Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień Dobry
tak tak ja przechorowałam różyczkę... ale to chyba nie to bo przy różyczce nie ma wymiotów... i jest większa temp. a ona raz miała 38 a potem już 37 nie więcej...
idę z Zuzią do lekarza bidula i dzień dziecka i urodziny w łóżku w nocy spokój a rano dwa razy wymiotowała... :/ gorączki nie ma no nic zobaczymy może to jakaś 3 dniówka...

a ja walcze z cukrem od wczoraj na wieczór miałam 151 o.O a rano na czczo 99

• Mamusia
hEJ
JA TO MYŚlę ,że Zuziek bedziesz pierwsza z naszej trójcy mimo tygodnia miedzy nami , u mnie wszystko zamknięte .od 37 tyg zaczynam myć okna i wielkie sprzątanie oraz dużo ....dużo seksu .....
Basia mnie też denerwuje jak mój mąż dłuzszy czas milczy....
Kasia tak to jest z tymi babciami ....ja już się do tego przyzwyczaiłam
CO do ospy i różyczki nie słyszałam o czymś takim , to nie ma reguły pewnie ....

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
hEJ
JA TO MYŚlę ,że Zuziek bedziesz pierwsza z naszej trójcy mimo tygodnia miedzy nami , u mnie wszystko zamknięte .od 37 tyg zaczynam myć okna i wielkie sprzątanie oraz dużo ....dużo seksu .....
.

Taaa.... mam nadzieję, że Was nie wyprzedzę 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Na zgage to Gaviscon tak jak Kacha pisała 🙂

Zobaczymy kto będzie pierwszy z tym porodem. 😜
Ja chciałabym tak na początku sierpnia urodzić hmm 🙂
Po weekendzie dobrze,pogoda ładna. W sobote festyn,koncert.
A wczoraj odwiedził nas teściu i jakos zleciało 😉

Hej !
Dzięki za nazwę leku,ale pomogło mi zimne mleko... ufff 🙂
Co do porodu,ciekawe jak to będzie . Która rozpakuje się pierwsza a kto na końcu będzie dogorywać. Ja w poprzedniej ciąży byłam jedną z pierwszych,z inną dziewczyną urodziłyśmy w tym samym dniu. Ona rano a ja wieczorem. O ile będą wskazania do cesarki to chciałabym też na początku sierpnia. Idealny byłby 4 sierpnia- poniedziałek. Alek w żłobku,Mąż na urlopie ze mną w szpitalu a do zmiany do pomocy "po" moja mama, która akurat wtedy też bedzie na urlopie. Jeśli maluch sie obróci to od 1 sierpnia kilka razy dziennie dużo seksu 😁 No i mycia okien i ścierania podłóg 😉

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
hEJ
CO do ospy i różyczki nie słyszałam o czymś takim , to nie ma reguły pewnie ....

Najgorsze w tym nie bylo ze jak dzwonilam zeby sie cos dowiedziec jak mu idzie to caly dzien slyszalam abonent czasowo niedostepny. Zaczelam miec czasne mysli w postaci ukradli mu komorke, gdzies sie przewrocil na rowerze i w szpitalu wyladowal. Zepsul mu sie rower, albo co gorsze mu ukradli itp. W szczegolnosci ze wiedzialam ze ma ladowarke do roweru, wiec jak ma malo baterii to zawsze costam sobie doladuje.

• Mamusia
xandi napisał(a):
czarna79 napisał(a):
hEJ
.

xandi a coś się znowu dzieje ....mi sie wydaje , że przez ten szef to tak szybko nie pójdzie ....

• Mamusia
Hej 🙂 nareszcie znalazłam chwilkę żeby nadrobić co u Was. Ja mam głęboką nadzieję że nie urodzę ostatnia tylko najpóźniej w terminie z OM. Także od połowy sierpnia też zaczynam szorowanie podłóg, mycie okien i częste wchodzenie po schodach, zobaczymy co z tego wyjdzie 😁

zuziek dużo zdrówka dla córci. Biedactwo, tyle się musi namęczyć 😞

Ciężki tydzień przede mną. Dziś przeprowadzka - musimy zrobić duuuże zakupy, od masła, przez sery, dżemy, kawę aż do sztućców bo do kuchni prawie nic nie mamy. Po południu wizyta u gina. W sobotę mam ostatnie seminarium więc muszę "dopieścić" moją pracę mgr, a na środku mieszkania stoi kilka worków z ciuszkami po chrześnicy więc czeka mnie segregowanie i pranie. Trzymajcie kciuki żebym wszystko ogranęła 😜

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
hEJ

Najgorsze w tym nie bylo ze jak dzwonilam zeby sie cos dowiedziec jak mu idzie to caly dzien slyszalam abonent czasowo niedostepny. Zaczelam miec czasne mysli w postaci ukradli mu komorke, gdzies sie przewrocil na rowerze i w szpitalu wyladowal. Zepsul mu sie rower, albo co gorsze mu ukradli itp. W szczegolnosci ze wiedzialam ze ma ladowarke do roweru, wiec jak ma malo baterii to zawsze costam sobie doladuje.

Basia u nas jest tak ,często jak mój Mąż wyjeżdza za granicę a tam nie ma zasięgu ....to wtedy też mam czarne myśli , jak juz do mnie zadz po 2 h to mowi a co miałby mi się stać ...to wtedy szlak mnie gorszy strzela ....

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
xandi napisał(a):
czarna79 napisał(a):
hEJ
.

xandi a coś się znowu dzieje ....mi sie wydaje , że przez ten szef to tak szybko nie pójdzie ....

Szyjka już powoli zaczyna się skracać, a biorąc pod uwagę, że i tak jest króciutka, to może być różnie; albo donoszę, albo będą musieli zdjąć szew szybciej. Może w tym tygodniu będę wiedziała coś więcej 🙂

• Mamusia
Widzę , że wszystkie mamy tą samą metodę jedne wcześniej drugie póżniej ......schody, mycie podłóg , okien no i duzo , duzo SEKSU 🤪 🤪 🤪zobczymy jak to wyjdzie w praniu .....żeby nie było ale mi ciężko , tu mnie boli tam mnie gniecie .....

• Mamusia
xandi napisał(a):
czarna79 napisał(a):
xandi napisał(a):
czarna79 napisał(a):
hEJ
.

Szyjka już powoli zaczyna się skracać, a biorąc pod uwagę, że i tak jest króciutka, to może być różnie; albo donoszę, albo będą musieli zdjąć szew szybciej. Może w tym tygodniu będę wiedziała coś więcej 🙂

o to zobczymy Ani jak to będzie .....a ile już Twoj mężczyzna waży????miałas robione usg ????

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
xandi napisał(a):
czarna79 napisał(a):
xandi napisał(a):
czarna79 napisał(a):
hEJ
.

o to zobczymy Ani jak to będzie .....a ile już Twoj mężczyzna waży????miałas robione usg ????

Nie wiem, dowiem się dopiero w sobotę - starszak w 29.4 tc ważył 1935 gram - ten rośnie podobnie 🙂

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Widzę , że wszystkie mamy tą samą metodę jedne wcześniej drugie póżniej ......schody, mycie podłóg , okien no i duzo , duzo SEKSU 🤪 🤪 🤪zobczymy jak to wyjdzie w praniu .....żeby nie było ale mi ciężko , tu mnie boli tam mnie gniecie .....

Jestem ciekawa jak to wyjdzie. Na mnie z Florkiem nic nie dzialalo 😉 Nawet w szpitalu wszyscy mnie znali bo jako jedyna ciezarna chodzilam po schodach z ksiazka dwa pietra w dol i dwa w gore.... i nic.... szyjka ani drgnela. teraz poki co zapowiada sie tak samo.... moze i dobrze bede mogla termin sobie wybrac 😉

• Mamusia
Czas zweryfikuje która będzie pierwsza... Poród dla mnie teraz to odległy temat mam małą szkarlatynke w domu... Ja osobiście nie miałam mimo że czytałam że nie ma dowodów na to że choroba wpływa na ciążę wolałabym się nie zarazić... Moja mama w piątek ma mieć chemie i musi być zdrowa...

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Czas zweryfikuje która będzie pierwsza... Poród dla mnie teraz to odległy temat mam małą szkarlatynke w domu... Ja osobiście nie miałam mimo że czytałam że nie ma dowodów na to że choroba wpływa na ciążę wolałabym się nie zarazić... Moja mama w piątek ma mieć chemie i musi być zdrowa...

Duuuuzo zdrowka i wytrzymalosci 😘 😘 😘 😘
Ja mialam szkarlatyne i baaardzo zle wsponinam ten okres, w szczegolnosci jesli chodzi o leczenie. Dostawalam zastrzyki... przez 5 dni dwa razy dziennie nastepne 5 dni raz dziennie i potem na koniec baaardzo bolesny zastrzyk.

czarna79 napisał(a):
Zuziek nie ciekawie ....zdrówka życzę ....
Basia u mnie żele , baloniki i oxy nie pomogło, nie wiem czy mój mąż coś zaradzi ......

Czarna,każda ciąża jak i poród jest inny. Może twoja szyjka po wcześniejszych "doznaniach" zareaguje na przyspieszanie przez was porodu 🙂 Widzę,że chcesz rodzić naturalnie.
Ola zazdroszczę Ci końcówki pracy mgr. U mnie hmmm wszystko w czarnej du.. ale mam nadzieje,że z niej wyjdę 🙂

Czy któraś miała laktator Medela,ale elektryczny? Ja mam ręczny jest ok,ale szukam porządniejszej maszyny..

• Mamusia
Essence napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Basia u mnie żele , baloniki i oxy nie pomogło, nie wiem czy mój mąż coś zaradzi ......

Czarna,każda ciąża jak i poród jest inny. Może twoja szyjka po wcześniejszych \"doznaniach\" zareaguje na przyspieszanie przez was porodu 🙂 Widzę,że chcesz rodzić naturalnie.
Ola zazdroszczę Ci końcówki pracy mgr. U mnie hmmm wszystko w czarnej du.. ale mam nadzieje,że z niej wyjdę 🙂

Czy któraś miała laktator Medela,ale elektryczny? Ja mam ręczny jest ok,ale szukam porządniejszej maszyny..

Justyna mniejmy nadzieję że mężuś pomoże .....
Co do laktatora nie wypowiem sie , ja miałam chyba z avantu dupy nie urywał

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Essence napisał(a):
czarna79 napisał(a):

Czarna,każda ciąża jak i poród jest inny. Może twoja szyjka po wcześniejszych \"doznaniach\" zareaguje na przyspieszanie przez was porodu 🙂 Widzę,że chcesz rodzić naturalnie.

Justyna mniejmy nadzieję że mężuś pomoże .....
Co do laktatora nie wypowiem sie , ja miałam chyba z avantu dupy nie urywał

Tez mialam z aventu i elektryczny i reczny. Nie byl zly dalo sie niezle regulowac sile. Teraz kupie sobie tylko gumki do niego i dalej bede uzywac.

• Mamusia
Essence napisał(a):
czarna79 napisał(a):

Mam Medelę Swing i Medelę Electric:

Swing jest genialny, jak się włącza najpierw działa szybko - tak jakby symuluje pierwszy rodzaj ssania malucha, a potem przechodzi w wolniejszy tryb (tak jak dziecko), działa dość cicho i generalnie zdecydowanie polecam; electric jest głośny jak traktor 😉 jednak ciągnie super - jest możliwość regulacji siły i jest sporo tańszy niż swing 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ja mam pytanie. 😉 może głupie ale po to tu jesteśmy by się dowiadywac róznych rzeczy 😁
Skoro sex pod koniec ciąży przyśpiesza poród to jak jest teraz?
Ja z moim D nie zrezygnowaliśmy z częstego sexu 😜. Sex czasem jest codziennie (2 razy dziennie) czasem co 2,3 dni max...
Tak samo często chodzę po schodach, do mamy codzień po kilka razy na 3 piętro i do siebie na 1.
Az moja szyjką wszystko po staremu. 😜
Więc jak to jest ? hehe

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
Dziewczyny ja mam pytanie. 😉 może głupie ale po to tu jesteśmy by się dowiadywac róznych rzeczy 😁
Skoro sex pod koniec ciąży przyśpiesza poród to jak jest teraz?
Ja z moim D nie zrezygnowaliśmy z częstego sexu 😜. Sex czasem jest codziennie (2 razy dziennie) czasem co 2,3 dni max...
Tak samo często chodzę po schodach, do mamy codzień po kilka razy na 3 piętro i do siebie na 1.
Az moja szyjką wszystko po staremu. 😜
Więc jak to jest ? hehe

W niezagrożonej, prawidłowo przebiegającej ciąży organizm zaczyna się przygotowywać do porodu dopiero gdzieś po 38 tygodniu - i dopiero wtedy np. szyjka zaczyna się skracać i otwierać, wtedy też wszelkie działania, które powodują wydzielanie np. oxytocyny, czyli wywołujące skurcze mogą, ale nie muszą przyspieszyć poród - w każdym razie organizm i dziecko musi być gotowy. Jeśli nie jest, to można tańczyć na rzęsach polkę galopkę, a i tak nic się nie będzie działo - tak było za pierwszym razem np. u mnie.
Jeśli ciąża jest zagrożona: występują przedwczesne skurcze, problemy z szyjką itd. wówczas to co w przypadku opisanym powyżej nie działa, tu działa i to za bardzo - stąd w przypadku ciąż zagrożonych bezwzględnie zabronione jest współżycie, głaskanie brzucha, wspinanie się po schodach, wszelkie ćwiczenia fizyczne czy dotykanie piersi itd., bo jeśli szyjka jest miękka i skrócona, to znaczy, że jest już bardzo przygotowana do porodu i skurcze ten proces przyspieszają.