Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dominika ogólnie też odzwyczajam od butelek ma kubeczki niekapki z aventu i mu się podobają poza tym dwa kubeczki ze słomką z których też praktycznie nie kapie tylko mleko na noc dostaje z butli. Czasem mu w dzien dam w butli picie jak sie mocno przy kubku złości hehe ale staram sie tego unikac. A i kiedys kupilam mu z lovi ten 360 stopni kubek ale nie potrafi załapac jak z niego pic i gryzie go i lize...

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aga_ta napisał(a):
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):

Mini a jak małą nauczyłaś pić z kubaczka? moja jak dostaje butelke z ustnikiem to go gryzie, jak kupiłam kubeczek lovi to też gryzie zamiast ciagnać i zwykła szklanke też gryzie 🤪

aGATA JA JEJ NIE UCZYŁAM SAMA się uczy a jak nie toi papuguje za Oliwką ze słomki też umie pić 🙂

kurcze a ja nie wiem jak Zosie nauczyć, a chciałam powiedzieć, że od ostatniego czasu dalej ani jednego słowa nie nauczyła się nowego, po świetach jakoś do lublina sie wybierzemy bo mm z tyłu za nią machał czapką piłkarską z dzwoneczkami, mi aż po uszach dawało a mała nie reagowała w ogóle
a ja dzisiaj słuchałam w ddtvn że to rodzina ojca wynajeła rutkowskiego żeby tak kombinował żeby cała wina spadła na matke

OBOJE SĄ MORDERCAMI!!
Agata to jedź na te badanie z Zosią ale myślę że po prostu Zosia słyszy reaguje przecież na muzykę itp,ale może ty za bardzo panikujesz??
wiem że to twoje pierwsze dziecko ale nie możesz stale myśleć że ona złapie każdą chorobę bo ktoś ją ma w rodzinie bo z takim nastawieniem to zaraz zwariujesz 🤢 🤢

A Majka przez dwa dni cyca nie miała w buzi dopiero dziś rano pocycała bo ją naszło ☺️
Troche mi przykro 😞 i troche się boje że strace teraz mleko a jej odbije i będzie znów chciała ☺️

• Mamusie
Mini moze przyszedl czas, ze Maja sama właśnie chce odstawić i musisz po prostu się do tego przyzwyczaic... co do słuchu Agata Dominik czase tez wcale nie reaguje na różne dzwięki jak sie zapatrzy na tv lub zamyśli więc nie martw się na zapas bo anpewno nie masz o co 😉 A co do Madzi to kurde już mam dosyc tej sparawy niech zamkną i ojca i matkę i niech się to skonczy bo normalnie oszalec idzie....

SylwiaC napisał(a):
Mini moze przyszedl czas, ze Maja sama właśnie chce odstawić i musisz po prostu się do tego przyzwyczaic... co do słuchu Agata Dominik czase tez wcale nie reaguje na różne dzwięki jak sie zapatrzy na tv lub zamyśli więc nie martw się na zapas bo anpewno nie masz o co 😉 A co do Madzi to kurde już mam dosyc tej sparawy niech zamkną i ojca i matkę i niech się to skonczy bo normalnie oszalec idzie....

zobaczymy tylko by później nie próbowała szukać,teraz ona się tuli do cyców i do nich uśmiecha ale już nie potrzebuje mlecznej krainy już nie I love MILKA ☺️

• Mamusie
Kurka wita was kochane 😁

Teraz będą sobie szukać tej psychopatki 😜 To jest właśnie Polska. . .

Kasiu, napisałaś taką wiadomość i zniknęłaś!! Mów nam szybko ,wygadaj się 😘 😘

Maja jaka kochana siostra 😁

Agata, przecież lepiej miec torbę przygotowaną. Mi wody odeszły, miałam torbę spakowaną, ale trzeba zawsze coś dopakować - a to ładowarkę, a to coś tam.

• Mamusie
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):

Mini a jak małą nauczyłaś pić z kubaczka? moja jak dostaje butelke z ustnikiem to go gryzie, jak kupiłam kubeczek lovi to też gryzie zamiast ciagnać i zwykła szklanke też gryzie 🤪

aGATA JA JEJ NIE UCZYŁAM SAMA się uczy a jak nie toi papuguje za Oliwką ze słomki też umie pić 🙂

kurcze a ja nie wiem jak Zosie nauczyć, a chciałam powiedzieć, że od ostatniego czasu dalej ani jednego słowa nie nauczyła się nowego, po świetach jakoś do lublina sie wybierzemy bo mm z tyłu za nią machał czapką piłkarską z dzwoneczkami, mi aż po uszach dawało a mała nie reagowała w ogóle
a ja dzisiaj słuchałam w ddtvn że to rodzina ojca wynajeła rutkowskiego żeby tak kombinował żeby cała wina spadła na matke

OBOJE SĄ MORDERCAMI!!
Agata to jedź na te badanie z Zosią ale myślę że po prostu Zosia słyszy reaguje przecież na muzykę itp,ale może ty za bardzo panikujesz??
wiem że to twoje pierwsze dziecko ale nie możesz stale myśleć że ona złapie każdą chorobę bo ktoś ją ma w rodzinie bo z takim nastawieniem to zaraz zwariujesz 🤢 🤢

Mini mm też słyszy muzyke, teść mimo choroby był perkusistą w zespole, może i panikuje ale dziwisz się jeśli wade miała mm babcia, jego tata dwie siostry, ich corki i ich wnuczki, jak na 17 członków rodziny tylko 5 nie ma wady? najgorsze jest to ze tego się nie da zaobserwować, tylko szczegółowe badania coś dają, jak Zosia sie urodziła to tłumaczyłam sobie że wade miało to pierwsze dziecko które straciłam a Zosia reaguje ładnie, a potem rozmawiałam z mm kuzynką, ona ma wade i jej dziecko też i tez reagowała tak samo jak moja Zosia i wtedy zaczęły się wątpliwości, mm co jakiś czas Zosi jakiś dzwięk wysoki którego sam nie słyszy puszcza za plecami i sprawdza a ja sie przyglądam i zaczynam bać się równie mocno jak on i podejrzewam ze dopóki nie zrobimy badań będziemy żyć w ciągłym stresie

• Mamusie
Sylwia, właśnie miałam pisac, czemu Kaffi nic nie pisze....
Agata, ja małego nauczyłam wieki temu pić z niekapka, a zaczęłam od wyjęcia korka, potem wsadziłam i tak na zmianę, potem załapał, że trzeba ssać 😁
A przez rurkę jako go nie uczyłam. Ostatnio mu chciałam kupić nowy kubek i kupiłam mu inny niż miał, bo trzeba było stary wymienić i jaki foch jak dostał nowy :p nie, nie, nie... nie chciał 😜 musiałam szukac takiego samego jak stary 😜

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Sylwia, właśnie miałam pisac, czemu Kaffi nic nie pisze....
Agata, ja małego nauczyłam wieki temu pić z niekapka, a zaczęłam od wyjęcia korka, potem wsadziłam i tak na zmianę, potem załapał, że trzeba ssać 😁
A przez rurkę jako go nie uczyłam. Ostatnio mu chciałam kupić nowy kubek i kupiłam mu inny niż miał, bo trzeba było stary wymienić i jaki foch jak dostał nowy :p nie, nie, nie... nie chciał 😜 musiałam szukac takiego samego jak stary 😜

tzn jak bo nie czaje? bo ja butelke z nuka mam z ustnikiem a ustnik nie ma niekapka, jak przechylisz leci mimo to mała gryzie, a lovi jest niekapkiem i trzeba ssać i też gryzie

Agata moja teściowa ma wadę,szwagier ma wadę miał operacje nawet,ale mój Paweł nie ma dzieci też póki co nie zauważyłam,Oliwia czasem mnie pyta co mamo,co mamo ale to chyba bardziej po to by mnie wkurzyć bo jak powiem chcesz cukierka to leci jak szalona 😁 🙃
skoro tak bardzo cie martwi to to czemu nie pojechałaś wtedy?? bez Kaya??

SylwiaC napisał(a):
no właśnie Agata skoro i Ty i Twój m sie martwicie to on napewno nie zrobi problemu, żebyście pojechali jaknajszybciej dla świętego spokoju na te badanie 😉 no w lovi jest taki korek
w campolu też 🙂

naylaaa napisał(a):
Poza tym uważam, że Twój mąż powinien ruszyć dupę i jechać z Zosią na badania! macie przecież samochód!
w sumie praWDA JEDNE MECZ MNIEJ I NA BADANIE JECHAĆ,A NIE ŻE ON MA PRZYJEMNOŚCI A TY TYLKO MYŚLISZ JAK DZIECKU POMÓC NIECH WKOŃCU ON SIĘ WEŹMIE ZA SIEBIE BO MU LUTNE 😠 😠 🙃

aga_ta napisał(a):
nie pojechaliśmy wtedy bo z Aśką nie wyszło, a sami nie mamy jak bo mm wolnego narazie nie może dostać, teraz jego wujek wrócił do pracy i po świętach jakoś może się uda
Agata a teść??

naylaaa napisał(a):
Na pewno znajdzie się ktoś z kim możesz pojechać. Taką rodzinę tam masz dużą... dla mnie chcieć to móc. Martwisz się i na tym koniec! Nic nie robisz w tej sprawie!!
Mój się drze, bo nie chce iść spać. Dlaczego tak jest codziennie?? 😞 😞
to witaj w klubie Maja chodzi i jęczy a spać nie pójdzie 🤢