Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wesa ja też tak lubię 🙂 ale w szczególności dostawać to taka radocha 🙂 będę musiała je tylko porządnie umyć, szkoda, że nie w pralce 😉

A moja mnie dzisiaj zszokowała.. rano wypiła mleko potem zjadła pół słoiczka zupki i pół słoiczka deserku.. potem znowu mleko i chciałam znowu jej dać to wzgardziła i nie chciała pić krzyczała i w ogóle to zrobiłam jej znowu obiadek 😮 tym razem indyka z jarzynami czyli gęste żarełko i zeżarła cały słoiczek na poczekaniu do czysta i jeszcze zjadła ćwierć deserku 😮 ona zwariowała.. a mleka w całości wypiła 230ml 😞 i nie piła żadnej herbaty ani wody.. jeszcze na noc spróbuję w nią wmusić mleko, jak będzie zaćpana to może coś wypije. Nie rozumiem jej "miłości" do obiadów,.

• Mamusie
Kasia napisał(a):
wesa napisał(a):
dzis u znajomej warzyłam mojego żbika i ważył 7700g w ubraniu i pampersie także około 7500g waży. Mało tyje bo nie chce jesc.
no to podobnie tyją bo mój dzisiaj ważony 7670
na szczepienie idę w piątek także zobaczymy jak u lekarza wyjdzie.

wesa napisał(a):
dzis u znajomej warzyłam mojego żbika i ważył 7700g w ubraniu i pampersie także około 7500g waży. Mało tyje bo nie chce jesc.

On nie tyje mało, tyle już będzie po prostu tył 🙂 po ok. 500-600g na mieś.

• Mamusie
wesa napisał(a):
Kasia napisał(a):
wesa napisał(a):
no to podobnie tyją bo mój dzisiaj ważony 7670
na szczepienie idę w piątek także zobaczymy jak u lekarza wyjdzie.

Wesa ja myślę, że mój tez będzie podchodził pod 7500 może ciut mniej

• Mamusie
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):

no to przez półtora miesiąca przytył ok 400 g

Kasia napisał(a):
Blue a co ty tak mało piszesz dzisiaj przez cały dzień?

Cofnij stronę do tyłu to przeczytasz haha o jedzeniu mojej fantastki 😁 piszę mało, bo po prostu nie mam czasu, wiesz wizyta gości ciągle, szkoła, mała jest agresywna po nocy i za dnia, mało śpi w sumie, jakaś płaczliwa jest, do tego trzeba posprzątać itd., to nie mam ochoty siedzieć na kompie 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue a co ty tak mało piszesz dzisiaj przez cały dzień?

Cofnij stronę do tyłu to przeczytasz haha o jedzeniu mojej fantastki 😁 piszę mało, bo po prostu nie mam czasu, wiesz wizyta gości ciągle, szkoła, mała jest agresywna po nocy i za dnia, mało śpi w sumie, jakaś płaczliwa jest, do tego trzeba posprzątać itd., to nie mam ochoty siedzieć na kompie 😞
no tak jest co robić

wesa napisał(a):
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):

no to przez półtora miesiąca przytył ok 400 g

Moja 17.05. przytyła 1,2kg przez 6tyg. a teraz już coś będzie z 400g albo 500, ale 6tyg. dopiero minie w lipcu.

No i mam cholerna jasna odpowiedź 😠 bo ona się budzi po nocy od tygodnia z krzykiem i płaczem... a w piątek zacznie 24 tydzień.,

26 tydzień

Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.
Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace.
Bardzo absorbujaca i interesujaca jest obecnie obserwacja położenia róznych rzeczy wobec siebie – rzeczy moga byc w sobie wzajemnie, na sobie, pod soba itd.
Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robic żeby sie cos dzialo. Wyłącznik swiatla jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauwazac, ze niektóre rzeczy/sytuacje sa ze soba zwiazane. Np ze klucz przekrecony w dziurce w drzwiach wejsciowych oznacza, ze tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumiec, gdy cos jest ”nie tak” np gdy ludzie zderza sie ze soba – to moze byc zabawne – ale i przerazajace. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynowac swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo wazne jest, by pamietac, ze dla kazdego dziecka swiat relacji bedzie innym – wlasnym- przezyciem – calkowicie opartym na tych umiejetnosciach, które dziecko zdobylo w poprzednich skokach rozwojowych.

Moja rozumie zdarzenie pod względem, że ja uderzam w jej rękę to ona w moją i tak się bawimy to tak mnie tym rozśmieszyła, że prawie łzy mi poleciały a ona tak się śmiała, że aż piszczała 🙂 na brzuchu tak leżała i się z nią bawiłam.. i śmieje się ze mnie jak kicham przy niej 😉

Kamila1 napisał(a):
jeny to wasze chłopaki ważą kilo więcej od mojej 😎
Kurcze Kasiu 100 lat dla Patryczka 😘 Ty zawsze o wszystkich pamiętasz a my takie cioty 🤢
byłam znów na spacerku, wykąpalam małą i mam nadzieje że zasypia bo coś cicho 😉

Osz cholera! To ja też życzę Patryczkowi dużo zdrówka i niech rośnie chłop jak na drożdżach 🤪 😘

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Kurcze Kasiu 100 lat dla Patryczka 😘 Ty zawsze o wszystkich pamiętasz a my takie cioty 🤢
dziękuję 🙂 oklask za 86 min albo jutro jak dzisiaj nie zdążę 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

Osz cholera! To ja też życzę Patryczkowi dużo zdrówka i niech rośnie chłop jak na drożdżach 🤪 😘
on i tak rośnie jak na drożdżach 🙂
dzięki Blue 😘 😘