Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Kasia napisał(a):
Justa napisał(a):
Dziewczyny powiedzcie mi jakie ślady mają wasze maluszki po szczepionce szpitalnej. Bo mój ma czerwoną jeszcze, nie wyblakła mu całkiem. Nie wiem czy to oki?
mojemu wyblakła

Mai też wyblakła, choć jest jeszcze lekko różowa...

Różową ma taką nie wyblakłą, a już chyba powinna być niewidoczna, nie wiem 😞

Moja też ma już białą, wyblakłą. To lekarki musisz się zapytać czy to tak może być, może u innych dzieci się później goi 🙂

Pępowinę miał 6 tygodni 🙂 suchą ale nie chciała odpaść, musieliśmy czekać 6 tyg. 😜

Moja miała 3tyg. i suchy kikut, który trzymał się dosłownie na 2 cienkich nitkach to razem z babcią go podważyłyśmy i je obcięłam 🙂 tak to pewnie jeszcze by wieki trzymał, bo one były miękkie takie jak normalne mięso. A wszystko co już było odklejone to już zaczynało być brązowe na strupa no i jak on w końcu odszedł to po tyg. odpadł strup i był normalny pępek. Zawsze coś..

Co do łóżka to dzisiaj znowu sama zasnęła 🤪 jestem z siebie dumna 🙂 i z niej też! aha i moja też nie ma zębów, a ślini się niemiłosiernie dosłownie leci z niej kałuża i ma cały czas krosty na brodzie, ja tam obstawiam, że jak będzie mieć rok to wyjdzie ząb 😁 😁 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
anka111 napisał(a):
Oj trzeba się podnieść i ogarnąć w domku troszkę 🤪

Oj trzeba 🤪 ja już 2 kurczaki pokroiłam i zamroziłam 😜

ja tylko naczynia pomyłam i podłogę pozamiatałam i umyłam ale Darek właśnie się obudził i teraz już nie będzie tak łatwo 😁

• Mamusie
Hej Babeczki 🙂
Moja gwiazdunia uraczyła mnie dziś pobudką przed 6 🤢 Myślałam, że padnę, bo poszłam spać jak zwykle koło 1 w nocy 🤔 Normalnie cudownie 😞 Ostatnio ma jakieś dziwne jazdy z tym spaniem... A w dzień to już w ogóle są przeboje 😞 Zasypia tylko przy cycku lub na rękach(i to muszę Ja bujać). Zaśnie a jak chcę Ją odłożyć to się budzi 😮 I tak w kółko. Muszę powtarzać te czynności jakieś 5 razy i dopiero udaje mi się ja położyć 🤢

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Justa Tośka też ma wciąż różową bliznę po szczepieniu 'szpitalnym'. Powiedziałabym nawet, że jest mocno różowa 😉

to maja tak samo, są naznaczeni 😉 😜 Ale go to nie boli, więc chyba nie ma źle.
W następnym tyg. zapiszę się z nim na ogólną kontrolę

• Mamusie
Cholipka! Zawsze jak tu zaglądnę to Was nie ma i piszę sama do siebie hehehe Zmykam, bo mam umówioną pogadankę z teściową na skypie 😉 A później pędzę z Karolem do lekarza. Mamy dostać skierowanie do laryngologa(nareszcie!!), bo mały ma przerośnięty migdał i zawsze mi mówiono, że wszystko jest ok do czasu gdy nie odnotujemy problemów ze słuchem. Ostatnio uświadomiłam sobie, że zawsze ogląda tv bardzo głośno, to samo jest gdy słucha muzyki. Jak uczę Go nowych wyrazów po angielsku to choćbym nie wiem jak wyraźnie do Niego mówiła zawsze zniekształci powtarzane słowo 😞 Naświetliłam problem lekarce i kazała przy jechać po to skierowanie 🙂 Niestety trzeba będzie na wizytę czekać kilka miesięcy, ale przynajmniej będę miała świadomość, że coś się w tej sprawie dzieje 🙂

• Mamusie
Justa napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Justa Tośka też ma wciąż różową bliznę po szczepieniu 'szpitalnym'. Powiedziałabym nawet, że jest mocno różowa 😉

to maja tak samo, są naznaczeni 😉 😜 Ale go to nie boli, więc chyba nie ma źle.
W następnym tyg. zapiszę się z nim na ogólną kontrolę

Tosiak też się nie skarży 😉 Jestem pewna, że wszystko jest nimi ok 🙂