Skocz do zawartości

Październik 2015 | Forum dla mam

magda-d87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
O dzizaz mój mąż też król komputera a zwłaszcza fejsa haha ale nie chodzi spać tak późno a ja lubię na niego poczekać żeby se pogadać i poprzytulac bo w ciągu dnia to się prawie nie widzimy. Ale tez ma takie jazdy ze w środku nocy się zaczyna czepiać i tez wtedy mam nerwa hahah chyba już taki nasz babski los 😁
Siedź, każde cycki mają inaczej wiec może z twoim juz koniec na tym etapie 😁

Kurde Justyna, wiesz ze ja nie mogę patrzeć na słodycze a eklerki jjakieś babki to już wcale hehe ewentualnie właśnie lody 😁 no i stad schudłam bo zawsze chłone słodycze tonami a teraz są bleeee 😁

A lody to chyba najlepiej w galerii w galkach 😁

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A myślałam że tylko mój taki zaczepny;p i to jego: "ej śpisz? ej śpisz?" ;p no kurde teraz to już nie śpię;p
Kurcze ja też nie mam ochoty na słodkie;p wczoraj mnie wzięło na pączka no i te lody a tak to nic poza tym 😉 aż się sobie dziwię;p chyba od początku ciaży nie miałam w ustach batona czy czekolady 😉 za to strasznie mi teraz smakują pomarańcze 😉 a zawsze wolałam mandarynki 😉

• Mamusia
Ela ja w pierwszej ciazy mogłam jeść mandarynki,pomarańcze i wszystko conpomaranczowe łącznie z piciem soków i mam synka A słodyczy nic. Później był etap bananów. A teraz pomarańcze nie idą za to czerwone winogrono,banany,eklerki i lody najleoiej na kulki gryczana albo bikle mniam...
mój chodzi spać przeważnie razem ze mną ale ja nie mogę ni luteine dopochwowo mam i dwa ze lekarz narazie doradzał...A widzę ze chciałby hehe...za to ja narazie anty nastawiona na seks. Wolałabym by sam mnie potulil itp ale on taki wylewy nie jest;-/

Właśnie wizę moich i czekamy na kebaba; -) a mnie znów odpadają mdłości...

• Mamusia
Oj mąż to by oszalał ze szczęścia jakby był synek;p Hmm ale winogrona, banany, gryczana i kuskus też u mnie idą w zastraszającym tempie;p i mięsko;p więc to chyba nie jest wyznacznikiem płci;p
Oj kebaba to bym zjadła;p albo super niezdrowego mc wrapa z MC\'a;p
To smacznego;p ja idę spać bo coś mnie głowa boli 😉

Skwara zdaj jutro relację z badania! 😉

• Mamusia
No jakoś dotarłam wczoraj do domu i podałam jak wróciłam to druga noc z rzędu jak budzę się nie zaliczona ilość razy;-( też tak macie? Kebab nie sterty nie mój smak. Zaraz idę wypije herbatkę i lecę na małe zakupu z mamą A Wy jak tam?

• Mamusia
Hahaha ale te chłopy to się mają haha tak to chodzą i narzekają ze są zmęczeni ale jeśli chodzi o seks to bodaj o 3 nad ranem i zmęczenia nie widać hahah 😁

Ja teraz tez Lubie pomarańcze i mandarynki kiedy mandarynek ogólnie nie lubię. ..no i mięso tak sobie i w ogóle nic mi za bardzo nie smakuje. W pierwszej ciąży tez mi nic nie smakowało i pamiętam jak myślałam że chyba zostane wegetarianka lol i potem miałam fazę na latte ze litrami piłam z lodami hahah i teraz mój synio po ścianach skacze i w miejscu nie może usiedzieć ha 😁 jedyna różnica to w tej ciąży mnie mdli czasami. I ogólnie przeczucie na chłopaka miałam ale bym chciała dziewczynke wiec zagluszam przeczucia he 😉
Szykuje się i zaraz jade 🙂

• Mamusia
A ja właśnie wróciłam z zakupów, tez z mamą byłam 😉 ale nic ciekawego nie kupiłam bo nie miałam siły mierzyć;p za to wyczaiłam świetne jeansy z gumką w pasie i chyba w poniedziałek po nie skoczę jak będę miała wenę na przymiarki;p jakoś mi teraz niewygodnie w takich zwykłych zapinanych 😉

No ja też mam tak teraz że ciągle przewracam się z boku na bok w nocy 😉 dzisiaj to już nie wiedziałam gdzie nogi wyłożyć i przeważnie lądowały na mężusiu;p

No z tymi chłopami tak jest;p ja nieraz mojego podpuszczam jak siedzi długo w pracy;p dzwonię i pytam czy będzie wcześniej a on że nie bo zaczął podkładować samochód i nie może przerwać 😉
a jak mówię że może byśmy się wcześniej położyli to rzuci całą robotę i za pół godz jest w domu;p

Ja też się biorę za sprzątanie i obiad 😉 pogoda się u mnie świetna zapowiada to chyba jutro wyciągnę męża na wycieczkę;p

• Mamusia
A ja dziś posegregowalam na strychu ciuszki za duze i dla noworodka. Narobiłaś się jak by br bo i wzięłam się za sprzątanie A kręgosłup o mało mi nie pęknie.
wpadła też moja przyjaciółka powiedziała bym wpadła bo ma trochę ciazowych ubrać żebym sobie wzięła bo jej nie potrzebne.

• Mamusia
Ja padam z nóg 🙂 jeszcze mnie po obiedzie takie mdłości i zawroty głowy dopadly że szok:/ ale już przeszły 🙂 Kurcze tak bym zjadła frytki z MC\'a:p szkoda że nie dowożą domu:p będę musiała sama naskrobać bo tych sklepowych nie lubię 🙂
Justinka robisz mi zazdro:p też bym już chciała jakieś ciuszki poprzebierać :p

• Mamusia
Ja większość mam po synku ale posegregowalam w kartony duże do dużych małe do małych niech leżą. Jedna z sióstr mojego męża będzie mieć synka a rodzi w czerwcu. ;-) z 10 torebek wrzuciłam do kontenerów Pck ;-) i sama się zdziwiłam z kad tyle tych rzeczy ale tak się odkłada nie potrzebne rzeczy wiec dziś z pierwszym dniem wiosny mega porządki. A teraz wzięłam kąpiel wzięłam tabletkę illeżę coś brzuszek mnie pobolewa;-(

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Dlugo mnie nie bylo, ale nie dawalam rady. Przeczytalam calosc tego co pisalyscie i zastanawiam sie jak Wy to wszystko robicie. Jesli chodzi o mnie to jest tak zle, ze ja 24 godziny na dobe leze. Mimo ze mam w domu 4letnia corke, ale niestety nie daje rady sie nia opiekowac. Musze liczyc na partnera... na szczescie robi wszystko za mnie - zakupy, posilki, sprzatanie, zajmuje sie moja corka...
oprocz tego - nie jem ZADNEGO absolutnie miesa... zadnych obiadow. Same kanapki i owoce. Nic innego nie jestem w stanie przelknac...
wymioty wykonczyly mnie max... czulam sie jak zdjeta z krzyza. Dzis na szczescie same mdlosci. Ale juz mam tego serdecznie dosyc i nie potrafie sie w ogole cieszyc ciaza... dla mnie to jest koszmar. kupilam ten mamarin, wzielam 4 tabletki na raz i szczerze ? Sama nie wiem czy mi pomoglo...

Jestem mega zdolowana...
pozdrawiam Was i zazdroszcze Waszego samopoczucia... :-)

• Mamusia
Magda trzymaj się 😉 współczuję Ci ale dobrze że Twój parter jest wyrozumiały i możesz na niego liczyć 😉 Ja dopiero 8 tydzień ale mam nadzieję że nie dopadną mnie jakieś straszne wymioty 😉 coś tam parę razy zwymiotowałam ale nie jest tak źle 😉 często dopadają mnie mdłości z bólem głowy ale jakoś daję radę 😉 może dlatego że to moja pierwsza ciąża i tak strasznie się cieszę że każdy objaw wywołuje we mnie nawet lekką radość;p;p

• Mamusia
Madzia trzymaj się podobno wszystkie takie wymioty i mdłości powinny ustąpić w 14tyg wiec dzielna bądź.
Ja właśnie wstałam zrobiłam sobie 2 godzinna drzemkę.zjem kolację niepewnie pójdę spać znów.mieliśmy gdzieś dziś wyjsc ale nie mam siły. Więc chyba pójdę zaraz znów spać.;-)

• Mamusia
Jol.
Chciałam wam napisać wczoraj od razu ale co weszłam to ten dziadoski brzuszek nie działał! !! Byłam i się okazało ze dziecko o 3mm za małe i powiedział ze maksymalnie mam 2 tygodnie na kolejną wizytę. I żebym tym razem się nie spóźnila hahah

Magda, no współczuję. Ale już mało zostało i na pewno przejdzie 🙂 i zaczniesz się cieszyć ciaza 🙂 masz super chłopa!

No ja to tez mam chęci na jakieś niezdrowe żarcie i ogolnie tez kanapki raczej jadam i owoce bo nic mi nadal nie smakuje...

Justyna ale ty jesteś niezła hahah mi to by się nie chciało a też właśnie musze ubranka po moim małym poprzevierac. Z tym ze ja większość od razu na biez bieżąco oddawałam i tych najmniejszych niestety nie mam. Ale może się jeszcze trafi od kogoś jakąś paczuszka;D

Ela, ja też nie mam weny na kupowanie i mierzenie....zaszłam wczoraj z mama w galerii po tym lekarzu i chyba nic bym sobie nie kupiła gdyby mnie mama jakoś nie zachęciła stwierdzeniem o patrz jaka fajna sukienka i fajna cena hahha 😁
A dla dzieciatka nic nie kupiłaś? Ja oczywiście musiałam haha i kupiłam 6-pak bodziakow w h&mie ze zwierzątkami hihi 😁

A mój mały mnie osłabia. ...jeść nie chce posikuje się w majty bo nie ma czasu żeby zawołać no osiwiec idzie 😞

• Mamusia
Skwara napewno się trafi paczuszka od kogoś. Ja dziś dzień lenia mam ;-) ale w koncu wczoraj się narobiłaś to dziś odpoczywam. Najgorsze jest to ze kolejną noc z rzędu A ja spać nie mogę dziś wstałam i 5:40 ale na szczęście naoilam się sprawdziłam wiadomości i udało się usnąć;-) -zaraz jedziemy do teściowej na trochę.

• Mamusia
Skwara ja zacznę kupować jak się dowiem czy mam dobre przeczucie na dziopkę;p zresztą mama by osiwiała jakbym już coś kupiła 😉 jest trochę przesądna;p
Ja o dziwo przespałam całą noc 😉 wstać nie mogłam 😉
Mnie już na szczęście mąż nie zmusza do jazdy do teściowej;p

• Mamusia
Skwara ja zacznę kupować jak się dowiem czy mam dobre przeczucie na dziopkę;p zresztą mama by osiwiała jakbym już coś kupiła 😉 jest trochę przesądna;p
Ja o dziwo przespałam całą noc 😉 wstać nie mogłam 😉
Mnie już na szczęście mąż nie zmusza do jazdy do teściowej;p

• Mamusia
Co tam dziewczynki? 😉 Jak Wam minął weekend? 😉 Ja oczywiście na sam koniec musiałam się pożreć z mężem, ehh... Coś mi się wydaje że tym razem godzenie się nie nastąpi tak szybko jak zawsze;/ No ale tym razem nie ustąpię. A tak poza tym to chyba się dziś wezmę za wiosenne porządki wokół domu 😉
Powiedzcie mi czy mycie okien to zły pomysł? Nawet na stołeczku? Bo mama mówi że nie powinnam i sama nie wiem.. Nie chcę ryzykować a podobno nie można długo rąk wyciągać do góry 😉

• Mamusia
Joł!

Justyna, ale lipa z tym obiadem! Nie ma to jak się ucieszyć fajnym obiadkiem a potem jeszcze fajniej go zrzucić.....

Ela, hmm ja to w sumie włąsnie teraz bym się wstrzymała z myciem okien w pierwszym trymestrze a potem niech się dzieje wola nieba 😁 Ja z Frankiem to własnie specjalnie już takie rzeczy robiłam zeby w końcu wylazł, łacznie z myciem okien, a on dupa i tak po terminie 😉 a ty z mamą mieszkasz?

Zachorował mi mały no! Zostawiłam go u mamy bo chciała przed świętami w domu zostać i dzisiaj rano do mnie zadzwoniła że całą noc rzygał 😞 no nie mogę przezyc że chory a ja go zostawiłam 😞 niby już nie rzyga ale kurde no co za matka ze mnie....

Coś nas nie przybywa nic a nic 🙂 na początku na kafeterii byłam bo tutaj jeszcz enie było tematu październikowego i tam duuużo dziewczyn pisze cąły czas. Tez bym pisała ale mnie wkurza tamto forum bo jest takie bezpłciowe..

A jak byłam w sobote na tym USG to wyszło że jest 11w1d więc jednak chyba trochę owulację miałam póxniej niż by z okresu wynikało.
A ja sobie w styczniu tak namiętnie testy owulacyjne robiłam i gówno z nich wychodziło a dzieciak się jakoś zrobił. Nie wiem jak to możliwe....

• Mamusia
Skwara babcia synkiem na pewno dobrze się zajmie więc aż tak się nie martw 😉 nie mogłaś przewidzieć że zachoruje 😉
Mieszkamy z moimi rodzicami z tym że mamy całe piętro dla siebie 😉 Zaczęliśmy się budować i bez sensu wydawać pieniądze na wynajem 😉 a teraz pomoc mamy na pewno mi się przyda 😉
Mój na początku się wzbraniał ale już się przyzwyczaił 😉 zresztą moi rodzice są naprawdę ok, nie wtrącają się 😉 ja to się cieszę bo przynajmniej trochę oderwałam go z jego rodziny.

A co do owulacji to wątpię żeby bez usg owulacyjnego samemu dokładnie trafić 😉 niby mi wychodzi na to że trafiłam z datą owulacji ale to przypadek;p