Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!

Nevelosehope 🤪 szalone z Was Dziewczyny 🙃 Gratuluję 🙂 Dużo zdrówka i cierpliwości 😘

U mnie dalej cisza... Nic kompletnie się nie dzieje, w sobotę na wieczór wwaliłam się do wanny na 40 min. i zero skurczy 🤢
Wczoraj cały dzień na nogach i też nic 😠
Zaciskam zęby i czekam,ale nie mam już siły. Okropnie bolą mnie ręce i nogi w nocy, mam ucisk w miednicy do tego stopnia,że momentami blokuje mi prawą nogę, o normalnym spaniu nawet nie myślę, bo Mały tak podchodzi pod żebra,że się duszę zwyczajnie!!! 😮

Wczoraj do Olusia zjechali Dziadkowie,więc szalał przez cały dzień 🙂 Nowe prezenty sprawy nie ułatwiły, bo był tak pobudzony,że przed snem wył ☺️
Teraz już od godziny terroryzuje dom, pogoda pod psem, Mąż do pracy a mi chce się spać! 🤢

Jutro mam wizytę u ginekologa, aż nie mam chęci tam iść, naprawdę! Jak powie,że nic się jeszcze nie dzieje to zacznę płakać 😞

• Mamusia
Dziewczyny brzuchy do gory zaraz sie rozkrecicie 🙂 i jedna za druga bedzie sie rozpakowywac 🙂
Daga gratulacje, ekspresowe z Was dziewczyny 🙂
U mnie ok, wczorajszy dzien po sobotniej euforii byl zamulasty po cc troche bolu bylo ale dzis jest o wiele lepiej 🙂 normalnie spaceruje i przystawiam Malego ssaka do piersi 🙂 mam fajna opieke i ciesze sie ze moj mezczyzna jest ze mna praktycznie non stop do tego on ciekawski 🙂 zadaje mnostwo pytan poloznym wiec mamy pelne szkolenie z obslugi Felka
Z moich obsereacji laktacja to kwestia psychiki jak sie denerwuje jest dupa jak sie luzuje to "tankuje Malego pod korek" a wyprowadzic czlowieka w takim stanie moze nawet glupie pytanie o pogode wiec staram sie filtrowac kontakty z ludzmi 😉 ps. fotki zaladuje z domu

• Mamusia
beatasz napisał(a):
beata pierwsza tabele ucina, natomiast druga jest mała i rozmazana, niewyraźna a link nie działa.

Poprawiłam coś, sprawdźcie, proszę, czy teraz jest okej (szczególnie ten link, bo z obrazami nie wiem co się dzieje, że takie małe są 🤨 )

Emilia jeszcze masz troszeńkę czasu do terminu, może urodzisz zgodnie z tą datą 🙂 Nie nakręcaj się negatywnie, najgorzej to być po terminie 🤢 - uwierz. I daj znać co lekarz powiedział.
Ja też dzisiaj mam wizytę na 21:00 i też zobaczę co mi powie 😉 Ale szczerze Wam przyznam, że zaczynam na serio obawiać się porodu, a szczególnie bóli, wszystko mi się przypomniało 🥴

Małgosia czyli mówisz, że nie jest aż tak źle po cc? 🙂
No, jak wrócisz, to wstaw fotki na spokojnie, ciekawe jesteśmy Twojego Królewicza 😆

• Mamusia
Beatka ja jestem świadoma,że do terminu jeszcze 10 dni,ale mam parcie na te egzaminy,żeby nie odwlekać w czasie 🤢 A pierwszy już 16 czerwca ☺️ Ten najważniejszy 21 czerwca,więc nijak wszystko się kalkuluje 🥴 Wiadomo, zdrowie dziecka ponad wszystko, nic na siłę... Poza tym wiem też co to znaczy kulać się po terminie ☺️ Olusia przenosiłam 9 dni. I tu stres kolejny, bo rodząc Go miałam wody zielone jak szlam 🤔 Niby dostaliśmy 10/10, Mały nie miał żółtaczki wymagającej naświetlań, ale wolałabym dmuchać na zimne... ☺️ Poza tym wizja zbliżającego się porodu gdzieś w głębi mnie przeraża, nie mam siły i ochoty na nic! Wg mnie oczekiwanie w niepewności nie daje odpocząć psychice,a w dodatku robiąc przegląd czerwcowych porodów boję się o każdy kolejny dzień 🤢 ☺️
I powód ostatni i najważniejszy! Sebastianie wychodź z brzucha, w innym wypadku Olek z tęsknoty Cię wygniecie!!! Tatunio i Mamunia też ☺️

Miłego dnia 😉

• Mamusia
Beata dzisiaj juz moge otworzyć arkusz kalkulacyjny 🙂
Dobre i to 😉

Twój suwaczek jakoś dziwńie wyglada 🙃 jakbyś wchodziła powoli w 9msc 😁

Emilia wydaje mi sie, ze czym mniejsze cisnieńie tym szybciej pójdzie 😉
Sex, spacery, chodzeńie po schodach i tak w kółko 😉

Ja z kolei mam powera a oszczędzam sie na sile, bo nie chce urodzić przed terminem 😁
Jeszcze tylko 9dni 😆 ale fajnie 😆

Dziewczyny czym szczepicie dzieci?
Ja chyba wezmę ta 5w1 🤨

• Mamusia
Beata myslalam ze po cc bedzie gorzej a tu da sie zyc, ale zobaczymy co powiem jutro 😁 dla mnievwazne bylo ze szybko wstalam na drugi dzien i wzielam prysznic moj lekarz mnie do tego namawial i teraz go rozumiem doskonale, poza tym w szpitalu poradzili mi zebym prosila o srodki przeciwbolowe kiedy czuje ze bedzie bol a nie jak zwijam sie z bolu i dalo mi to spory komfort bo wczoraj rzeczywiscie sporo bralam ale dzis juz w normie

• Mamusia
Cześć Dziewczyny. U mnie nastąpiła mała zmiana. Jestem w szpitalu. Rozwarcie na 7cm. Mały jest bardzo niziutko. Tylko jest problem... Te moje skurcze nie są do końca mocne... Dostałam dzisiaj kroplówkę na wzmocnienie ich, niestety.nic to nie pomogło :-( Zobaczymy jutro. Może w nocy samo się ruszy. Trzymajcie kciuki :*

• Mamusia
Lidka trzymam mocno kciuki 😘

Małgosia cieszę się, że dobrze zniosłaś to cc 🙂 Oby to nie była zasługa środków przeciwbólowych i oby jutro też było tak dobrze... To jutro już wychodzicie z Felkiem do domu ?
Czekamy na fotki Małego 🙂

Beata brzuszek superowy 🤪

• Mamusia
biedronka123 napisał(a):
Cześć Dziewczyny. U mnie nastąpiła mała zmiana. Jestem w szpitalu. Rozwarcie na 7cm. Mały jest bardzo niziutko. Tylko jest problem... Te moje skurcze nie są do końca mocne... Dostałam dzisiaj kroplówkę na wzmocnienie ich, niestety.nic to nie pomogło :-( Zobaczymy jutro. Może w nocy samo się ruszy. Trzymajcie kciuki :*

trzymam mocno kciuki za Was!!! będzie dobrze, mam nadzieję, że Tobie też to pójdzie mimo wszystko szybko i sprawnie :* :* czekamy na wieści! :*

• Mamusia
biedronka123 napisał(a):

Lidka tak myślałam, ze będziesz następna 🙂
To trzymam mocno kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści 🙃
Super, juz niedługo zostaniesz mamusia....albo juz nią jesteś 🙂
Będzie dobrze 🙂 czekamy na info 😉 🙂

• Mamusia
Lippi napisał(a):
Beata myslalam ze po cc bedzie gorzej a tu da sie zyc, ale zobaczymy co powiem jutro 😁 dla mnievwazne bylo ze szybko wstalam na drugi dzien i wzielam prysznic moj lekarz mnie do tego namawial i teraz go rozumiem doskonale, poza tym w szpitalu poradzili mi zebym prosila o srodki przeciwbolowe kiedy czuje ze bedzie bol a nie jak zwijam sie z bolu i dalo mi to spory komfort bo wczoraj rzeczywiscie sporo bralam ale dzis juz w normie

Małgosia super!!!!!
Szczerze mówiąc liczę na takie odczucia po cc 🙂
Dzieki Tobie jeszcze bardziej pozytywnie nastawiłam sie na taki poród 🙂 🙂 🙂

Kiedy wychodzicie?

P.S. No i robotnik nie zdążył nic zrobić w sobotę 😁

• Mamusia
Iga w obwodzie mam 118,5 cm 🤪
Jestem w szoku bo przez tydzien urósł mi 3 cm, bardzo duzo 🤪
Jakbym miała czekać do 17.06. To chyba skończyłby mi sie centymetr heheh

Moja córa coraz częściej ma czkawkę.... hmm nie lubię tego uczucia jak mi sie odbija głową Tam w środku ☺️

Dzien do d..., syn dostał temperatury 39, 4 😞

• Mamusia
Lidka powodzenia,oby szybko poszlo :-)
Beata brzuszek masz sliczny i duzy juz i dla mnie juz bardzo nisko :-)
My jutro wychodzimy do domku,juz sie doczekac nie moge, mala jest grzeczniutka,1go dnia caly czas spala, a teraz budzi sie co 3-4 h na mleczko, najbardziej terqz boli zwlaszcza przy karmieniu obkurczanie macicy,no jakas masakra :-(

• Mamusia
Cześć 🙂

Na wczorajszej wizycie dowiedziałam się, że Mała waży wg USG 3100 g, czyli jest na 50 centylu i że w 40 tyg. będzie ważyła ok. 3500 g - czyli standard, dlatego będę rodziła naturalnie. Następną wizytę mam 16.06 i też będę miała robiony jej pomiar i jeśli sporo przybierze na wadze, to zrobi mi cc. Ciąża wiadomo, donoszona, więc w sumie dobrze by było, gdybym niedługo zaczęła rodzić, zanim mi za dużo urośnie. Szyjka skróciła się, ma 1,5 cm. i przepuszcza 1 palec. Zakażenie grzybicze mam praktycznie wyleczone, więc tym też mam się nie przejmować.

Emilia no faktycznie z tymi egzaminami masz takie terminy, że lepiej, żeby Sebuś wychodził już 😉 Ja też po terminie miałam zielone wody 🤨 No i też przeraża mnie jakoś wizja porodu! 🥴 Szkoda, że nie mam jakiś skutecznych metod, żeby rozpocząć tą akcję...

Beata faktycznie ten suwaczek chyba się zatrzymał 😁 Jakiś popierdzielony jest 😜 Pewnie jak bym była po terminie, to by mi łaskawie 9 m-c pokazał 😁
Ale duży masz ten brzuszek 🤪 I śliczny 🙂
Mam stanik bardzo podobny do Twojego i najgorsze dla mnie jest to, że sutki spod bluzki prześwitują 🙃

Jola jakie ładne zdjęcie w avatarze 🤪 Taka szczęśliwa, piękna Mamusia 🙂

Lidka trzymam kciuki, zaraz już będzie kolejne Maleństwo na świecie 🤪 Albo już jest... 🙂

Emilia rozwaliła mnie ta fotka 😁

Beata no ćwiczy Mała oddychanie 😉 Już niedługo nie będziesz czuła czkawki, tyci tyciutko 🙂

Daga weź sobie paracetamol – mi pomagał.

Małgosia super, że już wychodzicie, no i trzymam kciuki 🙂