Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej hej, będę musiała jeszcze zostać z tydzień w szpitalu bo pani doktor powiedziała, że dostanę celeston ale muszę mieć skończone 24 tc. Wiec w poniedziałek dostane jedna dawkę, we wtorek druga i pewnie środa, czwartek wyjdę. Ten celeston to na rozwój płuc u płodu i na rozluźnienie macicy

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My zawozimy dzieci do moich rodziców i będziemy się bujać po okolicy, odwiedzimy wioskę gdzie braliśmy ślub i miejscowość gdzie spędzaliśmy kilka dni po ślubie 🙂 https://www.google.pl/search?q=%C5%81ag%C3%B3w&client=firefox-a&hs=Tl4&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&imgil=8N_bUGYd09KfQM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQgm01jTRu4Nit40L2pQ8yjrPuANYONCdISrFDYuA6TJydLcxmZtw%253B1600%253B1064%253Bv3sIPxuqNXOYnM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Ffotopolska.eu%25252F341380%25252Cfoto.html&source=iu&usg=__zElq20M8ATGRof_JX9PEk0yIDII%3D&sa=X&ei=lnxrU-S7GYjW7QaG3IC4Cg&ved=0CFAQ9QEwAw#facrc=_&imgdii=_&imgrc=fdpNHimADe4VqM%253A%3B2BKGajNwdNEY2M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg825.imageshack.us%252Fimg825%252F4364%252Fagw63.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fz1szumi.blog.onet.pl%252F2011%252F05%252F03%252Flagow-2011-dzien-11-wyjazd%252F%3B700%3B514
A noclegi zarezerwowane w dwóch miejscach
http://www.leniwka.pl/hotel-restauracja-lubuskie-galeria.html
http://www.gosciniecwysoka.pl/
Kameralnie, urokliwie, podobno przepyszne jedzenie i świetna atmosfera w obu miejscach. W obu zgłosiliśmy, że będziemy świętować rocznicę ślubu 😉

• Mamusia
Ja miałam dla chłopaków zabytkową kołyskę w salonie. Super była ale już wywieziona na wieś i.... chyba nie będziemy jej przywozić bo w mieszkaniu robi się coraz ciaśniej. Jakoś sobie poradzę bez niej. Przydałby mi się taki kosz bez nóżek. Stawiałabym go np na stole jakby mała potrzebowała mnie a ja bym miała coś do zrobienia w kuchni/salonie. Na podłodze to ryzyko bo chłopaki różne pomysły mają...

• Mamusia
No ja wiem po co, bo napewno urodze przed terminem z takimi moimi przypadlosciami. Nawet jakbym miała w 35 tc urodzić to lepiej by te płuca były do końca rozwinięte. A to są sterydy wiec pani doktor powiedziała że to pomoże też szyjce rozluźniajac macice

• Mamusia
no wazne polie ze juz masz jakies konkrety i znasz plan dzialania.

Dudasia piekne krajobrazy - nawet nie wiedzialam ze takie fajne miejscowki w Polsce mozna znalesc.
Zycze Wam udanego wypoczynku 🙂 relaxyjcie sie i oby pogoda dopisala.

Wracajac do materacy...to chyba juz w tych piankowym sie jednak rozejrze, tylko nie tych za paredziesiat zlotych bo to lipa, ale widze ze sa takie konkretne z pianki o zróżnicowanej twardosci w granicach 300 zł wiec moze cus takiego jednak lepsze niz gryka-kokos.
Wystraszylam sie tych robakow i postanowilam ze w tej sytuacji Sandry materac tez natychmiast wymieniam mimo ze nidawno byl kupiony ale pal go licho, nie chce nawet myslec ze moga tam byc wstretne robale... :/

• Mamusia
Karlosita, pogoda to raczej słaba będzie... Ale dla nas to nie ma znaczenia bo... będziemy sami i to jest najcudowniejsze 😉 Ważne, że 5 lat temu pogoda dopisała, było ciepło i słonecznie 🙂

Paczka niestety nie dotarła. Może jeszcze rano doniosą awizo a jak nie to paczka weekend spędzi na poczcie i odbiorę w pon 🙂

• Mamusia
Pospieszyłam się zanadto, paczka właśnie przyszła 🙂 Rozbroił mnie różowy sweterek w rozmiarze mikro 🙂 Dziękuję bardzo. Może po weekendzie już się zabiorę za segregację..
Z którego miesiąca jest Sandra? Zastanawiam się czy w sukienusię Karola się wciśnie jeszcze na wiosnę 😉Pewnie zależy jaka duża będzie. Najwyżej będzie po domu chodzić w letnich ciuszkach 😉

• Mamusia
🙂 Dudasia niektore ciuszki te malutkie letnie mam od kuzynki bo jej mala sie zima rodzila, i ja ich dla sandry nie zakladalam bo Sandra sie duza urodzila ale moze Twoja corcia nie bedzie taka wyrosnieta albo sie okarze ze urodzisz w sierpniu a do wrzesnia bedzie cieplutko 😉 roznie moze byc.
wlozylam Ci wszystkie choc zdaje sobie sprawe ze takich praktycznych jest pewnie z 75%.
Mam nadzieje ze jakies Ci podpasuja.

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Ty mnie przepraszasz??? 🙂 Nie żartuj! Faktycznie malusieńkie te niektóre ubranka ale tak jak piszesz, nigdy nie wiadomo kiedy i jaka duża przyjedzie na świat.

no ale sporo jest takich co jak znalazl beda na poczatek bez wzgledu na pogode 😉 mam tylko nadzieje ze niewielkie plamki ktore na paru ubrankach sa uda Ci sie usunac skutecznie 😉

Dudasia spakowana juz jestes? pewnie jedna noga juz na wyjezdzie 🙂

• Mamusia
Super! A wózek w jakim masz kolorze? Ja mam po chłopakach jasnobeżową gondolę więc wszystko pasuje 😉 Spacerówka zielona więc chłopaki właśnie głównie "słoneczni" byli, trochę pomarańczowi, trochę brązowi 😉 Róż w zieleni też będzie nieźle 😉 Jak kwiatki na trawce 😉

• Mamusia
To zaszalalas z tym kocykiem 🙂ja dzis dostalam nianie elektroniczna i dostalam kocyk slonik z trabka lekki roz jeszcze jeden kocyk ma przyjsc....caly czas zastanawiam sie nad zakupem tego kosza podpasowal mi 🙂mala bym trzymala w sypialni i na dole a nie z tym lozkiem bede chodzic w te i te....

• Mamusia
Oj nie, z chłopakami to trudno się spakować. Szkoda energii póki jestem z nimi sama bo bym spakowała 1/10. Mąż wróci, pójdą spać i wtedy pakowanko albo jutro rano. Teraz usidliłam ich na bajce bo mokrzy byli z szaleństwa. Ja tez trochę odsapnęlam bo oczy dookoła głowy trzeba mieć zeby się nie pozabijali...

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Super! A wózek w jakim masz kolorze? Ja mam po chłopakach jasnobeżową gondolę więc wszystko pasuje 😉 Spacerówka zielona więc chłopaki właśnie głównie \"słoneczni\" byli, trochę pomarańczowi, trochę brązowi 😉 Róż w zieleni też będzie nieźle 😉 Jak kwiatki na trawce 😉

hehe dokladnie.
Wozek mialam dla Sandry maxi cosi fioletowy ale sprzedalam go i teraz mam kremowy 🙂

• Mamusia
meg27 napisał(a):
To zaszalalas z tym kocykiem 🙂ja dzis dostalam nianie elektroniczna i dostalam kocyk slonik z trabka lekki roz jeszcze jeden kocyk ma przyjsc....caly czas zastanawiam sie nad zakupem tego kosza podpasowal mi 🙂mala bym trzymala w sypialni i na dole a nie z tym lozkiem bede chodzic w te i te....

oj zaszalalam 🙂 maz powiedzial ze piekny wiec zamowilam.
U nas sie sprawdzal wozek do lulania w domu jak marudzila i musialam cos w tym czasie robic po za sypialnia

• Mamusia
Cześć dziewczyny! ale narobiłyście mi ochotę na te cudne łóżeczka 🙂 są piękne 🙂 czyli jaki materac w końcu kupić? a te literki Meg które znalazłaś- piękne! same ochy i achy też zamówię! a niech Kubuś ma 🙂