Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

joannawisn napisał(a):
Dziewczyny moge Soni dać zieloną pietruszke do zupki?tzn.zmiksować z warzywkami 🙂a wy dawałyście już?

Chyba dawały dziewczyny 🙂 do zupek dają pora, a nie wiem jak z pietruszką, ale ona ma dużo wit. C więc dobrze 🙂

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
A co do odparzeń to linomag na zmianę z bepathenem tylko pogorszył nam sytuację w ciagu tych 3 dni (zaczęłam smarować jak coś dopiero się zaczęło pojawiać) więc od teraz mąka ziemniaczana i tetra a jak nie będzie poprawy to jutro pójdziemy do lekarza
te maści i kremy to tylko paprają 😞używaj mąke ziemniaczaną i pieluchuj tetrą 🙂napewno pomoże 🙂trzymam kciuki 🙂

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
A co do odparzeń to linomag na zmianę z bepathenem tylko pogorszył nam sytuację w ciagu tych 3 dni (zaczęłam smarować jak coś dopiero się zaczęło pojawiać) więc od teraz mąka ziemniaczana i tetra a jak nie będzie poprawy to jutro pójdziemy do lekarza
te maści i kremy to tylko paprają 😞używaj mąke ziemniaczaną i pieluchuj tetrą 🙂napewno pomoże 🙂trzymam kciuki 🙂
One były ok jak tylko profilaktycznie smarowałam pupkę. I się cieszyłam, ze działają 😠 A jak się przypałętało to dziadostwo (właściwie nawet nie wiem czemu- przewijam często, nie było upałów...) to nam tylko pogaraszają. Póki co goła dupina posypana mąką ziemniaczaną i na kocu na podłodze.
Właśnie się zscikała 😲
A jak tą tetrę jej zakładać np do spania w dzień? Przeciez to chyba przemięknie od razu

hej wam za mną kolejna noc nie przespana 😞nie mam czasu zjeść wczoraj rano ostatni posiłek jadłam bo non stop mały na rekach.przebiły mu sie dwie jedynki już i na dole takie ma grube dziąsło ze nie wiem chyba mu wszystko naraz idzie.daje mu mleko strzykawka bo przez katar i zęby nie łapie smoczka od butelki wcale.matko kiedy się to skończy 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Joasiu gratuluję ząbka 🤪

Justyna no niestety z tetrą są problemy, ale o to właśnie chodzi.. że skóra oddycha i się zmienia ją po każdym sikaniu nie tak jak w pampersie co kilka godz. tak czy siak i tak dziecko leży w sikach..

Moja zjadła cały jogurt 100g wygrzebałam wszystko haha 😁 do połowy jadła chętnie, a potem już jej ciężko szło, ale się przemogła 🙂 bo on jest mało słodki, bardziej taki kwaskowaty wg mnie. 100g ma 84 kalorie i dużo wapna, bo aż 100mg 🙂 a dzienna dawka to bodajże 400 🙂 a ona by mieć tyle zapewnione wapna by musiała pić 650ml 😮 a pije maks 400ml

JUSTYNA napisał(a):
Tak Lagoona ja to wszystko wiem choć od tych kilku dni to ja pampersy przewijałam niemal po każdym sikaniu a nie co 2 godziny. Poradźcie tylko co ze spaniem? Rozbudzać i przebierać jak się zsika? No bo co w tej mokrej tetrze ma lezeć aż się obudzi?

Za dnia budzić 🙂 jak moja zrobi kupę jak zasypia lub śpi to też ją budzę, w pampersie skóra nie oddycha.

nie dziekuje bo jestem taka zmeczona ze nie wiem seba prawie wcale nie narzekal na zeby a przy malym juz dwie tubki dentinoxinu ale powiem wam ze jest bardzo dobry bynajmniej dla kacpra

• Mamusie
Lagoona moja tez juz robi co chce z jedzeniem wiec przestalam sie spinac juz zupelnie. Butelka nam odpadla a gestej kaszy lyzka nie zje tyle co mleka samego. W dodatku sniadania nie chce od razu po pobudce wiec jemy kasze o 8:00 (150 ml mleka), 0 12:00 zupa, o 16:00 kasza (150 ml mleka), ok 19:00 jogurt czy jakis inny deser i o 21:00 kasza(150 ml mleka). Ile wiec tego mleka wychodzi?
Ach, szkoda gadac

wiesz co najgorszemu wrogowi nie zycze tego co ja przechodze.pamietacie jak ja wam mowilam ze mały tak dupke odparzył ze nie wiem i bepathenem wygoilam ale tydzien tez to trwalo.A maka ziemniaczana nic nie dzialala 😞 😞 😞

JUSTYNA napisał(a):
Lagoona moja tez juz robi co chce z jedzeniem wiec przestalam sie spinac juz zupelnie. Butelka nam odpadla a gestej kaszy lyzka nie zje tyle co mleka samego. W dodatku sniadania nie chce od razu po pobudce wiec jemy kasze o 8:00 (150 ml mleka), 0 12:00 zupa, o 16:00 kasza (150 ml mleka), ok 19:00 jogurt czy jakis inny deser i o 21:00 kasza(150 ml mleka). Ile wiec tego mleka wychodzi?
Ach, szkoda gadac

450ml? to widzę, że je jak moja 😉 tyle, że moja kaszką zaczyna gardzić, ja jej kupiłam już nawet biszkopty. Po prostu zwariować można. Moja nawet o jedzenie już nie płacze od 1-2mieś. 🙂 a jak wstaje rano to też jej nie daję od razu, bo nie zje, wcina gdzieś godzinę po przebudzeniu. A z tą butlą to masz tragedię.. 🙃