Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 😉
Marta, musisz w tygodniu wpadać, bo potem cięzko nadrobic 😁
Kasiu, a Ty kup drugą pralkę, wtedy nadrobisz pranie hahaha.
Agata, ja kąpię Łukasza w małej wanience w pokoju go kąpię, ledwo się już tam mieści... ale kąpię go tak, dlatego że: - były dwie próby kąpania w łazience - w jego wanience włożonej do wanny i w samej wannie i ZAKOŃCZONE KATASTROFĄ!! Jak go włożyłam, to nie wiedziałam czy go od razu wyciągać, czy uciekać 😉 był koloru buraka, tak się darł 🤢 🤢 😮 😮
U nas wczoraj grad spadł 😜 dziś na razie jest słońce, ale z powrotem musiałam się przeprosić z zimowymi ubraniami 😠 😠

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hehe Nina ja jak Pawła nie ma to w łazience ją kąpie, jej wanienke kłade obok prysznica i wlewam wode żeby nie dzwigać miski do pokoju, małej to odpowiada, chlapie na wszystkie strony do woli, ale może dlatego że nad kabiną jest taki wypust i halogeny także ma dużooo światła a ona uwielbia jak jest jasno, nie lubi ciemnych miejsc, ale to dalej nie rozwiązuje problemu bo kurcze sie nie mieści, a nie próbowałaś sama z nim do wody wejść? zawitkowski tak proponował dzieci uczyć, hehe moja mama też z tym że to się w moim przypadku sprawdziło tylko u mnie w domu, jak Zosie raz na dole kąpaliśmy u mm rodziców, bo jak próbowałam ją kąpać w łazience u moich rodziców reakcja była taka sama jak u Ciebie, potem kilka dni miałam problem z kąpaniem bo sikała aż ze strachu do wody

[IMG]http://img37.imageshack.us/img37/8338/img0003dq.jpg[/IMG]
[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/7509/img0009pi.jpg[/IMG]
[IMG]http://img214.imageshack.us/img214/1718/img0007ys.jpg[/IMG]
🙂

• Mamusie
Cześć 🙂

Niewiele pamiętam z tych 50 stron... Zapiszę więc te kwestie które najbardziej mi utkwiły w pamięci 🙂

Agata- super, że będziesz miała dziewczynkę tym bardziej że tego chciałaś. Intuicja też jest niezawodna bo przeczuwałaś 🙂 Brodzik super!! Co do Zosi to uważam że ubierana jest ok choć może fajnie byłoby podkreślić jej płeć jakimiś akcentami (niekoniecznie chodzi mi o kolor różowy). Fajnie, jak chłopiec ma ciuszki typowe na chłopaka a dziewczynka na dziewczynkę. Zosię nie raz widziałam na fotkach w sukience więc uważam że jest ok 🙂

Kasiak, wiem, jak ciężko się przestawić na pracę i zostawić małą w domu... Ciężko ale idzie się przyzwyczaić. Ja też siedziałam w domu jakieś 1,5 roku i ciężko mi było zmienić tryb życia a przede wszystkim nie widzieć Gabi 8 godzin ale czas szybko w pracy leci a ja mam czas zatęsknić i ona za mną co dobrze robi 🙂 Dasz radę- wierz o tym przecież 😉 Nie taki diabeł straszny 🙂 Aaaa i gratuluję zdania egzaminu, byłaś niepewna siebie a tu masz! Zdane! Super 🙂

Mini, serdeczne życzenia dla Oliwci!!! Masz już w domku dużą pannę!! 🙂 Fajnie, że imprezka się udała 🙂

Co do płci to tak jak Agata słyszałam, czytałam i wiem, że ponoć jeśli nasienie jest słabsze (ruchomość plemników, żywotność) to rodzi się dziewczynka. Coś tam jest to związane z tymi chromosomami X i Y ale nie wiem dokładnie co i jak pomimo iż genetyka mnie interesuje hehe

Nina, co się stało, że Lukaszek sobie wargę rozwalił?? 🤢 Masz pewno kaskadera małego w domu hehe. A u Ciebie widzę , że zdrówko zawodzi ojoj... Jak po rozmowie z mężem na skype? Kiedy przyjeżdża na Święta?

Jeśli chodzi o imiona dla dziewczynek to podoba mi się: Gabrysia (oczywiste hehe), Michasia, Hania, Blanka... Nic innego mi na tą chwilę nie przychodzi do głowy 🙂 Amelka mi się podobała tak jak Zuzia ale za bardzo się spopularyzowało a więc stało się nudne 🙃

• Mamusie
hehe dzisiaj pół dnia przespane taki jakiś okropny dzień, czuje się niedobita, Nina nie gadam z Tobą !!! Jestem obrażona, Twoje rożne insynuacje wpływają na moją pewność co do płci dziecka i dzisiaj obudziłam się z płaczem, bo mi się śniło że rodziłam i urodził się chłopiec, a mąż na drugi dzień przyszedł i mówi że nas oszukali i musieli dziecko podmienić 🤪 🤪 🤪
hehe a tak serio zaczyna mi sie coraz częściej poród śnić a wydaje mi się że niby się nie boje, ale może tylko tak mi się wydaje 🤪
Marta chodzi o to przynajmniej z tego co czytałam, że jeśli jest słaba ilość i jakoś tzn że warunki nie są dobre, a w złych warunkach przeżyje zdecydowanie więcej silnych (tj żeńskich plemników) niż słabych
U nas imie Amelia nie jest popularne, ale Zosia robi furore 😁 heh Zuzia była na topie kilka lat temu 🙂
"brodzik" może i super ale totalnie niepraktyczne, ani w nim prania nie zrobisz ani nie wykąpiesz dziecka, więc on tylko wygląda, niestety nie ja planowałam wygląd łazienki
teraz lece się myć i spać bo ktoś tak pupe wypina w moim brzuchu mało mi brzuch nie pęknie, a i dzisiaj nowe zajęcie sobie moja fasolinka znalazła, wciskała nogi wysoko pod moje żebra i kopała, dla mnie to wybitnie nieprzyjemne uczucie a jej się wybitnie podobało 🤪

• Mamusie
Hej 🙂
Agata, u was się pomyłki zdarzają, więc wiesz... 🙂 jak coś to Ci prześlę wyprawkę dla chłopca hahhaha 😁 chociaż w sumie to prawie wszystko wydałam 🤪 🙃
A poród mam nadzieję, że będzie lżejszy niż pierwszy 🙂 ahhh te bóle 😜 ale wszystko do przeżycia. Wczoraj oglądałam pierwsze zdjęcia po porodzie. Gdyby można było cofnąć czas na te wspaniałe chwile 🙂 i jeszcze bym chciała by ktoś na sali zrobił mi zdjęcia jak małego z brzucha wyciągają 😁 ale pomyślalam o tym dopiero niedawno ☺️ ☺️ 🤨 🤨
Ja na 11 do lekarza. u nas śniegu brak, ale zimno strasznie 🤢 🤢
Marta, mi się Zuzia nie podoba imię, takie dziwne i takie śmieszne.
Agata, Ty chyba nic a nic nie myślisz o imieniu. Proszę o mobilizację!! A właściwie to żądam!! 😁 kopa w dupę potrzebujesz 😁

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Hej 🙂
Agata, u was się pomyłki zdarzają, więc wiesz... 🙂 jak coś to Ci prześlę wyprawkę dla chłopca hahhaha 😁 chociaż w sumie to prawie wszystko wydałam 🤪 🙃
A poród mam nadzieję, że będzie lżejszy niż pierwszy 🙂 ahhh te bóle 😜 ale wszystko do przeżycia. Wczoraj oglądałam pierwsze zdjęcia po porodzie. Gdyby można było cofnąć czas na te wspaniałe chwile 🙂 i jeszcze bym chciała by ktoś na sali zrobił mi zdjęcia jak małego z brzucha wyciągają 😁 ale pomyślalam o tym dopiero niedawno ☺️ ☺️ 🤨 🤨
Ja na 11 do lekarza. u nas śniegu brak, ale zimno strasznie 🤢 🤢
Marta, mi się Zuzia nie podoba imię, takie dziwne i takie śmieszne.
Agata, Ty chyba nic a nic nie myślisz o imieniu. Proszę o mobilizację!! A właściwie to żądam!! 😁 kopa w dupę potrzebujesz 😁

Nina nie kracz, żadnej pomyłki ma nie być, w głowie mi mieszasz 🤪
a na imie pewnie niebawem się zdecyduje, albo dopiero na porodówce 🤪

jestem dopiero pół godziny temu wstałam a dzieci bawiły się same ☺️ ☺️
oczywiście bramka zamkniętą od kuchni,bo Majka wstała pół godziny przede mną 🙂
Agata myśl nad imieniem 🙂 mi się zuzia też nie podoba,ale może Natalka,Magdalenka o już prędzej 🙂
ja pewnie jak bym miała kolejna córkę to bym nazwała Malwinka 😁

• Mamusie
hej 🙂 ja na moment bo zaczynam czyscic naroznik z plamek i kanape u Dominika pokoju. Oliwka jaka zadowolona śliczne foto Mini!!! Agata są takie fajne miski jajowate kuzynka taka uzywala do mycia corci dopoki łazienki nie wyremontowali Zuza w niej siedziała wygodnie bo szersza od wanienki i mogłabyś ją pod prysznicem postawic i wtedy zero bałąganu nawet jak Zosia by chlapała 🙂 KAfinka chciałabym córcie 😁 chociaż z synka tez bym się bardzo znowu cieszyłą byle zdrowe!!! Lece zajrze pozniej 😘

• Mamusie
Sylwia tylko że to wejście do kabiny jest dość wąskie a kabina okrągła a nie jajkowata,no i kwestia taka że ja bym w zasadzie dostępu do małej nie miała żeby ją wymyć, ja oglądałam jakieś takie duże miski bo mama mi tak radziła ale wymiarami się nie mieszczą w kabinie 😞 cóż jednak pewnie sobie wanne niedużą kupie,
pościel Zosi zmieniam a ona szaleje i demoluje laptopa więc wylądowała w kojcu i ogląda przytulaczki, hehe zakupiłam dwa komplety pościeli dla Zosi (ona ma teraz większą wymiarami kołderke i poduszke) więc pościel dla obu mam, teraz jeszcze musze kupić pajacyki i z jeden rożek i pewnie jakieś ubranko wyjściowe, tzn jak się pogoda nie poprawi to raczej chłodno będzie ale to poczeka jeszcze do maja, a wogóle u mnie dzisiaj 2 stopnie silny wiatr i deszcz ze śniegiem 😞

• Mamusie
u nas dzis tez strasznie wieje i zimno jak disbli. No to faktycznie chyba bedziesz musiala wanne kupic 😉 Dominik ma od poczatku posciel 100x135 a teraz mysle, ze sie rozejrze za jakas wieksza ale to tak, żeby miał już na jesien pewnie do tapczanika bo latem to kocyk leciutki wystarczy albo sama poszewka od poscieli 🙂

• Mamusie
no my mieliśmy 90 na 120 teraz ma 100 na 135, dostałam ją od ciotki tez jest hipoalergiczna ale całkiem inna, przyjemniejsza i się nie zwija jak ta co ja kupiłam, tylko zamówiłam 2 komplety poszewek bo mam tylko 1
a i przyszedł mi stanik do karmienia, musze na allegro zamawiać bo jedyny sklep w mieście z większymi miseczkami niż c zamknęli, kupiłam 75F i myśle że jak zaczne karmić kupie 75G bo cycki pewnie jeszcze urosną

u nas też zimno jak cholera,kupiliśmy znów węgiel,bo się kończył,teraz pół tony zobaczymy czy starczy czy znowu dokupimy 🤢
Majka ma kołdrę standardową tzn dużą jak my w łóżeczku jej składam 🙂 bo ogółem mam 4 kołdry w domu,no i 5 malutką typowo łóżeczkową 🙂
Agata a nie masz już rożków po Zosi ja mam nadal oba po Majce i kocyki też nawet po Olince 🙂

Nina zdjęcie było robione na zamówienie,ja musiałam w domu je opracować i dać na płycie,wtedy szef gdzieś zawiózł i wrócił z gotowym opłatkiem 🙂
resztę robił Paweł,tort był tak pyszny że czuje nie dosyt - śmietankowo malinowy,krem miał smak Malin i był też nimi przekładany 🙂
no ale nie długo moje urodziny 🤪

• Mamusie
mini23 napisał(a):
u nas też zimno jak cholera,kupiliśmy znów węgiel,bo się kończył,teraz pół tony zobaczymy czy starczy czy znowu dokupimy 🤢
Majka ma kołdrę standardową tzn dużą jak my w łóżeczku jej składam 🙂 bo ogółem mam 4 kołdry w domu,no i 5 malutką typowo łóżeczkową 🙂
Agata a nie masz już rożków po Zosi ja mam nadal oba po Majce i kocyki też nawet po Olince 🙂

Mam 4 rożki, ale dwa były totalnym niewypałem, jak się je uprało to potem już się rzep nie trzymal, niechciały się składać, taka tandeta...

• Mamusie
Agata po co Ci 4 rożki?? !! ?? !! 😉
Ja miałam jeden a i tak niepotrzebnie go kupiłam 😉 użyłam go kilka razy, a i tak nie wiem po co 😁
Winowajca gorączki złapany - Pan ząbek nr 14 😜 pierwsza czwórka.

Dziewczyny, ratunku!!!!!!!!!!! Czy nasze dzieci mogą już mieć bunt dwulatka?? Mój Łukasz ostatnio się zachowuje jakby mu się ten bunt zaczynał 🤪 🙃

naylaaa napisał(a):
Agata po co Ci 4 rożki?? !! ?? !! 😉
Ja miałam jeden a i tak niepotrzebnie go kupiłam 😉 użyłam go kilka razy, a i tak nie wiem po co 😁
Winowajca gorączki złapany - Pan ząbek nr 14 😜 pierwsza czwórka.

Dziewczyny, ratunku!!!!!!!!!!! Czy nasze dzieci mogą już mieć bunt dwulatka?? Mój Łukasz ostatnio się zachowuje jakby mu się ten bunt zaczynał 🤪 🙃

Nina bunt 2 latka zaczyna się ok 17,18 miesiaca 🙂 myśle ze maluchy już powoli zaczynają dochodzić do tego etapu 😁