Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
neverlosehope napisał(a):
tak, mały już się przyzwyczaił że będzie siostra, nawet pani w przedszkolu powiedział że będzie miał siostrzyczkę i będzie na imię Julka 🙂
dziewczyny, mam takie pytanie może i głupie ale czy latem jak założę dziewczynce sukienkę czy spódniczkę to pod ma być sam pampers czy jakieś majteczki na pieluchę żeby ładnie wyglądało ??? :>

Zależy jak bardzo będzie gorąco - ja bym już nic nie zakładała - dziecku ma być dobrze, nie przegrzewaj jej, a czy ładnie czy mniej ładnie to nikogo sprawa - to nie rewia mody 😉 W końcu to mały człowieczek - i tak będzie jej gorąco od pampersa i do tego w plecy grzeje spód wózka - ja swojej nie zakładałam - chyba że nie było upału to ok 🙂

Dokładnie to samo chciałam napisać.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ehh wkurzyłam sie troche 😞 właśnie przyszla przed chwila paczka z allegro, spodnie iniestety mi nie pasuja. napisałam do goscia czy moge zamowic jeszcze jedne a te jutro odesle i przeleje mi kase na konto ale ciekawe kiedy mi odp, a problem w tym ze do pn musialby mi przyslac drugie 😞
te co przyszly przed chwila zamowilam w pn rano jak na kuriera to troche dlugo 🤨

• Mamusia
beatasz napisał(a):
ehh wkurzyłam sie troche 😞 właśnie przyszla przed chwila paczka z allegro, spodnie iniestety mi nie pasuja. napisałam do goscia czy moge zamowic jeszcze jedne a te jutro odesle i przeleje mi kase na konto ale ciekawe kiedy mi odp, a problem w tym ze do pn musialby mi przyslac drugie 😞
te co przyszly przed chwila zamowilam w pn rano jak na kuriera to troche dlugo 🤨

Ciążowych spodni nie odważyłabym się kupić przez internet... A odesłać możesz, nie musisz podawać przyczyny.. On musi zwrócić Ci kasę.. Jeśli się nie odezwie - możesz założyć spór po 7 dniach 🙂

• Mamusia
własnie zadzwonilam do nich i ine ma problemu a do pn obiecali przyslac mi drugie 🙂

ja w ogole nie lubie kupowac dla siebie ubran przez neta, ale taka porazka jest w tych sklepach ciazowych, ehh jakich sklepach, jak na razie tylko w jednym bylam, reszta sklepow jest zlikwidowana, ktore znalam, a w H&M okropne jak z lumpa wygladaja, wiec juz musialam zaryzykowac, bo w zadnych swoich sie nie zapne nie ma szans! a teraz wyjezdzam i musze miec cokolwiek na tyłek 🙃
a w leginsach nie lubie za bardzo chodzic, ewentualnie do kozaków albo po domu

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
beatasz napisał(a):

Ciążowych spodni nie odważyłabym się kupić przez internet... A odesłać możesz, nie musisz podawać przyczyny.. On musi zwrócić Ci kasę.. Jeśli się nie odezwie - możesz założyć spór po 7 dniach 🙂

widze, ze obeznana jesteś w temacie 😉 dobrze wiedzieć 🙂

• Mamusia
beatasz napisał(a):
własnie zadzwonilam do nich i ine ma problemu a do pn obiecali przyslac mi drugie 🙂

ja w ogole nie lubie kupowac dla siebie ubran przez neta, ale taka porazka jest w tych sklepach ciazowych, ehh jakich sklepach, jak na razie tylko w jednym bylam, reszta sklepow jest zlikwidowana, ktore znalam, a w H&M okropne jak z lumpa wygladaja, wiec juz musialam zaryzykowac, bo w zadnych swoich sie nie zapne nie ma szans! a teraz wyjezdzam i musze miec cokolwiek na tyłek 🙃

Ja mam właśnie czarne rurki z H&M i jestem zadowolona.. 🙂

• Mamusia
beatasz napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
beatasz napisał(a):

widze, ze obeznana jesteś w temacie 😉 dobrze wiedzieć 🙂

Niestety, byłam 2 razy zmuszona do zakładania sporu, stąd wiem 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
beatasz napisał(a):

Ja mam właśnie czarne rurki z H&M i jestem zadowolona.. 🙂

a ja zadnych rurek nie widzialam, tylko wielgachne spodnie w nieciekawym kolorze, wygladaly naprawde jak niezły bubel!
mam jedne z H&M ciazowe czarne ale takie sportowe, matreialowe, ze sciagaczami na dole, z poprzedniej ciazy, ale nie zaloze tych spodni do wszystkiego. chcialam jakies uniwersalne jeansy.
ale juz zamowilam, teraz zeby tylko doszly 🙂 i zeby były dobre 🙂
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-rurki-ciemny-jeans-wysoki-panel-38-i3852461324.html

• Mamusia
beatasz - jest taka siec sklepów happymum oglądałam ostatnio ich katalog i bardzo podobały mi się te ciuchy. Z tego co jest napisane na ich www to są tak uszyte by rosnąc razem z brzuszkiem. Mi osobiście wydały się ciekawą alternatywą. Nie wiem jak z jakością, bo nie mialam okazji jeszcze nic takiego kupować.

• Mamusia
alexia_79 ale dla chłopców też są ładne rzeczy 🙂
alexia i dało Ci coś założenie sporu? 🤔 Bo ja już miałam taką akcję, że zamówiłam tor wyścigowy dla siostrzeńców i przyszedł niekompletny i niedziałający 🤨 Sprzedawca nie przyjął reklamacji, założyłam spór, spór trwał jakiś tam czas i po tym czasie przyszło info z allegro z radą prawnika, że mogę zgłosić sprawę do sądu i tyle… 😮

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
alexia_79 ale dla chłopców też są ładne rzeczy 🙂
alexia i dało Ci coś założenie sporu? 🤔 Bo ja już miałam taką akcję, że zamówiłam tor wyścigowy dla siostrzeńców i przyszedł niekompletny i niedziałający 🤨 Sprzedawca nie przyjął reklamacji, założyłam spór, spór trwał jakiś tam czas i po tym czasie przyszło info z allegro z radą prawnika, że mogę zgłosić sprawę do sądu i tyle… 😮

Wiem, że dla chłopców też są, ale jak się już ma córkę to patrzy się przez ten pryzmat 😉 A u mnie na szczęście spór dwa razy rozwiązany pozytywnie 🙂 Raz sprzedawca oddał kasę a drugim razem znalazła się przesyłka, która podobno zaginęła na poczcie 😉

• Mamusia
sloneczna627 napisał(a):
beatasz - jest taka siec sklepów happymum oglądałam ostatnio ich katalog i bardzo podobały mi się te ciuchy. Z tego co jest napisane na ich www to są tak uszyte by rosnąc razem z brzuszkiem. Mi osobiście wydały się ciekawą alternatywą. Nie wiem jak z jakością, bo nie mialam okazji jeszcze nic takiego kupować.

No i po co to napisałaś? 😁 Już myślę, żeby sobie to kupić 😁
☺️

http://www.happymum.pl/sklep3/b886,bluzki,3510-fantasia_glitter_top.html

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
sloneczna627 napisał(a):

☺️

😜 ja z kolei choruję na http://www.happymum.pl/sklep3/B871,bluzki,0-aspen_tunic.html ale jeszcze nie podjęłam decyzji

• Mamusia
alexia_79 pewnie faktycznie patrzysz przez pryzmat córki, bo jak ja byłam w I ciąży to z kolei ciągle patrzyłam tylko na chłopięce ubranka 😉 Ze względu na siostrzeńców 😜 Właśnie na allegro patrzę ubranka dla chłopców, żeby Ci pokazać 🙂 http://allegro.pl/bajeczna-wyprawka-dla-synka-0-3-6m-same-perelki-i3865180541.html

• Mamusia
sloneczna627 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
sloneczna627 napisał(a):

☺️

😜 ja z kolei choruję na http://www.happymum.pl/sklep3/B871,bluzki,0-aspen_tunic.html ale jeszcze nie podjęłam decyzji

A mi z tej stronki żadna bluzka się nie podoba, za to podoba mi się baaaaardzo to 🤪 http://www.happymum.pl/sklep3/u012,bielizna,2929-sweet_nursing_gown.html
Chyba mąż mi zafunduje, będzie dobra do karmienia 😉 (uuu, nie zafunduje, bo widzę tylko rozmiar L 😞 )

• Mamusia
mi sie podoba kilka ubran z tego sklepu i dokladnie w tym sklepie blam poszukujac spodni 🙂
pani dała mi mój rozmiar a i tak wszedzie odstawały, strasznie długie, moze po prostu na mnie zle lezaly, a koszt 270zł , wiec odpuscilam
ogólnie ładne rzeczy mieli i troche bym poprzymierzała ale mój M na zakupach zawsze wzdycha, chucha, dmucha, sapie i narzeka, ze juz chce wyjsc wiec wolałam sie nie denerwowac, bo jak usłyszałam jego pytanie "czy jest tu jakies krzesło dla tatusiów?" to odechcialo mi sie przymierzania, a ze sie i tak spieszylismy to wiedzialam, ze mi nawet nic nie doradzi… wolalam po prostu wyjsc. musze kiedys tam zajrzc ale to 60km od mojego mieszkania wiec nie mam zbytnio po drodze 😉

a na modelkach wszystko wygląda super! są ładne, zgrabne i nie posiadają boczków 😁

• Mamusia
Szalone 🙂 Mi to się w brzuchu przewraca jak pomyślę o wyprawce 😁
Olka zaczęłam wyposażać w 30 t.c.,więc teraz też zacznę podobnie 🙂 Dobrze,że grzechotki zachowałam i nie wywaliłam ich do piwnicy, dzisiaj dokupiłam na nie fajny koszyczek Fishera i schowałam głęboko w komodzie,żeby brat Aleksander ich nie wytropił 🙃
Co do ubranek to ja miałam kilka na 56,a reszta 58-62-68 🙂
I 4 szt.,to zdecydowanie za mało! 🙂 Mi 3 pary szły na dzień, przecież z nocy body się zdejmuje, na dzień zakłada inne, a na wieczór po kąpieli też pasowałoby świeże ☺️
Teraz fajną linię body z mordkami na brzuszku wypuścili w Pepco 🙂 Delikatne w dotyku, myślę,że nie powinny się ,,zajechać" po jednym praniu 🙃A nawet jeśli to kosztują grosze 🙂 Rzeczy ze 5.10.15 nie przypadły mi do gustu 🥴 Wszystkie body,które tam nabyłam po praniu brzydko się rozciągały i z długości szły w szerz 🤢 Czapeczkę na zimę też tam kupiłam i Mały się w niej pocił jak mysz, a kosztowała niemało wg mnie bo 50 zł, więc za taką kasę jakość powinna być już lepsza ☺️ Zadowolona jestem bardzo z H&M, Reserved i Smyka 🙂 Chociaż przyznam się Wam szczerze,że czasami ładne ciuszki potrafiłam wygrzebać też w secondhandach 🙂 W końcu moje miasto słynie z aptek i ciucholandów 🤪 😉 No i jakość o wiele lepsza,a ubranka naprawdę w idealnym stanie 🙂
Na allegro kupiłam tylko pościel, z której byłam średnio zadowolona, bo w Ikea za grosze mogłam kupić podobną... ☺️
Generalnie to preferuję zakupy ,,macane" 🙂 Raz kupiłam sukienkę ciążową na allegro i myślałam,że padnę trupem, wzięłam rozmiar L, a kiecka miała tyle z L wspólnego co kot napłakał! Pani z XL spokojnie by w nią weszła i miała jeszcze luzy! Materiał całkowicie do dooopy, a proporcje na ,,brzuszek" wyszły mi na wysokości połowy biustu i początku ud 😮 Pozostaję wierna legginsom i swoim koszulkom 🙂 Pomimo sporego brzuszka chodziłam z Olusiem w swoich ubraniach.

A i dzisiaj miałam płukanie kanału w zębie 😮 Myślałam,że życie skończę na fotelu! ☺️ Tak mi koszmarnie zęby lecą,że co miesiąc praktycznie latam wypełniać jakieś ubytki 😠 Najchętniej wyrwałabym wszystkie i wstawiła implanty! 🤢 A najgorsze jest to,że poleciała mi bardzo jedynka, 3 tyg. chodziłam z dziurą w zębie, z grobową miną, bo wstyd było się uśmiechnąć 😮 Ubytek na szczęście mam wypełniony,ale kanał będę miała dłubany aż do porodu, bo moja dentystka nie chce mi go zrobić bez RTG ☺️

No nic, zmykam, bo jeszcze pranie muszę rozwiesić, a taki mam zapał,że lepiej nie wspominać ☺️ 🙂

• Mamusia
emiliaeem napisał(a):

Ubytek na szczęście mam wypełniony,ale kanał będę miała dłubany aż do porodu, bo moja dentystka nie chce mi go zrobić bez RTG ☺️

Jeśli pani dr posiada endometr, mikroskop mogłaby spokojnie wykonać leczenie kanałowe w znieczuleniu. a zdjecie kontrolne zrobiłaby po porodzie i oceniła jak kanały zostały wypełnione.
Niektórzy wola nie dotykac cieżarnej, zeby w razie czego nie miec problemów ale jesli to jedynka i zrobi Ci sie jakaś duża zmiana w kości to nie za fajnie.

Ale widziała zęba, oceniła stan, więc nie bede sie wtrącać w jej decyzje .
Zreszta leczenie kanałowe to nie jest taka prosta sprawa.

Życzę żeby przestało boleć i już nie bolało 🤨

• Mamusia
a z synem zaczęłam wyprawkę w 3 miesiącu 🤪 i co miesiąc ciągle cos kupowałam. Moja mama ciągle zwracała mi uwage, ze za wczesnie, ze po co, ze na co a ja i tak swoje 😜
z perspektywy czasu, nie załuje, wrecz odwrotnie bo nie odczułam az tak bardzo wydatków, jakbym miala wszystko w jednym miesiacu kupic to byłby dla mnie duuzy wydatek, poza tym na sam koniec nie chciało mi sie juz chodzic po sklepach, było mi ciężko.
w 8 msc mialam juz prawie wszystko i zaczelam pranie, prasowanie, nie moglam sie powstrzymac, a ze nie pracowalam i nie mialam dziecka to nie miałam za bardzo nic innego na głowie 😜

• Mamusia
Hej dziewczyny,

Ja też się już nie mogłam powstrzymać i kupiłam kilka ciuszków ☺️ ale na razie póki nie wiem jaka płeć to bez szaleństw 😉 i wszystkie uniwersalne 🙂
Śliczne te ubranka co wrzucałyście linki 🙂 i te koszulki ciążowe też fajowe 🙂
Co do happymum to byłam tam jakieś 2/3 tygodnie temu i fajne mają ciuchy ale ceny niestety też niczego sobie 🤨 Mierzyłam tam kilka par spodni i wzięłam rozmiar S ale mimo tego wtedy jeszcze były za duże w brzuchu i pupie i stwierdziłam, że jeszcze poczekam. Poza tym moja przyjaciółka teraz niedawno rodziła i ma czarne rurki z H&M i mam zamiar od niej odkupić, bo szkoda mi trochę wydawać tyle kasy, a spodnie na kilka miesięcy...

emiliaem współczuję wizyty u dentysty 😞 i problemów z zębami 😞 ja mam ciarki na samą myśl o kanałowym....

• Mamusia
z ciekawostek zdradze, ze od ponad tyg stosuje maseczke cynamonowa wlasnej roboty i chyba działa 🙃
a Wy macie jeszcze problemy ze skórą?

mam wysyp na plecach w rejonie karku/miedzy łopatkami i na dekoldzie, pewnie w lipcu mi odpuści to cholerstwo 🤢

jeśli macie jakies sprawdzone domowe sposoby na tradzik albo na rozjasnienie skóry to podzielcie się

• Mamusia
Beatasz z tego co mi lekarz tłumaczyła to połowa biedy jak kanału nie dopełni, gorzej jeśli go przepełni... 🤨 Szczerze to się na tym nie znam i mam takie pojęcie jak małpa o filozofii... Co 4 tygodnie mam wymieniany opatrunek... Te dwie pozostałe metody w moim mieście są cholernie drogie, koszt od 600zł niestety 🥴 Tyle doczytałam sama. Mam nadzieję,że jeśli byłaby tragedia to sama by mi zasugerowała... 🤨 Sama już nie wiem, do czerwca jeszcze trochę czasu...
Chodzę do niej i na NFZ i prywatnie, i powiedziała mi tak ,,Pani Emilio, poprowadzę pani tego zęba tak, jakbym chciała,żeby mi go poprowadzono, tym bardziej,że jest pani w ciąży"... Weź tu bądź mądry ☺️

Ja jestem posiadaczką cery bez większych problemów skórnych 🙃 🙂 Jedynie jest bardzo reaktywna na mocniejsze kosmetyki,ale i z tym sobie radzę 🙂
Co trzy dni funduję sobie maseczkę odświeżającą lub dotleniającą, a po niej maseczkę algową w zależności od potrzeb, ostatnio była cudownie chłodząca 🤪 🙃
No i codziennie krem- podstawa 🙂
Beatasz mojej koleżance bardzo pomaga maseczka oczyszczająca z zieloną glinką z Bielendy, z tym,że ta z serii wyłącznie dla salonów kosmetycznych 🙂 Z domowych sposobów to picie naparu z nagietka 🙂 Ja mam gorszy problem z włosami 😮 Suche, cienkie i wypadają ☺️ Byłam na badaniu skóry głowy, okolice okołomieszkowe trochę przesuszone, cebulki osłabione po wieloletnim farbowaniu ☺️ Podobno rewelacyjne są płukanki z własnego moczu,ale niestety bardzo się tego brzydzę 🤢 Póki co moczę końcówki w mleku prosto od krowy 😁 Proteiny mleczne mają niby uzupełniać ubytki we włosach... 😉

• Mamusia
Dziewczyny zaczynam żałować że chodzę do pracy bo tyle się dzieję na tym forum i wieczorem muszę nadrabiać zaległości 🙂 info o ubrankach super ja zielona jestem zupełnie więc wszystkie wasze uwagi skrzętnie notuję. Dzięki! Super jesteście 🙂
Co do wyprawki to chyba ze mnie słaba matka 😁 bo mnie na razie to w ogóle nie kręci i na razie czekam z kupieniem czegokolwiek. Oglądałam wózki w necie i kręcą mnie takie wybajerzone ale to chyba trzeba iść do sklepu i zobaczyć na żywo, itp.
Pali mnie za to zrobienie remontu mieszkania bo w pokoju dla małego jest garderoba, biblioteka, pokój gościnny i gabinet oraz skład rzeczy przypadkowych w jednym więc mały się tam teraz nie zmieści 🙂 Dlatego na razie aranżuje wnętrza.
Mam do was pytanie, mam dużą łazienkę i zmieści się tam i prysznic i wanna. Ja używam tylko prysznica nie lubię wanny ale pomyślałam o dziecku, że jemu to chyba fajnie byłoby mieć wannę? 🙂 jakąś małą mu kupić? Wasze dzieci takie już nawet starsze lubią wannę czy można je kąpać po prysznicem a wcześniej kupić wanienkę?
Odnośnie ubrań, to ja jestem obecnie chodzącym szyldem happymum. Jestem z tych ubrań zadowolona, choć na razie prałam max 8 razy i na razie nic się z nimi nie dzieje. Moim zdaniem są mega kobiece co ważne dla naszego dobrego samopoczucia. Jedyna moja uwaga, że ja jestem dość niska i to co oni sprzedają jako tuniki to ja używam jako sukienki i wygląda super. Mają w sklepach opcję skracania za 15 zł, więc ja np. skróciłam spodnie. I zobaczę jak z tym rośnięciem brzuszka razem z rzeczami, ale chyba coś w tym jest bo tego materiału na brzuszku jest sporo 🙂 Odnośnie biustonoszy, to dobiłam do rozmiaru 70G ☺️ i tu znalazłam jedną firmę co robi ładną bieliznę w takich rozmiarach Chantelle i cena mnie zabiła ale kupiłam dwa cielisty i czarny i chodzę w nich naprzemian, może wytrwam do czerwca 🙂