Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć! Zapiekankę robiłam ze strony http://kotlet.tv/zapiekanka-z-ziemniakow - pierwszy raz i wyszła pyszna. Nie dałam do niej tylko gorgonzoli i pomidora, a dodałam czerwoną fasolę-polecam 🙂
Ja niestety nie tyje nic 🤔za to od wczoraj w nocy mam takie klucia ,ze jak leżę na lewym boku to sie wybudzam ,ale przełoże się w inną pozycje i jest ok. Czasem tez w tym miejscu mnie trochę zakłuje- macie cos takiego?
Ogólnie samopoczucie mam dobre, mam apetyt wiec wierze,ze drugi trymestr bedzie spokojny 🙂

Wygląda smacznie 🙂 ciekawe czy z mielonym z indyka wyjdzie dobra, spróbuje w przyszłym tyg.
U mnie kłucia zdarzają się sporadycznie, za to strasznie się ostatnio męcze ale to naprawdę jak nie ja.. Poruszam się od początku ciąży jak żłów, ucieknie tramwaj to ucieknie a i tak ciągle mam zadyszkę. Bieganie za moim kochanym " nie ma mematu" też mi daje popalic, a gdzie 2 letni wulkan energi zrozumie, że mama czasem nie wyrabia 😉

• Mamusia
hej,
ja dzielnie próbuję się uczyć do obrony (która jest już jutro 🤢 ) mam mega mieszane uczucia związane z jutrzejszym dniem :/
poza tym czuję się strasznie od tygodnia moje mdłości mnie przerosły.... i chodzę jak zombi... jak się nie przespię w ciągu dnia, to popołudniu nie mam siły na nic :/ a i tak kłade sie o 20 spać i wstaje ok. 7. niech ten trymestr już się kończy, bo mam nadzieję że podobnie jak z pierwsza ciążą moje mdłości pójdą w zapomnienie...
a od poniedziałku 3 dni lenia :P nic nie będę robiła prześpię je cale (dobra zawioze syna do żłobka - żeby mieć spokój 🤪 )

• Mamusia
Ania31 napisał(a):
Wygląda smacznie 🙂 ciekawe czy z mielonym z indyka wyjdzie dobra, spróbuje w przyszłym tyg.
U mnie kłucia zdarzają się sporadycznie, za to strasznie się ostatnio męcze ale to naprawdę jak nie ja.. Poruszam się od początku ciąży jak żłów, ucieknie tramwaj to ucieknie a i tak ciągle mam zadyszkę. Bieganie za moim kochanym " nie ma mematu" też mi daje popalic, a gdzie 2 letni wulkan energi zrozumie, że mama czasem nie wyrabia 😉

ja mam wrażenie że w ogóle nie wyrabiam :/

• Mamusia
Mówią,że obrona to formalność, ale pamietam ,ze przed swoją też się stresowałam:/ Licencjat tb.luzik,magisterka trochę gorzej... Ile ja bym dała by wrócić na studia, zamierzałam w tym roku,ale niestety nie wyszło...:/ moze jeszcze wrócę! Patrząc na mojego tatę,ktory ma 56 lat i jest na 3 roku studiów wiem ,ze mozna 😉
Także powodzenia! Zdasz na 5!

Dzień dobry mamusie 🙂 jak się dziś czujecie?
Ja mam dziś wolne, właśnie wróciliśmy z Kubą z zakupów i oczywiście zdyszalam się jakbym maraton przebiegła 🤨
Zaraz przychodzi moja koleżanka ze swoją córcią rówieśnicą mojego synka, rzadko się widujemy więc pewnie posiedzi trochę. U nas jest dziś bardzo ładnie więc zaliczymy też jakiś dłuższy spacer.
Miłego dnia 😘

• Mamusia
Cześć dziewczynki! Tez dziś zmusiłam sie do wyjścia z domu i z godzinę pospacerowalam, ze aż trochę zmarzlam, mimo iż pogoda ładna ale chyba za lekko sie ubrałam :/ Teraz będę robiła obiad- dziś standard-pulpety w sosie pomidorowym. Powoli zaczynam jesc mięso ,ale staram sie zeby nie było tylko smażone i tak kombinuje zapiekanka, pulpety...Jutro mąż będzie w domu wiec niech On wymyśla obiad,a ze gotuje najlepiej na świecie i lubi to robić to kuchnia jutro jest Jego 😎 I niestety kupiłam dziś pepsi ,bo miałam taka ochotę,ale szklankę wypije i już mi tak słodko,ze wiecej mi sie nie chce.Raz nie zawsze ☺️ Ale ciągnie mnie do słodkiego- wczoraj na szybko zrobiłam naleśniki z dżemem i po nich myślałam ze pęknę...
Ok miłego dnia i piszcie co u Was, zeby było co czytać 🙂) 🙃

Tak sobie pomyślałam, że może zrobiłybyśmy sobie taką tabelke z data porodu imieniem wiekiem i co tam będziemy chciały, potem jak już będziemy wiedzieć kogo nosimy pod sercem można dodać płeć. Tak tylko pomyślałam, że można coś takiego zrobić i dla czystej ciekawości ile nas właściwie jest itd. Ja jestem kiepska w takie rzeczy więc nie będę umiała jak coś.. Oczywiście jak Wam się pomysł nie podoba to go po prostu zignorujcie 🙂

😆 super Doti!! To może załóżmy sobie osobny wątek tam powpisujemy Ci dane do tabelki co Cię będziemy wiadomościami zasypywać, ja bym dodała jeszcze pierwsze ruchy i płeć, a potem date porodu cc czy sn waga ale ta czesc jeszcze poczeka i to sporo 😉

• Mamusia
Nie ma problemu. w takim razie zakładam nowy wątek. Tam też w pierwszym poście będę dodawała link do tabelki 🙂

Tu macie pierwszą wersję tabelki: http://pics.tinypic.pl/i/00461/tyyb9pv8twx7.jpg
Płeć będę zaznaczała kolorami wierszy 😉 Wszystkie dane których nie ma a już wysłałyście dodam jutro i w pierwszym poście w drugim wątku będę wrzucała zaktualizowaną tabelkę.

Aniu napisałam do Ciebie wiadomość 😉

• Mamusia
U mnie tez coraz bardziej widac i moj sposob z marynarkami chyba przestanie dzialac za jakies dwa tyg, ale poki co nikt nie zauwazyl, a przynajmniej sie nie przyznal 😉 ja wlasnie caly czas sie zastanawiam jak to bedzie z moja praca, do grudnia chcialabym na pewno pracowac, a od stycznia u nas pracuje sie teoretycznie od 8 do 18, a w praktyce siedzimy milion godzin i jakos nie wyobrazam sobie tego 😞 juz teraz jest mi ciezko, roznie sie czuje. Podobno tylko ten pierwszy trymestr jest taki ciezki, ale sama nie wiem. A jak wy dziewczyny planujecie?

• Mamusia
Esspumisan mozna- nawet dziś w reklamie widziałam ze było napisane ,ze kobiety w ciazy i karmiące mogą zażywać, no i mi lekarz powiedział ze moge i biorę i powiem szczerze,ze baaaardzo mi pomaga!
A u mnie ze spaniem sie pozmieniało, chodzę spać o 12 w nocy, ale o 5 się przebudzam i gdzieś o 7 znowu zasypiam i śpię do 10 🙂