Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
meg27 napisał(a):
Ceny tej lampki i zegara zaplacilam taniej pisalam o rabacie poza tym widzislam w praktikerze czy obi i ceny drozsze ...wiec nie sadze zebym przeplacilaa

Aaa bo myślałam że literki kupiłaś 🙂 to przepraszam! Ale jakbyś czegoś takiego potrzebowała to śmiało pisz!

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Matko ale piszecie....szalone 🙂

Ja mam skierowanie na 75 po 1godz i po 2godz więc nie wiem od czego to zależy....ale jeszcze nie robiłam.....

Pościel piękna:-) 😉

Poli super wyniki spoko że szyjka się uspokoiła 🙂

Ja kupuje x-landera xa bo nie mam na pompowanych kółkach a na zimę potrzebuję wcześniej miałam gondole siostry ale już go nie mam więc muszę coś kupić chciałam uzywke ale w dobrym stanie to czasem przesadnie sobie cenią więc jeszcze decyzja nie zapadła.... a lekki mam graco co można wpinac fotelik

• Mamusia
Wiecie co wybralismy sie do sklepu koniecznie chcialam zobaczyc meble etc a tu nagle tak mnie zabolalo w pachwinie po lewej stronie o boze....i co i wrocilismy do domu i przeszlo.Mala sie ciagle wierci i zastanawiam sie czy to jej sprawka.Maz mnie zbadal i z biodrem wszystko git zbadal ulozenie malej i lezy glowka w dol i tak sobie lezy..Nie wiem skad ten bol ciagly .Minelo ale mebli nie udali nam sie zobaczyc co za kicha az wstyd....

• Mamusia
Dzien dobry we Wroclawiu :-)
Primadonna zakupy? Jejuuu ja nie moge sie zebrac zeby zaczac segregowac to co mam. Jutro trzeba sie znowu pakowac bo wyjezdzamy na 3 dni. W kolejny weekend wyjezdzamy z chlopakami na 2 tyg a tu zalegle spotkania ze znajomymi, badania, wizyty, fryzjer, kosmetyczka, impreza firmowa no i cale zamieszanie z dziecmi do tego, aaaaa!!!! Karolcia, siedz grzecznie w brzuszku przynajmniej do polowy sierpnia!

• Mamusia
Witam w ten piękny słoneczny dzień.
Gratuluje dziewczynki dobrych wyników glukozy i zarazem zazdroszczę.
Tak jak pisałam wczoraj odwiedziłam przychodnię diabetologiczną. Spędziłam tam 2,5 godziny w poczekalni. Szok sami starzy ludzie i ja 🤢. Pani doktor bardzo miła przeprowadziła wywiad wyjaśniła co i jak i będziemy się spotykać co dwa tygodnie. Dostałam glukometr i paski do badania ketonów w moczu. Mi się naprawdę wydaje że laboratorium źle zrobiło moje badania. Ja nigdy nie miałam takiego wysokiego cukru. A dzisiaj książkowo na czczo 74 godzina po śniadaniu 96. Jak narazię nie będę jadła tylko słodyczy i cukru. Zobaczę jeśli nadal będę miała dobry cukier to bez sensu tą dietę wprowadzać. Szkoda mi się wyrzekać owoców w szczególności że jest teraz na nie sezon 🙂

• Mamusia
Hm... Faktycznie dziwne to Lagunka. Trzeba ze spokojem i dystansem podejsc. Moze za 2tyg sama lakarka dojdzie do wniosku, ze jest ok. Te 2,5h to szczegolnie zniechecaja. Ja np. nie mialabym jak spedzac tyle czasu w poradni. Chyba, ze z 2 dzieci, ktore by świra distały chyba.

• Mamusia
Chyba poczekam na wizytę u gina, mam 27 czerwca. Do tego czasu będę się badać jak będzie w porządku to mu przedstawię te wyniki. Co do cukrzycy ciążowej to muszę poczytać bo naprawdę nie wiem, jakoś nikt w rodzinie ani wśród znajomych nie miał. A sam fakt nie jedzenia słodyczy może wyjdzie mi i dziecku na dobre.

• Mamusia
Dziewczyny zdecydowaliśmy się z Kubą na pobranie krwi pępowinowej i wykupienie pakietu w banku komórek macierzystych. Dzisiaj na szkole rodzenia była położna, która o tym dokładnie opowiedziała i wspomniała, że teraz w jednym z banków- progenisie jest promocja i trzeba deklaracje złożyć do 15ego czerwca, wtedy wychodzi jakoś taniej.

• Mamusia
Lagunka napisał(a):
Chyba poczekam na wizytę u gina, mam 27 czerwca. Do tego czasu będę się badać jak będzie w porządku to mu przedstawię te wyniki. Co do cukrzycy ciążowej to muszę poczytać bo naprawdę nie wiem, jakoś nikt w rodzinie ani wśród znajomych nie miał. A sam fakt nie jedzenia słodyczy może wyjdzie mi i dziecku na dobre.

Lagunka, nie martw się! Różne rzeczy się w ciąży zdarzają! A jeśli dostaniesz/dostałaś dietę to wyjdzie to na zdrowie Tobie i maluchowi ! Ja poznałam w szpitalu dziewczynę, która miała cukrzyce ciążową. Mówi, że jej to tylko na dobre wyszło bo zmieniła zwyczaje żywieniowe. Tylko najgorsze jest to podawanie insuliny (ponoć kobiety w ciąży dostają pompy bezpłatnie) i mierzenie poziomu cukru.

• Mamusia
co tu tak cichutko? 😞

Dziewczynki, mam dwa pytanka :
1. Czy któraś z Was kupowała ciuszki w H&M MAMA ?
2. Co sądzicie o chodzeniu na obcasach w ciąży? Tzn ja nie mówię, że na szpilach ale na jakiejś koturnie czy coś.

• Mamusia
Poli ja zazwyczaj obcasow nie nosze latem japonki dominuja musze czuc sie wygodnie ale jak gdzie trzeba pojsc wizytowo ubrana to koturny mam 1pare ladnych i w nich bede chadzac.Za msc mamy wesele jeszcze nie postanowlismy czy pojedziemy ale zalozylabym koturny a na zmiane japonki.Co do sklepu hm mama to ciuchy ciazowe mi sie nie podobaja ale kilka ubranek kupilismy dla malej i sa ok...najwiecej ubranek ma ze smyka i z babymarket.Ale jutro jedziemy do sklepu bym mogla kiecki sobie kupic na lato i te upaly zblizajace sie .Polecam ubranka dla dzieci z hm czesto sa promocje 🙂

• Mamusia
bo mi się podoba o ta sukienka i nie wiem czy one są dobrej jakości czy nie 😞 a butki też sobie muszę kupić jakieś na lato i dlatego pytam. A co do ubranek dziecięcych z h&m to są super! a te ze smyka to są piękne dla dziewczynek natomiast dla chłopców już nie 😞

• Mamusia
czesc mamusie,

polie sukienka ktora pokazalas bardzo fajna przy duzym brzuszku bedzie sexi wyglądac 😉
Ja uwielbiam szpilki ale ciąża to czas kiedy ich nie dotykam, choc tyle par w szafie patrzy na mnie błagalnym wzrokiem 🙂
Aktualnie chodze w lekkich trampkach lub jak Meg w japonkach. Koturny sandalki od czasu do czasu tez zaloze. Mam dwie pary bardzo wygodnych mimo 10 cm platformy.

Ja wczoraj odebralam wynik cyto i wyszedl mi niestety nasilony stan zapalny takze znowu globulki dostalam..i to dwa rodzaje - jedne i drugie mam aplikowac sobie przez 6 dni, mam nadzieje ze zadzialaja.
Po ciazy czeka mnie rozprawienie sie z nadzerka ale na szczescie jest niewielka.
Po za tym mam dzis kiepski dzien bo od rana mnie ktos bardzo poirytowal i to nie moj maz co ciekawe 🙂
Na szczescie na weekend Sandre odwozimy do moich rodzicow wiec bede miala czas na odstresowanie. A w poniedzialek idę na tą nieszczęsną glukoze. Oj nie chce mi sie bardzo ale juz nie bede dalej tego odkladac bo czasu niewiele.

Pozdrowionka

• Mamusia
Karolcia glowa do gory 🙂Poli sukuenja ladna ale czarne to nie moje kolory jakby byl upal to bym sie zgrzala poza tym zobacz z jakiego materialu jest by byla przewiewna i zebys sie nie zgrzala na chlodniejsze dni tzn bez slonca ok.Ja w bershce widzialam dluga kiecke biala kosztowala 200zl ale jutro chce pojechac do Maximusa tam sa niezle kiecki u chinczykow i po 30zl...zobaczymy jaki asortyment bedzie jutro.W koncu dostalam literki na sciane sa cudne na fb zaladowalam zdjecie 🙂i dostalam lampke w ksztalcie motyla oraz zegar kwiatuszek...Jestem zadowolona pomimo iz czekalam 14dni.Polecam jesli jakas mamusia mysli o litetkach dla dzidziusia.

• Mamusia
Meg wiesz ze ja jestem fanka asosa takze malao ktora mi sie nie podoba z tej marki 🙂
Ta Twoja extra choc bym jej ciut mniejszy dekolt zrobila jezeli to wesele w rodzinie a nie u znajomych 😉
Tylko ja bym na Twoim miejscu wziela 38 czyli 10 angielska bo w 36 z brzuszkiem w kolejnym miesiacu mozesz sie nie wcisnac a jak wcisniesz to bedzie Ci ciasno pewnie...

• Mamusia
Meg świetna ta sukienka!!!!! Tylko kurde ja bym wolała czarną albo czerwona! Ale Ty jesteś opalona wiec będzie idealna! Ja wczoraj mierzylam ta z h&m i była tak beznadziejnie uszyta ze hej! W końcu poszłam z mamą do tk maxa i tam sobie długa czarna kupiłam 🙂 i butki w aldo sliczniutkie 🙂 a dla Franka pieluszki tetrowe kupiłam, tylko mama mówi że pedalskie bo jasno niebieskie w białe groszki 😁

• Mamusia
czesc dziewczyny,
dzis mialam kiepskie spanie, budzilam sie chyba z 5 razy mimo ze Sandi spala u moich rodzicow wiec do dziecka wstawac nie musialam..
Powoli chyba matka natura szykuje mnie na nieprzespane noce z Antkiem 🙂
Jutro ide na tą glukoze..mam nadzieje ze gladko pójdzie i wynik bedzie dobry, trzymajcie kciukersy za mnie 😉

Zanim pojedziemy po córe mam w planie dzis ogarnąć kompleksowo chalupke a pozniej troche sie poopalam bo pogoda ma byc jeszcze lepsza niz wczoraj.

Milej niedzieli mamusie 🙂