Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie

Ja dopiero wracaam do żywych. Tydzień temu podróż 700km do męża która mnie wyczerpała do zera nie dość że bolalo mnie podbrzusze to chory kręgosłup daje o sobie znać coraz więcej. Po przyjeździe bóle brzucha nie z tej ziemi  do tego grypa zero apetytu wymioty gorączka ból żołądka płakałam z bezsilności. Zmuszałam się byle coś zjeść ale co z tego jak wszystko lądowało w WC normalnie początki ciąży mi się przypomniały ruchów nadal nie czuje po tej chorobie to wgl mam złe myśli że coś mogło się stać a wizyta dopiero za ponad 2 tygodnie. Jestem cały czas podenerwowana i tak to wygląda. Czasami myślę że coś tam w brzuszku czuję ale chciałabym jakiś wyraźny ruch co bym się uspokoiła.

• Mamusie
2 godziny temu, Mainusia napisał:

Ja dopiero wracaam do żywych. Tydzień temu podróż 700km do męża która mnie wyczerpała do zera nie dość że bolalo mnie podbrzusze to chory kręgosłup daje o sobie znać coraz więcej. Po przyjeździe bóle brzucha nie z tej ziemi  do tego grypa zero apetytu wymioty gorączka ból żołądka płakałam z bezsilności. Zmuszałam się byle coś zjeść ale co z tego jak wszystko lądowało w WC normalnie początki ciąży mi się przypomniały ruchów nadal nie czuje po tej chorobie to wgl mam złe myśli że coś mogło się stać a wizyta dopiero za ponad 2 tygodnie. Jestem cały czas podenerwowana i tak to wygląda. Czasami myślę że coś tam w brzuszku czuję ale chciałabym jakiś wyraźny ruch co bym się uspokoiła.

Współczuję..

Swoją drogą, to gdzie Ty tego męża masz, że tak daleko jechałaś?

@Ewa12 to nagraj na telefon USG, ja mam taki zamiar 🙂

12 minut temu, dorcia6579 napisał:

Współczuję..

Swoją drogą, to gdzie Ty tego męża masz, że tak daleko jechałaś?

@Ewa12 to nagraj na telefon USG, ja mam taki zamiar 🙂

Muszę się zapytać o nagranie z USG bo taka opcja jest napewno tylko nie wiem ile kosztuje czy warto  bo chciałam na USG 4d iść z mężem i znalazłam już lekarza do którego można razem.

• Mamusie
7 godzin temu, Mama88 napisał:

Ja wczoraj cały poranek płakałam bo przed wczoraj jak się położyłam to dzidziuś nie dawał o sobie znać i rano wczoraj było to samo Ruszałam brzuszkiem, stukałam i nic dopiero jak wstałam wzięłam leki zjadłam śniadanie to  raczył się obudzić.Dzisiaj też tak było ale nie stresowałam się tylko cierpliwie czekałam aż się obudzi. A Święta fajnie spokojnie dużo śmiechu i jedzenia 😁wczoraj się ważyłam i przybrałam 3kg także jak na 5miesiac nie jest źle 😊

Dlatego polecam detektor tętna płodu- posłuchasz serduszka i nawet po tym w jaki sposób bije, będziesz wiedzieć czy właśnie akurat śpi dzieciątko

• Mamusie
9 godzin temu, dorcia6579 napisał:

Dlatego polecam detektor tętna płodu- posłuchasz serduszka i nawet po tym w jaki sposób bije, będziesz wiedzieć czy właśnie akurat śpi dzieciątko

Dokładnie ja tez polecam bo właśnie w takich chwilach niepewności gdy maleństwo sie dłużej nie rusza uspokaja i to bardzo😊😊

11 godzin temu, dorcia6579 napisał:

Ja dzięki @dorcia6579 zamówiłam miesiąc temu. Dałam jakieś 53 zł. I jestem bardzo zadowolona. 2x dziennie sobie słucham maluszka i wiem, że wtedy jest wszystko w porządku 😉

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, @dorcia6579 a Tobie życzę sikuraka na ekranie 😉

• Mamusie
11 godzin temu, dorcia6579 napisał:

A jaki ten detektor kupilas bo ja już na początku ciąży się zastanawiałam nad tym ale różne opinie byly @brzuchatka90 a Ty skąd masz że taki tani? 

• Mamusie
6 minut temu, Mama88 napisał:

A jaki ten detektor kupilas bo ja już na początku ciąży się zastanawiałam nad tym ale różne opinie byly @brzuchatka90 a Ty skąd masz że taki tani? 

Kupilłyśmy obie na Aliexpres, polecam, przesyłka bardzo szybka, kupywalysmy z tej samej aukcji.

Na allegro dokupilam tylko żel do USG za jakieś 10zl, ale butla duża,starczy napewno do końca ciąży.

Edytowane przez dorcia6579

• Mamusie
7 minut temu, dorcia6579 napisał:

Kupilłyśmy obie na Aliexpres, polecam, przesyłka bardzo szybka, kupywalysmy z tej samej aukcji.

Na allegro dokupilam tylko żel do USG za jakieś 10zl, ale butla duża,starczy napewno do końca ciąży.

A możecie mi jakiegoś linka podesłać albo nazwę od kogo bo patrzyłam teraz na ali i jest tego trochę a i ten żel osobno kupowałyście czy był już? 

Cześć ja już po wizycie maleństwo zdrowe waży już 478 g i  jest siusiak będzie chłopak 😊 nagrania nie brałam bo jeszcze nie wyraźne 3d pan doktor też powiedział mi że najlepiej po 25 tygodniu bo wtedy maleństwo nie wygląda jak kosmita i obraz jest dużo bardziej wyraźny niż teraz 😊 przełączył na 3d chciał zrobić ładne zdjęcie ale nie udało się  Buzka już ładna ale właśnie mało wyraźne było więc poczekam i wolę zapłacić za film i zdjęcie jak już będzie więcej widać 😊 tylko mamy za duża miedniczke nerkową do obserwacji mam nadzieję że sie unormuje bo jest w górnej granicy 🤔

• Mamusie
23 minuty temu, Ewa12 napisał:

Cześć ja już po wizycie maleństwo zdrowe waży już 478 g i  jest siusiak będzie chłopak 😊 nagrania nie brałam bo jeszcze nie wyraźne 3d pan doktor też powiedział mi że najlepiej po 25 tygodniu bo wtedy maleństwo nie wygląda jak kosmita i obraz jest dużo bardziej wyraźny niż teraz 😊 przełączył na 3d chciał zrobić ładne zdjęcie ale nie udało się  Buzka już ładna ale właśnie mało wyraźne było więc poczekam i wolę zapłacić za film i zdjęcie jak już będzie więcej widać 😊 tylko mamy za duża miedniczke nerkową do obserwacji mam nadzieję że sie unormuje bo jest w górnej granicy 🤔

To duże dzieciątko jak na 20 tydz. I Gratuluje chłopczyka 😊

• Mamusie
38 minut temu, Mama88 napisał:

A możecie mi jakiegoś linka podesłać albo nazwę od kogo bo patrzyłam teraz na ali i jest tego trochę a i ten żel osobno kupowałyście czy był już? 

44,66 zł  42%OFF | Doppler płodowy pulsometr Home ciąża dziecko płodowy dźwięk pulsometr wyświetlacz LCD brak promieniowania Monitor w ciąży
https://a.aliexpress.com/_B0Cv5s

Żel na allegro kupiłam.

@Ewa12 gratulacje, ja właśnie czekam w gabinecie, i jestem okropnie zestresowana 🥴🙈

12 minut temu, dorcia6579 napisał:

Ja już po wizycie, wszystko ok,  będzie trzecia córka 😆😁✌️

Jak wy te córki robicie? U mnie drugi chłopak 😉

@Mama88 ja nie kupowałam specjalnego żelu, olejek migdałowy daje radę, myślę że chodzi o to, żeby nie było na sucho, jakiś zwykły żel też będzie ok 😉

• Mamusie
1 godzinę temu, dorcia6579 napisał:

44,66 zł  42%OFF | Doppler płodowy pulsometr Home ciąża dziecko płodowy dźwięk pulsometr wyświetlacz LCD brak promieniowania Monitor w ciąży
https://a.aliexpress.com/_B0Cv5s

Żel na allegro kupiłam.

@Ewa12 gratulacje, ja właśnie czekam w gabinecie, i jestem okropnie zestresowana 🥴🙈

O dziękuję Ci bardzo będę w domku to popatrzę a jak długo czekałyście na paczuszkę? Wyczytałam gdzieś jeszcze ze może być żel aleosowy

4 minuty temu, Mama88 napisał:

18 stycznia mam następna 

Kurcze to chyba sobie zamówię 

Może wtedy się okaże czy faktycznie dziewczynka, czy jednak chłopak. No u mnie chłopak na 200 % . Powiedziała że pewna jest, pokazała sikuraka nawet więc nie mam złudzeń. Przynajmniej wiem na czym stoję 😉

Ja 18 idę na krzywa cukrowa. A wy kiedy się wybieracie?

Edytowane przez brzuchatka90

• Mamusie
Godzinę temu, brzuchatka90 napisał:

Może wtedy się okaże czy faktycznie dziewczynka, czy jednak chłopak. No u mnie chłopak na 200 % . Powiedziała że pewna jest, pokazała sikuraka nawet więc nie mam złudzeń. Przynajmniej wiem na czym stoję 😉

Ja 18 idę na krzywa cukrowa. A wy kiedy się wybieracie?

No u mnie w 13 tyg miał być chłopczyk a teraz mówi że jąderek nie widzi ale dziecko miało pępowinę między nogami i źle się ułożyło ale że na 80%dziewczynka 

Już chciała bym wiedzieć na 100% żeby móc coś kupić bo niestety kilka rzeczy kupiłam ale dla chłopca. Ja na badania idę po kolejnej wizycie narazie nie kazała 

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży