodze w sklepie obok półek z serami 🙂
te serki pleśniowe w wiekszosci sa pasteryzowane i mozna je jesc tylko czytaj na opakowaniu
Magda nawet usg z badaniem krwi nie daje 100% pewności. Ja jak robiłam badanie z krwi musiałam podpisać taka kartkę ,ze te badania nie są 100%pewne i ze nie bede żadnych roszczeń jesli cos wyjdzie nie tak- mniej wiecej cos takiego. W każdym bądź razie w piątek sie wszystkiego dowiem. Pewność jest 95% i jedno na 10 dzieci nawet po takim badaniu z wynikiem ,ze wszystko jest ok rodzi sie z jakaś wada, tak wiec nigdy nie ma 100% pewności. Płace za nie 320zl.
A wątróbkę w takim razie sobie odpuszcze, ale najlepsze jest to ,ze pojechałam po te ŁAZANKI- właśnie wróciłam i sie śmiałam,bo tak ochoty nabrałam ,ze szybko wsiadłam do auta , wzięłam tylko kartę i fru do Tesco,potem skapnelam sie, ze nawet dokumentów nie wzięłam...policji chyba bym sie tłumaczyła,ze tylko kobieta w ciazy potrafi jechać na koniec miasta,bo Jej sie nagle lazanek zachciało....ide robić !
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
magda19883004
te serki pleśniowe w wiekszosci sa pasteryzowane i mozna je jesc tylko czytaj na opakowaniu
Martag
A wątróbkę w takim razie sobie odpuszcze, ale najlepsze jest to ,ze pojechałam po te ŁAZANKI- właśnie wróciłam i sie śmiałam,bo tak ochoty nabrałam ,ze szybko wsiadłam do auta , wzięłam tylko kartę i fru do Tesco,potem skapnelam sie, ze nawet dokumentów nie wzięłam...policji chyba bym sie tłumaczyła,ze tylko kobieta w ciazy potrafi jechać na koniec miasta,bo Jej sie nagle lazanek zachciało....ide robić !