Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Zdjęć nie mam ale mam róże 🙂 Jutro zrobię kilka zdjęć i wkleję Ci. Niestety innych wyrobów babci już nie mamy ani w naturze ani na zdjęciach, ale to były na pewno storczyki, irysy, zarówno płatki jak i liście, generalnie z farbowanej przez babcię samodzielnie krepiny (robiła się wtedy taka nieregularna w kolorze i nieco jakby wygnieciona). O ile pamiętam, babcia do farbowania (na mokro w wodzie) używała akwarelek dziecięcych.

• Mamusie
hej dziewczęta

my po weekendzie pełnym gości w sobotę była moja kumpela z podstawówki z mężem w czerwcu biliśmy u nich na wesele i pisze jej żeby załatwiłą sobie kierowcę to podrinkujemy troszkę przyjeżdzają ona prowadzi i mówi że u nic już problem kierowcy rozwiązany bo jest w ciąży 🤪 tak się ucieszyłam jakby to moje dziecko miało być he he

a dziś był kumpel z technikum z żoną i z synkiem 6 miesięcznym ale pucuś fajny i klocek ponosić jest co a tylko na rękach nic się dziad sam nie pobawi

teście wrócili z wawki i przywieźli alana męża chrześnika bo chory i do przedszkola nie pójdzie a niańka co go wcześniej bawiłą już znalazła sobie prace a rodzice nie mają już urlopu więc na tydzień przyjechał do dziadków więc będę miała dwoje do bawienia

• Mamusie
hej :*
nie było mnie przez 2 dni, mieliśmy rozrywkowy weekend 😉 pierwszy raz wyszliśmy gdzieś bez Agi 🤪 dobrze mi to wyjście zrobiło 🙂
poza tym zamówiliśmy sobie zasłony i firankę do pokoju i wybraliśmy meble do pokoju - dziś mąż jedzie je na żywo pooglądać, bo sklep jest koło jego pracy 🙂 Ale, dziewczyny, jak zajebiście trudno było dojść do porozumienia jeżeli chodzi o kolor zasłon! Masakra! 😮 w końcu udało nam się dojść do porozumienia, ale ojj ciężko było...
za 2 tygodnie idziemy na imprezę 😉 tzn. faceci osobno, a baby z dziećmi osobno. Faceci się spotykają u naszego kumpla i będą pić, a baby z dziećmi jadą na wieś. Dwie pijące, dwie karmiące, ale pewnie i tak będzie dużo weselej, niż u facetów 😉
Czekam właśnie na paczki od Streetcomu - piwo i kosmetyki johnson's baby 🙂

Zuziaku, najważniejsze jest, żebyś poszła na taki kierunek, na którym nauka będzie Ci sprawiała radość i będziesz się uczyła tego, co Cię interesuje 🙂 Ale popytaj jeszcze na państwowych uczelniach jakie są koszty studiów zaocznych - to tylko rok dłużej, a podejrzewam, że nie takie duże pieniądze. No i miałabyś konkretne wykształcenie, bo z dyplomem technika to ciężko będzie coś znaleźć i prędzej czy później, żeby pracować w zawodzie, będziesz musiała chyba pójść na studia i mieć chociażby ten licencjat zrobiony.Podejdź, popytaj. Są przecież stypendia socjalne, wcale nie takie małe, może wystarczyłoby akurat na ratę za czesne 🙂

Aga marudzi, zaraz resztę napiszę.

• Mamusie
Ann, Aga też zupełnie inaczej zachowuje się przy nas, a zupełnie inaczej przy kimś. Mi się wydaje, że tu chodzi o to, że starzy są nudni po prostu i tyle 😉 a nowa osoba to nowe doświadczenie i dziecko już nie jest takie wymagające (=marudne), bo jest jakiś zmienny element w jego życiu 😉
Madalena, dobrze, że jesteś 🙂 jak się czuje Piotruś?
Waja, jak tam u Was? Wyzdrowiałyście już?
Angela, trzymam kciuki, żeby u Kubusia to nie było nic poważniejszego 🙂
Gdzie się w ogóle podziała Komsi???

• Mamusie
Madalena, kurde. A nie zatruł się niczym? Spróbuj mu dawać profilaktycznie jakiś lakcid czy coś w tym stylu, może pomoże?
A tak z njusów, to muszę test ciążowy zrobić. Okres miałam 3 października, wczoraj pojawiło się niewielkie krwawienie (tzn. śluz podbarwiony krwią, co nigdy mi się nie zdarzyło), cycki mi drętwieją, podbrzusze mnie boli i mam cholernie zmienne nastroje. I generalnie "coś mi nie pasi" 🙂 Więc trzymajcie kciuki. Nie wiem za jaki wynik, tak czy siak byłoby dobrze 😉 więc trzymajcie po prostu za pomyślny rozwój sytuacji 😉

• Mamusie
Wklejam te obiecane róże mojej Babci. One są już bardzo zniszczone, bo mają już przynajmniej 25 lat. Tak jak pisałam, na pewno były jeszcze irysy (chyba z gładkiej bibuły a nie z krepiny) i storczyki (chyba też z bibuły). Generalnie te róże już są potwornie zakurzone i nie bardzo jest jak je odkurzyć, przecież nie na mokro 😉

• Mamusie
no no czyzby Kwaskuwka nam zaciazyla?? hehhe tak czy siak objaw nienaturalny a jak bylo przy Agusi?

Ann niesamowite ze po takim czasie te kwiaty tak sie utrzymaly> a moze zadam glupie pytanie lub nie to naturalne czy sztuczne?

Madalen aco sten Piter biduś jest jak nie to to inne...napisz cos wiecej...

no wlasnie Komasi gdziesz babo sie podziewasz? 😉

• Mamusie
Laafiku, sztuczne, sztuczne 🙂 Z krepiny farbowanej, ale chyba grubszej niż teraz można kupić. Na chrzest Stasia zaszalałam i ozdobiłam koszyki z cukierkami kiepską podróbą Babcinych róż, ale wtedy nijak nie mogłam kupić takiej mięsistej krepiny jak Babcia miała do swoich wyrobów.
O, te moje takie były:

• Mamusie
Laaf, przy Adze miałam bolesne piersi, bolał mnie brzuch jak na okres i byłam bardzo senna (ale to ostatnie to też kwestia nauki - miałam wtedy obronę i trochę siedziałam przy książkach...), ale nic poza tym. Dopiero w 5-6 tygodniu zaczęłam wymiotować. Pamiętam, że robiłam kilka testów, ale wychodziły negatywne i dopiero właśnie w 5-6 tygodniu pozytywny wyszedł. Generalnie czuję się lepiej, niż wtedy - brzuch tylko troszkę pobolewa, cyce raz bolą a innym razem nie. Nie przejmowałabym się tym, gdyby nie fakt, że miesiąc temu sobie z m. "zaszaleliśmy" 2-3 dni po okresie, a więc teoretycznie w dni niepłodne. I wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że właśnie w tym miesiącu okres miałam tydzień wcześniej, niż powinnam mieć. A więc te dni niepłodne wypadły tuż przed owulacją ☺️

• Mamusie
hej dziewczęta

a to nie mówiłam wam Piotrusia nie będzie przynjmniej na razie i cieszę się że to jeszcze nie taraz zalało mnie w czwartek 😜 a w piętek miałam iść do gina he he

Kwasiek no te body są super też idze wziełąm na zime idealnie nie spierają się nie rozciągają teraz zamówiłam z powrotem to może będą nowe wzory zobaczymy

• Mamusie
Hej 🙂 Ziiiimno u nas, kurde. Na zewnątrz 1 stopień, w domu 18, lada moment trzeba będzie zacząć ogrzewać 😞 😞 i znów 300 miesięcznie będzie szło na gaz 😞 😞
Madalena, chciałabym 🙂 ale wiem, że jakbym była w ciąży, to byśmy mieli trochę bardziej pod górkę z finansami, moje prawo wykonywania zawodu poszłoby się walić i w efekcie byłoby kilka poważnych problemów więcej. Więc najlepiej by było, gdybyśmy jeszcze rok-dwa wstrzymali się z dzidziusiem. Od marca-kwietnia planuję już na pełnych obrotach szukać pracy, mam nadzieję, że przyjmą mi wtedy Agę do żłobka. Popracowałabym rok, może trochę udałoby nam się odłożyć "na później" i koło sierpnia byśmy się starali o dziecko 🙂 Tak by było najbardziej sensownie.

Madalena i jak po tym lakcidzie?

Sylwia, jak będziesz miała nowe wzory tych bodziaków, to daj znać 🙂 🙂

A, dziewczyny, używacie dla dzieci kosmetyków Johnson's baby? Jakie macie wrażenia odnośnie tej firmy? Ja słyszałam, że uczulają, ale wczoraj zafundowałam Adze kąpiel w Johnsonie, posmarowałam ją mleczkiem Johnsona i nic - cisza, spokój. Nawet mam wrażenie, że lepiej nawilżają, niż inne kosmetyki.

• Mamusie
Aaa i dziś kupujemy meble do pokoju 🤪 tzn. zamawiamy, bo się czeka ok. 2 tygodni na nie 🙂 🙂 ładne? http://www.fortestyle.pl/meble/kolekcja/pokaz/ombra 🙂 🙂 bierzemy szafkę rtv tą długą (170 cm) i komodę też długą (170 cm) i stolik ten mały (110 cm) 🙂 czyli komplet mebli do pokoju wyniesie nas mniej, niż 1000 zł 😉 bo żadnych innych mebli brać nie będziemy - chyba, że jakąś malutką szafkę nocną 🙂 🙂