Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mini23 napisał(a):

Agata nie żartuj przecież wiele ludzi nadal posiada właśnie kliszowca bo jest tańszy więc na pewno wywołują 😁
mój kliszowiec ma Majka i Oli jako zabawkę 😁
Fakt Zosia z gracją się bawi i kultura 😁 ha ha moja nawet lalkę za nogę ciągnie i trzaska o meble 😁

noo nie żartuje, jeszcze w lo używałam kliszowca i tylko jeden zakład na 4 albo 5 który kliszowce wywoływał 🙂
ja robie zapiekanki na śniadanie, wczoraj pieczarki kupiłam, bułeczki i serek, pieczarki dobrze ziołami nafaszerowałam żeby nie było mi ciężko po nich i jest ok, miodzio 🙂
w końcu mam pakiety wszystkie, ciekawe jak długo 🤪
dzisiaj szwagier ze szwagierka przyjezdzają wiec wieczór mm zamiast spedzić ze mną spedzi z nimi, a jutro praca, potem zebranie związku wędkarskiego a potem "zebranie" osp hehe wróci do domu wieczorem w stanie nieadekwatnym...

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂 wchodzę, a tu o jedzeniu i zaraz muszę lecieć śniadanie robić 😉 ale najpierw wyjść z psem, bo mu pęcherz pęknie hahah 😁
Mój mąż jak się wściekł, że dałam takie ogłoszenie 😜 napisał mi,że nie po to on zapieprza za granicą, żebym ja obcemu dziecku pieluchy zmieniała... a ja sobie wieczorem leżałam i myślałam, że nie dam rady z dwójką. Nawet na dwór bym nie mogła wyjść, bo przecież podwójnego wózka nie mam. A do tego bym była ograniczona czasowo. Także słomiany zapał u mnie z tą opieką 😜 i jeszcze on mi to rano napisał. Gdyby mi zależało, to bym miała gdzieś co on myśli. a tak to tez uznałam, ze to bez sensu.
To Mini życzę powodzenia w szukaniu dzieciaczka 😁

• Mamusie
Rozumiem, że dla wnuczka 😁 na pewno się ucieszy ze słodkości 😁 a córka kiedy rodzi?? Chyba już niedługo, co?/ I kto mieszka w brzuszku? 🙂
Dziewczyny, kupujecie coś babciom od maluchów? Bo ja nei wiem czy i co mam kupić 😮 🤔 🤔
Oczywiście tylko dla teściowej, bo z moją matką się nie widzę od 4 miesięcy, ale mam spokój psychiczny przynajmniej 😁

• Mamusie
Nina wiem co miał na myśli Twój mąż, mój ma podobnie, chodzi o to, że on się czuje zobowiązany utrzymać rodzine, żebyś Ty i dziecko miała co trzeba a nie musiała jeszcze sama zapieprzać, bo to ON JEST MĘŻCZYZNĄ I TO JEGO ZADANIE, a nie Twoje - taka męska logika, więc doceń go od czasu do czasu niech się popuszy 🙂
my kupujemy dla naszych dziadków a jej pradziadków po kubeczku super dziadka i babci w kauflandzie akuratnie są, a tak ogólnie to chcemy Zosi fajne zdjątko pierdzielnąć, oprawić i dać jej dziadkom (czyli naszym rodzicom) i do tego jakaś słodkość, a co niech dziadki mają zdjęcie wnuczki na półce 🙂

Meldun 😁
Nina my z moim m. i tak zawsze razem chodzimy na spacery on po pracy śpi 2 godziny i wtedy spędzamy razem czas więc on pcha jak coś wózek z Majka a ja drugim maluchem,poza tym mamy duży ogród więc możemy tam siedzieć 🙂
a kasa zawsze mi się przyda 🙂
Kasia jak napisałaś o pierścieniu to zaraz mi się skojarzyło z filmami na motywach powieści danielle steel bo tam często były pamiątki rodowe 🙂
Agata a namówiłaś m na budowę ciuchci?? 12 dzieci bym nie chciała za nic,a 3 do pilnowania to po kilka godzin więc spoko 😉

aga_ta napisał(a):
Nina wiem co miał na myśli Twój mąż, mój ma podobnie, chodzi o to, że on się czuje zobowiązany utrzymać rodzine, żebyś Ty i dziecko miała co trzeba a nie musiała jeszcze sama zapieprzać, bo to ON JEST MĘŻCZYZNĄ I TO JEGO ZADANIE, a nie Twoje - taka męska logika, więc doceń go od czasu do czasu niech się popuszy 🙂
my kupujemy dla naszych dziadków a jej pradziadków po kubeczku super dziadka i babci w kauflandzie akuratnie są, a tak ogólnie to chcemy Zosi fajne zdjątko pierdzielnąć, oprawić i dać jej dziadkom (czyli naszym rodzicom) i do tego jakaś słodkość, a co niech dziadki mają zdjęcie wnuczki na półce 🙂
Agata tylko co to za zapieprzanie przy pilnowaniu dziecka??
wg.mnie to nie jest żadna ciężka praca fizyczna czy umysłowa,wystarczy czas chęci spokój itp i mieć serce do malucha....
Mój się zgodził bo i tak siedzę w domu i jakieś dodatkowe zajęcie mi się przyda bo póki zima do pracy iść nie mogę,a później zobaczymy co i jak z pracą tu 🙂

• Mamusie
Mini namówiłam, obiecał i jak zwykle nic, eh nawet sie nie nastawiam 🙂
a co do pracy to takim facetom nie chodzi o to jaka to praca tylko że wogóle praca, tego sie nie da wytłumaczyć, taka po prostu logika 🙂
Mini a z 12 dałabyś rade, najwyżej byś siedziała jak oaza spokoju a one ganiały Ci po głowie 🙂

aga_ta napisał(a):
a co do pracy to takim facetom nie chodzi o to jaka to praca tylko że wogóle praca, tego sie nie da wytłumaczyć, taka po prostu logika 🙂
Mini a z 12 dałabyś rade, najwyżej byś siedziała jak oaza spokoju a one ganiały Ci po głowie 🙂
dla mnie to chore bo to nie czasy średniowiecza by kobieta musiała siedzieć i zajmować się domem i dziećmi a nie mogła realizować własnych planów....
ja pracowałam gdy byliśmy parą,narzeczeństwem,później po ślubie faktycznie mój m uznał że za taka płace i prace nie warto bym dojeżdżała 25km do Bydgoszczy,i lepiej będzie mi w domu,później ciąża....
ale gdy próbowałam zajść w ciąże z Majka ustaliliśmy że wracam dokończyć odroczoną szkołę i sobie do pracy pójdę bo nie chce siedzieć w domu,i nie miał nic przeciw,bo wie ze ja mam swoje plany,no i twardy charakter i upór 😁
w ogóle nie rozumiem mężów despotów którzy myślą że skoro zarabiają to kobieta ma być kura domową,ma grzać wyro,bawić dzieci,dbać by było co w garze itp.
mój takiego kompleksu nie ma,i nie tylko dla tego że kasa się przyda bo wcześniej była większą a i tak nie miał nic przeciw temu co ja chce robić i nie uważa by mężczyźnie uwłaczało to że kobieta pracuje.

• Mamusie
ja tez wybieram sie do pracy, ale jeszcze nie teraz. teraz Kaya zbyt przyczepiona jest (doslownie) do mojej nogi. 🙃
nawet na ukrainie nie moglismy sami wyjsc na dluzej, bo zaraz chodzila po mieszkaniu i szukala nas po pokojach i wolala - mama, tata, a jak nas nie znalazla, to w ryk 😁
daje sobie czas max ok. rok, zeby przygotowac mala na przedszkole 😉

kasiak napisał(a):
ja tez wybieram sie do pracy, ale jeszcze nie teraz. teraz Kaya zbyt przyczepiona jest (doslownie) do mojej nogi. 🙃
nawet na ukrainie nie moglismy sami wyjsc na dluzej, bo zaraz chodzila po mieszkaniu i szukala nas po pokojach i wolala - mama, tata, a jak nas nie znalazla, to w ryk 😁
daje sobie czas max ok. rok, zeby przygotowac mala na przedszkole 😉

ha ha przytulanka mała 😁
moja też stale za tyłkiem zwłaszcza teraz gdy ząbkuje 🤨

• Mamusie
a, przypomnialo mi sie ze Nina pytala sie czy wiemy jaka dzidzia jest w brzuszku.
nie wiemy i do porodu wiedziec nie bedziemy 🥴 tu nie mowia a prywatnie Paulina nie chce isc, pewnie szkoda im kasy. za miesiac odchodzi juz z pracy i moze w koncu zacznie cos przygotowywac na przyjcie malenstwa, bo ciagle jeszcze uwaza ze ma czas 😮 a termin na 06.04.

• Mamusie
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
dla mnie to chore bo to nie czasy średniowiecza by kobieta musiała siedzieć i zajmować się domem i dziećmi a nie mogła realizować własnych planów....
ja pracowałam gdy byliśmy parą,narzeczeństwem,później po ślubie faktycznie mój m uznał że za taka płace i prace nie warto bym dojeżdżała 25km do Bydgoszczy,i lepiej będzie mi w domu,później ciąża....
ale gdy próbowałam zajść w ciąże z Majka ustaliliśmy że wracam dokończyć odroczoną szkołę i sobie do pracy pójdę bo nie chce siedzieć w domu,i nie miał nic przeciw,bo wie ze ja mam swoje plany,no i twardy charakter i upór 😁
w ogóle nie rozumiem mężów despotów którzy myślą że skoro zarabiają to kobieta ma być kura domową,ma grzać wyro,bawić dzieci,dbać by było co w garze itp.
mój takiego kompleksu nie ma,i nie tylko dla tego że kasa się przyda bo wcześniej była większą a i tak nie miał nic przeciw temu co ja chce robić i nie uważa by mężczyźnie uwłaczało to że kobieta pracuje.

Mini oni nie myślą w kategorii zę Ty masz siedzieć w domu, mm np mówi chcesz iśc na studia idz, chcesz zatrudnić pomoc do opieki nad dziecmi zatrudnij, tu chodzi o ich poczucie godności i męskości, to takie wiesz niektórym zostało z czasów prehistorycznych 🙂 mm mezowi na pewno 🤪

aga_ta napisał(a):
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):

Mini oni nie myślą w kategorii zę Ty masz siedzieć w domu, mm np mówi chcesz iśc na studia idz, chcesz zatrudnić pomoc do opieki nad dziecmi zatrudnij, tu chodzi o ich poczucie godności i męskości, to takie wiesz niektórym zostało z czasów prehistorycznych 🙂 mm mezowi na pewno 🤪

akurat nie uważam tego za męskość ,dla mnie męskość oznacza co innego a nie urażone męskie ego 😉

• Mamusie
HEHE co do aparatow dzis mnie pani u siostry w kwiaciarni prosiła bym jej klisze do aparatu zalozyla a ja jejku juz niepamietam jak to sie robi ale dalam rade 😜 u nas sa napewno 3 studia gdzie wywoluja klisze ciagle. JA tez mam zwykla cyfrowke i starcza mi, a jak chce jakies super foto to prosze moja siostre zeby cos zrobila bo ona sie zajmuje troche zdjeciami i ma dosyc dobry sprzecik 😉 na dzien dziadka i babci skromie kupilam po czekoladzie dobrej i dla babci po kwiatku bo u nas jest duzo (ja mam oboje dziedkow i obie babcie Paweł ma babcie i dziadka no i teraz od Domiika rodzicom czyli łącznie 10 osob :woohoo 🙂 dzis do nas przychodzi Pawla kolega na drinka wiec pewnie wieczorem nie zajrze 😉 nie wiem co jeszcze chcialam pisac hmmm 🤔 a opieka nad dzieckiem swietny pomysl, my jak ja nie moglam znalezc pracy myslelismy o wybudowaniu przedszkola, ale nas wtedy wymogi przerosly teraz podobno juz nie sa takie rygorystyczne, ale bylo minelo 😜 nic lece do kuchni moze chlopakom jakas zagryske przygotuje

aga_ta napisał(a):
mini23 napisał(a):
Wiadomo mąż jak kocha żone i dzieci to chce wszystko zapewnić im sam i jest z tego dumny 🙂
no ale też bez przesady że zaraz obraza majestatu 🙂

mówie Ci Mini tego się nie da wytłumaczyć, oni mają taką prehistoryczną logike 🙂
to na szczęście mój byk nie jest tego typu prehistorykiem 😎
on się o takie bzdury nie obraża 😁

SylwiaC napisał(a):
no pomysl fajny i nawet juz dzialke ogladalismy i byly calkiem niezle plany bo u nas potrzebe sa przedszkola bo w gminie mamy jedno (od tego roku- jak my planowalismy to nie bylo nawet tego jednego) lece bo zaraz pewnie przyjdzie kolega 😉 do jutra 😘 aaa Gosia sie odezwala cos?
nie jeszcze 🤨