Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Taaa mojej też odpiernicza, dzisiaj musiałam z nią w kuchni pomywać tuż obok, bo jak wychodziłam z pokoju to był jeden wielki ryk, nic nie chciała spać 😠 od 11 do późnego popołudnia no masakra.. teraz nadal nie śpi.. ale chociaż zjadła dużo kaszki 🙂 jeden plus czyli ponad 400ml wypiła ohhh 🙂 jaka łaskawa, nawet nie dałam rady się przez nią coś pouczyć 😞 cały dzień zmarnowała. Przez te obiadki to robi kupę 2 razy dziennie.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

JUSTYNA napisał(a):
moja też dziś ma za sobą już 460 ml mleka 😲 a jeszcze kolacja na śpiocha bo znów padła wymęczona czyli ponad 600 ml będzie 🙂 😆 🤪

No to masz fajnie, bo u mojej trzeba odczekać min. 4 godz po kaszce 😁 no i moja nadal nie śpi, a na śpiocha nic nie wypije, trzeba ją wybudzić a wtedy się złości, więc nie daję. Lipa jednym słowem 😉

• Mamusie
Byłam z Miloszem u lekarza, bo ciągle ma gorączkę (do 38,5 w dupci) Prawdopodobnie trzydniówka (oby)Badania moczu wyszły dobrze. Mam nadzieje, ze jutro już będzie lepiej. Chociaż je normalnie i się śmieje 🙂
Też potrafi zrobić dwie kupki dzienni po obiadkach i deserkach 🙂
Waży 7400, miesiąc temu jakieś 6800.

• Mamusie
Oj ciekawe kiedy mi się ukróci na dobre to karmienie na śpiocha?!
U nas 4 godziny przerwy między posiłkami to takie minimum 😠 No może deserki zje szybciej po obiedzie bo po kaszy nic wczesniej nie przejdzie

Justa u nas też trzydniówka była jedynie z podwyższoną temperaturą. No i po 3 dniach pojawiła się wysypka na szyjce, brzuszku. Krosteczki zniknęły po paru godzinach. Ponoć właśnie trzydniówkę rozpoznaje się po tym jak się kończy tą wysypką. No i jest to choroba zakaźna

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Justa napisał(a):
Dziewczyny jaką dodajecie kaszkę manną do jedzonka? jak ją gotujecie?
ja mojej daję tylko kaszkę manną wieloowocwą bobo vity do mleka

Justyś a ona jest z glutenem?bo ja muszę małemu zacząć wprowadzać gluten np. w postaci jednej łyżeczki kaszki mannej do zupek, obiadków lub kaszek

• Mamusie
Justa napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Justa napisał(a):

Justyś a ona jest z glutenem?bo ja muszę małemu zacząć wprowadzać gluten np. w postaci jednej łyżeczki kaszki mannej do zupek, obiadków lub kaszek
Zawiera gluten i jest po 6 miesiącu

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Justa napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Justa napisał(a):

Zawiera gluten i jest po 6 miesiącu

dzięki 😘

Justa też jest kaszka błyskawiczna Nestle (mleczna) po 4mieś. z glutenem 🙂 ja taką daję. No i herbatniki z glutenem daję, gluten wprowadzam już od ponad tygodnia a może i 2 🙂 jednego dnia daję kaszkę a innego herbatniki.

Anusia0608 napisał(a):
My dzisiaj na konsultacji byliśmy mala wazy 6540 64cm główka 40,4cm...
Nawet dzielna była jak lekarz zastrzyk jej dawał to sie skrzywiła i zaraz uśmiech na twarzy heh nastepne dopiero 11mc także przerwa mała bd 🙂)

Malutka główka, moja ma już 43 albo 43,5. Łeb jak stodoła jak na dziewczynkę. Od urodzenia jest z głową na 90centylu. Tak samo ze wzrostem. Tylko waga zawsze na 25/50.

laski juz mam przyczyne placzu malego 😞 zobaczylam wydzieline z uszu u malego i pojechalismy na izbe i to zapalenie ucha i gardla dala antybiotyk i krople do uszu.Kurcze co ze mnie za matka ze zwlekalam tak a on tak cierpial moj biedaczek 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Joanna2236 napisał(a):
laski juz mam przyczyne placzu malego 😞 zobaczylam wydzieline z uszu u malego i pojechalismy na izbe i to zapalenie ucha i gardla dala antybiotyk i krople do uszu.Kurcze co ze mnie za matka ze zwlekalam tak a on tak cierpial moj biedaczek 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Ale skąd mogłaś wiedzieć? To po prostu bakteryjne zakażenie.

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
A co za lekarze ogladali go na oddziale jak ostatnio byłaś z małym?

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):
A co za lekarze ogladali go na oddziale jak ostatnio byłaś z małym?

bidulek 😞 😘
Asiu, Ty nie jesteś lekarzem

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
wiem jak to jest. Moja Natala miała zapalenie uszka jak miała 2 miesiące. Całe święta B.N. płakała a my ją "leczyliśmy" na kolkę 😞 Lekarka tylko dotknęła uszka i już wiedziała. P/bólowy plus antybiotyk i już było po płaczu

Ja współczuje, to musi być straszne dla maluszka
w liceum miałam zapalenie obydwu, ból okropny, waliłam głową w ścianę;(

• Mamusie
ufff za mną ciężki dzień
byłyśmy w Szczecinie u ortopedy działy się tam dantejskie sceny
miałam numerek na 11:20 przyszłam o 10:30 to jeszcze nawe 8:30 nie była przyjęta
masakra jakaś
weszłam do gabinetu dopiero po 13:30 takie miał opóźnienie bo przyjmował też tych bez rejestracji co drugiego pacjenta
później po powrocie do domu mała zaczęła nam bardzo bardzo płakać bez powodu
wzięłam nosidełko i poszliśmy z mężem na spacerek na szczęście ją uspokoił teraz sobie słodko śpi
u ortopedy wszystko dobrze zrobił usg powiedział że rozwija się prawidłowo
i że ładnie się podnosi co nie znaczy że mamy ją już sadzać
bo zapytałam o spacerówkę
powiedział że to że dziecko się podnosi do siadu nie oznacza że może już siedzieć
i że należy ćwiczyć podnoszenie a nie siedzenie
uczulił mnie na chodziki, samochodziki na których się siedzi i odpycha nogami i skoczki
że to tylko dziecku krzywdę zrobić może
na nosidło nie mówił źle tylko tyle że nie należy nosić dziecka w nim długo i często