Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

naylaaa napisał(a):
Mi mleko ciekło tylko jak Łukasz był malutki - przez 2 miesiące. A potem nawet nie używałam wkładek laktacyjnych 😜

ja też nie używam już ono leci...no jak ma być łubudubu ☺️ ☺️ 🙃

naylaaa napisał(a):
A bielizna Ci (i mi) chociaż te cyce podtrzyma, gorzej bez stanika jak plącze się pod stopami ☺️ ☺️

ha ha ha no jak padam po całym dniu to nie na ryj tylko na cyce na podłodze 😁 🤪

• Mamusie
Witam 🙂
Moja Ewcia wczoraj w nocy dostała gorączki więc dziś wieczorem byłam z maluchami u lekarza. U Mateusza stwierdziła że to alergia (kaszar i kaszel) bo jest czysty i jest wiosna czyli zaostrzenie a jest alergikiem wiec ok a Ewcia złapała wirusa, myślałam ze będzie gorzej 😉
Mini jak mąż przyjeżdża to dzieciaki go nie odstępują, nawet do łazienki wyjść nie może bo oni pod łazienką krzyczą tata. Najdłużej nie bylo go 3 tygodnie ale za to później był z nimi 2 tyg. w domu więc nie jest źle 😉

ruzia napisał(a):
Witam 🙂
Moja Ewcia wczoraj w nocy dostała gorączki więc dziś wieczorem byłam z maluchami u lekarza. U Mateusza stwierdziła że to alergia (kaszar i kaszel) bo jest czysty i jest wiosna czyli zaostrzenie a jest alergikiem wiec ok a Ewcia złapała wirusa, myślałam ze będzie gorzej 😉
Mini jak mąż przyjeżdża to dzieciaki go nie odstępują, nawet do łazienki wyjść nie może bo oni pod łazienką krzyczą tata. Najdłużej nie bylo go 3 tygodnie ale za to później był z nimi 2 tyg. w domu więc nie jest źle 😉

Moment malutka wyzdrowieje 🙂 najgorzej pewnie cały czas być samej z maluchami ale po powrocie pewnie nadrabiacie 🙂

• Mamusie
Nadrobiłam w końcu jakieś 30 stron więc niewiele z tego zapamiętałam bo nie piszę na bieżąco.

Milo, że Pigi wróciła!! I że z Mańkiem dobrze 🙂 Ala jak księżniczka na swoim przyjęciu- ślicznie 🙂
Agata, ja myślę, że Ty dziewczynkę będziesz miała 🙂 Sylwia też 🙂 Co do czasu to zleci- przecież wiesz 😉
Kasiak, karoca bajkowa 🤪 Gratuluję pomysłu 🙂 Kayka, to tak jakbym widziała moją Gabryśkę hehe, złośnica mała 😁 Słodziak z niej w tej kiteczce 😉
Nina, to kiedy to badanie spirometrem???

Co do kurtki to my chcemy dwie na wiosnę bo jedna wyjściowa a druga bardziej wyjściowa haha 😜 Mamy na razie płaszczyk taki zielony i różową pikowaną kamizelkę. Co do marek to akurat Cocco mi się bardzo podoba i to raczej każda kolekcja. Z Pepco jeszcze żadna kurtka mi się nie podobała aczkolwiek jest parę fajnych rzeczy. Z allegro nie zamawiam bo ja raczej taka sceptyczna jestem- muszę wszystko widzieć i dotknąć by się przekonać do produktu 🙂

W pracy ciężko , codziennie jestem wykończona i nie mam na nic siły. Wczoraj jeszcze było zebranie z rodzicami więc jako nauczyciel prowadzący musiałam rozmawiać z rodzicami- masakra hehe, ale dałam radę pomimo stresu.

Lecę spać więc dobrej nocy. Jak kogoś pominęłam to sorry... nie mam głowy. Pozdrawiam 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Dla mnie raczej zły 😞 mąż miał być w piątek do wtorku, a firma wymyśliła jakieś badania w poniedziałek rano... i nie wiadomo czy przyjedzie... jak mi się płakać chce 😞 tak już się cieszyłam, że tylko dwa dni, a tu może być dopiero na święta 🤨 🤨 jestem smutna i wkur*iona 🤨 😠
Ja się boję kupować ubranka i ubrania na allegro, bo przede wszystkim boję się czy rozmiar jest dobry. Wolę zawsze wszystko przymierzyć.

• Mamusie
hej 🙂 ale sie usmialam z Kayi 🙂 Dominik zjada dwie paróweczki, ale takie małe ja mu kupuje z cielęciną bo jakoś u nas wyboru nie ma kiedyś jakieś drobiowe wziełam o fuj nawet ja tego nie ruszyłam 😮 Magda czyli na szczescie z dzieciaczkami jest mało wiele ok to dobrze- zagladaj do nas czesciej 😉 i wrzuc jakies foto 😉 no ja dam moze po weekendzie moje foto, bo moze uda mi sie do fryzjera wybarac to sie odsroje wymaluje i sie zaprezentuje 😜 A brzuszek nie jest mały- skóra jeszcze była rozciagnieta wiec rosnie dosyc szybko chociaz chodze ciagle w swoich ciuszkach no, ale to dopiero 11 tydzien a z Dominikiem chyba w 20 mialam taki brzuszek ( z nim na poczatku mialam malutki dopiero ostatnie 3 miesiace urósł do olbrzymich rozmiarów) Wczoraj wieczorem byli u nas znajomi to mi powiedzieli, że brzuszka nie widać jeszcze jakoś specjalnie wiec moze mi sie wydaje heheh chociaz siostry sie ze mnie śmieją- mowia ze moze blizniaki bo jum mam brzuch hihi. Marta w pracy pewnie teraz taki ciezki czas ale jak bedzie juz cieplo i sloneczko to napewno i dzieci beda grzeczniejsze i ty bedziesz sie lepiej czuc 😉 Ide sprobuje chyba malego polozyc spac bo wstal o 5.40 i marudzi mi teraz a chce dzis okno chociaz jeszcze jedno umyc albo dwa bo na impreze musze miec jakos ogarniete chociaz tam gdzie bedzie widac 🙂

• Mamusie
Sylwia czy Ty chcesz mnie w kompleksy wpędzić z tymi oknami !!!!? 🤪
Moja Zosia chyba majkut, wczoraj dostała kredki bambino do rysowania bo się ostro za długopisy brała i pisać chciała, dawaliśmy jej w prawą reke ale jej nie szło wolała w lewa przelożyć i wtedy mazała cała kartke 🤪
śpiąca jestem, wczoraj małą usypiałam i tak padłam że nawet się nie wykąpałam, jestem zmęczona na maksa 😞

• Mamusie
No niestety Agata koncowka ciazy jest ciezka, ale juz niedlugo 🙂 Dominik jest praworeczny i to juz widac chociaz kredki i dlugopisy go nie interesuja, ale np u kuzynki kreda na tablicy chetnie rysuje sobie 🙂 Ja Cie nie wpędzam w kompleksy broń boziu tylko mam wymazane okna przez Dominika i po zimie strasznie wygladaja a w sobote ma byc łądnie wiec jak slonce zaświeci to sie ze wstudu spale hehe a w niedziel moich dziadkow na kawe zaprosilam tez wiec mam jeszcze w sumie trzy okna do umycia sypialnie i wiatrołąp sobie daruje 😉

• Mamusie
ale dziewczyny szok, u mnie na góre sąś schody, z jednej strony ściana balustrady nie ma, no i Zosia dzisiaj wchodzi, a tesciowa do mnie nie ruszaj zoabczymy co zrobi, pierwszy stopien jest bardzo wysoki, wiec na czworaka na niego właziła a potem sie wyprostowała i jedną reką zapierała sie o ściane i wyprostowana wchodziła po schodach 🤪
Sylwia moje takie same, ale ja taka powolna jestem jak mucha w smole i zmęczona nie daje rady a Ty tu tryskasz energią latasz biegasz sprzątasz, czuje sie jak żółw przy zającu

• Mamusie
bry 🙂
Agata, akurat Sylwia caly czas tryska energia i cos robi (albo tak tylko pisze, siedzi na kanapie i popconn wcina 😜 )
ja okna moge umyc tylko od srodka i ewentualnie jak wyjde z domu, to tylko dolne, bo tu tak okna sa skonstuowane, ze otwiera sie tylko gorna czesc badz dolna i na zasadzie odchylenia, nie masz pelnego dostepu.... 🤨
ale do nas raz na miesiac przychodzi pan od okien z wielka drabina i myje wszystkim, kto chce okna, tyle, ze przez zime go nie bylo i teraz to juz wyczekuje go jak zbawienia 😉

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Oooo Zosia za niedługo będzie sama na samą górę wchodzić 😁
Dziewczyny, ile już jesteście w związkach?? Nie chodzi mi ile lat po ślubie, tylko ile w związku 😁 U nas w czerwcu mija 7 lat 🤪 🤪 aż jestem w szoku.

ps. Agata, ja też mam czyste okna 😁

my bedziemy slub brali dokladnie w 4 ta rocznice poznania 🙂 tak wiec nie tak bardzo dlugo 🙂
Zosia, zdolniacha, Kaya po schodach zawsze na czworaka, chyba, ze trzymam ja za reke, to podnosi wysoko nogi i idzie. ale u nas generalnie stopnie sa dosc wysokie, wiec nie bardzo sobie wyobrazam jej chodzenie po nich na stojaca 😁 lepiej niech chodzi na czterech 😉

naylaaa napisał(a):
Oooo Zosia za niedługo będzie sama na samą górę wchodzić 😁
Dziewczyny, ile już jesteście w związkach?? Nie chodzi mi ile lat po ślubie, tylko ile w związku 😁 U nas w czerwcu mija 7 lat 🤪 🤪 aż jestem w szoku.

ps. Agata, ja też mam czyste okna 😁

U nas będzie to już 6 lat 🙂 znaliśmy się duzo wcześniej ale wtedy nie było zainteresowania sobą bo jak to mój mąż mówi byłam gówniarą 🤪 🙃 🙃

Ninka przykro mi że nawet tej krótkiej chwili nie możecie razem spędzić,bo na pewno oboje bardzo tęsknicie,nie mówiąc już o Łukaszku 😞

Agata
wg.mnie też jest jeszcze za wcześnie by ocenić którą rączką będzie się na stałe maluszek posługiwał 🙂 Majka akurat też łapie w tą co popadnie 😁
a na schody nie macie bramki?? tzn.chodzi mi żeby małą kiedyś nie spadła....
mój musi teraz zamontować bramkę w korytarzu (łuk łączący korytarz z przedpokojem) bo Maja zaczęła się interesować drzwiami od kotłowni,a tam schody w dół 🤨 oczywiście bramkę mamy nawet dwie ale mój Paweł ma długą kite jeśli chodzi o zrobienie tego 🤢

Sylwia mi w drugiej ciąży akurat szybciej brzuszek rósł czyli myślę że już masz co pokazać 😁

a ja okna umyje na święta ,teraz czyściłam tylko od wewnątrz pokojowe i kuchenne bo Majek często wstaje tam i ogląda kotka i woła "kici kici " 😁 😁

• Mamusie
Mini nie mamy bramki bo nie ma potrzeby i na dole i na górze są drzwi oddzielające schody także nie martwie się 🙂
a w ogóle właśnie jadłam chleb niebo w gębie, pieczony na zakwasie, tesciowa przyniosła od takiej ciotki siódma woda po kisielu ale powiedzmy ze ciotka, ona od kogoś innego i będziemy próbować piec bo normalnie najeść się nim nie mogłam, sama bym z pół zjadła, mmmmm

• Mamusie
hehe no siedze i wcinam i w dzrwiach sie juz nie mieszcze 😜 nie no ale u mie ciagle cos do roboty jest hehe tzn jak nie sprzatnac to ugotowac wyprasowac i tak w kółko czasem mam juz dosyc np dzis musze znowu pomyc podlogi, a zwłaszcza w kuchni bo maly jadl dzis sniadanie na nocniku i kichnal akurat z pełną buzią kaszy wiec mam płytki do czyszczenia 😉 co mialam jeszcze napisac hmmm ja z moim spotykamy sie juz od 8 lat w waentynki minęło 🙂 Dominik jak widzi dwa trzy schody to próbuje na stojąco pokonać a tak na piętro wejdzie na czterech 😉 co do tego czy mały jest praworeczny to juz raczej nie mam watpliwosci bo wszystko przeklada do prawej raczki i je tylko prawa wiec chyba tak juz mu zostanie 😉