Martag- moja lekarka nie ma 3d/4d- więc to chyba to to chodzi.
Co do wątróbki- to ja mam smaka na nia od samego początku ciąży. Pytałam dietetyka i moja lekarkę i zgodnie twierdzą że nie powinno się jeść. Wyjaśnienie otrzymałam takie że wątróbka ma zbyt duzo witaminy A- i że jej nadmiar nie jest wydalany z moczem tylko kumuluje się i juz przy paru kawałkach watróbki może dojść do hiperwitaminozy (? chyba tak to było nazwane- nie jestem pewna?) Tak więc ja sobie odpuściłam... Podobnie mam z pleśniowym. Kusi mnie za każdym razem jak przechodze w sklepie obok półek z serami 🙂
te serki pleśniowe w wiekszosci sa pasteryzowane i mozna je jesc tylko czytaj na opakowaniu
Magda nawet usg z badaniem krwi nie daje 100% pewności. Ja jak robiłam badanie z krwi musiałam podpisać taka kartkę ,ze te badania nie są 100%pewne i ze nie bede żadnych roszczeń jesli cos wyjdzie nie tak- mniej wiecej cos takiego. W każdym bądź razie w piątek sie wszystkiego dowiem. Pewność jest 95% i jedno na 10 dzieci nawet po takim badaniu z wynikiem ,ze wszystko jest ok rodzi sie z jakaś wada, tak wiec nigdy nie ma 100% pewności. Płace za nie 320zl.
A wątróbkę w takim razie sobie odpuszcze, ale najlepsze jest to ,ze pojechałam po te ŁAZANKI- właśnie wróciłam i sie śmiałam,bo tak ochoty nabrałam ,ze szybko wsiadłam do auta , wzięłam tylko kartę i fru do Tesco,potem skapnelam sie, ze nawet dokumentów nie wzięłam...policji chyba bym sie tłumaczyła,ze tylko kobieta w ciazy potrafi jechać na koniec miasta,bo Jej sie nagle lazanek zachciało....ide robić !
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
magda19883004
te serki pleśniowe w wiekszosci sa pasteryzowane i mozna je jesc tylko czytaj na opakowaniu
Martag
A wątróbkę w takim razie sobie odpuszcze, ale najlepsze jest to ,ze pojechałam po te ŁAZANKI- właśnie wróciłam i sie śmiałam,bo tak ochoty nabrałam ,ze szybko wsiadłam do auta , wzięłam tylko kartę i fru do Tesco,potem skapnelam sie, ze nawet dokumentów nie wzięłam...policji chyba bym sie tłumaczyła,ze tylko kobieta w ciazy potrafi jechać na koniec miasta,bo Jej sie nagle lazanek zachciało....ide robić !