Skocz do zawartości

Sierpień 2009 :) | Forum dla mam

marta-lion_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej 🙂
OLi wogole nie choruje zreszta u nich w zlobku dzieci jakos wcale nie choruja az Panie zdziwione 🙂 😉
ale Oliwier za to ma zapalenie spojowek ehhh nie wiem skad mu sie to wzielo, ospy naszczescie narazie nie a ta wysypka to tez nie wiem skad byla, juz zniknela naszczescie...
tydzien w domu siedzimy teraz i co 3h krople do oczu z antybiotykiem:/

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Takie cholerstwo panuje u mnie kolezanka z pracy ta ciezarna od ponad tygodnia meczy sie z zapaleniem spokowek, ale tak silne , ze oczy jej sie posklejaly i kompletnie nie widzi 😞 W weekedn jak wymiotowala, to zaczela jej krew z oczu leciec 😞 Dostaje teraz sterydy i antybiotyki, oby wszystko bylo donbrze!!!

A ja mam hiperprolaktynemie 😞 ehhh... dostalam dzisiaj wypis.. a nie moglam sie dodzwonic do gina i nie wiem kiedy sie teraz z nim umowie, zeby wiedziec cos wiecej.. heh...

• Mamusie
hej 🙂

kurde jak rano miałam czas by do Was zajrzeć to neta nie miałam ;/ mówią, że szewc bez butów chodzi, a żona informatyka - często bez internetu. Okaząło się że wyleciał mi kabel sieciowy a tego nie zauwazyłam 😠 i dochodziłam po różnych konfiguracjach. No mniejsza z tym..

męczymy się z pleśniawkami 😠 😠 to cholerstwo tak namnozyło się w buzi że szok. To dlategowczoraj Michał wieczorem jęczał mi ( swędziało go ) , płakał i non stop piąstkami tarł dziąsła. Myslałam że to zeby ale póki co ich nie ma. Mam preparat do stosowania 3 razy na dobę, zobaczymy czy pomoże..

aha, robiłam dziś pizzerinki z winiar na obiad - cholera wszystko wg przepisu i się pizza zjarała ;/ kazali na 210 stopni, ale widocznie to za dużo - ale ogólnie zjadliwe danie 😜 szybko się robi.

• Mamusie
Najlepszy lekarz jakiego poznalam do tej pory... nasmialismu sie niemilosiernie..

cycki mi zbadal, choc mocno sie opieralam :0

i pocieszyl, ze juz za miesiac mozemy prbowac.. okazallo sie, ze wyniki oki... nieporrzebnie napisano ze to za duza prolaktyna... a ja tydzien przeryczlam orzez to...

• Mamusie
Hej. Przepraszam, że jakoś mnie mało. Ogólnie smutno u nas. Mój teść umiera, mąż wylatuje w poniedziałek do Anglii, no i my samiutkie zostajemy 😞

A Kasia co ty masz na te pleśniawki? Ja mam fajny syrop, ale tylko na receptę jest. U nasz szybko zeszło, jednak pilnowac trzeba zeby nie wróciło.

Sandra super wiadomości, no to siup 😁 😁 😁

• Mamusie
Martuś, ja smaruję w buzi preparatem o nazwie NYSTATYNA - jakby mniej już tego miał.
Ale martwi mnie inna rzecz - ma coraz większe odparzenie pupy, a raczej fałdek na nózkach - az mu się bąble robią 😞 nic nie pomaga, ani bepanthen, ani dermopanten, ani sudocrem, ani octenisept, juz mi ręce opadają 😞 wietrze mu jajca i nic ;/

A JAK Wy zwalczacie/ zwalczałyście takie odparzenia?

• Mamusie
kasia1986 napisał(a):
Martuś, ja smaruję w buzi preparatem o nazwie NYSTATYNA - jakby mniej już tego miał.
Ale martwi mnie inna rzecz - ma coraz większe odparzenie pupy, a raczej fałdek na nózkach - az mu się bąble robią 😞 nic nie pomaga, ani bepanthen, ani dermopanten, ani sudocrem, ani octenisept, juz mi ręce opadają 😞 wietrze mu jajca i nic ;/

A JAK Wy zwalczacie/ zwalczałyście takie odparzenia?
Kasia ja przy mega pieluszkowym zapaleniu skór stosowałam nadmanganian potasu. Zrobiłam taki lekko fioletowo-różowy roztwór i przemywałam te miejsca przy każdej zmianie pieluchy. Które oczywiście zmieniałam wtedy częściej.

Sandra!!! Mówiłam, że będzie dobrze 😁
Kasiu ja miałam przez pewien czas (nie wiem czy pamiętasz) okropny problem z odparzeniami u Kubusia.. i pomógł niezawodny TORMENTIOL 🙂 Kup koniecznie! A jak nie to jest też dobra maść na receptę do zrobienia w aptece 🙂

Chłopcy dzisiaj mieli pierwszą serię Mikołaja 🙂
Najpierw dostali paczkę z pracy od mojego - dużą śmieciareczkę-ciężarówkę WADERA i 5 autek hot wheels 🙂 i do tego mase słodyczy 🙂
A potem moja siostra wpadła przebrana za Mikołaja 😁 i dostali Kuba: statek piracki, Matik - organki 🙂 nawet nam zrobiła niespodziankę i dała takie gotowe paczuszki 😁 ale i tak miło 🙂

A żebyście widziały jak Kubek przeżywał 🤪 🤪 🤪 "MAmo! Mikołaj.. Mikołaj do mnie przyszedł" a potem siorka się go pyta :a kto to jest Gosia? a Kuba na to: Gosia? to mama jest! 🙂 i tak po kolei aż sam dostał 🙂

od nas Mikołaj przyjdzie jutro nocą 🙂 choć prezenty gotowe od dawna 🙂

A jak tam u Was? 🙂

• Mamusie
kupiłam TORMENTIOL, siostra meza też go poleca mimo że jest zakazany dla niemowląt we względu na ten kwas borny, ale widze poprawę :0 do tego po kapieli zasypuję mu pudrem leczniczym DERMATOL.
poza tym pamiętam jak sama stosowałam tormentiol na pryszcze i też pomógł 🙂 ah te czasy dojrzewania 😜

A u nas Mikołaja nie będzie ☺️, tzn nie jutro, ale po 10.,12 bo będzie wypłata i wtedy coś kupimy..

• Mamusie
My tez po jednej serii Mikolaja, a niedlugi przyjdzie do nas kolega przebrany.. ale bedzie pewnie ryczec 🙂

My kupilismy puzzle, moja mama dwie ksazki, mnostwi slodyczy...
a kolezanka z Gorzowa plasteline, a wujek laptopa 🙂 Poki co nie dostala tych dwoch dopiero jak Mikolaj przyjdzie z workiem.. 🙂

• Mamusie
manka27 napisał(a):
hej mamuski 🙂
co slychac??
kolo nas tutaj w styczniu otwieraja nowy zlobek i wczoraj bylam zlozyc wniosek, moze sie uda akurat 🙂 bedzie losowanie jutro, kto wie moze nam sie poszczesci i Kacperek sie zalapie do nowego zlobka 🙂

hej 🙂

też składałam tam podanie, ale dla Michała. Wiem, że będzie już na liście rezerwowej bo na wrzesień go zapisywałam 🙂 jadę w piatek zobaczyć wyniki 🙂

• Mamusie
manka27 napisał(a):
no to fajnie, A Grzesia dajesz od wrzesnia do przedszkola?? wracasz do pracy ?

tak, Grześ do przedszkola, nie wiem jeszcze jakiego, a ja będe szukała pracy bo nie mam dokąd wrócić, nawet nie chciałabym już poracować w biurze podróży, godziny pracy fatalne. Zalezy mi na pracy od 7-8 do 15-16 żeby móc dzieci odbierać ze żłobka i przedszkola