Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aga_ta napisał(a):
hehe Sylwia Marta ma racje u Ciebie ta ciążą szybko leci, heh tylko mnie nie wyprzedź!!!! 🤪
ja dwa razy już dywan ciachnełam, różnica jest, jutro jeszcze 2 razy ciachne i tyle bo to męczące bo malutka końcówka i wszystko na kolanach
właśnie zagotowałam mleko, wcześniej odlałam troche na zsiadłe bo mm bardzo lubi i zosia lubi takie zmiksowane z owocami, zrobiłam też sosik do ziemniaczków, bo ziemniaki to musiałam wcześniej ugotować ze względu na Zosię, na obiadek ze śmietanką dostała, ona bardzo lubi tak po chłopsku jeść 🙂 a o ogórkach kiszonych nie wspomne, heh dać jej wybór czekolada czy ogórek weźmie ogórasa 😁
tata mi zrobił stelaż pod przewijak i w końcu plecy mi odpoczną 🤪

Agata, Twoja ogórki, a mój ... rybę !! Makrela wędzona, łosoś, czy tez ryba pieczona...uwielbia! 🙂 dzieci to mają wyrafinowany gust czasem 😁
Taką mi ochotę narobiłaś tym chlebem... ah... nie ma ja to samemu w domu zrobić 😁 bo w sklepach i piekarniach ciężko znaleźć naprawdę dobry chleb. Pamiętam ten z czasów dzieciństwa 😁

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marta dzieki za komplementy 🙂 Nina mi naprawde szybko cos leci ta ciaza hehe z Dominikiem tez szybko mijalo i bardzo dobrze wspominam 🙂 A Pawła babcia czasem robi swoj chlebek (zresztą teściowa moja też) i bu łeczki swojskie mniammmm 😜 lece do mojego meża 😁 do jutra 😘

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
aga_ta napisał(a):
hehe Sylwia Marta ma racje u Ciebie ta ciążą szybko leci, heh tylko mnie nie wyprzedź!!!! 🤪
ja dwa razy już dywan ciachnełam, różnica jest, jutro jeszcze 2 razy ciachne i tyle bo to męczące bo malutka końcówka i wszystko na kolanach
właśnie zagotowałam mleko, wcześniej odlałam troche na zsiadłe bo mm bardzo lubi i zosia lubi takie zmiksowane z owocami, zrobiłam też sosik do ziemniaczków, bo ziemniaki to musiałam wcześniej ugotować ze względu na Zosię, na obiadek ze śmietanką dostała, ona bardzo lubi tak po chłopsku jeść 🙂 a o ogórkach kiszonych nie wspomne, heh dać jej wybór czekolada czy ogórek weźmie ogórasa 😁
tata mi zrobił stelaż pod przewijak i w końcu plecy mi odpoczną 🤪

Agata, Twoja ogórki, a mój ... rybę !! Makrela wędzona, łosoś, czy tez ryba pieczona...uwielbia! 🙂 dzieci to mają wyrafinowany gust czasem 😁
Taką mi ochotę narobiłaś tym chlebem... ah... nie ma ja to samemu w domu zrobić 😁 bo w sklepach i piekarniach ciężko znaleźć naprawdę dobry chleb. Pamiętam ten z czasów dzieciństwa 😁

Zosia też bardzo lubi rybkę wędzoną i smażoną, pieczonej nie bardzo, ale wydaje mi się że to dlatego że ona nie lubi jak ryba przejdzie przyprawami, woli typowo rybny smak 🙂
To bierz się i piecz a potem roześlij nam i ocenimy czy dobry 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
hehe Nina specjalnie szybciej wstała żeby mnie wyprzedzić 😜 😉 my mieliśmy dosyć ciężką noc 😞 mały po 23 się obudził i płakał dałam mu przeciwbólowy, ale i tak u nas do 1 spał później już go przerzuciłam do łóżeczka, ale musiałam ze cztery razy wstawać bo się kręcił i marudził, do tego jakiś katar mu wyszedł i teraz nie wiem czy to na ząbki czy przeziębienie 😞 a wstał już o 5 🤢 teraz leży w łóżeczku pewnie dwa razy dziś będzie spał bo marudny jest. A katar mu leci z nosa jak kichnie a nie chce dac sobie wycierać... no to się wyżaliłam 😉 pogrzebie troszkę w internecie i jak mały może zaśnie to ogarne troszkę domek.

• Mamusie
Zosia od niedzieli kicha i katar ma, na początku stawialiśmy na allergie bo przezroczysty jak woda ten katar ale teraz zaczyna się ciągnać robi gęsty i biały boje się żeby w zielony nie przeszedł, inhalacje jej zrobie dzisiaj i podam syrop clemastinum, może to tylko taki okres przesilenia?
po wczorajszym sprzataniu dzisiaj jestem do niczego, boli mnie głowa, bolą mnie plecy i brzuch mnie ciągnie, wiec dzisiaj nic nie robie, nie wiem jak Sylwia daje rade i brzucha nie czuje u mnie to zaraz wyłazi 🥴

• Mamusie
Dominik właśnie padł 🙂 Ja Agata czasem też jestem zmęczona, ale ogólnie z Dominikiem w ciąży też do końca mogłąm latać po sklepach a kuzynka mi sie dziwiłą bo ona jak była w ciąży to maks na godzine i do domu bo mała jej dokuczała, no, ale widać każdy inaczej przchodzi ciąże więc ja narazie nie narzekam bo czuje sie ok 🙂

• Mamusie
Sylwia Ty oszukujesz, siedzisz na kanapie i jesz ten popcorn i koniec 🤪 🤪 🤪
Jakiś czas temu mówiłam Wam że mm ciotka urodziła synka 4 kg ważył, naturalnie, no i kilka dni temu tarfił do szpitala na naświetlanie bo żółtaczka, troche dziwne bo jak wypisują i dziecko miało żółtaczke to sprawdzają poziom biru coś tam nie wiem jak się pisze ☺️ no i mieli wczoraj wyjść a dzisiaj się okazało ze gronkowca ma, gronkowcem raczej się w domu nie zarazisz, w szpitalu złapał, jesli w tym u nas to już się boje rodzić tu..

• Mamusie
dzisiaj sie obijam bawie sie z małym, rozliczyłąm tylko szwagierce pit i zrobiłam obiad i narazie nic mi sie nie chce bo za małym z chusteczką musiałam latać bo co kichnął to mu z nosa leciało, ale teraz chyba troszkę lepiej jest. Właśnie się kula w łóżeczku i chyba będzie spał. Żółtaczke sprawdzają w szpitalu ja z małym dlatego byłam 5 dni bo mu wyszła a jak bilurbina zaczęła spadać to nas wypuścili. Słabo się orientuje, ale wydaje mi się, że po wyjściu dziecko tez może dostać żółtaczkę czasem, no a gronkowiec niestety czasem się zdarza... ale pewnie jak bedzie pare przypadkow to sanepid sie zainteresuje i może do maja będzie już tam lepiej 😉 narazie Agata nie przejmuj się napewno będzie dobrze 😉

aga_ta napisał(a):
Sylwia Ty oszukujesz, siedzisz na kanapie i jesz ten popcorn i koniec 🤪 🤪 🤪
Jakiś czas temu mówiłam Wam że mm ciotka urodziła synka 4 kg ważył, naturalnie, no i kilka dni temu tarfił do szpitala na naświetlanie bo żółtaczka, troche dziwne bo jak wypisują i dziecko miało żółtaczke to sprawdzają poziom biru coś tam nie wiem jak się pisze ☺️ no i mieli wczoraj wyjść a dzisiaj się okazało ze gronkowca ma, gronkowcem raczej się w domu nie zarazisz, w szpitalu złapał, jesli w tym u nas to już się boje rodzić tu..
Agata tak jak Sylwia napisał maluch może wyjść z żółtaczką ze szpitala i później może mu się podnieść,i może wtedy spowrotem tam wrócić....

• Mamusie
Kilka fotek 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/28/15miesiecy7092.jpg/][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/3165/15miesiecy7092.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/515/15miesiecy7084.jpg/][IMG]http://img515.imageshack.us/img515/2049/15miesiecy7084.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/716/15miesiecy7056.jpg/][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/1053/15miesiecy7056.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/545/14miesiecy6897.jpg/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/536/14miesiecy6897.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
SylwiaC napisał(a):
Nina ale ona chociaż udaje a Ty sie nie wysliliłaś 😜 😉 u nas doscy cieplo dzis fajnie tylko wiatr jeszcze sie nie uspokoił 😞 ale i tak małego dziś nie biore na dwórek poczekam do jutra i zobacze czy mu się z tego kataru nic nie rozwinie.

Ty Ty ! Właśnie, że ja się zbieram by powiedzieć coś naprawdę mONdrego! Za miesiąc coś wymyślę 😁
ja myślę, że katar tez na ząbki, albo po prostu złapał 😘 😘

• Mamusie
Agata, ja tak samo przeszłam ciążę jak Sylwia 😁 mi lekarz kazał chodzić wolniej, bo ja prawie biegłam (mam w nawyku szybkie chodzenie). Miałam energii za pięciu 😁 każdy przechodzi to inaczej. Dopiero pod sam koniec ciężko było zawiązać buty i wyjść z wanny 😜 a inne sprawy właściwie się nie zmieniły. Dla mnie najgorzej jak dziewczyna się dobrze czuje, a robi z siebie ofiarę i myśli, że ciąża to choroba... leży i wymyśla sobie jaką by tu mieć zachciankę i gania wszystkich, żeby jej to kupili i leży w łóżku, bo szklanki herbaty nie może podnieść, bo się zmęczy. Miałam taką znajomą... druga ciąża, dobrze się czuła, ale po schodach na 1 piętro nie wejdzie bez marudzenia: ale mi ciężko z tym brzuchem, padam z sił! ( od samego początku ciąży!). U znajomych, którzy mieli toaletę piętro niżej ( w kamienicy) pytała czy może do wiadra nasikać, bo się zmęczy zejść i wejść 🤢 🤢 😠 😠 nie cierpię czegoś takiego.

naylaaa napisał(a):
Agata, ja tak samo przeszłam ciążę jak Sylwia 😁 mi lekarz kazał chodzić wolniej, bo ja prawie biegłam (mam w nawyku szybkie chodzenie). Miałam energii za pięciu 😁 każdy przechodzi to inaczej. Dopiero pod sam koniec ciężko było zawiązać buty i wyjść z wanny 😜 a inne sprawy właściwie się nie zmieniły. Dla mnie najgorzej jak dziewczyna się dobrze czuje, a robi z siebie ofiarę i myśli, że ciąża to choroba... leży i wymyśla sobie jaką by tu mieć zachciankę i gania wszystkich, żeby jej to kupili i leży w łóżku, bo szklanki herbaty nie może podnieść, bo się zmęczy. Miałam taką znajomą... druga ciąża, dobrze się czuła, ale po schodach na 1 piętro nie wejdzie bez marudzenia: ale mi ciężko z tym brzuchem, padam z sił! ( od samego początku ciąży!). U znajomych, którzy mieli toaletę piętro niżej ( w kamienicy) pytała czy może do wiadra nasikać, bo się zmęczy zejść i wejść 🤢 🤢 😠 😠 nie cierpię czegoś takiego.

ha ha ha u mnie to samo 😁
z Oliwką latałam jak szalona do czasu aż usłyszałam że ciąża zagrożona,i założyli te szwy i cewnik w nerke wtedy już nie mogłam nic 😞
a z Majką jak sie dowiedziałam że ciąża prawidłowo się rozwija to szalałam szalałam 😁 ha ha pamiętacie jak wam pisałam że mi dupa w misce utkneła i byk mnie wyciągał 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃

naylaaa napisał(a):
Ja nie pamiętam sytuacji z miską 😁 hahhaha wyobrażam to sobie 🙂
oj tam od razu do Majki chciał pisać... on przytulał swoją klawiaturę, bo ją kocha 😁 A Maja coś o niego nie dba, bo mu zdjęć nowych nie pokazuje. idę poleżeć, bo mnie nogi napieprzają.

później coś wrzuce może z kąpieli 😁 🙃
ha ha no szłam do gina i mimo że rano się kąpałam to przed wyjściem chciałam się podmyć i w misce siadłam i mi dupsko uttknęło 🤪
dobrze że byk był w domu ha ha 😁

• Mamusie
Nina widze zamiłowanie komputerowe już jest, u nas też ale kurcze niechce się oszukać i nie bawi się odłączoną klawiaturą, musi być podpięta do kompa 🙂
Ja się prawie pożygałam, wzięłam rano żelazo i wychodzi, nie wiem czemu nie moge w ogóle w ciąży tabletek, to samo z Zosią było a szczególnie witamin, kazałam mężowi kupić żelazo w syropie, może pójdzie, wiadomo że mniejsza zawartość w dawce, ale lepszy rydz niż nic, poza tym np magnezu w ogóle w formie tabletek nie moge mdłości wymioty a musujący pije i nie reaguje, mam nadzieje że jakoś to podniose, bo jak przy porodzie zejde jak tamtym razem ponad 3 jednostki to poniżej 8 będzie:/ a to nie będzie wesołe, pije ten sok z buraka ale z marnym efektem, pije pokrzywe ale bez rezultatu, nie mam więcej koncepcji
To o użalaniu się to do mnie? Heh 🤪 chciałabym się tak móc poużalać, pewnie fajnie tak jest jak Cie nic nie boli czujesz się rewelacyjnie a mimo to wszyscy na Ciebie huhają i się martwią 🤪 a tak serio to zaczynam wode gromadzić, nie wiem czy nie za wcześnie, z Zośką takie typowe gromadzenie to po 37 tyg miałam, a teraz dopiero 31, w drugiej ciąży szybciej się to przechodzi wszystko czy jak?

aga_ta napisał(a):
Nina widze zamiłowanie komputerowe już jest, u nas też ale kurcze niechce się oszukać i nie bawi się odłączoną klawiaturą, musi być podpięta do kompa 🙂
Ja się prawie pożygałam, wzięłam rano żelazo i wychodzi, nie wiem czemu nie moge w ogóle w ciąży tabletek, to samo z Zosią było a szczególnie witamin, kazałam mężowi kupić żelazo w syropie, może pójdzie, wiadomo że mniejsza zawartość w dawce, ale lepszy rydz niż nic, poza tym np magnezu w ogóle w formie tabletek nie moge mdłości wymioty a musujący pije i nie reaguje, mam nadzieje że jakoś to podniose, bo jak przy porodzie zejde jak tamtym razem ponad 3 jednostki to poniżej 8 będzie:/ a to nie będzie wesołe, pije ten sok z buraka ale z marnym efektem, pije pokrzywe ale bez rezultatu, nie mam więcej koncepcji
To o użalaniu się to do mnie? Heh 🤪 chciałabym się tak móc poużalać, pewnie fajnie tak jest jak Cie nic nie boli czujesz się rewelacyjnie a mimo to wszyscy na Ciebie huhają i się martwią 🤪 a tak serio to zaczynam wode gromadzić, nie wiem czy nie za wcześnie, z Zośką takie typowe gromadzenie to po 37 tyg miałam, a teraz dopiero 31, w drugiej ciąży szybciej się to przechodzi wszystko czy jak?
w drugiej ciąży to jedyne co to szybciej może poród trwa 😁 😁
i później szybciej idzie się pozbierać po porodzie bynajmniej mi było 😁