Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia ja też często jestem w pepco, a teraz powiekszyli u nas asortyment i jest więcej fajnych rzeczy 🙂
kurcze a ja nie wiem czy kupię na allegro kombinezon, bo z tymi rozmiarami trudno trafić 🤨
co prawda kurtkę na zimę mam już upatrzoną, ale to co innego....zresztą tą na zdjęciu też kupiłam i jakoś jest dobra 🙂
moja za to jak gada do siebie to tylko tatata, bababa, dziadzia........a mymy ni ma 🙃
Blue tak wspominałaś o koleżankach że mają mieć synków...to co jeszcze w Tobie to gdzies siedzi że Ty też chciałaś? 🙂

Kamila1 napisał(a):
Kasia ja też często jestem w pepco, a teraz powiekszyli u nas asortyment i jest więcej fajnych rzeczy 🙂
moja za to jak gada do siebie to tylko tatata, bababa, dziadzia........a mymy ni ma 🙃
Blue tak wspominałaś o koleżankach że mają mieć synków...to co jeszcze w Tobie to gdzies siedzi że Ty też chciałaś? 🙂

No pewnie, że coś tam takiego jest, ale Laury bym nigdy nie zamieniła to na pewno 🙂 kocham ją nad życie i mam na jej pkt. bzika, ale to jest takie samo uczucie/pragnienie jakie mają osoby co mają np. 2 dzieci tej samej płci 😜 i by chciały mieć parkę, wiesz jak ostatnio szłam ulicą to 2 kobiety (były z dziećmi) opowiadały sobie, że jedna chciała syna a ma córkę, a druga mówiła, że chciała córkę a ma syna i mówiły to tak wiesz luźno ze śmiechem. Czyli to jest jak najbardziej normalne. A w moim otoczeniu osoby co rodziły od roku 2010 lub spodziewają się dzieci wszystkie mają synków! 😁 koleżanka z 2010 i jej szwagierka, no i moje 2 koleżanki i moja szwagierka czy to nie dziwne? 😁

A siedzi nie dlatego, że koniecznie chce mieć syna, bo coś tam.. tylko dlatego może to głupie, że nie mam rodzeństwa i zawsze chciałam mieć starszego brata jak moja koleżanka miała 2 starszych braci i się z nimi biła haha! taki sentyment mi pozostał 🙂 bo ja też się z nimi ostro lałam jak przychodziłam do nich na noc 🙂 takie dziecinne wspomnienia 🙂 no więc teraz Laura będzie kogoś tłukła 😁 😁 😁 tylko, że to już nie to samo 😎

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

No pewnie, że coś tam takiego jest, ale Laury bym nigdy nie zamieniła to na pewno 🙂 kocham ją nad życie i mam na jej pkt. bzika, ale to jest takie samo uczucie/pragnienie jakie mają osoby co mają np. 2 dzieci tej samej płci 😜 i by chciały mieć parkę, wiesz jak ostatnio szłam ulicą to 2 kobiety (były z dziećmi) opowiadały sobie, że jedna chciała syna a ma córkę, a druga mówiła, że chciała córkę a ma syna i mówiły to tak wiesz luźno ze śmiechem. Czyli to jest jak najbardziej normalne. A w moim otoczeniu osoby co rodziły od roku 2010 lub spodziewają się dzieci wszystkie mają synków! 😁 koleżanka z 2010 i jej szwagierka, no i moje 2 koleżanki i moja szwagierka czy to nie dziwne? 😁

ja to bardziej będę się ciekawić za drugim razem......bo jednak chciałabym mieć parkę 🙂
u mnie naokoło też teraz sami chłopcy, ale jakoś mi to obojętnę....ale pewnie dlatego że się jakoś nie nastawiałam.

Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

ja to bardziej będę się ciekawić za drugim razem......bo jednak chciałabym mieć parkę 🙂
u mnie naokoło też teraz sami chłopcy, ale jakoś mi to obojętnę....ale pewnie dlatego że się jakoś nie nastawiałam.

No właśnie i dobrze zrobiłaś, a ja to głupia zaczęłam sobie swoje marzenia wmawiać i teraz mam taki niesmak jakby. Kurcze najlepiej to mieć właśnie parę 🙂 bo ma się wszystko i wbrew pozorom to chyba nie jest takie trudne, bo jest wiele rodzin, gdzie jest 2 dzieci odmiennej płci. Przykładem jest moja rodzina wszyscy mają po córce i synu.

Kamila jak tyle chłopaków się rodzi to nasze lachony będą miały w czym wybierać w końcu wyglądają jak Dżoana haha długie i chude 😉

nusia27 napisał(a):
hejka ja po tych nockach jakie mi mala urzadza to nie chce wiecej dzieci 😜 chyba ze adoptuje 3latka 😁

Oj tak, a za 2lata Nusiak będzie miała bliźniaki buehehe! Ja najgorzej wspominam jak się urodziła dzień w dzień nie spałam całą noc, bo ona se pobudki urządzała, nie miała kolek tylko nie chciała spać 😠 i codziennie od 1 do 5 nie spałam

• Mamusie
Jestem.
Blue musze swojego kompa odzyskać bo się zepsuł wiec jak odzyskam to odrazu Ci wysyłam.

U nas choróbska ja zapalenie oskrzeli Bartek to samo, a w dodatku dzisiaj go pokuli bo krew biedaczkowi pobierali. Ja też u lekarza byłam i na morfologi do tego zrobiłam se bHCG bo jakoś dziwne rzeczy mnie dopadają od kilku dni.

A ja sprzątam i się zastanawiam jak wy myjecie w spokoju podłogę?? macie dziecko przy sobie czy co? bo jak ją zostawiam w łóżeczku i myję podłogę i wychodzę z pokoju to ona dostaje napadu szału i wtedy muszę iść po mokrej podłodze i zostawiam ślady 😞 to ciągle muszę małą zabierać ze sobą czy myjecie podłogę na raty?

Justa napisał(a):
Kasiu jestem 🙂 😘wróciłam wczoraj wieczorkiem 🙂Było bosko!
Spóźnione najlepsze dla Tosi i Gabrysi
Kasiu, Honoratko, Kamilko, Blue śliczne avatarki 🙂 🙂 🙂

Fajnie, że wróciłaś 😘

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Kasiu jestem 🙂 😘wróciłam wczoraj wieczorkiem 🙂Było bosko!
Spóźnione najlepsze dla Tosi i Gabrysi
Kasiu, Honoratko, Kamilko, Blue śliczne avatarki 🙂 🙂 🙂

Fajnie, że wróciłaś 😘

i ja się cieszę 😘
stęskniłam się za Wami Dziubeczki 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
A ja sprzątam i się zastanawiam jak wy myjecie w spokoju podłogę?? macie dziecko przy sobie czy co? bo jak ją zostawiam w łóżeczku i myję podłogę i wychodzę z pokoju to ona dostaje napadu szału i wtedy muszę iść po mokrej podłodze i zostawiam ślady 😞 to ciągle muszę małą zabierać ze sobą czy myjecie podłogę na raty?

Z tym sprzątaniem to nawet mi nie gadaj. Jak mojego zostawię w łóżeczku to stoi i płacze, grochy na ziemię lecą i śpiki po sam pas. Musze go wziąć i tez wychodzą wtedy raty w sprzątaniu 😉

• Mamusie
Dziewczyny ja dostałam mleko z hipp i dziś mały dostał pierwszy raz 🙂
Mam nadzieje, że nic mu nie będzie.
Honoratka ja tez nie mam jakiejś zastraszającej ilości mleka. No niestety mały teraz pije tylko 3 razy dziennie, a z laktatorem po 6 miesięcznym odciąganiu już się pożegnałam. Rano mam dużo pokarmu po nocy to się najada tak koło 5.30/6.00, po południu też mam sporo ale wieczorem już mniej więc dodatkowo dostaje jeszcze modyfikowane.
Teraz byłam na wyjeździe właśnie ze znajomymi i dzień starszym Oliwierem. On stale dostaje tylko jej mleko ale tylko odciągnięte, bo cycusia już nie chce ciągnąć. Dostaje tego ok 80 ml x 3. Ja wolę małemu dać więcej więc mój dostaje też modyfikowane.

• Mamusie
hej

dziekujemy za zyczonka 🙂

Blue jetsem w streetcomie, wypelnialam ostatnio ankiete o dermokosmetykach ale narazie cisza

Jak sprzatam to klade małą do bujawki i stawiam ją tam gdzie ja jestem, widzi mnie takze nie ma problemu

A dzis w nocy znow byly kilkukrotne pobudki z placzem , o mamo kiedy jej to przejdzie......

Blue daj znac jak dostaniesz te botki, a ja zwracam te trampeczki, ewentualnie zamienie jesli beda normalne, bez wad, czekam na maila w tej sprawie

• Mamusie
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

Z tym sprzątaniem to nawet mi nie gadaj. Jak mojego zostawię w łóżeczku to stoi i płacze, grochy na ziemię lecą i śpiki po sam pas. Musze go wziąć i tez wychodzą wtedy raty w sprzątaniu 😉
Ja właśnie teraz sprzątałam i jak wycieram kurze i odkurzam to jest w chodziku lata za mną a jak dam ją do skoczka huśtawki albo kojca to masakra płacze okropnie 😞to już wole niech chodzi za mną a jak myje podłogi to ją zagaduje w jednym pokoju(dalej w chodziku)coś tam jej rzuce pilke czy coś 🙂i szybko myje w drugim zanim przyjdzie 🤪a teraz usnęła to umyje kuchnie i salon 🙂bo już mi po mokrym łaziła 😠także u mnie cyrk ze sprzątaniem jest a że MUSZE codziennie(podobno to choroba 😜 😉)posprzątać ....to walczymy do południa 😉

Asia napisał(a):
Blue jaki rozmiar brałaś tych paputków??? 🙂

12,5cm od 6-12mieś. pytałam się sprzedawcy o rozmiary itd. to pisała, że jej córka od 6mieś. je nosi wiadomo, że ciut są za duże, ale nie spadają z nóżki tak mi pow. no, a że pod ciężarem rozmiar stopy się zwiększa to Laura ma ok. 11cm więc 1,5cm z rajstopami nie będzie tragiczny tak myślę 🙂 bo mniejsze są tylko 11, a to niestety za mało. A Ty jakie weźmiesz?