Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć 🙂
Ja dziś idę na imieniny do szwagra.
U Mirka masakra straszna, mówi że chyba nigdy nei był tak zmęczony, ganiają ich jak w obozie. Ale na szczęście niedługo to się skończy 🙂 Oby chociaż pieniądze mu to wynagrodziły.
Uuu Pigi będziesz znowu pokazywać swoje wdzięki na Majorce 😁 i smażyć tyłek 😁 jak w pracy Ci idzie?
Mini, to szukasz Mai jakiegoś innego przedszkola, czy jeszcze rok w domu posiedzi? Z tą pracą K to jest po prostu świństwo...
My złożylismy w poniedziałek papiery, ale chyba dopiero w kwietniu będzie wiadomo czy się dostał.

• Mamusie
Dzisiaj mam drugi dzień wolnego 🙂
Jutro najgorszy dzień bo po sobocie potrafią dziać się cuda w pokojach 🙃 Ja mam dzięki Bogu przyznane 6. piętro to są pokoje VIP a więc nie obsadzają tam imprezowiczów chyba, że już na prawdę nie ma wolnych niższych pięter. Ale jak trzeba pomocy na niższym piętrze to bez problemu mnie tam przerzucą i będę tyrać jak wół hahaha jutro mam mieć 14 pokoi także zobaczymy 🙃 Ogólnie narazie nie jest źle byle by była z tego kasa 🙂
Ninka będę podpiekać tyłeczek haha w tamtym roku nigdzie nie byliśmy a więc chcemy teraz bo remont nie ucieknie 🙂

• Mamusie
Nina, to Mirek juz tam nie wraca ?
Kasia - niedziela w hotelu to najgorszy dzień - bardzo dużo osób sie wyprowadza więc jest dużo pokoi pustych do sprzątania , poza tym w niedziele z reguły dłużej siedzą w pokojach.... Moje dziewczyny w niedziele przychodziły do pracy dopiero na 10 bo wcześniej nie było sensu 🤨
A na VIP ów nie ma reguły - czasem potrafią strasznie mocno nasyfic bo im sie czasem za dużo wydaje 😉 obys Ty miała samych kulturalnych 😉
Nina baw sie dobrze 🙂 żebyś tylko nie miała jutro kaca giganta 😁
A dlaczego chcesz oddać Lukaszka teraz do przedszkola ?
Kasia to Ala będzie chodziła jak Kaya - 2 razy w tygodniu 🙂

• Mamusie
My też zaczynamy od 10:00 w niedziele 🙂 Masz rację nieraz ten bogaty myśli, że może więcej i nie szanuje czyjejś pracy niestety.
Kasia jak to jest czy jest jakaś maksymalna ilość godzin w pewnym wieku dziecka na które możesz je oddać do przedszkola, np. 2-3 godziny czy więcej ? Chcemy poszukać teraz czegoś iść się rozejrzeć a od kwietnia albo maja chcemy aby już poszła bo najważniejszy to jest język aby nie miała tej bariery 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Nie mam kaca giganta, gdyż nic nie wypiłam 😉 ostatnio się śmieję, że abstynentką zostanę 🙂 ale to ze względu na Łukasza nie ruszam alkoholu, a zresztą i tak zawsze mało piłam.
Kasiu, nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałaś, Łukasz od września idzie, ale teraz się składa papiery. Tzn. o ile się dostanie, bo wiadomo jak jest w Pl, nei to co u was.
U nas w hotelu kiedyś pan profesor zachował się jak najgorszy prymityw... obrzydliwe to było, ale zrobił kupę na parapet w pokoju 🤪 🤪
A kiedyś 3 gości tak się schlało, że mieli już wyjeżdżać, a pokój trzeba było posprzątać, bo było pełne obłożenie, rezerwacje i trzeba było pokój posprzątać. Pukam do nich, walę, w końcu z pokojową otworzyłyśmy pokój, a tam 3 grubych facetów na jednym łóżku spali prawie nago, jeden na drugim hahahha, jak takie wieprze i chrapali w najlepsze. A w pokoju jaki syf oooo.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
ja zaraz do pracy 🙂
Ninka haha no to miałam historie 😁
Ja raz pukam do pokoju nagle otwiera mi pijany chłopak i mówię, że chciałam posprzątać ale przepraszam wrócę później a on do mnie, że spoko, że mogę teraz a więc wsadziłam głowę do pokoju bo ciemno było ( zasłony zasłonięte ) a tam dwóch facetów śpi pijanych na jednym łóżku haha plus ten co mi drzwi otworzy - to się wtedy uśmiałam 😁
Albo raz sprzątałam w pokoju gdzie ktoś nadal mieszkał ale wyszedł i nagle do pokoju wchodzi dwóch młodych chłopaków co tam mieszkali i zaczęli się specjalnie przy mnie przebierać haha a później proponowali żebym została i się z nimi zabawiła hahaha i pytali czy mam chłopaka haha ile razy już się tam uśmiałam a to dopiero 7 dni pracy w hotelu 😁

• Mamusie
hej 🙂
Sylwia Wszystkiego Najlepszego Spełnienia Marzeń 🙂 😘
Kasia ale u Ciebie wesoło w tej pracy 🙃 ja się rozglądam pytam ale nic nie ma 😞 wszyscy zwalniają na tą chwilę 😞 a jak przyjmują to studentów i emerytów... Nina mój Oli idzie od września do pierwszej klasy i też w kwietniu składam papiery 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Kasiu Kaja to mądra Dziewczynka i jaki ma śliczny głosik no i te loczki na głowie 🙂 Ja Ale rzadko nagrywam bo zaraz chce sama to robić i zabiera kamerę 🙃
Kafi ja w Anglii szukałam pracy 3 miesiące a co tu mówić o Polsce 😮 Będzie ciężko na pewno.
Ja wczoraj dostałam wycisk niezły ale dzisiaj już raczej będzie spokojnie bo poniedziałek 🙂

Hej Melduje że żyje 🙂

ja składałam papiery do przedszkola w marcu tyle że Oliwka będzie miała oddział przedszkolny w podstawówce. A Majkę będę musiała dać do żłobka gdy znajdę pracę.
u nas znów pod górę się zrobiło a tak ładnie już było... W weekend mieliśmy samochód pożyczony który się zepsuł 😞 myśleliśmy wpierw że to nasza wina wymieniliśmy jedne części warte tysiąc 😞 a teraz mechanik powiedział że to nie my zawiniliśmy tylko to że od dawna coraz słabsza była turbo sprężarka i akurat nam padla koszt do ok 2 tysięcy 😞

Kasia masz przeboje w hotelu 🙂 a nie boisz się trochę napastliwych mieszkańców?

Kaya naprawdę szybko się uczy 🙂 Maja mnie często zaskakuje ale nie umie aż tyle...

Sylwia spóźnione ale szczere życzenia 🙂

Kurka to Mirek będzie szukał innej pracy czy tam zostanie?

• Mamusie
Hey 🙂
Tak to prawda: dzieci codziennie zaskakują. 🙂
Nie wiem dlaczego Sylwia się nie odzywa, bo na fb zagląda.
Kasiu pytałaś o przedszkola.
Dziecko można oddać już od 3 mies życia i na ile chcedx zawsze. Tzn. musisz się określić czy na sesję poranną czy popołudniowe czy na full I tyle: nie ma żadnych ograniczeń też na ile dni. Wszystko jest tylko kwestią ceny.
My za 2x tyg. po 5 godz mies. płacimy niecałe £200.

kasiak napisał(a):
Aga, ale teraz oddadzą wam pieniądze za naprawę?
Nie wiem dlaczego, ale myślałam że Oliwka chodzi już do przedszkola 😮
Jak dasz dziewczynki do różnych to drożej was to wyniesie?
Kasiu nie oddadzą bo stało to się nam mimo że każdy twierdził że czuł już olej itp to jednak k to padło 😞 jest to denerwujące bo już upatrzyłam nam samochód. Inna opcja to kupienie tej fabi ale 15tys to dużo...co do przedszkola to wyjdzie pewnie drożej 😞 u nas jest przedszkole ale bym musiała teraz pracować by obie mogły tam chodzic. Taki mają wymóg.

kasiak napisał(a):
A jak sie wam układa z P? Bez zarzutów? P życie sobie układa?
K z synkiem relacje naprawia? Dzieci sie znają ? Sorki ze tyle pytań , zrozumiem jeśli nie odpowiesz ☺️
K nie jeździ do syna nie umie wytrzymać z była która nawet na chwilę nie zostawiła go z małym samym w pokoju poza tym nie czuje więzi z nim a ja obiecałam mu że sam zdecyduje czy chce tych kontaktów czy nie...
paweł różnie raz utrudnia życie strasznie a raz jest spokój.

dziś jednak wojna znów bo spytałam czy wyrazi zgodę na wyjazd dzieci do niemiec 😞

Dziś za to zawiodłam się na mamie nie Myslalam że jest taka fałszywa!
K jak jego samochód działał zabierał ja na zakupy, robił po 2 kursy jak remont robiła by jej panele wozić kafelki itp... A dziś usłyszałam "bo zachciało wam się jeździć teraz niech myśli to jego problem nie twój" TU STALE Z NAMI JEŹDZIŁA K NAWET JECHAŁ GDY ONA CHCIAŁA COŚ TYKO A TU MASZ! Ostatnio powiedziała że odeszłam od p miało być lepiej a ciągle jakieś kłopoty a to nie płacą a to to czy tamto. TO JA DO CHOLERY ODESZŁAM DLA PIENIĘDZY CZY CO K JEJ POMAGA W REMONTACH ITP ONA WNET W DUPE WCHODZI A TAK...! no to się wyżaliłam 😞 😞

kasiak napisał(a):
Chcecie wyjechać?
w takich sytuacjach jak wasza, to naprawdę trudna sprawa. Zawsze coś będzie źle, choćby nie wiem jak człowiek chciałby dobrze 😘
tak k chce jechać z zakwaterowaniem... Ale właśnie p mi powiedział że chce to mogę ze swoim Kochasiem jechać a dzieci mi wtedy zabierze. 😞

• Mamusie
Hej.
Pigi, Ty się śmiejesz z takich sytuacji, a ja to jestem panikara i pewnie by mi do śmiechu nie było 😉 ale dobrze, że masz takie nastawienie.
Mini, mało masz problemów, to jeszcze Twoja mama się udziela i dolewa oliwy do ognia 🤢 🤢 Z samochodem to po prostu ironia losu i pech straszny 🤢 🤢 😠 😠 A co do Pawła, to chyba nie spodziewałaś się innej reakcji? 😞 Najlpierw to i tak musicie mieć rozwód, a K może na początek niech sam jedzie, skoro szuka pracy za granicą.
Co do mamy, to przykre, jak K ją woził itd, to był dobry, a teraz to coś się jej nie podoba... Pewnei, lepiej żebyś była nieszczęśliwa z P... 😜 a problemy są i zawsze będą. Szkoda, że na niej nei możesz polegać, jak dookoła coś się psuje. Dobrze, że chociaż z K Wam się dobrze układa 🙂 to najważniejsze.