Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej dziewczyny.

zakupy srednio udane bo maz popedzal poniewaz core u dziadkow zostawilismy i juz mu spieszno bylo :/
udalo mi sie nabyc dwie fajne kiecki dresowe w wiosennych kolorach 🙂 ale liczylam ze cos wiecej kupie.
w weekend robie druga runde tym razem sama zeby spokojnie polazic po galerii 🙂

mi dupa narazie nie rosnie ale biodra odrobine sie poszerzyly juz no a brzuchol naprawde mam spory az sie nie moge nadziwic :/ mam nadzieje ze nie skoncze z waga slonia i przytyje max 15 a nie 20 jak w pierwszej

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka 😎 jezeli chodzi o brzuch to ja juz dawno nie zapinam spodni bo strasznie mnie cisly 😮 ale specjalnie jeszcze zadnych ubran nie kupuje tylko chodze w troche dluzszych bluzkach i rozpietych spodniach 😁 a choc szczupla nie bylam bo zostal mi brzuch po pierwszej ciazy (a przytylam ponad 20 kg i swoja droga mam nadzieje ze teraz troche mniej bedzie na koniec) to i tak juz mi sie sporo powiekszyl....ale czytalam ze to dlatego ze jelita przesuwaja sie do gory i po prostu mi sie wypelnil 🙂 ale dno macicy tez pod pepkiem juz czuje a wy?no i chyba malenstwo mocno sie rozpycha bo od wczoraj dosyc mocno mnie boli brzuch dolem 😞

• Mamusia
no mnie tez juz pobolewa troche brzuch ale tylko pod wieczor jak sie caly dzien nachodze.
Jednak porownujac do pierwszej ciazy to w zasadzie nic nie boli 🙂

Jutro juz marzec i powoli zblizamy sie dziewczyny do drugiego trymestru. jeszcze tylko dwa razy tyle i bedziemy rodzic 😁

• Mamusia
KarlositaBB napisał(a):
no mnie tez juz pobolewa troche brzuch ale tylko pod wieczor jak sie caly dzien nachodze.
Jednak porownujac do pierwszej ciazy to w zasadzie nic nie boli 🙂

Jutro juz marzec i powoli zblizamy sie dziewczyny do drugiego trymestru. jeszcze tylko dwa razy tyle i bedziemy rodzic 😁

oj marzy mi się już 20 tydzień, półmetek 🙂

• Mamusia
Mi się tylko marzy normalne samopoczucie. Co by dawac radę podolac wyzwaniom dnia codziennego:-) Jutro wraca moj 4-latek, id razu na basen, zaleglosci mamy wiec teraz 3 razy w tygodniu z kazdym synem będę sie musiala pocic w wodzie. Poza tym niekrotkie spacery do i z przedszkola i bieganie na zajęcia dodatkowe 4 razy w tyg...

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Mi się tylko marzy normalne samopoczucie. Co by dawac radę podolac wyzwaniom dnia codziennego:-) Jutro wraca moj 4-latek, id razu na basen, zaleglosci mamy wiec teraz 3 razy w tygodniu z kazdym synem będę sie musiala pocic w wodzie. Poza tym niekrotkie spacery do i z przedszkola i bieganie na zajęcia dodatkowe 4 razy w tyg...

Oj normalne samopoczucie, kurcze też chcę. Życzę aby szybko do Ciebie wróciło, bo z tego co piszesz to trochę wyzwań przed Tobą.

• Mamusia
no to ja mam wizytę dopiero 19 bo moja gin wybrała sie na wczasy .....i muszę chwilę poczekać ....ale że czuję sie spoko i mdłości są 🙂
to wszystko jest super i oby tak dalej 😉 😜

ja na płeć jeszcze nie liczę w pierwszej dopiero na połówkowym było wiadomo ...no mam nadzieję że teraz kapke szybciej sie coś dowiem 🙂 no i też ciuchutko myślę ze teraz CÓRA a to dlatego że inaczej sie czuję niż w pierwszej..... 😉 no zobaczymy 🙃

• Mamusia
a pączki były i u mnie wczoraj 🙂 bo mdłości już ze dwa dni lżejsze 🙂 waga na szczęście jeszcze nie ruszyła ale brzuch troszkę wydaje mi się większy ale może faktycznie to wew przesunięcia 🙂
i też czasem czuję kłucia w podbrzuszu ale to normalne 😉 ...DZIDZIA urządza sobie apartament 🙂 😁 😁

• Mamusia
Witam 🙂 ja dzis znow wiekszy wiekszy przyplyw sil mam 🙂 i dosc aktywnie zaczelam dzien bo poszlysmy z mala na dwugodzinny spacer i na zakupy i nam zeszlo 🙂 a teraz obiadek sie gotuje a jak maz wroci z pracy to mamy isc do znajomych na jaka kawe...takze kolejny dzien przeleci 🙂
A co do brzuszka to ja tez bym juz go chciala miec i byc juz na polmetku i czuc jak buszuje malenstwo 😁 i cos mi sie wydaje ze nim sie dziewczynki obejrzymy to bedzie 20 tyg za nami 😁

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Kawa - brrrr... Az mnie otrzepalo:-( Dzisiaj, trzeci dzien z rzędu, krolują u mnie łazanki z kiszoną kapustą. Takie gotowe, garmażeryjne ale pikantne i bardzo mi podeszly! Rodzinie gotuję a sama na kluskach z kapustą ;-)

aleś mi narobiła smak-a uduszę

• Mamusia
Witam Was moje drogie towarzyszki:-)
W poludnie wrocil Bartek. Momentalnie w domu zribilo się 10xglosniej! Krzyki, klotnie, okrzyki eufprii, placz... Jaki to jest luksus miec jedno dziecko;-) Hubert tez zauwazyl, ze lepiej mu bylo samemu i nagle zabranial Bartkowi dotykac zabawek krzycząc "moje!!! Zostaw!!!" Nota bene to Bartka zabawki ale Hubert poczul sie panem i wladcą. Ot takie uroki. To Was niebawem czeka ;-)
Po 15 min tych krzykow i moich nerwow zrobilo ni sie niedobrze, chwilę pozniej rozbolala mnie glowa- pierwszy raz w tej ciąży. Teraz mlodszy śpi, starszego wyslalam na rower z tatą a ja wrzuciłam dwa Apapy i leżę. Po południu na basen więc trzeba byc w formie.
Milego dnia! Delektujcie się brakiem/jednym dzieckiem!:-)

• Mamusia
Dudusia, to w jakim wieku są twoi chłopcy 🙂 ?

U mnie dziś dzień na plotkach wróciłyśmy teraz i Mati śpi. Ja jem zupę z torebki hehe.
Nie mam nic w lodówce, bo niestety musiałabym iść do marketu gdzie można płacić kartą, a to jest duży sklep, w którym mieszanina zapachów sprawia że potrzebna toaleta, worek, miska.
Ojoj 😞

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 odezwę się i ja 🙂 mój pierwszy dzidziuś też ma się pojawić we wrześniu. Pierwsze USG już za mną, ogólnie wszystko dobrze. Badania też wszystkie w normie. Mdłości brak, ale nadrabiam totalnym zmęczeniem, nieprzerwanym bólem głowy i bólami brzucha, no i zaparcia 😠 masakra. Mam nadzieję, że z wszystkimi będzie dobrze i szczęśliwie doczekamy września 🙂 Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
ecichutka napisał(a):
Hej dziewczyny 🙂 odezwę się i ja 🙂 mój pierwszy dzidziuś też ma się pojawić we wrześniu. Pierwsze USG już za mną, ogólnie wszystko dobrze. Badania też wszystkie w normie. Mdłości brak, ale nadrabiam totalnym zmęczeniem, nieprzerwanym bólem głowy i bólami brzucha, no i zaparcia 😠 masakra. Mam nadzieję, że z wszystkimi będzie dobrze i szczęśliwie doczekamy września 🙂 Pozdrawiam 🙂

Witam mową przyszłą mamusię i jej brzusio dzidziusio.
Jesteś naszą drugą pierworódką, cieszymy się bardzo.

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
nika_90 napisał(a):
Witam, postanowiłam do was dołączyć, mam termin dokładnie na 03.09 🙂

Czemu się nie udzielasz ? przeszłaś na sierpniówki ?

na sierpniowkach nikt sie nowy nie pojawil ja siedze tam i u was 🙂