Skocz do zawartości

Październik 2015 | Forum dla mam

magda-d87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A BO TU ROBIA KONTROLE W SZPITALU W 28 TYGODNUI PATRZA NA UŁOZENIE DZIECKA ROBIA USG Z PRZEPŁYWAMI ZBIERAJA WYWIAD DO PORODU ZEBY JAK SIE ZACZNIE NIC JUZ NIE TRZEBA BYŁO UZUPEŁNIAC 🙂 mała zanseła to tez ide poogarniac mieszkanie załacze sobie klime bo mi maz zamontował na te upały co by mi troche chłodniej było 😁 my wczoraj na basenie bylismy dzis pewnie jak moj wroci tez pojdziemy na 2 3 godziny sie troszke ochłodzic

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hey..
Elka ja sie za Was pomodle, wszystko musi zakonczyc sie szczesliwie!
Ja juz 11 dni mecze sie z bolem tego nieszczesnego ucha, od wczoraj nie slysze praktycznie na prawe ucho :/ bylam u lekarza, mam brac tabletki przeciwbolowe co 12 godzin... a ja biore co 5 :/ bo inaczej sie nie da.
Dzisiaj ide znowu truc im dupe.. ja poprotu dluzej nie wytrzymam.. boli jak cholera, w nocy spac nie potrafie, wstaje codziennie o 4 rano ok 6 zasypiam znowu jak mi zaczyna tabletka pomagac i po 3ch godzinach znowu budze sie z bolem :/
o
o
ja mam kolejne usg dopiero 20, bede juz w 30 tygodniu 🙂 ciekawe ile mala bedzie wazyc 🙂
We wtorek bylam monitorowac serduszko dzidziusia, skurcze i ruchy - bylam na sali z 3 ma dziewczynami, jedna z terminem na srode, druga w 35 tygodniu i 3cia tez jakos tak.. Czulam sie troche dziwnie, bo przy nich moj brzuch to byla miniaturka 😁 teraz co miesiac bede chodzic na cos takiego.
0
0
Jezuuu! jak mnie rwie to ucho!! ;(;(;(

• Mamusia
HEJKA dziewczyny ja na chwilke żeby zdac relacje z echa serca płodu na którym wczoraj byłam i jednoczesnie trzecie prenatalne 🙂
Zatem z dzidzią moja wsyztsko w porządeczku, serce miarowo bije, komory serduszka i przegrody wsyztsko oki, nerki ładnie pracują, wszytskie przepływy zorbione wyszły oki. Łożysko mówią nie widac oznak satrzenia wiec dobrze, wódy płodowe w normie. DZidzia wązy juz 1200 gr w 28 tc 🙂 zatem jestem mega szczęsliwa bo termin znó ejst jak był czyli 25,09
Obkupiłam małą w kocyki mam trzy nwoe cienki, grubszy i mega gruby an zime. dostała etz pare nowych spioszków i bodziaków zeby na wysjcie ze szpitala miała jakies nowiutkie 🙂
Jesli was interesuje ejst duzo wyprzedazy w H&m i w 5.10.15 bodizaki po 10zł
trzymam za was wszystkie kciuki oby etz było wszytsko dobrze.
Skwara ty etz daj znac jak bedziesz po echu 🙂

• Mamusia
Hej.
Elka to znaczy ze wieści nie są takie zle 🙂 cholestaza teraz nie jest straszna kiedy się ją wykryje o jest pod opieką lekarzy 🙂 będzie dobrze!

Mnie tez ciagle coś boli. Wczoraj się przeszłam kawałek z malym na spacer to mnie w jednym miejscu nad pępkiem tak brzuch bolal ze no spe musiałam wziąć.

Nie mam na razie kasy i jakoś nie mam szału zakupowego. Musze kupić kosz Mojżesza i smoczek i to wszystko. Nie chce mi się na razie szaleć. Jakieś tam ubranka mam i jak coś to będę po urodzeniu kupować no jestem głupia na razie i nie wiem za bardzo co kupować.

Ania ja echo juz na początku czerwca miałam i wszystko ok wyszło. W poniedzialek miałam wizytę kontrolna. I tolka waży prawie 900. Torbieli nie ma ale nerka jedna się powiększa i juz ma 6mm. 10 lipca mam kolejna wizyte i potem 27 znowu te nerki skontrolowac i to będzie 30tydzien. Jak urosnie do 10mm to jest nieciekawie ale nie chciał mi powiedzieć co i jak żeby mnie nie stresować....

Marynat to u ciebie wyszła ta wada serca? Co konkretnie xi ten lekarz powiedział

• Mamusia
Ania to super wieści, teraz spokojnie czekać 🙂 kurcze wy już zaraz będzieci emieć 30 tygodni , a ja w ogonku gonie hehe

Skwara , nie nie- u mnei dzidziuś zdrowy , to Paula mówiła że jej chłopczyk coś może miećale mają mieć wizytę i dopiero coś się dowiedzą. Paula , daj znać !!

• Mamusia
Hej. Ale napisaliście duzo;-)
Wczoraj byłam na pogrzebie i mała szalała w brzuchu jak nie wiem...dziś spokojnie msza jest. Upał nieziemski. Ale nogi i ręce nie puchne wiec jest ok. Mam za to problem ze mam mega cellulit nie mialam nigdy takich ud!;-/ ja dziś na allegro zamówiłam gazu mi nasączone alkoholem i zwykle,jeepa w płynie do prania i do plukania,krem nivea do dupki, podkłady itp. Więc większość do porodu będę już mieć. Jeszcze została mi sól fizjologiczna i zestaw ubranek do szpitala. No i tu zaczynam mieć problem bo zastanawiam się nad bluzeczka i legendami skarpetkami czy lepiej pajacyk ??:-)
A Wy jak będziecie pakować torbę to pajacyka czy raczej spodenki nacałe nozki i bluzeczka...

• Mamusia
Marynat Sory. Jakos mi się tak ubzduralo ze to u ciebie. Wiesz jak to czasami bywa, te co mają termin najszybciej przenoszą a te co najpóźniej uroda najszybciej 😉

Justyna ty to chyba ciagle na zakupach:p ja kupiłam małej w smyku sukienkę do chrztu i do tego geterki i opaskę za 40zl w promocji. Dzisiaj dostałam smsa ze w kappahlu -50 na przecenione rzeczy ale obecnie jesteśmy na mazurach a tu nie uświadczysz takich sklepów. ....mega zaluje 😞
U mnie w mieście w szpitalu gdzie chciałam rodzic nie można swoich ubranek dzieciom zakładać. Ale chyba na karowa się ostatecznie wybiorę przez te nerki i żeby od razu echo serca mi zrobili a tam nie wiem jak.to jest z ubrankami. Ale na pewno wyposaże się w pajace i body bo to najwygodniejsze mi się wydaje

• Mamusia
kurcze ale jestem wykończona, jutro idziemy na wesele jako świadkowie - więc obowiązek heh spowiedź , odbiór garnituru, zażyczyli sobie Młodzi zabawki dla dzieci i jeszcze musieliśmy kupić, a na końcu do teścia pożyczyć się jakiegoś ładnego krawata bo on taki zawód że codziennie w garniturkach , no ale po powrocie musiałam jej obiad na jutro przygotować ipadam na twarz.... 😞

wiecie chyba mi nogi puchną, jakas masakra by była akurat przed imprezą ;/

ja takim maluszkom nie mysłałam nawet o skarpetach, tylko właśnie pajacyk i to zapinany kopertowo i bodziak ewentualnie kaftanik pod to. Tak ubierałam Natalkę na początku , to był marzec i zimno wiec tu bedzie podobnie. Pajacyki są super, ale mam ze 2 pary tych półśpioszków i do tego bodziak z H&m akurat była super cena. Mam też śpoiszki w zestawie z bodziakami jakieś 3 pary, ale kupiłam bo były słodkie ale pamietam że przy N. to nie lubiałam ich za bardzo w sumie nie pamietam czemu :P

Ja rodziłam to ubierali dzieci w szpitalne, chyba że matka chciała swoje to ubierali ale 3ba było pilnować ciuszków po myciu bo by znikły :P moją córę ubrali w zamały pajacyk i była taka poskurczana, że się wkurzałam ale nast , dnia dałam jej mój pajacyk i wyglądała zupełnie inaczej . Teraz bym się nie pieprzyła i bedzie w moich ciuszkach chodzić, bo chce żeby się odbrze czuło. Tam gdzie rodziłam już nie ma porodówki , jeszce nie mam szpitala wybranego.

Ja miałam ostatnio położną swoją, znaczy dałamjej w Łape i goniła koło mnie . Super sparawa. Zamiast szkoły rodzenia. Powiedziała mi w czasie porodu jak będzie osttania faza jak mam oddychać i jak przeć itpi 15 min ostatnia faza trwała, bez krzyku i stęku , dobrze mi się z nią współpracowało, dobrze by było jeszcze spotkac takiego kogoś 🙂

• Mamusia
Skwara mieszkasz gdzieś koło Warszawy? Ja ostatnio rozmawiałam ze swoim lekarzem odnośnie porodu to mówił ze wyraźnie co dyżury ma na żelaznej i wyraźnie gdyby coś się działo mam lecieć tam. A wstępnie chce rodzić w Piasecznie.
Co do zakupów to ja dość często jeżdżę i tak powoli coś zawsze kupię hihi....dziś mam zamiar iść do lumpka tylko przed 5 wstałam i nie wiem jak to będzie hehe.... wczoraj byłam w pepco z mama i kupiliśmy duży basen i materac na wodę dla mojego synka bo 18 lipca ma urodziny.
Chodźcie może do szkoły rodzenia? Ja z pierwszym synem nie chodziłam i teraz też nie idę bo czeka mnie cc. A jak sprawa wygląda u was?

• Mamusia
Justyna , ja też wstałam w prawdzie o 6 ale za wczas, oczywisc ie byłam głodna 😉
ale mało zjadąłm , a teraz mama przywiozła mojego brata żeby sie z małą pobawił i dostałam pyszne malinki i już znikneły mniam

ja myślałam o szkole rodzenia przy N. ale nie poszlam bo mój nie chciał i w sumie dobrze się stało. Jakoś wszystko naturalnie przyszło podczas porodu 🙂 a potem z opieką nad Małą to ptrzecież każde dziecko inne , wiec co by mi dało że mi pokaże jak ise pieluzki zmienia na lalce . Na żywo to jest inna bajka :P jakos szybko też człowiek łapie. Mi ta położna spasowała, bo zbierałam opinie dziewczyn i wszystkie polecają, tyle że w Krakowie sobie cenią , ja miałam z polecenia lekarki wiec "tylko" połowe stawki 😁

ja chce naturalnie rodzić, tak jak córę. Mma nadzieję, że mi się uda 🙂

Jejku marzę by wskoczyć do basenu ale zrobiłam sobie już fryz na weslelicho i nie chce sobie zniszczyć, ale N. pewnie zaraz mnie tam wciągnie

Only jak tam ucho? może jakiś antyniotyk jednak na to jest ? bo to strasznie długo trwa.

• Mamusia
Jak Dziewczyny znosicie upały?? Ja wczoraj dupe w basenie moczylam dziś też ale tylko trochę. Do południa w łóżku bo spałam. Miałam ciśnienie 106/48 A teraz sobie mierzylam 146/48 już nie chce brać depogytu bo i górę i dół on obniża,też może macie rozkurczowe takie niskie??? Ja zaczynam się martwić...jeszcze na dokładkę dziś się p rzewrocilam i boli mnie kręgosłup i noga bo na bok poleciała...wogule jakiś dzień pechowy mam. Jutro mąż wieczorem przy prowadzi nasze Nowe auto ....ogólnie tak to wszystko ok. A jak u was?

• Mamusia
Justinka ja masakrycznie znoszę upał, już nie wiem gdzie schować tyłek;/ Nawet jeść nie mogę bo czuję się jakaś taka ociężała;/ Dzisiaj to nie wiem co będzie, chyba w piwnicy się schowam;p U nas już są 23 stopnie a jeszcze 7 nie ma i tak parno że szok. Chciałam sobie chociaż nogi opalić z cienia jakoś ale po 5 minutach na dworze jestem cała mokra 😉
Następną ciążę będe planować na okres jesienno zimowy;p

• Mamusia
hej , upał niemiłosierny. Ja jednak w miare dobzre go znoszę, znaczy czuję że mogi cięzkie ale nie ma tragedii. Wczoraj z dzieckiem w basenie chodziłam, nie mocze tyłka bo kurde boje sie infekcji bo jestem podatna ale mała mnie konewką podlewa :P 😜 😜

u mnie gorzej z plecami. normalnie mam ból w krzyżu promieniujący na jedną lub drugą nogę. Na weseleu oczywiście mnie dopadło hehe a mąż świadkiem więc trochę młodzi się krzywo patrzyli ,ale ona zrozumie hehe jak zajdzie 😜 😜

dziecko mi całą noc skakało po pęcherzu, z 4 albo5 razy wstawałam bo aż bolało , szłam jak ćma taka wymordowana , do wc 😁 😁

Justyna ja zawsze miałam 90/60 ale teraz mi się podniosło w ciąży do normy, ale nigdy nizej niż 50 nie miałam. Musisz to zgłosić,bo to już jest skrajnie niskie.

Ela , ja N. urodizłam w marcu i są plusy i minusy. Np. jak włożyć spuchnięte nogi w kozaki 🙃

• Mamusia
Mary czyli nie ma odpowiedniej pory roku na ciążę;p trzeba rodzić kiedy się da 😜
Powiem Ci że moja wiercipięta też mi dowodzi koło pęcherza, w nocy wstaje ze dwa razy i idę do łazienki jak we śnie;p
Ja ciśnienie zawsze mam mniej więcej 100/80. Na początku ciąży miałam najniższe 90/60. Ostatnio jak mi mierzyli na kontroli w poradni krakowskiej to miałam 120/90 ale to chyba ze strachu i nerwów 😉
Justyna musisz powiedzieć o tym ciśnieniu lekarzowi. Wiem że w ciąży ciśnienie może skakać ale moja znajoma też miała dużą różnice między rozkurczowym a skurczowym i okazało się że to było coś z tarczycą. Musisz się porządnie pilnować.

• Mamusia
Wizytę mam dopiero za 2 tyg:-( nie wiem co mam robić. Właśnie sobie zmierzyła i mam 94/53..I dziś żadnej tabletki na ciśnienie nie brałam..wczoraj też nie... bo jak mam takie niskie to bez sensu.
Do tego boli mnie glowa. ..:-/

• Mamusia
Kurcze nie wiem, a masz może numer swojego lekarza żeby go zapytać co robić? Niedobrze że Ci tak skacze to ciśnienie i ta róznica między dolnym a górnym. W sumie może to być od tych upałów ale lepiej dmuchać na zimne. Głowa Cię boli bo teraz masz niskie. Ja dzisiaj mam 120/80 ale za to tętno mam szybkie. Rano miałam 100/minutę, teraz już 80. Ale czuję po sobie że to od upału;/

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 te upały mnie wykoncza normalnie nie mam na nic siły i ochoty nogi bola niemiłosiernie a wieczorem mnie tak brzuch bolał ze myslałam ze umre jeszcze w nocy mi helikopter nad blokiem wisiał od 1 do przed 2 wybudziłam sie i spac nie mogłam wiec normalnie dzis bede grysc ze złosci grrrrr u nas dzis ma byc 38 stopni wiec mam to gdzies nigdzie nie wychodze 🤢 uwazajcie na to swoje cisnienie ja jestem niskocisnieniowcem moje cisnienie to z reguly 90 na 60 ale w ciazy jakos mi sie unormowalo i mam normalne nie wiem od czego to zalezy w piatek ide pic glukoze ale zapowiadaja ze sie ochlodzi do 23 stopni wiec moze jakos przezyje i nie oddam tego co wypije 😁 wlasnie jem sniadanie malutka sie bawi zaraz skocze do sklepu chwilke pospacerujemy i bedziemy w domu siedziec. Miłego dnia mam nadzieje ze u Was lepsze samopoczucie jak u mnie

• Mamusia
Czesc, na wstępie sie wkurzylam bo napisałam super dlugi post i telefon mi padł... ;/

A wiec po kolei.
Echo serduszka mamy 21 sierpnia dopiero. Po konsultacji z kardiologiem dostaliśmy informacje ze ta wada może się cofnąć do porodu i lepiej to zrobić później gdyż nie ma innych wad "tylko" ta niedomykalnosc" .
W czwartek mamy wizytę kontrolna u ginekologa. Poproszę ja żeby zerknela na to serduszko...

Corka zdecydowala ze w brzuszku jest "Szynon" . Tak wiec imię wybrane, będzie Szymonek 🙂

Upaly nam dokuczają ale radzimy sobie z wiatrakiem i zimnym arbuzem 😉 5 kg arbuza dziennie mi idzie 😉

Na wadze pokazuje 61 🙂 wiec od ostatniej wizyty 1,5 kg na plusie.

Zaczynamy sie na poważnie rozglądać za wyprawka. Byliśmy oglądać wozeczek i zaczely sie schody... Ja przyzwyczajona do malej spacerowki (quinny zapp xtra) nie potrafiłam dopasować sie do ZADNEGO wózka.. Stwierdziliśmy ze najlepszym rozwiązaniem będzie sprzedać naszego zappa i kupic nowego i do tego fotelik dobry. Pan w sklepie powiedzial ze dużo ludzi tak robi.
Przy Milenie gondoli używaliśmy dosłownie pare razy. Mam jeszcze dylemat co do koloru bo podoba mi się ciemny fiolet i zielony "denim". Mężowi o dziwo bardziej podoba się fiolet ;D ale ja nie jestem pewna czy dla chłopca pasuje 🙂

Łóżeczko chcemy turystyczne(z normalnym materacem) żeby bylo odrazu na wyjazdy. Szukam teraz takiego który przypadnie mi wygladowo do gustu.

Nie wiem co jeszcze pisałam wczesniej, zapomniałam...ostatnio słabo z pamięcią..:/

• Mamusia
Hej.
Ja tez mam niskie ciśnienie 90/60 czasami 80/50 s czasami 105/60 i to najwyższe. Mój lekarz powiedział ze mam dużo pić min.2 litry dziennie. Czasami mi się udaje 😉 ale jakoś nie odczuwam tego ciśnienia za bardzo.
W upały tez spoko. Ogólnie boki mnie brzuch na dole przy tej bliznie jak się nalaze albo umecze. I to wsio 🙂
Ważę teraz tyle co z frankiem do porodu i obwód brzucha taki sam....ciekawe co to do końca będzie. Wstawię wam fotkę dzisiaj. I was zachecam 🙂
Ja przejęłam po Justynie fazę na nektarynki 😁

Paula niedomykalnosci zastawki się najczęściej nie operuje. Wielu ludzi ja ma i nawet o tym nie wie bo w niczym nie przeszkadza i się nawet nie ujawnia. Nie ma więc czym się martwic 🙂 zwłaszcza ze się też może cofnąć. Będzie dobrze 🙂
Ja gondole mam ze starego wózka i jej będę używać ale.musze nowa spacerowke kupić bo mały teraz w xlanderze jeździ ale już się rwie i ledwo żyje ona...wiec dla tolki nowa na pewno kupię i myślę o tej quinny właśnie. Dobra ona? Można siedzenie uregulować tak żeby dziecko na prosto siedzialo? Widziałaś quinny jazz? Podoba mi się i jest mała i szybko się składa ale minus ze się siedzenie nie rozkłada wiec dla malucha co.ledwo siedzi się chyba nie nadaje?

Niusia kurde to ty dopiero glukozę? Niby ten sam miesiąc a jakoś się dużą rozbieżność wydaje. Cytryne weź i będzie dobrze 🙂

W piątek mam wizyte i się trochę ciesze w końcu z tych wizyt 🙂 ale 200.po kieszeni a za 2 tyg znowu 200 plus podróż do białego...

Justyna ja mieszkam w Warszawie w wesołej. Mój lekarz tez pracował na żelaznej 😉 ale ogólnie polecał mi w Międzylesiu rodzic i chyba się nad tym zastanowię bo jak mnie mają z karowej odesłać to będę się bujac po tej warszawie z bólami. Chociaz moze wcale będę musiała się na cc umówić.

Slyszalyscie ze teraz każda ciężarna ma.prawo upomnieć się o znieczulenie przy porodzie? I maja obowiązek dać bezpłatnie bo nfz refund uje. Od lipca ponoć. Ciekawe co to z tym będzie

• Mamusia
Paula czyli jest nadzieja z tym serduszkiem 😉 oby wszystko się unormowało do porodu 😉

Ja po prostu padam już od tego gorąca;/ tętno mam znowu szybsze, leje się ze mnie;/ już nie wiem co ze sobą zrobić. Od czwartku ma się podobno ochłodzić więc może odżyję i wybiorę się na jakieś zakupy.
Wczoraj kupiłam wózek 😉 Bebetto Silvia 😉 używany w idealnym stanie 😉 kolor szary na białej ramie taki jak chciałam 😉 wygląda jak nowy a o połowę tańszy niż w sklepie 😉 Jestem mega zachwycona nim;p chyba go nie złożę do porodu;p Nie jestem tylko zadowolona z fotelika bo to zwykły Ramatti, nie wydaje mi się żeby był najbezpieczniejszy do samochodu więc raczej używać bedę go tylko na stelażu a do auta kupimy maxi cosi 😉
Zastanawiałam się czy to nie za wcześnie na wózek ale trafiła się taka okazja to grzechem byłoby nie brać 😉

Paula strasznie mi się podoba quinny zapp 😉 jak mi nie przypasuje spacerówka od mojego to na bank kupię właśnie zappa 😉 Zastanawiałam się teraz nad quinny mood ale zrezygnowałam ze względu na gondolę. Nie wiem jakas taka nieforemna, mała.. Spacerówka jest piekna ale ta gondola blee;p Poza tym słyszałam że w zimie tym wózkiem nigdzie nie pojedzie po sniegu. A gondolkę muszę mieć fajną z tego względu że w ciągu dnia nie będę latała co chwilę do sypialni do małej tylko będę chciała żeby czasem spała w tej gondolce np przy mnie w kuchni itp. 😉

Dzisiaj jadę odebrać wyniki tych kwasów, trzymajcie kciuki bo potwornie się denerwuję;/ Niby nic mnie nie swędzi a to główny objaw wysokich kwasów no ale kto tam wie;/

Skwara ja tam bym wolała bez znieczuleń ale to się okaże w trakcie;p zresztą też nie wiadomo czy będę rodzić naturalnie czy przez cc. Ale jesli to prawda to ciekawe jak to wyjdzie w praktyce, czy nie trzeba się będzie prosić.
Ja jestem od początku ciąży 3 kg na plusie przez to ze dużo schudłam w tych szpitalach. No i dietę mam. Ale czuję się jakbym ważyła z tonę. Brzuch mam mega duży, przynajmniej tak mi się wydaje;p Nie mam się w co ubrac, rano to chyba z godzinę przebierałam w ciuchach. W ogóle to nie mam takiej fajnej piłeczki tylko taki rozlazły na boki kurde i mnie to wkurza;p

• Mamusia
Elka trzymam kciuki bedzie dobrze na pewno 😘 mnie tez sie ta klapka nie domyka bo byłam kiedys na badaniu i widzicie chodze juz 32 lata z tym lekarka własnie mowiła ze duzo ludzi tak ma nawet zadnych lekow nie dała 😉 ja mam da małej bugaboo cameleon i tak strasznie mi go szkoda jest dla mnie super no ale niestety teraz musze podwojny kupic 😞 młoda spi umyłam łazienke w zimnej wodzie i mi troche chłodniej a glukoze tu robia dopiero miedzy 26 a 28 tygodniem ciazy co kraj to obyczaj jak to mowia 😁

• Mamusia
[URL=http://imageshack.com/f/ey1invobj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/538/1invob.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.com/f/iprp1qKbj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/673/rp1qKb.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.com/f/ex1C6Cr1j][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/537/1C6Cr1.jpg[/IMG][/URL]

To mój brzuch z przodu. Jak będzie dobrze widać to zaraz resztę wrzucę.
Elka juz ja na necie wylukalam ze w ciazy przyspieszone tetno to norma. Nawet do 100 może dochodzić bo i ja tak mam 😉 leze a tetno jak po sprincie. Będzie dobrze skoro nie ma objawów no stres 😉 a nie lepiej ci bujaczek kupić jakiś niż w gondoli grzać dziecko?:>
Niusia44 to w jakim ty kraju?

• Mamusia
Ja jestem bardzo zadowolona z zapp xtra. Zwykly zapp sie nie rozkłada wogole. Te podo a mi sie jazz czy jakos tak ale właśnie tez się da się go położyć.
Calkiem do siedzenia nie da się go ustawić ( w sensie 90 stopni). Mojej córce odrazu podpasowal 😉 i jestem bardzo zadowolona. W sklepie obrócić sie nie ma problemu itp. 😉