Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej
Monia,ale masz zdolnosci tylko pozazdroscic,ja przedwczoraj pieklam biszkopt z galaretka i jagodami i jak zalewalam galaretke to polowe wsiaklo w biszkopt wiec nastepnym razem wole kupic niz marnowac czas na pieczenie....
Gabisia jest cudna,sliczna z niej dziewczynka 🙂
A co do braku auta,to tez narazie niemamy samochodu i powiem wam ze cale zycie jezdzilam autobusem a od 3 lat jak tylko mam prawko to tak sie przyzwyczailam do tego luksusu ze szok teraz strasznie mi ciezko,niemoge sie przyzwyczaic i juz mnie wkurwia to siedzenie w domu,w miescie to moze autobusy jezdza co chwile a u nas jak sa wakacje to jeden na 5 godz do miasta oddalonego o 5 km wrrrr.... Niedosc to to moj maz ma od poniedz 2 tyg urlopu i dziala mi tak na nerwy,ze najlepiej bym go wymienila na nowszy model cos ostatnio sie nie umiemy dogadac juz mam powoli tego wszystkiego dosyc,siedzenia calymi dniami z dzieckiem gotowania prania i sprzatania i do tego dochodzi to ze od 2 dni leje jak cholera ani wyjsc na dwor,ani nic normalnie oszalec mozna...
Musialam sie wygadac...........

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ircia heh moge ci podac reke co do wypiekow tez robilam galaretke w pucharkach mialy byc 3 kolorki rozne i co ?? byl jeden nie wiadomo jakiego koloru bo za szybko chcialam je ze soba polaczyc ehhh

a co do mezow to u mnie tez sa chwile ,ze mam ochote trzasnac dzwiami wziasc bąbelka i wyjechac jak najdalej stad od niego. .. . . ale wiem ,ze czasem tak jak teraz czekam i czekam i na okres nie moge sie doczekac i hormony szaleja (nie jestem w ciazy 😜)

Edytko dobrze,ze tesciowie wam pomogli

napisalam cosik ale jednak to usune 😞

• Mamusie
Brawo Mikusiu za pierwsze kroczki 🙂
Justi co tam naskrobalas jak chcialas sie wyzalic to dawaj od tego tu jestesmy 🙂A kiedy i na ile jedziecie na wakacje bo jakos nie moge sobie przypomniec ☺️
A co do pieczenia zawsze bylam lewa do tego jedynie pierniki i rogale mi wychodza,dobrze ze chociaz w gotowaniu jestem lepsza 🙂
Powiedzcie mi czy wasze babelki gryza jak sie im czegos zabrania bo moj jest specjalista od tego,jak go chwyce za reke jak ucieka,a jemu nie pasuje to cap mnie zebami w reke,ale juz zaczelam mu podstawiac jego niech sie sam gryzie i sie przekona jaki to bol.....

• Mamusie
hehe Lusiu, dzięki za podzielenie się informacją o Twoim cieście 🙂 aż się uśmiechnęłam :P
Ja też nie należę do osób uzdolnionych jeżeli chodzi o pichcenie. Wolę gotować normalne rzeczy niż robić ciasta.
Monia a Ty naprawdę zdolniacha jesteś!
Edytko, dobrze że możecie liczyc na rodzinę
Gratulacje dla Mikusia.

• Mamusie
Irciu głowa do góry, wiem, że ciężko jest czasem myśleć pozytywnie, ale u nas też był kryzys, a jednak minął i teraz jest super (odpukać 😉). Dziś rano po przebudzeniu tak nam hormony szalały, że masakra 🤪 ☺️ Wróciły stare dobre czasy 😉

Co do pieczenia to ja kiedyś robiłam sernik na zimno i też galaretka wpłynęła pod ciasto bo za krótko czekałam zanim galaretka nieco stężeje ☺️ 😁 Więc też mam lewe ręce do pieczenia 😉

Justi jak będziesz chciała nam napisać o tym co usunęłaś to nie krępuj się, po to tu jesteśmy!!! Kto jak nie my może ci doradzić 😉 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Koralik gratulacje dla Mikusia 😘 😘 😘 Kolejny biegacz lipcowy 😉

Emi nie gryzie, ale za to jak jej coś zabiorę to kładzie się na podłogę i wyje... 🤨

• Mamusie
No Edytko zycze wiecej takich porankow hehe... 🙂U nas hormony tak graly jak bylismy sami tydz u siory chata wolna to sie dzialo hehe... ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
No rosnie z tego mojego synusia lobuz nie ludzki,raz mu sie tez zdarzylo ze sie polozyl i ryczal ale to bylo dawno,narazie mu minelo za to jest etap gryzienia jak mnie ostatnio w ramie ugryzl to mialam slad jego uzebienia przez 3 dni i to w dodatku granatowy... 😠 😠

• Mamusie
Irciu dla pocieszenia napisze,ze moj Wojtus tez gryzie 😁 😁 😁 i to strasznie a ma tylko 7 zebow .. . moje nogi kolana, rece , ramiona sa cale pogryzione nie robi tego zlosliwie po prostu mysli,ze to swietna zabawa mam wrazenie ze tym sposobem chce mnie pocalowac ☺️
szkoda tylko,ze Tatusia nie gryzie raz to zrobil heheh i chyab stwierdzil,ze ma za duzo wlosow 😜 skrzywil sie i juz od tej pory nigdy go nie ugryzl , a ja to jestem non stop gryziona ehh 😮 😮 😮 😮
my nad morze jedziemy za rowne 2 tygodnie oby sie wypogodzilo 😮 😮 😮 😮 😮

co do posta ehh to grubsza sprawa ktora nie do konca moge poruszac na forum 🤨 (ze wzgledu na moja prace) chcialam sie pozalic,ale nie da rady :|życie . . . .

Olusia gratulacje

heheh no to widze,ze nei za wiele mamy tutaj cukiernikow 😜 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Olusiu moje gratki 😘 😘 niezla bestia z ciebie,jak ja sobie przypomne ile razy zdawalam normalnie koszmar...
A ja siedze sama moj M.robi Kacprowi piaskownice drewniana taka przykrywana i naprawde niezle mu idzie watpilam w jego umiejetnosci ☺️
Justi zazdroszcze ci tych 2 tyg miejmy nadz ze pogode bedziecie mieli sloneczna 🙂A to Wojtus maly gryzon ma juz 7 zabkow my nadal 6 i od 2 msc cisza...nie tesknie za tym marudzeniem ☺️
A co do pracy nie przejmuj sie jakos to bedzie,w kazdej jest zawsze cos nie tak,ale takie uroki pracy....

• Mamusie
no to widzisz masz zdolnego meza jak juz skonczy czekam na fotki bawiacego sie Kacperka w swojej prywatnej piaskownicy 🙂 przygotowanej przez tatusia 🙂

Ja tez sama Wojtus w lozeczku sie kreci, m. na kompie w innym pokoju
ka buszuje po necie,ale zaraz pewnie wylacze i pojde na tv
jutro na 8 rano dentysta sadysta . . jak ja to uwielbiam eh
moze w nagrode wyciagne pozneij m. na zakupy 😜 heh

na dodatek objadlam sie arbuzem i co chwile latam do kibelka jak za starych "dobrych" czasow ciazy

• Mamusie
Oj Justi nie przypominaj mi tego latania do kibelka nie zapomne tego do konca zycia 😜 😜
Ja siedze na kompie bo w tv nic niema ale chyba obejrze sobie na VOD przepis na zycie serial co lecial na tvn niby fajny,ale jakos sie niemoge zebrac zeby go obejrzec
Wspolczuje wizyty u dentysty ja juz mamna rok spokoj mialam 2 do leczenia po ciazy ale to juz za mna 🙂
Zjadlabym cos ale mam lenia i nie chce mi sie isc do kuchni i ruszyc tylka... ☺️

• Mamusie
Ja ostatnio tez latam do kibelka 🙂 Ale głównie po kawie, bo sporo jej piję, a później nie mogę nawet gaci zdjąć, tak mnie ciśnie 😁

Franek czasami chce nas ugryźć w stopę, a ewidentnie uważa to za zabawę, bo śmieje się przy tym 🙂 No i raz mnie ukąsił w ramię od wew. strony i miałam krwiaka - aj, jak bolało 😁

• Mamusie
Ja pije cin cin weselne nasze w sumie juz 2 letnie 🙃
zeby w koncu okres mi przyszedl bo niechce miec na roczek malego choc znajac moje szzescie to tak wlasnie bedzie ehh
niechce mi sie on uregulowac jakos cholerka
wypilam 2 lyki i juz zasypiam ☺️ taki ze mnie pijak 😎 😎 😎 😎

ja po ciazy mialam 1 zeba do zrobienia i to wlasnie ten jutrzejszy ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

uciekaj po kanapke bo nam tu znikniesz niedlugo i smacznego

• Mamusie
Dzień doberek kochane 🙂

Justi oby w pracy wszystko ułożyło się po twojej myśli 😘 😘 😘 Przetrwasz i to, zobaczysz 😉 🙂 Trzymam kciuki 🙂
Ach i Emi cię posłuchała i przespała całą noc heheheh 😉 Wogóle ostatnio cały czas przesypia noce więc chyba czas ja przetransportować do swojego pokoju, bo narazie łóżeczko stoi w naszej sypialni...
I łap oklaska w miejsce tego odebranego 😘 Ehhh niektórzy mają frajdę z odbieraniem oklasków 😮 Żenada...

Ircia polecam Przepis na życie, super serial!!! Ja już nie mogę się doczekać drugiego sezonu...
I zdolniacha z twojego mężocha 🤪 Może jak wyjdzie mu wypasiona ta piaskownica, to zastanowi się nad robieniem takich na zamówienie 😉

Wczoraj przesiedziałam z małą cały dzień w domu, myślałam, że oszaleję...normalnie nawet na 5 minut nie przestało padać 🤢 Dziś świeci słoneczko choć jest chłodno więc mam nadzieję, że pójdziemy dziś na upragniony spacer...

• Mamusie
Hej dziewczyny,
Justi, odnośnie tego co chciałaś napisać o pracy...tak myślałam ostatnio o wątku lipcowym w tej strefie tylko dla zarejestrowanych. Wtedy będzie trochę bardziej ograniczony dostęp dla innych ludzi i można coś bardziej intymnego napisać...
Edytko, my też wczoraj siedzieliśmy w domu bo cały czas padało. Dzisiaj już słoneczko świeci także zaraz wybywamy na spacerek.
Irciu, ja też oglądałam przepis na życie. Trochę taka bajka, ale fajny 🙂 I też już czekam na drugą serię. W ogóle w te wakacje to nic nie ma w tv. praktycznie go nie włączam bo nie ma po co.

U nas całe nocki są od dawna już przesypiane 🙂 A dzisiaj Tymek zaszalał na maksa. Chyba chciał dać się rodzicom wyspać po wczorajszej imprezce 😉 Wstał przed 7 na mleko, zjadł i spał do 9 🤪 Szkoda że w tygodniu też tak nie ma 😉