Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny odnośnie cc, to miałam na myśli, planowane cc na życzenie- wtedy na pewno nie robią w dniu planowanego porodu bo nie miałoby to sensu...
Ciekawe czy tydzien wcześniej czy dwa tygodnie... Za tydzien będę cos więcej wiedziała 🙂

beata8811 no widzisz Ty sie panicznie boisz cc a ja sn 😁
Co do cesarki, to w ogóle przynajmniej narazie sie nie stresuje. Na pewno będzie bolało, trzeba sie z tym liczyć - z tym, ze mnie bolało przez 13h w trakcie porodu + po porodzie dobry miesiąc! a w przypadku cc będzie bolało tylko po porodzie 😜 heheh - i tym sie pocieszam 😉

Widzisz Ty znasz przypadki gdzie kobiety bardzo bolało po cc i cieżko dochodziły do siebie.
Moja siostra i jedna z lepszych koleżanek dwa razy rodziły dzieci, pierwsze dziecko sn a drugie przez cc- jedna i druga w takiej samej kolejności. Obie twierdza, ze cc to najlepsza rzecz jaka mogła je spotkać i jak rodzic to tylko w taki sposób 🙂 mając porównanie w życiu nie zdecydowaliby sie przy 3 dziecku na poród sn, o wiele gorzej wspominają a po cc szybko do siebie doszły i mówią, ze to pełen komfort 🙂
Moja siostra, drugi poród cc miała na życzenie a koleżanka bardzo sie bała cc (właśnie słyszała,ze cieżko sie dochodzi do siebie) nie chciała tak urodzić ale dziecko było duże i owinięte pępowina, spadało tętno i szybko na stół... teraz bardzo sie cieszy, ze tak się zakończyło. Wspomina bardzo dobrze 🙂

Oczywiste, ze ja moge przejść to tragicznie i będę pluła sobie w twarz, ze jeszcze zapłaciłam za męczarnie tyle pieniędzy ale jestem dobrej myśli. Cos mi sie wydaje, ze już gorzej niż poprzednio być nie moze 😉 heheh

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Body kopertowe na pewno sa lepsze, dzidziusia przekręca sie lekko na jedna stronę pózniej na druga i już ubrane 🙂 z tymi przez głowę trochę trudniej, najgorzej jak ta główka lata w każda stronę, trzeba ja podtrzymywać i bardzo uważać, można niezle zdenerwować malucha jak przyciska mu przez główkę ubrania 😁
Ale ciagle widzę w sklepach właśnie takie, tych kopertowych jest naprawdę duzo mniej 🤨
Z kolei te wiązane mnie denerwowały, bo kilka razy urwalam ta tasiemke albo sie rozwiazywaly ...

Bardzo mało używałam półśpiochów praktycznie w ogóle. Za to najbardziej lubiłam śpioszki i pajacyki 🙂
Kupujcie rożek? Chciałam kupić ale teraz sie zastanawiam czy faktycznie sie przydaje... Już nie pamietam za bardzo ale chyba mój młody lubił w nim zasypiac.

beata8811 kość ogonowa czy boli? Kochana ja mam taki ból w okolicy lędźwiowej, ze nawet ńie jestem w stanie określić czy boli kość ogonową czy nie, no i bardzo szybko zaczęły mnie bolec plecy. Na pewno szybciej niż w pierwszej ciazy, moze przez dyskopatie.... Od wczoraj boli mnie nawet miedzy łopatami, gorzej chyba jak siedzę niż jak stoję 😮
Wczoraj to już myślałam, ze mi plecy z bólu odpadną !
No to ponarzekalam sobie 😉
W tej ciazy ciagle cos, jak nie wymioty, to ból brzucha, jak nie ból, to masa pryszczy, teraz plecy ciekawe co będzie pózniej 😁
Najlepszy dla nas okres powoli dobiega końca - teraz zacznie sie sapanie, kiwanie na boki jak kaczka, uczucie ociezalych kulosów i zatrzymywanie wody -opuchlizny , skurcze nóg no i zgaga 🙂 uwielbiam !

• Mamusia
beatasz napisał(a):

Najlepszy dla nas okres powoli dobiega końca - teraz zacznie sie sapanie, kiwanie na boki jak kaczka, uczucie ociezalych kulosów i zatrzymywanie wody -opuchlizny , skurcze nóg no i zgaga 🙂 uwielbiam !

Cudowne perspektywy tu przed nami roztaczasz :P Mi mąż powiedział, że już chodzę jak kaczka - najgorsze jest to że w ogóle nad tym nie panuję :/ Ehh ogólnie ten 2 trymestr to wcale taki cudowny dla mnie nie jest, a jak ma być jeszcze gorzej to już sama nie wiem co zrobię 😁.

• Mamusia
Odnośnie ubranek, przypomniała mi sie firma z której byłam zadowolona ale nie miałam duzo rzeczy- kolorino firmy drewex zdaje sie. Ńiestety ńie moge znaleźć w necie ich ubranek, jedynie dla wcześniaków. Szkoda bo bardzo fajne i ładne maja ubranka, ja kupowałam w sklepie dla dzieci słoń w Łodzi, pewnie tam zajrze za jakiś czas , a jeśli któraś z Was znajdzie w necie to proszę o info 🙂

Ja jeszcze w zeszłym tygodniu spacerowałam po 6km do babci na wieś i czułam się wspaniale 🙂 W sobotę cały dzień robiłam krokiety, smażyłam naleśniki i sprzątałam, więc non stop na nogach, a i jeszcze poszłam do sklepu 🙂
Sytuacja zaczęła się lekko zmieniać od wczoraj, i nie wiem czy bierze mnie jakieś przeziębienie (tfu, tfu) czy coś, bo boli mnie głowa od wczoraj wieczorem 🥴 No i te problemy z sikaniem, sikam w nocy co godzinę? 🥴 I to mam chęć na duże sikanie, a ostatecznie są trzy kropelki... .

• Mamusia
Ja body kopertowe kupuję w H&M i teraz część mam z Kappahla też. Najwięcej mam ze Świata Dziecka - już pisałam że oni tam mają Sofiję i wiele innych fajnych firm 🙂 Ja śpiochów z kolei nie cierpię, miałam 2 szt i żadnej nie ubrałam więcej niż 2 razy. Półśpiochy to szybkie i proste rozwiązanie no i dziecku nie gorąco tak jak w śpiochach 🙂 Rożek na bank kupię bo po porodzie dziecko lepiej zasypia takie opatulone, poza tym łatwiej mi karmić jak jest usztywnione, nie leje się przez ręce tak 🙂
Za Endo nie przepadam, miałam może ze 2 szt jakichś ubrań, ale może rozważę później jeszcze zakupy u nich. Muszę się przejść do Mothercare - oni mają cudne ciuszki - zwłaszcza dla dziewczynek, ale ceny też nie są niskie, niestety.

• Mamusia
beatasz napisał(a):
alexia_79 a rożek usztywniany czy nie? Ja miałam miękki. Teraz sie zastanawiam, ktory lepszy

Nie, zwykły, bo to usztywnienie to dobre, ale do trzymania na ręku, ale już do łóżeczka w tym nie położysz 🙂 Będę brała tym razem zwykły 🙂

• Mamusia
ancia_pancia napisał(a):
uhasasa napisz jakie wyniki po glukozie 🙂

Ona pisała wczoraj, że dowie się na kolejnej wizycie, bo wyniki idą do jej lekarza i chyba za tydzień ma się dowiedzieć, no chyba że coś będzie nie tak, to będą do niej dzwonić.. Tak mi się wydawało, chyba nic nie pokręciłam 🤔

alexia_79 napisał(a):
ancia_pancia napisał(a):

Ona pisała wczoraj, że dowie się na kolejnej wizycie, bo wyniki idą do jej lekarza i chyba za tydzień ma się dowiedzieć, no chyba że coś będzie nie tak, to będą do niej dzwonić.. Tak mi się wydawało, chyba nic nie pokręciłam 🤔

Dopiero za tydzień? To ja coś pokręciłam w takim razie... 😮

• Mamusia
ancia_pancia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
ancia_pancia napisał(a):

Dopiero za tydzień? To ja coś pokręciłam w takim razie... 😮

😁

• Mamusia
uhasasa napisał(a):
wyniki przychodzą prosto do mojego lekarza, więc poznam je przy kolejnej wizycie w przyszłym tygodniu 🙂 chyba, że będzie coś nie tak to będą dzwonić 😜

W przyszłym tygodniu... to nie znaczy za tydzień.. ale reszta się zgadza ☺️

• Mamusia
Cześc dziewczyny 😁 tak, wyniki poznam za tydzień, a dzisiaj też byłam na wizycie w prywatnej przychodni na usg 4d (dlatego mogło się pomylić 😁 ). Dziewczyny, co sie uśmiałam to moje... pięknie zobaczyłam buzinkę, ciałko a najlepsze zostawiam na koniec... Jak to powiedział lekarz: zróbmy quiz, zgadnij czy to chłopczyk czy dziewczynka 😁 (uwaga, zdjecie zawiera treści erotyczne xD )

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/31437474721919549315.jpg[/IMG][/URL]

tu buźka
[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/18530952360425612197.jpg[/IMG][/URL]

a tu piątka dla ciotek, które zgadły jaka jest odpowiedź w naszym quizie 😁
[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/12263408610375206806.jpg[/IMG][/URL]

haha 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
alexia_79 ja dlatego piszę najpierw w wordzie, a potem wszystko kopiuję do mozilli 😉
Dzięki za info o tym body kopertowym. Ja jednak nie miałam body, tylko właśnie kaftanik kopertowy, ale zapinany na guzik (nie wiązany) i był do d… bo się rozpinał 🤨 A kupowany w Świecie Dziecka. Ale body w takim razie zakupię, masz rację, że przez główkę na początku będzie ciężko.
beatasz ale ja pisałam o planowanej cc 😜 Wyczytałam w necie, że na tydzień przed. Ale alexia_79 napisała, że może być od widzi mi się lekarza, więc może wyznaczy datę np. na dzień przed planowanym terminem z OM 🤔
Ja się panicznie nie boję cc, panicznie boję się tego co się stanie z moim dzieckiem podczas sn, bo już raz przechodziłam piekło i dlatego teraz wszystko wytrzymam, byle mieć zdrowe dziecko...
Mnie po sn nie bolało dobry miesiąc, tylko około dobrych trzech miesięcy jeśli nie dłużej…!!! 🤢 Moment przyduszenia synka i połóg to dla mnie najokropniejsze wspomnienia 🤨 Same bóle porodowe są dla mnie do przeżycia. Dlatego mam nadzieję tym razem mieć cc, no chyba, że lekarz stwierdzi inaczej… 🤔
Beata ja mam rożek po synku – niektórym się nie przydaje, a mi się przydał bardzo, bo jak ktoś trzymał małego na rękach, to w rożku nie musiał aż tak bardzo czuwać, żeby z główką nic się nie stało. Szczególnie mój mąż zachwalał rożek, z tym, że synka rodziłam w zimie.
No ja też w tej ciąży mam przes..ne - wymioty, potem bóle brzucha, ból kości ogonowej, no i te krosty – ostatnio jak byłam na hennie to się mnie kosmetyczka pytała ile mam lat, bo myślała, że to trądzik i jak powiedziałam, że w ciąży jestem, to zaśmiała się, że pewnie dziewczynka 😉 No i dziewczynka 🙂
Oooo tak! To co nas teraz czeka to miodzio buhahaha 😁
alexia_79 ja po synku mam dużo ubranek ze Świata Dziecka, z Mother Care też mam trochę i faktycznie tam są śliczne, ale ceny powalają.
uhasasa no nie ma wątpliwości, że synek 🤪 Gratuluję 🙂 Zmieniam dane w tabelce, tak? 😆 Zdjęcia buźki nie widzę... 😮
sloneczna627 w tabelce są 4 dziewczynki, wyłączając już uhasasę 🙂 Na którą Ty patrzysz? 😜

• Mamusia
beatasz dokładnie, ale jaja 😁

beata8811 bardzo proszę o zmianę 🙂 co do imienia to jszcze nie ustaliliśmy ale mysle ze Szymonek bedzie ok 😁

jestem pozytywnie zaskoczona dzisiejszym dniem 🙂 🙂 same niespodzianki 🙂 po zmierzeniu tego mojego synusia lekarz obliczył,że mam 26 tc i 6 dzien i termin jakos na 6.06 😁 co jeden to lepiej 😁 a waży juz 800 g 🙂 dziekuje za miłe słowa 🙂