Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wydaje mi się, że jeśli miałaś jakieś zapasy tłuszczyku to schudłaś w obwodach. Ja to widzę po sobie. Na początku mało jadłam aż jeansy rurki w które ledwo wchodziłam stały się za luźne....a waga ciągle taka sama.
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html?smgputicaid=611dbd tu jest kalkulator średniego przyrostu wagi....

• Mamusia
A ja się rozchorowalam :-( dzisiaj cały dzień w łóżku...tak mnie łapalo od piatku i złapało...póki co pije syrop dla kobiety w ciąży i takie tabletki na gardło i katar straszny na który nic nie pomaga :-( jutro nam wizytę na 11 to może mi coś przepisze konkretnego a jak nie to będę leżeć cały tydz w łóżku...żeby tylko do świat przeszło... Gorączki na szczęście nie mam...lekki stan podgoraczkowy...mam nadzieje ze to w żaden sposób się nie odbije na maleństwie :-( ale jutro jak ho w końcu zobaczę to mam nadzieje ze wszystko mi przejdzie :-* także zdrówka dla was dziewczyny bo zdrowie jest najważniejsze :-* no i oprócz nas dla Twojego kochanego Martus :-P

• Mamusia
Dzięki Kangoor za radę i dzięki za pozdrowienia Monia i Ania dla M 🙂
Dziś wrócił wcześniej z pracy i od 18 do teraz spał, jutro ma wolne,więc zaczynamy już święta i odpoczywamy!
Według kalkulatora ciązy u mnie póki co w normie,ale nie powiem ile przytyłam 😠
Jutro trochę spraw do załatwienia i zakupy na wyjazd.
Siostra mowi ,ze znalazła mi dwa wielkie worki ubranek i jeden karton od 0-9, wiec juz nic nie kupuję.
Mowi,ze i tak połowy nie wykorzystała,wiec wiele jest praktycznie nowych.
3majcie się, Monia kuruj się, pij duzo herbaty z malinami jesli masz 🙂 moze tez mleko,miód i czosnek (obrzydliwe,ale pomaga)
Dobrej nocy 😘

Ja przytylam dużo za dużo.. 😠 nie ma się czym chwalić 🤨 i mimo że staram się jak mogę to i tak tyje 😞 Moi bliscy twierdzą że nie widać że tylko brzuch urósł szczególnie ostatnio, ale ja czuję te dodatkowe kg i wiem że waga nie kłamie. Trudno skoro jest jak jest to obracam to w żart 😉 w poprzedniej ciąży też przytylam i potem wróciłam do formy.
Monia wracaj do zdrowia!
Przesadzilam dziś starałam się robić przerwy w porządkach na odpoczynek, a i tak wszystko mnie boli

• Mamusia
Cześć 🙂
Sporą część nocy nie spałam przez ból kręgosłupa... Wczoraj wzięłam się za segregowanie ubranek tych co mam. Przygotowałam sobie paczkę ubranek dla chłopca 0-6, paczkę 0-6 unisex i paczkę 0-6 dla dziewczynki. Oczywiście wybierałam ubranka dostosowane do pory roku, bo na co mi kombinezon w rozmiarze 56 na koniec maja 😉 Mało mam ubranek 6-9-12 ale to dlatego że w części chodzi teraz Mała. Oprócz tego zrobiłam paczki 1-3 jedną dla chłopca to co mam po synku a drugą dla córci co dostałam od kuzynki i czekają...Potem powynosiłam te pudła na strych i zmęczyłam się przy tym okrutnie. Ciężkie skubańce. Gorszym wyzwaniem będzie znaleść na nie miejsce w szafie :P
Do tego teściowa poprosiła mnie o wymycie okien bo ona ma stłuczoną rękę po przewrotce na lodzie i ledwo rusza. Zmeczenia jako takiego nie czułam ale w nocy plecy odreagowały....

• Mamusia
tymi normami i kalkulatorami lekarze wywołują na kobiecie taka presje ze ja przed każdym posiłkiem siedzę i płacze czy ja wogole mogę to zjeść. co z tego ze lekarz powiedział mi ze powinnam przytyć max 12 kg ale niech mi powie jak mam to zrobić bo dosłownie pomimo ze jestem w ciąży na nic sobie nie pozwalam nawet nie pamiętam jak smakują chipsy czy ziemniaki nie mówiąc o batonikach czy coli..i dziwić się ze mam wizytę jutro i zamiast sie cieszyć ze zobaczę bobaska na usg to sie martwię czy nie przytyłam za duzo i położna nie zacznie mi gadać ;/. ja nie rozumiem tych norm i tego wszystkiego każdy jest inny i abym p;przytyła 10 kg jak inne panie w ciąży musiałabym nic nie jesc. no. a tu niedługo święta. pozdrawiam 🙂

Cześć dziewczyny!
Na dzień dobry demot który baaardzo mi się spodobał http://demotywatory.pl/3534591/Ojca-sam-sobie-wybrac-nie-moge 🙂
Magda racja.. ja sobie w tej ciąży dużo odmawiam jak zaczełam szaleć ze słodkim moją największą słabością to nawet słodkie odstawiłam, a waga zamiast zwolnić szybuje tak samo. Nigdy nie byłam gruba, chuda byłam w podstawówce ale w ciąży to już chyba tak mi zostanie że pompuje się jak żaba.. Trudno wkurza mnie to nie powiem ale i śmieje z tego coraz bardziej...no bo co zrobie, jestem jaka jestem a każdy jest inny. Wiem tylko że dojście do mojej wagi zajmie mi trochę czasu 🤨 a bycie grubaskiem na gorące lato jakoś mi się nie uśmiecha 😉
Miłego dnia

• Mamusia
lekarze pilnują wagi bo podobno za duzy przyrost jest niebezpieczny dla dziecka no i może świadczyć o cukrzycy. Natomiast nie należy popadać w paranoję, bo jesli odżywiacie sie zdrowo a i tak waga rośnie to znaczy że tak ma być. Może więcej wody sie zbiera w organizmie, może macie wiecej wód płodowych, może dziecko bedzie wieksze itd 😉 Nie ma sie co stresować jesli waszym głównym pożywieniem nie są słodycze 😉

z ta waga w ciazy to nie jest tak latwo przybrac ksiazkowo tylko- 12kg. Tym bardziej jak sie przeczyta co kobieta w ciazy powinna jesc, a to iles tam porcji produktow zbozowych, nabial, mieso, warzywa, owoce itd... Ja w pierwszej ciazy staralam sie spelniac te wytyczne no i przytylam 20kg. Moja kolezanka zas jadla glownie warzywa i owoce- zero chleba, ziemniakow, makaronow i przytyla 17kg. Takze tak jak mowi Doti, przytyjesz tyle ile masz przytyc i nic na to nie da sie poradzic. Pewnie ze jak sie wcina slodycze to zawsze te 3-4kg wiecej bedzie...
Teraz jem ile mi sie chce, apetyt mam ogromny, jak wiecie chcialam choc na chwile opanowac sie ze slodyczami ale jakos mi nie poszlo. I tak do tej pory mam 7+. Juz sie nie spinam bo i tak nie dam rady skonczyc ciazy z wynikiem 12 🙂

Ania31 napisał(a):
Cześć dziewczyny!
Na dzień dobry demot który baaardzo mi się spodobał http://demotywatory.pl/3534591/Ojca-sam-sobie-wybrac-nie-moge 🙂

Swietne! 🙂

• Mamusia
A ja już po wizycie ;-) u synusia wszystko dobrze ;-) a ja w końcu przytyłam i się cieszę bo już się martwiłam bo przed ciąża ważyłam 64 przez pierwsze 3 mie s schudłam 2 kg potem wróciłam do wagi sprzed ciąży i dzisiaj już 65.9kg.także tak jakby 2 kg na plusie jestem ;-) a maluch już od paru wizyt na usg pokazuje ten dam termin porodu 18 maj także 5 dni większy ;-) ni i byłam też u rodzinnego z tym przeziębieniem i dane jakieś ziółka bez recepty mi dał...no zobaczymy czy pomoże, niby jakiś wirus :-\\

Hej dziewczyny cały czas mam jakiś problem z forum bo widzę tylko posty z 13 grudnia i raz jest dobrze i widze aktualne a zaraz się zmienia i znow 13 grudnia ehhh...

Ale przynosze dobre wieści byliśmy na połówkowym i z dzidziusiem wszystko ok termin między 30 kwietnia a 5 maja 🙂 i najwazniejsze CHŁOPAK 🙂 mąż pęka z dumy i lekarz powiedział że nie ma najmniejszych wątpliwości 🙂

Cześć 🙂
Aga super że wizyta udana i gratuluję chłopczyka 🙂!
Z wejściem na forum też miałam tak jak piszesz raz mogłam wejść, a raz posty były stare. Na necie stacjonarnym tak było bo przez neta z playa w tele już nie miałam problemu, a dziś już normalnie na wi fi brzuszek też działa.
Jade dziś do dentysty 🤨 oj nie lubię i zapłacę zaś jak za zboże bo ta moja dentystka zdziera strasznie 😠 ostatnio. Muszę ją zmienić, ale coś nie mam szczęścia do dentystek i nie lubię z nimi eksperymentowac, tyle że ta przegina więc nie mam wyjścia.
Miłego dnia
Marta Ty dziś wyjeżdżasz? Jeśli tak to uważaj na siebie i Malutką ☺️ spokojnej drogi!!