Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

HONORATKA napisał(a):
nie mam pomysłu na dania na jutrzejszy wieczór
moja mama wychodzi z założenia żeby zrobić kotlety mielone kurczaki i kilka sałatek
ale ja nie lubie takich rutynowych dań 🤨
wolę popisać się czymś nowym lum czymś czego ktoś nie jadł
nawet jak przychodzą do nas rodzice na obiad w niedziele to zamiast rosołu na złość im robię krem z grzybów lub pieczarek 😁 lub coś zupełnie innego
tak samo chciałam na naszym weselu zamiast dań typu rosół flaki kurczak kilka potraw niestandardowych niestety nie miałam siły przebicia
a teraz męża siostra ma komunię w maju i zarezerwowała restaurację chińską i oni pytają ją czy chce klasyczny obiad czy dania kuchni chińskiej
namawiam ją oczywiście na chińszczyznę ale ona boi sie komentarzy starszych gosci ze jak to obiad bez rosołu itp

znam to u mnie jest to samo ale ja na przyjęciu dla rodzinki raz się wybiłam i zaserwowałam to http://www.gotujmy.pl/paella--przepis-oryginalny,przepisy,46773.html

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Wesa ja mam to samo nad ranem muszę do niej wstawać, bo ona sama się nie przekręci, ma obsesję leżenia na brzuchu i przemieszczania się a raczej cofania 😉 ciągle tylko ręce prosto i stoi na kolanach i się buja w przód i tył i na okrągło i gdzie się bardziej bujnie tam leci 😁 kojarzy mi się to z moim psem jak był mały jak "seksił" kocyk 😁
hehe a to co ty mówisz ze sie tak buja na kolankah to u mojego dzisiaj pierwszy raz to zobaczyłam śmiesznie tak.

• Mamusie
SmoczaMama nic sie nie stresuj, wżne ze sie nic nie stało. takie sytyacje bedą nie raz dzieci tyle sinaków sobie narobią jak zazną chodzić, niejednego guza nabiją. Mój Mały wypadł na twarz z fotelika samochodowego, siedział na podłodze, a że go nie zapiełam i maja mnie wołała i mówie do meża patrz na niego bo nie zapięty, odpowiedział "dobrze" , wyszłam i za chwile płacz, tak na niego patrzyał, ale nie ogarniesz dzieciaczki takie ruchliwe.

hej u nas po wczorajszej burzy dopiero wode wlaczyli.i dopiero zaczynam sprzatac.
pamietam ile seba mial guzów.dziecko bez guzów sie nie wychowa nawet jak bys go dobrze pilnowala.
ja jade po 10 nad morze moze jakis zlot zrobimy?

• Mamusie
Honorata też mamy taki dresik w kropki z Coolclub tylko cały różowy z kakaowymi lamówkami 🙂 ale jeszcze dobry jest, do końca lata jej starczy...
ja tez lubię czymś zaskoczyć gości jak mają wpaść, a czasem też mi brakuje pomysłów 🤢 za 2 tyg. robię męża urodzino-imieniny i naszą rocznicę i już myślę co by tu przygotować 🤔
a może jakieś sałatki nowe macie? 🙃

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Honorata też mamy taki dresik w kropki z Coolclub tylko cały różowy z kakaowymi lamówkami 🙂 ale jeszcze dobry jest, do końca lata jej starczy...
ja tez lubię czymś zaskoczyć gości jak mają wpaść, a czasem też mi brakuje pomysłów 🤢 za 2 tyg. robię męża urodzino-imieniny i naszą rocznicę i już myślę co by tu przygotować 🤔
a może jakieś sałatki nowe macie? 🙃

wiesz zrobię standard ulubiony przez mojego męża czyli sałatkę kebabową, do tego sałatkę cezar z knorr, i taką chińską z makaronem

A ja byłam na spacerze i spotkaliśmy 2 znajome to jak mała je zobaczyła (każdą pojedynczo w innym czasie) to zaczęła ryczeć, a potem poszliśmy do kawiarni pod parasole i ją przewróciłam na brzuch żeby popatrzyła sobie.. to się zaczęło.. popatrzyła na ludzi siedzących obok i zaczęła płakać, że wszystkiego mi się odechciało w pośpiechu wypiłam frappe i poszliśmy, bo jak ją odłożyłam na plecy to i tak głowę podnosiła żeby ich zobaczyć.

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
STO LAT DLA MIŁOSZKA 😘
Honorta daj linka do swoich aukcji to sobie popatrzę 🙂
jak drugi będzie chłopak to też posprzedaję Mai ciuszki 🙂
na razie to chyba z miesiąc czaję się żeby sprzedać 3 pary swoich butów.....muszę wziąć się w garść... 🙃

od Miłoszka 😘

• Mamusie
buzki dla Miloszka od cioci i Gabryni 🙂

dziewczyny mam pytanie odnosnie allegro - tylko sie nie smiejcie bo pewnie glupie - jak sie wystawia przedmiot na sprzedaz to oni pobieraja jakas prowizje za sprzedany towar?
i pytanie nr 2 - skad bierzecie koszty wysylki? jest przeciez kilka opcji wysylki , roznymi listami....
bede wystawiala cos pierwszy raz i nie kumam za bardzo jak to zrobic ☺️

• Mamusie
donia napisał(a):

dziewczyny mam pytanie odnosnie allegro - tylko sie nie smiejcie bo pewnie glupie - jak sie wystawia przedmiot na sprzedaz to oni pobieraja jakas prowizje za sprzedany towar?
i pytanie nr 2 - skad bierzecie koszty wysylki? jest przeciez kilka opcji wysylki , roznymi listami....

koszty wysyłki ustalasz sobie sama ja na przykład patrzę na cennik poczty polskiej list polecony 3,55 do tego ze 2 zł za kopertę i ustalam 6zł http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
wiec to zależy od ciebie mozesz napisać że i 10zł ale póżniej ci ktoś może zarzucić że zawyżasz koszty przesyłki
a prowizja http://allegro.pl/help_item.php?item=102 jest pobieana i za wystawienie i za sprzedaż ale jak coś sprzedasz to ci oddają pobraną prowizję za wystawienie a pobierają za sprzedaz i wychodzi podobnie
po miesięcu allegro wysyła ci na maila zestawienie płatności jeśli nazbiera się wiecej niż 10zł

HONORATKA napisał(a):
donia napisał(a):

koszty wysyłki ustalasz sobie sama ja na przykład patrzę na cennik poczty polskiej list polecony 3,55 do tego ze 2 zł za kopertę i ustalam 6zł http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
wiec to zależy od ciebie mozesz napisać że i 10zł ale póżniej ci ktoś może zarzucić że zawyżasz koszty przesyłki
a prowizja http://allegro.pl/help_item.php?item=102 jest pobieana i za wystawienie i za sprzedaż ale jak coś sprzedasz to ci oddają pobraną prowizję za wystawienie a pobierają za sprzedaz i wychodzi podobnie
po miesięcu allegro wysyła ci na maila zestawienie płatności jeśli nazbiera się wiecej niż 10zł

Najlepiej mieć wagę 🙂 ja używam do tego celu wagi dla niemowląt jest idealna mierzy co do grama jak ta na poczcie 🙂 wtedy dokładnie wiesz co ile kosztuje.