Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No trudno, chyba mi sie nie uda.

Gratuluje wszystkim mamusiom 🙂 już chyba każda z nas zna płeć maleństwa 🙂
Co do imienia to trudna sprawa, bo mi tez sie nic praktycznie nie podoba ...

Od samego rana źle sie czuje; zawroty głowy, szybciej bije mi serce i boli podbrzusze- bardzo, w ciagu dnia brzuch mi sie cały napial, czuje ból w podbrzuszu i tak jakby w kroczu :/. Narazie nie dzwonię do gina, moze tak musi być ale długo to trwa bo cały dzień z przerwami.

Co do spodni to ja już od miesiąca sie w nie nie dopinam, całkowicie sa rozpiete i trzyma mi pasek. Mam bardzo duży brzuch :/ nie wiem co będzie pozńiej ...
W tej chwili mam tyle w obwodzie co pod końiec 23 tyg w pierwszej ciazy a wtedy tez był duży - tak wszyscy mówili ...

• Mamusia
Dziewczyny rozwieję Wasze wątpliwości co do imienia Iga, bo ja tak właśnie mam na imię i nie jest to żaden skrót 😁 Moje pełne imię tak właśnie brzmi 🙂

A co do imienia Tomek to też bardzo mi się podoba i gdybym miała syna to też właśnie to imię wchodzi w grę, a mój drugi typ to Mikołaj. Mojemu mężowi bardziej podoba się Tomek, a do Mikołaja to chyba nie jest przekonany ale myślę, że dałby się namówić 😁

A dla dziewczynki podoba mi się Maja ale też jest co raz bardziej popularne, więc musimy jeszcze pomyśleć nad jakąś drugą opcją 😉

• Mamusia
Cześć 🙂
Byłam dziś na badaniach krwi i miałam też test na obciążenie glukozą. Okazało się, że na miejscu pani rozpuściła i dała mi do wypicia glukozę, nie musiałam mieć swojej, mimo, że miałam 😉 Ciekawe jaki cukier mi wyjdzie... i ogólnie jak wyjdą mi wyniki... 🤔
beatsz nie zapomniałyśmy o Tobie!! 😜 Ja ruchy czuję nieregularnie, ale nie martwię się tym, bo jeszcze jest wcześnie, więc i Ty się niczym nie martw 😉
uhasasa ja pytałam swojego lekarza o spanie na brzuchu, ale to na początku ciąży i powiedział tak jak napisała alexia_79 – że można spać. Dopiero jak zacznie przeszkadzać, bo będzie spory, to sama wyczuję, że mi na nim nie wygodnie. Ale nic nie mówił o złym wpływie na dziecko, itp. 😮 Mi też jeszcze zdarza się obudzić na brzuchu lub w połowie na boku, a w połowie na brzuchu 🙃
sloneczna627 ja biorę PregnaPlus http://www.doz.pl/leki/p7162-PregnaPlus
Lippi ja jeszcze mieszczę się w swoje ubrania, ale przez to, że większość mam dość luźnych ubrań. Jak nie będę się mieścić, to kupię coś jeszcze luźniejszego, ale nie w sklepie dla ciężarnych, bo ceny są powalające, kupię coś ze zwykłych ubrań, ale rozmiar odpowiadający budowie ciała 😉
sloneczna627 gratulacje synka! 🤪 Wpisać płeć i imię dziecka do tabelki?
Ja miałam robione usg metodą dopplera (a tu jest o tej metodzie; http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/niezbednik/wskazowki-przed-badaniami/usg-doppler-naczynobwodowych-.html ) Sporo dziewczyn może nawet nie wiedzieć, że miało to robione, albo przynajmniej, że tak to się nazywa 😉
emiliaeem również gratuluję synka! 🤪 To będziesz Królową wśród swoich chłopaków 😎 Ciekawe co u mnie będzie, czy też będę Królową hmmm…
igielka88 ja też na razie przytyłam tylko 1 kg 🙂
Ojej, to dobrze, że zmieniłaś lekarkę! 😠 Mi mój lekarz za każdym razem mówi, że jak coś mnie zaboli, to mam mówić. I tak ignorancja plamień… brak słów 🤨
emiliaeem a mój synek to Aleks, a w brzuszku jest „lala” 😜

Dziewczyny co do wielkości brzucha to spokojnie! Ja też nie mam za dużego, chociaż co prawda jest większy niż w pierwszej ciąży, bo wtedy brzucha dostałam dopiero w 6 m-cu.

uhasasa wg mnie Iga to Iga 😉 U mnie w rodzinie jest Iga – po prostu Iga 😜 Noo i igielka88 potwierdza 😆
beatasz musisz zarejestrować się na jakiejś stronce do wrzucania zdjęć (np. garnek.pl czy imageshack.us) i później wrzucić tu link do zdjęcia z kodem forum, inaczej się nie da…
Ja nie znam jeszcze płci, więc nie wszyscy znają płeć 😜
Co do Twoich przypadłości, to nie wiem co to może być… 🥴

• Mamusia
Przeczytane na mamazone.pl
"Brzuszek jest coraz większy i możesz mieć trudności ze znalezieniem wygodnej pozycji do snu. To najlepszy czas, by zacząć przyzwyczajać się do spania na lewym boku z poduszką włożoną między nogi. Takie ułożenie ciała pozwoli na łatwiejszy przepływ krwi i sprawniejszą pracę nerek, bo nie będziesz uciskać żyły głównej dolnej przebiegającej za macicą po jej prawej stronie."

• Mamusia
beata8811 w takim razie czekamy na wieści kto siedzi u Ciebie w brzuszku 🙂 masz jakieś przeczucia?

Ja codziennie kładę sie na boku i budze sie na plecach, trochę mam obawy spania na plecach a w sumie to sama nie wiem czemu 😜 wtedy jakoś mój duży brzuch sie zapada i mam takie dziwne uczucie hehe

• Mamusia
Mój obwód brzucha rano to 96 a wieczorem 97,5 cm. Szkoda ze nie udało mi sie przesłać Wam zdjęcia, byście zobaczymy jaki mam balon 😮
Wyskoczył tak nagle! Wszędzie jestem szczupła tylko arbuz z przodu, mam nadzieje ze trochę przystopuje, zatrzyma sie na chwile bo nie chce wyglądać jak w poprzedniej ciazy, kiedy lekarze w szpitalu i ludzie na ulicy pytali czy noszę bliźnięta 🤔

• Mamusia
beatasz napisał(a):
rl] kurcze ńie moge dodać zdjęcia 😞 pomoże ktoś ?

Nie trzeba się nigdzie rejestrować, żeby wstawić tu foto 😉 Wchodzisz na stronę www.iv.pl - wciskasz Przeglądaj -. Wybierasz plik -> Otwórz -> Wciskać "Wczytaj pliki na serwer" -> Kopiujesz pozycję "Pełny rozmiar na forum" wklejasz w okno dialogowe gdzie reszta posta i voila 😉

oo tak to wygląda 😁

[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/74394038952156818274.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
beatasz napisał(a):
No trudno, chyba mi sie nie uda.

Gratuluje wszystkim mamusiom 🙂 już chyba każda z nas zna płeć maleństwa 🙂
Co do imienia to trudna sprawa, bo mi tez sie nic praktycznie nie podoba ...

Od samego rana źle sie czuje; zawroty głowy, szybciej bije mi serce i boli podbrzusze- bardzo, w ciagu dnia brzuch mi sie cały napial, czuje ból w podbrzuszu i tak jakby w kroczu :/. Narazie nie dzwonię do gina, moze tak musi być ale długo to trwa bo cały dzień z przerwami.

Jak mi się tak dzieję, a czasem się dzieje to biorę Nospę i po kłopocie. A takie objawy podobno są normalne, tzn poza przyśpieszonym biciem serca i zawrotami głowy - to akurat objawy anemii - ja takowe mam 😉 Ale jeśli się niepokoisz to dzwoń do gina i umawiaj wizytę, lepiej dmuchać na zimne 🙂

• Mamusia
beatasz napisał(a):
Mój obwód brzucha rano to 96 a wieczorem 97,5 cm. Szkoda ze nie udało mi sie przesłać Wam zdjęcia, byście zobaczymy jaki mam balon 😮
Wyskoczył tak nagle! Wszędzie jestem szczupła tylko arbuz z przodu, mam nadzieje ze trochę przystopuje, zatrzyma sie na chwile bo nie chce wyglądać jak w poprzedniej ciazy, kiedy lekarze w szpitalu i ludzie na ulicy pytali czy noszę bliźnięta 🤔

U mnie jest to samo, więc nie jesteś sama.. Też miałam pytania o bliźnięta w poprzedniej ciąży od lekarzy i położnych i też mam tak, że zasypiam na boku a budzę się na plecach.. Teraz jeszcze luz, ale potem ten wielki bebzon gniecie płuca i tą tętnicę, której nie powinien gnieść, jakoś musimy przetrwać 🙂

Aaaa no i ja też na 100% nie wiem czy mam syna czy drugą córkę - okaże się teraz na połówkowym 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
beatasz napisał(a):

U mnie jest to samo, więc nie jesteś sama.. Też miałam pytania o bliźnięta w poprzedniej ciąży od lekarzy i położnych i też mam tak, że zasypiam na boku a budzę się na plecach.. Teraz jeszcze luz, ale potem ten wielki bebzon gniecie płuca i tą tętnicę, której nie powinien gnieść, jakoś musimy przetrwać 🙂

Aaaa no i ja też na 100% nie wiem czy mam syna czy drugą córkę - okaże się teraz na połówkowym 🙂

Dziewczyny moje rozmiary solidaryzują się z wami z pełni. To moja pierwsza ciąża na tym etapie, nigdzie indziej mi nie przybrało, mam dalej szczupłe nogi, buzię, biodra w normie, tylko.. mam już 93 cm w brzuchu i 100 cm w biuście, na razie cycki jeszcze wygrywają 😁 Mój facet mówi że wygląda to super, ale zaczyna mnie schizować to tempo. Z ludowym opowiadań, to usłyszałam wczoraj, że chłopców tak widać, ok tylko ja mam jeszcze przed sobą parę miesięcy i chyba na taczkach będę ten brzuch wozić 🙂

• Mamusia
Lippi napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
beatasz napisał(a):

Dziewczyny moje rozmiary solidaryzują się z wami z pełni. To moja pierwsza ciąża na tym etapie, nigdzie indziej mi nie przybrało, mam dalej szczupłe nogi, buzię, biodra w normie, tylko.. mam już 93 cm w brzuchu i 100 cm w biuście, na razie cycki jeszcze wygrywają 😁 Mój facet mówi że wygląda to super, ale zaczyna mnie schizować to tempo. Z ludowym opowiadań, to usłyszałam wczoraj, że chłopców tak widać, ok tylko ja mam jeszcze przed sobą parę miesięcy i chyba na taczkach będę ten brzuch wozić 🙂

Brzucha nie zazdroszczę, bo sama mam, ale cycków to i owszem ☺️ Wcale się Twojemu facetowi nie dziwię 😉 Ale Tobie współczuję trochę tego jak po porodzie przyjdzie Ci karmić i będziesz miała piersi nabrzmiałe mlekiem... Czasem ma się wrażenie jakby miały wybuchnąć, zwłaszcza jak dziecko nie chce jeść, ojjj boli boli i jest dramat.. Ale do tego etapu dojdziemy później, na razie Cię nie straszę 🙃

• Mamusia
Dziewczyny - dziękuję za gratulacje 😁 Ja się nie przyzwyczajam do tej płci, ponieważ podobno siostra koleżanki też miała być chłopcem. Ale pani doktor wątpliwości nie miała 😁.

beata8811 - wpisz proszę chłopaka. A co tam!!

Mierzyłam dziś rano brzuch i niby mi 10cm w obwodzie przybyło. Jakoś wierzyć mi się nie chce....
A ja u Was? Mierzyłyście może ?

Jedyne co mnie martwi to że cycki już nie rosną. Zawsze miałam małe i nawet teraz nie są imponujące, a chciałabym się nacieszyć jakimś sensownym rozmiarem.

• Mamusia
Dziękuje 🙂 za pomoc
Zdjęcie zajebiste 😁

alexia_79 właśnie jestem drugi dzień na nospie forte- dziś już o niebo lepiej 😉
Wczoraj jeszcze krocze tak mnie bolało jakby ktoś mnie skopal 😮

Kiedy masz wizytę? Kiedy będzie wiadomo już płeć?

alexia_79 napisał(a):
beatasz napisał(a):
rl] kurcze ńie moge dodać zdjęcia 😞 pomoże ktoś ?

Nie trzeba się nigdzie rejestrować, żeby wstawić tu foto 😉 Wchodzisz na stronę www.iv.pl - wciskasz Przeglądaj -. Wybierasz plik -> Otwórz -> Wciskać \"Wczytaj pliki na serwer\" -> Kopiujesz pozycję \"Pełny rozmiar na forum\" wklejasz w okno dialogowe gdzie reszta posta i voila 😉

oo tak to wygląda 😁

[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/74394038952156818274.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Pojawił sie problem-jakie dać imię? 🤔
Oczywiście to co mi sie podoba nie podoba sie mojemu M. i na odwrot 🙃
Jedyne imiona, na które moge sie zgodzić i on rownież to Martyna i nina , jednak to nie jest do końca co mi sie podoba. Moje typy niestety nie przejdą... Ale ten chłop uparty...

• Mamusia
sloneczna627 napisał(a):
Dziewczyny - dziękuję za gratulacje 😁 Ja się nie przyzwyczajam do tej płci, ponieważ podobno siostra koleżanki też miała być chłopcem. Ale pani doktor wątpliwości nie miała 😁.

beata8811 - wpisz proszę chłopaka. A co tam!!

Mierzyłam dziś rano brzuch i niby mi 10cm w obwodzie przybyło. Jakoś wierzyć mi się nie chce....
A ja u Was? Mierzyłyście może ?

Jedyne co mnie martwi to że cycki już nie rosną. Zawsze miałam małe i nawet teraz nie są imponujące, a chciałabym się nacieszyć jakimś sensownym rozmiarem.

Ja mam 88 cm w pasie na wysokości pępka, ale nie wiem ile miałam przed ciążą, coś koło 73 chyba 🙂

• Mamusia
beatasz napisał(a):
Pojawił sie problem-jakie dać imię? 🤔
Oczywiście to co mi sie podoba nie podoba sie mojemu M. i na odwrot 🙃
Jedyne imiona, na które moge sie zgodzić i on rownież to Martyna i nina , jednak to nie jest do końca co mi sie podoba. Moje typy niestety nie przejdą... Ale ten chłop uparty...

U mnie też jest w sumie ten problem. Nie mamy imienia tak na 100%... 🤨

• Mamusia
Heja,

beatasz ja też jeszcze nie znam płci, więc nie jesteś sama 😉 Brzuszek faktycznie konkretny ale przynajmniej wiesz, że dzidziuś rośnie 🙂)))
Ja mam w brzuchu teraz wieczorem 83 cm ale też nie wiem ile miałam przed ciążą, więc nie mam odniesienia.
Wczoraj wieczorem jak leżałam już w łóżku to chyba poczułam kopniaka i dzisiaj w pracy to samo. Zaczynam się upewniać, że to chyba jednak już ruchy 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, zatwierdzam imię 😁 U mnie będzie Sebastian 🙂 Pół nocy kombinowałam,aż w końcu podjęłam decyzję 😜 Mężowi przypadło do gustu, więc nic tylko się cieszyć 🙂

Co do brzuszka, to ja w dniu porodu Olusia miałam w obwodzie 106 🤪 Ciekawa jestem do ilu tym razem dobrnę 🙂 U mnie brzuszek odskoczył,ale to z racji tego,że ja miałam mój kochany płaski brzuchal!!! ☺️ No ale wagowo mam na tym etapie 7 kg mniej,niż poprzednio, więc jest różnica 🙂 Generalnie to patrząc z boku ciąży po mnie nie widać, ale jak ktoś wie, to i brzuch zauważy 🙂

Beata8811 a u Ciebie cóż ma być, bo jakoś przeoczyłam? ☺️ Ja w tej ciąży nie miałam przeczucia co do płci,ale podejrzewałam,że będzie chłopczyk, bo do zapłodnienia najprawdopodobniej doszło po owulacji 🙂 Zresztą męskie geny mojego Męża przekręcić na dziewuchę to zajechać się można 😁 😉
Trochę szkoda mi ubranek po Olku, bo sprzedałam wyprawkę do 1-go roku życia ☺️ A rzeczy było mnóstwo i całkiem ciekawe ☺️

• Mamusia
emiliaeem napisał(a):
Dziewczyny, zatwierdzam imię 😁 U mnie będzie Sebastian 🙂 Pół nocy kombinowałam,aż w końcu podjęłam decyzję 😜 Mężowi przypadło do gustu, więc nic tylko się cieszyć 🙂

Co do brzuszka, to ja w dniu porodu Olusia miałam w obwodzie 106 🤪 Ciekawa jestem do ilu tym razem dobrnę 🙂 U mnie brzuszek odskoczył,ale to z racji tego,że ja miałam mój kochany płaski brzuchal!!! ☺️ No ale wagowo mam na tym etapie 7 kg mniej,niż poprzednio, więc jest różnica 🙂 Generalnie to patrząc z boku ciąży po mnie nie widać, ale jak ktoś wie, to i brzuch zauważy 🙂

Beata8811 a u Ciebie cóż ma być, bo jakoś przeoczyłam? ☺️ Ja w tej ciąży nie miałam przeczucia co do płci,ale podejrzewałam,że będzie chłopczyk, bo do zapłodnienia najprawdopodobniej doszło po owulacji 🙂 Zresztą męskie geny mojego Męża przekręcić na dziewuchę to zajechać się można 😁 😉
Trochę szkoda mi ubranek po Olku, bo sprzedałam wyprawkę do 1-go roku życia ☺️ A rzeczy było mnóstwo i całkiem ciekawe ☺️

Ja w momencie porodu miałam albo 113 albo 117 cm już nie pamiętam 😁
A Sebastiana też mam w domu - to mój mąż 🙃