Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kolo177 napisał(a):
Blue a mam przy przelewie pisać jakąś wiadomość do spzedającego ? 😜

Jak robisz przelew to jest "tytułem" to wpisz tylko swój nick allegro i ewentualnie nr aukcji albo nazwę tego co kupiłaś 🙂

Kamila1 napisał(a):
Hej cyce 🙂
widzę że następna zakupoholiczka nam się szykuje 😜 mężowie wrócili do pracy a laski na kompa hehe

Haha odezwała się ta co nie jest 😁 😁 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Hej cyce 🙂
widzę że następna zakupoholiczka nam się szykuje 😜 mężowie wrócili do pracy a laski na kompa hehe

Haha odezwała się ta co nie jest 😁 😁 😁

jaaaaaaaaaaaa??? 😎 muszę się opanować bo jeszcze tylko 2,5 wypłaty i koniec do końca roku 😜

• Mamusie
Cześć lasencje 🙂

U nas smarowania odparzeń c.d. 😠 Od wczoraj w ruch poszedł sudocrem. W nocy też i o niebo lepiej to wygląda. Już zagaszone to ognisko, przysycha 🙂 Jednak chyba to akurat nam tym razem pomogło. Chyba 🤔

Blue napisał(a):
Tak wygrałaś 🙂 to dostaniesz, te e-maile są zawsze z automatu 🙂
No chyba, że nic nie przyjdzie tak jak mi ostatnio jak kupowałam łóżeczko turystyczne. Towar przyjechał a tych "automatycznych maili" jak nie było tak nie ma 😠

kolo177 napisał(a):
Kasia napisał(a):
hej mamusie 🙂 mój Patryk wstał o 5 i teraz zasnął a ja mam oczy na zapałki 🙂

a Moja Mysza leży u mnie na łóżku i gada 😜
ale Ci fajnie jak leży 😜 Moja już tylko siedzieć, siedzi, nie kładzie się no chyba, ze się zachwije 😲 Albo zaśnie

Blue napisał(a):
Ja już nawet przeszłam na mleko 2 😉 żeby miała więcej witamin przy małej ilości mleka, które pije., Mleko przyjęła dobrze -zmianę bez bóli i zatwardzeń/biegunek itd. jakby nic się nie stało 🙂 jogurty też super przyswaja. Chociaż z tym nie mam problemów.
Ja też już mam receptę na bebilon 2 i przejdziemy od razu jak skończymy zapasy tj 3 puszki 1. Moja jogurty też wcina -na szczęście 🙂

Justyna żebyś Ty widziała jakie moja cyrki urządza jak ma pić mleko 🙂 spokojna jest tylko z rana i pod wieczór czyli 2 karmienia przeważnie mam spokojne, a reszta to po prostu horror.. Czasami wymiękam jak to widzę. Wyje i z kaszką i bez kaszki, z herbatnikami pije lepiej, ale one zatykają tą małą dziurkę od butli, a znowu dla smoczka od kaszki jest za wodniste. Lipa. No i co jest najgorsze to to, że ona nie może ani chwili uleżeć na plecach,. co ją przewrócę to ona za kilka sekund już jest na brzuchu i po chwili płacze, że mam ją przełożyć, jak to zrobię to ona od razu na brzuch i koło się zamyka 😮

I niech się do cholery nauczy przewracać z brzucha na plecy, bo mnie to już wkurza. No i już nie chodzi spać o 19 tylko ok. 22 bo się turla ciągle jest zmęczona chce spać, ale mimo to musi pójść na brzuch 😠 ciężko się ją teraz usypia.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justyna żebyś Ty widziała jakie moja cyrki urządza jak ma pić mleko 🙂 spokojna jest tylko z rana i pod wieczór czyli 2 karmienia przeważnie mam spokojne, a reszta to po prostu horror.. Czasami wymiękam jak to widzę. Wyje i z kaszką i bez kaszki, z herbatnikami pije lepiej, ale one zatykają tą małą dziurkę od butli, a znowu dla smoczka od kaszki jest za wodniste. Lipa. No i co jest najgorsze to to, że ona nie może ani chwili uleżeć na plecach,. co ją przewrócę to ona za kilka sekund już jest na brzuchu i po chwili płacze, że mam ją przełożyć, jak to zrobię to ona od razu na brzuch i koło się zamyka 😮

u nas z tym przewracaniem na brzuch jest to samo....

Justyna a jakie jogurty kupujesz? W rossmannie bananowe kosztują 8,99 🙂 ale wiadomo, że teraz muszę kupić inny smak to wyjdzie mi z 11zł.. gdzie można kupić je taniej?

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kochana ja to wszystko DOSKONALE wiem. Niestety. Tyle, że ja mam już błędne koło z przekręcaniem za sobą bo Majka już sama we wszystkie strony to nie muszę co chwila jej odwracać 🙂 U nas teraz z tym siadaniem są jazdy bo nie uleży. A siedzi jeszcze chwiejnie więc jak na podłodze to raczej trzeba być koło niej. O mleku nie wspomnę. Wczoraj kolacji nie zjadła bo była zmęczona to na spiocha wciągnęła 210 ml mleka z kaszą. Dziś rano jęczała przez sen to o 6_tej zrobiłam jej znów kaszę w butli. Na wpół śpiąco wciągnęła. No to się roochociłam. Naiwna. O 10_tej już był ryk na sam widok butli z mlekiem. Łyżka poszła w ruch...
Dziwne to dziecko jest 😠

JUSTYNA napisał(a):
Blue napisał(a):
Kochana ja to wszystko DOSKONALE wiem. Niestety. Tyle, że ja mam już błędne koło z przekręcaniem za sobą bo Majka już sama we wszystkie strony to nie muszę co chwila jej odwracać 🙂 U nas teraz z tym siadaniem są jazdy bo nie uleży. A siedzi jeszcze chwiejnie więc jak na podłodze to raczej trzeba być koło niej. O mleku nie wspomnę. Wczoraj kolacji nie zjadła bo była zmęczona to na spiocha wciągnęła 210 ml mleka z kaszą. Dziś rano jęczała przez sen to o 6_tej zrobiłam jej znów kaszę w butli. Na wpół śpiąco wciągnęła. No to się roochociłam. Naiwna. O 10_tej już był ryk na sam widok butli z mlekiem. Łyżka poszła w ruch...
Dziwne to dziecko jest 😠

Buhahaha 🙂 pięknie jednym słowem 😉

A Ty karmisz ją 150ml kaszy z łyżeczką?? 🙃 to ile to Ci zajmuje czasu? moja nie lubi kaszki za bardzo z łyżeczki, dużo pluje wtedy, ona musi dostać z butli to jeszcze jakoś pójdzie,

• Mamusie
Blue napisał(a):
A Ty karmisz ją 150ml kaszy z łyżeczką?? 🙃 to ile to Ci zajmuje czasu? moja nie lubi kaszki za bardzo z łyżeczki, dużo pluje wtedy, ona musi dostać z butli to jeszcze jakoś pójdzie,
Robię 150 ml ale nie zawsze zjada tyle oczywiście. Czasami mniej mleka i kaszy i dodaję te deserki albo musy ze słoiczków - takie jej bardziej smakują niż sama kasza. I nie trwa to jakoś strasznie długo bo ona chętnie otwiera buźkę jak chce jeść. No nie mierzyłam no ale dłużej niż butle by wciągnęła. Co do jogurtów to nie kupowałam w rossmanie jeszcze bo mój najbliższy remontują. To opakowanie zbiorcze wyrzuciłam a na kubeczkach nie ma napisane. Malinowy teraz mam. Chyba bobo vity

kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
ja na nan2 przejdę jak Mała skończy 6 miesięcy bo i tak dostaje tylko raz dziennie więc co za różnica 😜
Aga tylko raz dziennie dajesz małej mleko?

tak, wieczorem po kąpieli 😉 180ml 😉 a tak to w dzień i w nocy na cycusiu 😉
no ok. Zapomniałam o cycusiu 😉

JUSTYNA napisał(a):
Blue napisał(a):
Robię 150 ml ale nie zawsze zjada tyle oczywiście. Czasami mniej mleka i kaszy i dodaję te deserki albo musy ze słoiczków - takie jej bardziej smakują niż sama kasza. I nie trwa to jakoś strasznie długo bo ona chętnie otwiera buźkę jak chce jeść. No nie mierzyłam no ale dłużej niż butle by wciągnęła. Co do jogurtów to nie kupowałam w rossmanie jeszcze bo mój najbliższy remontują. To opakowanie zbiorcze wyrzuciłam a na kubeczkach nie ma napisane. Malinowy teraz mam. Chyba bobo vity

kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
ja na nan2 przejdę jak Mała skończy 6 miesięcy bo i tak dostaje tylko raz dziennie więc co za różnica 😜

No ja właśnie Bobovity mam bananowe, ale jedno co mnie dziwi to dłuuuugi termin ważności te jogurty dla niemowląt mają aż nieprawdopodobny 😮

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):

kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
kolo177 napisał(a):

hahaha a co Ty myślałaś że dziecko głodzę? 🤪

kolo177 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
kolo177 napisał(a):

hahaha a co Ty myślałaś że dziecko głodzę? 🤪

No a jak przyznaj się 😜 😜