Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
mph napisał(a):
hejo po swietach
dziewczyny pilnujecie tego by spac na lewym boku?

nie bardzo ☺️ czasem mi sie przypomni to sie przewracam ale przewaznie spie na prawym badz na brzuchu 😉

na plecach chyba? na brzuchu sie chyba nie da? 🙂

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam po świętach wszystkie!!
Tyle pracy przed a tu piorunem zleciały te świeta, przerobiłam sie przez dwa dni przed i mnie bolał bardzo brzuch ale nospa troszkę pomogła
w pierwszy dzień była rodzinka moja u nas, potem byliśmy u teściowej a w drugi leżenie do góry brzuchem 🙃 tylko dzieciaczki wpadły podlać więc troszkę kasy poszło 🙃
a dziś znów trzeba ogarnąć chałupę po świętach 🤢
co do spania to ja śpię trochę na lewym,troche na prawym i na plecach, na brzuchu się nie da 🙃
a wogóle to nie mogę spać za bardzo, ze 3-4 godz i potem kaplica
co do glukozy to ja miałam po 1godz.104 a po 2 71, więc jest ok
i znów dziś sama, mąż w pracy, wróci około 20 i co tu robić??????
Kasia ładnie wyglądasz, duży brzuszek masz 🙂

• Mamusia
mph napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
mph napisał(a):
hejo po swietach
dziewczyny pilnujecie tego by spac na lewym boku?

nie bardzo ☺️ czasem mi sie przypomni to sie przewracam ale przewaznie spie na prawym badz na brzuchu 😉

na plecach chyba? na brzuchu sie chyba nie da? 🙂

Ja mam jeszcze malutki brzuszek wiec u mnie sie da. Troche komicznie to wyglada bo leze na brzuchu i jedna noga podkurczona, wiec daje rade. Na plecach tez mi sie zdaza 😉
Co do hemoroidow znam ten bol z pierwszej ciazy 😞 mi pomagaly oklady z kory debu i Posterin. Podobno dobrze jeszcze dziala Oczar Wirgilijski. Niestety w czasie ciazy nie mozna robic nasiadowek co byloby najlepsze 😉

• Mamusia
basia- dzieki za rady odnosnie hemoroidow. ja tez zawsze mammw ciazy....masakra:/ ja w tamtej ciazy robilam dzinnie zastrzyki sobie klexanem od 25 tc na to a teraz pewnie bede robic od soboty 🙂 ale wtedy to ....to byl najgorszy bol swiata:/ kupilam sobie jeszcze czopki w aptece hemorectal i do soboty musze wytrwac

tez nie umiem wytrzymac spiac tylko na lewym boku. wiec troche prawy i plecy. brzuch mam za duzy 🙂

• Mamusia
Co do spania na lewym boku to ja spie i na lewym, na prawym ,na plecach i lekko na brzuchu ale tak ulozona ze to prawie ni to na brzuchu ni to na boku :P Oczywiscie za dlugo w tej pozycji nie moge ale czasami nie wiem jak sie ulozyc. Co do wagi stoje w miejscu 52,5 jesli waze sie z rana a 53 jesli wieczorem :P brzuch tez chyba na razie stanal w miejscu ale ok nie chce by byl jakis giga...

• Mamusia
Renata wstaw swoje jakies zdjecie 🙂

a ja wlasnie zjadlam sobie malego loda z maszyny smak energy i tak sobie mi smakowal ze zaluje ze nie wzielam jagodowego. A poza tym zjadlabym sobie cos jeszcze a ze nie wiem co wiec obejde sie smakiem:P

Ide powiesic pranie i nastepne wstawic, mala odprowadzona do klubu wiec spokoj do 15

Hej. Witam poświątecznie. Jak u was minęły święta ? Wysłałam Alka do żłobka z wielką ulgą,oboje już mieliśmy siebie dość. Alek na słowa "idziemy do dzieci" wpadł w szał radości, zaczął tańczyć i bić brawo. Patrzyliśmy przez dobrych kilka minut z T na niego,pierwszy taki entuzjazm związany z tym miejscem Poszedł też zadowolony,więc spokojna jestem. Od rana tylko pralki nastawiam i ogarniam po świętach. Maluszek ciągle sobie kopie, mamy juz dla niego imię- będzie Maksymilian. Alek zaczął mówić Maks,więc musi zostać 🙂 Brzuszek też mam spory, spie na lewym,ale marzy mi sie na brzuchu... 🙃 Ja musze cos na obiad wykombinować,bo swieta mielismy objazdowe i nic w zasadzie oprocz sernika niee mam 🙂 Basia co piekłas z kwestii smaku? 🙂

• Mamusia
mph współczuję - oby szybko przeszło!
zuziek Tobie także życzę żeby ból pleców szybko minął

Basienka - to o to chodzi z tym korytarzem 😉 to teraz zostaje mi około 30 tyg pojechać do Pyskowic i samej zobaczyć i zdecydować

U mnie niedziela minęła jak u wszystkich na jedzeniu, jedzeniu i jeszcze raz jedzeniu... Wczoraj trochę lepiej, pojechaliśmy na Jasną Górę pospacerować, a wieczorem siedzieliśmy ze znajomymi.

Chociaż szczerze mówiąc te Święta nie były za wesołe, bo u nas w miejscowości dzieją się ostatnio bardzo smutne rzeczy - w ciągu 3 tygodni 4 osoby zginęły pod kołami samochodów. Większość z Was mieszka w dużych miastach więc to pewnie żadna sensacja, ale u mnie (8tys mieszkańców) wszyscy się znają... i właśnie w wielki piątek zginęła moja 22-letnia koleżanka. Jechała ścieżką rowerową i zatrzymała się pod kołami tira. Przyleciał śmigłowiec ale śmierć nastąpiła na miejscu więc od razu zawrócił... Cały piątek przeryczałam i do teraz nie mogę w to uwierzyć.... Jak to się dzieje że po ulicach chodzą złodzieje i gwałciciele i nic im się nie dzieje, a zupełnie bezsensowną śmiercią ginie taka młoda osoba... 😞

• Mamusia
Essence napisał(a):
Basia co piekłas z kwestii smaku? 🙂

Ja na siwetach w wiekszosci spedzilam poza domem.
Upieklam w domku dwa serniki (maz kupil za duzo sera) jeden to z kwestii smaku - Sernik Krolewski. Polecam przepyszny a drugi jakis taki wymyslony 😉
Oprocz tego w Niedziele na obiad przyjechal kuzyn z kuzynka i chrzesniakiem moim wiec ja na obiad zrobilam pizze a moja mama zupe i drugie danie 😉
Na sniadania salatki. Tradycyjnie warzywna i mniej tradycyjnie kukurydza z tunczykiem.
W poaniedzialek obiad u mojej cioci wiec tam znowu goooory jedzenia 🙂

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
cobi przykro mi 😞 a wiadomo co sie sie stalo?

póki co sprawę bada prokuratura. Podobno jechała złą stroną ścieżki i sama wjechała pod koła...

Właśnie puszczam mojemu dziecku kołysanki, a one mi odpowiada kopniakami - źle już ze mną... 😉

• Mamusia
czesc dziewczyny, jestescie wkoncu 🤪 ja nie dam rady spac caly czas na tym jednym boku i spie raz na lewym, na prawym i niestety na plecach tez, ciagle mi cos cierpnie i nie wyleze dlugo w jednej pozycji, na brzuchu spanie odpada bo mam ogromny juz.
Mam do Was pytanie czy to normalne bo juz nie pamietam 🙂 przez pare dsni maly malo sie ruszal ale sluchalam serduszka detektorem tetna i bylo ok wiec nie panikowalam a od wczoraj kopie jak wsciekly? jak myslicie? isc do lekarza? a moze sie obrocil i jakos inaczej go czuje albo urósl?
Ja dzis sama, ucze sie na obrone 🙂bo mam w sobote, najadlam sie straszliwie a za tydzien wizyta. My bylismy tylko u tesciow bo Olga jeszcze nie doszla do siebie po chorobie.
Cobi- wspólczuje 😞 niestety w zyciu malo co jest sprawiedliwe, co do kolysanek to ponoc powinno sie samemu spiewac bo najlepiej maluch reaguje na nasz glos. ja w poprzedniej ciazy puszczalam muzyke klasyczna, no i sama sluchalam queen, metallica 😜 Olga lubi tanczyc, wydaje mi sie ze jest muzykalna i co najlepsze- podziela moj gust 😁

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
czesc dziewczyny, jestescie wkoncu 🤪 ja nie dam rady spac caly czas na tym jednym boku i spie raz na lewym, na prawym i niestety na plecach tez, ciagle mi cos cierpnie i nie wyleze dlugo w jednej pozycji, na brzuchu spanie odpada bo mam ogromny juz.
Mam do Was pytanie czy to normalne bo juz nie pamietam 🙂 przez pare dsni maly malo sie ruszal ale sluchalam serduszka detektorem tetna i bylo ok wiec nie panikowalam a od wczoraj kopie jak wsciekly? jak myslicie? isc do lekarza? a moze sie obrocil i jakos inaczej go czuje albo urósl?
Ja dzis sama, ucze sie na obrone 🙂bo mam w sobote, najadlam sie straszliwie a za tydzien wizyta. My bylismy tylko u tesciow bo Olga jeszcze nie doszla do siebie po chorobie.
Cobi- wspólczuje 😞 niestety w zyciu malo co jest sprawiedliwe, co do kolysanek to ponoc powinno sie samemu spiewac bo najlepiej maluch reaguje na nasz glos. ja w poprzedniej ciazy puszczalam muzyke klasyczna, no i sama sluchalam queen, metallica 😜 Olga lubi tanczyc, wydaje mi sie ze jest muzykalna i co najlepsze- podziela moj gust 😁

moze maly inaczej sie ulozyl ze bardziej go czujesz a moze akurat mial taki czas ze byl spokojniejszy. Co do muzyki to ja jak wlacze cos co mi wpadnie w ucho to spiewam a czy mala sie wiecej wtedy rusza nie zauwazylam. Najbardziej szaleje wieczorami a tak to az tak nie daje odczuc kopniakami.

Cobi wspolczuje czasami los jest niesprawiedliwy i zabiera mlode osoby niewinne niczego.

• Mamusia
katia- ja bede prac koniec maja
cobi-wspolczuje
danusia- ja mysle ze ulozenie ma wplyw na sile ruchow. ja np. do tej pory cuzje tylko kopniaczki- nie czuje jeszcze obrotow, wiercenia sie. dziewczyny a wy wszystkie juz cuzjecie te wiercenia sie czy tylkoja zostalam z samymi kopniaczkami

• Mamusia
Katia- ja mam co prawda na 6. 08 termin ale tez bede prac koncem maja zeby ciuszki byly swieze. Kupowac rzeczy tez zaczne w maju po powrocie z wakacji, jak przyjda pensje koncem miesiaca.
Ja malo spiewam bo nie umiem choc corce sie podoba 😮 ale jakos sie krepuje ze ktos inny uslyszy.

• Mamusia
Wesołego po świętach 🙂

U mnie święta w wyrku - mój M zmałym pojechał do moich rodziców na obiadek, a w tym czasie moja mama z brackim i pyszną kaczuchą wyskoczyli do mnie 🙂
Dziś miałam cotygodniowy przegląd i usłyszałam, że jest pięknie, więc leżenie działa 🙂

Spać na brzuchu nie mogę z racji bebzonkowych gabarytów, a że cały czas leżę, to moje pozycje ograniczają się do obu boków i pleców, choć rzeczywiście staram się spać na lewym boku 🙂

Mph - to clexane pozwala uniknąć hemoroidów???? Cudnie - chociaż jakaś korzyść. Mój brzuch już wygląda jakby mnie mąż maltretował; siniak na siniaku 😉

Essence - zauważyłaś, że nasi synkowie będą mieli identyczne imiona - tylko w innej kolejności 😉

Katiaa - ja zacznę prać, jak skończę 36. tc i będę już mogła zacząć wstawać, ale na wszelki wypadek już teraz przygotowałam mojemu M szczegółowe instrukcje dot. przygotowań dla malucha; co i gdzie znajdzie, co kupić, co spakować - tak na wszelki wypadek, gdyby jednak to on musiał te zadania wykonać 🙂

Cobi - przykro mi z powodu koleżanki ;(

• Mamusia
xandi napisał(a):
Wesołego po świętach 🙂

U mnie święta w wyrku - mój M zmałym pojechał do moich rodziców na obiadek, a w tym czasie moja mama z brackim i pyszną kaczuchą wyskoczyli do mnie 🙂
Dziś miałam cotygodniowy przegląd i usłyszałam, że jest pięknie, więc leżenie działa 🙂

Spać na brzuchu nie mogę z racji bebzonkowych gabarytów, a że cały czas leżę, to moje pozycje ograniczają się do obu boków i pleców, choć rzeczywiście staram się spać na lewym boku 🙂

Mph - to clexane pozwala uniknąć hemoroidów???? Cudnie - chociaż jakaś korzyść. Mój brzuch już wygląda jakby mnie mąż maltretował; siniak na siniaku 😉

Essence - zauważyłaś, że nasi synkowie będą mieli identyczne imiona - tylko w innej kolejności 😉

Katiaa - ja zacznę prać, jak skończę 36. tc i będę już mogła zacząć wstawać, ale na wszelki wypadek już teraz przygotowałam mojemu M szczegółowe instrukcje dot. przygotowań dla malucha; co i gdzie znajdzie, co kupić, co spakować - tak na wszelki wypadek, gdyby jednak to on musiał te zadania wykonać 🙂

xandi- tak. clexan jest rewelacyjny. do samego porodu robilam na to zastrzyki a moj stan w 30 tc mozna powiedziec ze byl dramatyczny pod tym wzgledem. przy porodzie bylo juz super. ja zastryzki walilam w uda i teraz tez tak bede robic . a ty na co teraz bierzesz?

• Mamusia
mph napisał(a):
xandi napisał(a):
Wesołego po świętach 🙂

xandi- tak. clexan jest rewelacyjny. do samego porodu robilam na to zastrzyki a moj stan w 30 tc mozna powiedziec ze byl dramatyczny pod tym wzgledem. przy porodzie bylo juz super. ja zastryzki walilam w uda i teraz tez tak bede robic . a ty na co teraz bierzesz?

Biorę clexane 0,4 od 10 tc (do 14 tc równolegle z acardem), ale nie ze względu na hemoroidy, a zwiększoną krzepliwość, którą pewnie też psuje leżenie 🙂 Nie wpadłam jednak na to, że zastrzyki dodatkowo pomogą mi uniknąć dupnego problemu, choć to rzeczywiście logiczne 🙂
Do tego łykam magiczne tableteczki; magnez, prenatal, omegamed z kwasami dha, provag i dobijam się sporą dawką luteiny, bo mam relaksować macicę 😉

Xandi- serio? 😆 Jak miło 🙂 Jak wołasz do swojego syna? Maks,Maksio? My dajmy Maksymilian bo pasuj do krótkiego nazwiska. Nie powiem,że tak super wow podoba mi się ta długa forma,ale zdrobnienia już dużo bardziej a tak mi się wydaje,że wszyscy będą ich wlaśnie używać.
My na naszego Aleksandra (jak juz zauważyłyscie) mowimy Alek,bo Olek mnie drażni.

Co do prania ubranek. Hmmm tu mnie zbiłyscie z tropu,bo mialam to robic w lipcu dopiero,ale sobie przypomnialam,ze zlobek w lipcu zamkniety i moje dziecko ma wtedy wakacje ze mna. Swoja droga przkichane- najwiekszy brzuch,obrzeki i upały a ja zamiast lezec to bede latac za moim 2,5 roczniakiem 😮 😮 🤢 Z drugiej strony to tylko wyprac i poprasowac i ulozyc w szafie- bedziemy to robic wspolnie 😉
Sorki za to,ze omijam polskie znaki (nie nawidze czegos takiego czytac) ale Alek mi juz tak popusl laptopa,ze wysilam sie na wciskanie alta na sile jak musze- przy pisaniu pracy i roznych pism 😉 Czekam na obrone- tomek obiecal mi laptopa nowego 😉