Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wesa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Justa napisał(a):
Nusia tak bez śliniaka? 😉 😜 i chyba sama jadła 🙂 😉
Ja Miłoszowi zakładam taki do kostek a i tak wszystko jest do prania 🙂

akurat nie mialam sliniaka a i tak by nic to nie dalo bo wkladala rece do buzi i jezdzila po wszystkim i jeszcze plula 😜 😜
szkoda ubranek, marchewa sie nie spiera

To fakt marchewę ciężko się spiera, ale jeśli odpowiednio szybko się ją zamoczy i szoruje to schodzi 🙂 nawet na białym ubranku (sama tak miałam to od razu odplamiaczem potraktowałam Arielem)

wesa napisał(a):
Blue napisał(a):
Mam wrażenie, że 1 słoiczek obiadku i 1 deserku jej nie wystarcza to mogę dawać po 1 całym słoiczku i jeszcze kolejnej połowie z każdego ? Nie za dużo będzie? bo ona i tak głodna leży.
mysle ze mozesz dac tyle az sie naje, to ona ustala kiedy ma dość heh

Wiesz mleka nie chce pić to traci kalorie itd. więc bez sensu żebym ją głodziła po 5-6godz, to już wolę ją zapchać słoiczkami jak je tak chętnie je. Zawsze to jakieś kalorie, marne, ale są.

wesa napisał(a):
nusia i blue idziemy na kalambury?

Oj kochana chętnie bym poszła, ale w ten weekend mam zajęcia i zaliczenia, rano muszę wstać, więc nie dam rady, ale po niedzieli to czemu nie 🙂 tylko się musimy zgrać.

• Mamusie
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Justa napisał(a):
Nusia tak bez śliniaka? 😉 😜 i chyba sama jadła 🙂 😉
Ja Miłoszowi zakładam taki do kostek a i tak wszystko jest do prania 🙂

akurat nie mialam sliniaka a i tak by nic to nie dalo bo wkladala rece do buzi i jezdzila po wszystkim i jeszcze plula 😜 😜
szkoda ubranek, marchewa sie nie spiera

To fakt marchewę ciężko się spiera, ale jeśli odpowiednio szybko się ją zamoczy i szoruje to schodzi 🙂 nawet na białym ubranku (sama tak miałam to od razu odplamiaczem potraktowałam Arielem)
ariel jest najlepszy, zawsze miałam vanisz ale ariel go przebił.

• Mamusie
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):
Blue napisał(a):
Mam wrażenie, że 1 słoiczek obiadku i 1 deserku jej nie wystarcza to mogę dawać po 1 całym słoiczku i jeszcze kolejnej połowie z każdego ? Nie za dużo będzie? bo ona i tak głodna leży.

Wiesz mleka nie chce pić to traci kalorie itd. więc bez sensu żebym ją głodziła po 5-6godz, to już wolę ją zapchać słoiczkami jak je tak chętnie je. Zawsze to jakieś kalorie, marne, ale są.
moja dzisiej zjadła 520 ml. przez całą dobe oczywiście porażka 😞za to kupiłam taki duży słoik z bobovity 190 g zupka jarzynowa z kurczakiem zjadła cały 🤪a mleka nie ruszy ja oszaleje 😠a w ogóle to caly dzień plakała bidulka moja 😘a policzki to aż bordowe miała wszystko przez te cholerne zęby 😞teraz lekko zbladły i usypia 🙂

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Joanna2236 napisał(a):
z malym wyladowalismy dzisiaj w szpitalu bo ma katar goraczke straszna i kaszle 😞nie chcial nic jesc dali mu cos dozylnie i puscili do domu.Cala noc nie spalam nosilam go na rekach a on i tak skomlal jak maly pieseczek 😞nie wiedzialam jak mu pomóc 😞 i teraz tez skomle jak nie wiem u mnie na rekach 😞 😞
Oj Asiu współczuję! Mam nadzieję, że mały szybko dojdzie do siebie.
Moja Maja też pokasłuje coś. I strasznie skrzypi. Śmiejemy się, że to od tych swoich krzyków ale jak doszedł ten kaszelek to już sama nie wiem 😞
bidulek kochany uważjcie na siebie 🙂i dużo zdrówka 🙂ps.dziękujemy za życzenia 🙂

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):
Blue napisał(a):

moja dzisiej zjadła 520 ml. przez całą dobe oczywiście porażka 😞za to kupiłam taki duży słoik z bobovity 190 g zupka jarzynowa z kurczakiem zjadła cały 🤪a mleka nie ruszy ja oszaleje 😠a w ogóle to caly dzień plakała bidulka moja 😘a policzki to aż bordowe miała wszystko przez te cholerne zęby 😞teraz lekko zbladły i usypia 🙂

Twoja 520 a moja pije średnio po 400 z hakiem 🙂 przeważnie to po 420-450 i słoiki 🙂 i to naprawdę muszę ją zmuszać, bo inaczej to by wypiła tylko rano i wieczorem, wczoraj pobiła rekord i miała 600ml z słoiczkami 🙂 no, ale to ma raz na miesiąc 🙂

• Mamusie
A ja jestem leniwa i nie odplamiam 😉 Mam kilka bodziaków, które służą tylko do jedzenia 😉 Rano zakładam te do zadań specjalnych(nigdzie wtedy nie wychodzę i nikt nie przychodzi do mnie 🙂 ). Po obiadku czekam na ulanie i potem przebieram w te ładniejsze wdzianka(deserkami już mi tak nie brudzi). Inna sprawa, ze pewnie gdybym płaciła więcej za ubrania to szanowałabym bardziej, a tak... 🙂

A moja podczas jedzenia ma manię łapania talerzyka albo łyżeczki i wtedy palce zawsze ubrudzi i dotyka się wszędzie, obiadki je ładnie prawie wcale nie brudzi, gorzej z zupkami z deserkami też jest ok.

Ja zawsze muszę najpierw namoczyć od razu, trzeć, potem jeszcze potrafię przetrzymać w misce i daję do prania 🙂 na 40 stopni. Niektóre rzeczy piorę w pralce w opcji ręcznej na 20 stopni i wiecie co wyglądają jak nowe 🙂 a jak piorę w wysokiej temp. normalnie to potem nigdy już nie wygląda jak ze sklepu mowa o rzeczach welurowych i tych bardzo delikatnych.

Mleka do teraz wypiła aż 130ml 😉 i zjadła 3/4 jogurtu (dzisiaj 1 raz go jej dałam) bo mnie zaczyna wkurzać z tym jedzeniem!! Oczywiście obiadek zeżarła, bo jakby inaczej. Szkoda nerwów na to dziecko.

• Mamusie
Hej, ale diabelna cyfra mi trafiła na pisanie hehe 😉
kupiłam mojej silikonową łyżeczkę i dziś jadła z niej lepiej, tylko nie wiem czy dlatego że to marchewka z ziemniakiem bo jakoś upodobała sobie tę marchew 🙂
wczoraj byliśmy we 3 na kolacyjce, potem na spacerze po Starówce, później nakarmiłam ją w samochodzie i pojechaliśmy do CH........fajnie tak razem, choć nic szczególnego. Dziś u znajomych i zaraz koniec weekendu buuuuu.
A wiecie moja teraz po tych obiadkach robi kupy jak dorosły człowiek, takie twarde długie hehe i to w dodatku jak zdejmę jej pampersa i podkurczę nóżki 🤢 muszę ją jakoś nauczyć pić też z butelki czy niekapka bo ciężko...

• Mamusie
ojojoj jak tu cichutko ☺️Kamilka mojea też robi taakiiieee kupy jak stara 😜a jak ciśnie normalnie szok 😜le myśle że to po sloiczkach dzisiaj jadła warzywka z cielęcinka i jest ok a mleka nie chce dzisiaj zaledwie 520ml w nią dosłownie wcisnęłam 🥴i dalej daje czadu 😠marudzi i wyje 😠a ja sie dzisiaj wkurzyłam i pojechalismy na zakupy(raczej Soni nie biore...ale dzisiaj miałam jej dość i mówie ach niech se tam marudzi... 😜) 😠kupiłam sobie dżinsy 🙂i takie większe zakupy oczywiście żarcie 😠kurcze jaki to wszystko jest DROGIE 😠

• Mamusie
U nas butelka przechodzi do lamusa. Z mlekiem bo herbata jeszcze idzie 🙂 Dobrze, ze łyżką ładnie je to nie ma jeszcze tragedii ale za to odparzenia nam się zrobiły 😞 Ze 3 dni temu więc od razy zaczęłam pragram ratunkowy (lezy na kocu z gołym dupskiem kiedy tylko się da, woda do mycia przy kazdej -częstej!- zmianie pielszki, smarowanie) i gówno! Z każdym dniem coraz gorzej to wyglada 😞 CO ROBIĆ?

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
U nas butelka przechodzi do lamusa. Z mlekiem bo herbata jeszcze idzie 🙂 Dobrze, ze łyżką ładnie je to nie ma jeszcze tragedii ale za to odparzenia nam się zrobiły 😞 Ze 3 dni temu więc od razy zaczęłam pragram ratunkowy (lezy na kocu z gołym dupskiem kiedy tylko się da, woda do mycia przy kazdej -częstej!- zmianie pielszki, smarowanie) i gówno! Z każdym dniem coraz gorzej to wyglada 😞 CO ROBIĆ?
Justynka ja bym radziła za każdym razem sypać mąką ziemniaczaną( tak dużo) no i leżenie z gołą pupą 🙂ale ta mąka to chyba jedyne co może pomóc teraz... 🙂 bo te wszystkie ''cudeńka''apteczne to tylko kosztują a mało kiedy działają 😠

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):

Anastazja też mi sie odparzyła przy ostatnich upałach i za radą dziewczyn i Blue smarowałam ją linomagiem i przez cały dzień trzymałam w tetrze a pampersa zakładałam tylko na noc i na wyjście
już na drugi dzień była poprawa
a jeśli u ciebie nic sie nie zmienia to poszłabym do pediatry

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Hej, ale diabelna cyfra mi trafiła na pisanie hehe 😉
kupiłam mojej silikonową łyżeczkę i dziś jadła z niej lepiej, tylko nie wiem czy dlatego że to marchewka z ziemniakiem bo jakoś upodobała sobie tę marchew 🙂
wczoraj byliśmy we 3 na kolacyjce, potem na spacerze po Starówce, później nakarmiłam ją w samochodzie i pojechaliśmy do CH........fajnie tak razem, choć nic szczególnego. Dziś u znajomych i zaraz koniec weekendu buuuuu.
A wiecie moja teraz po tych obiadkach robi kupy jak dorosły człowiek, takie twarde długie hehe i to w dodatku jak zdejmę jej pampersa i podkurczę nóżki 🤢 muszę ją jakoś nauczyć pić też z butelki czy niekapka bo ciężko...

Ciężko ciężko
ja już walczę w sumie ponad tydzień dobrze że mam jeszcze 1,5 miesiąca więc jestem dobrej myśli
co do kupek to Anastazja robi po zupkach takie same jak przed no może troszkę bardziej zagęszczone

joannawisn napisał(a):
ojojoj jak tu cichutko ☺️Kamilka mojea też robi taakiiieee kupy jak stara 😜a jak ciśnie normalnie szok 😜le myśle że to po sloiczkach dzisiaj jadła warzywka z cielęcinka i jest ok a mleka nie chce dzisiaj zaledwie 520ml w nią dosłownie wcisnęłam 🥴i dalej daje czadu 😠marudzi i wyje 😠a ja sie dzisiaj wkurzyłam i pojechalismy na zakupy(raczej Soni nie biore...ale dzisiaj miałam jej dość i mówie ach niech se tam marudzi... 😜) 😠kupiłam sobie dżinsy 🙂i takie większe zakupy oczywiście żarcie 😠kurcze jaki to wszystko jest DROGIE 😠

Moja 410 wczoraj wypiła 🙂