Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja już nie śpię 🙂
Anastazja wstała 6:30 jak do żłobka ale poprzytulałam ją trochę i pospała jeszcze 1,5 godzinki
teraz szykujemy śniadanie tatusiowi bo poszedł biegac na miasto
jak sie pogoda psuje to jemu się biegania zachciało 😜
dziś mam ambitny plan posprzątania domu bo chyba od zeszłego weekendu nie było robione nic oprócz prania, myci naczyń i odkurzania 🤢

• Mamusie
widzę że coraz więcej z was szykuje się do pracy
popieram
ma sie zupełnie inne nastawienie do dziecka, do męża i do samej siebie
przez 8 godzin w pracy zdążę odpocząć od obowiązków domowych, od męża i Anastazji i zdążę zatęsknić za tym wszystkim wiec wracam szczęśliwa do domu 🙂
jest zupełnie inaczej - lepiej

a co do opieki nad dzieckiem
dziewczyny nie jesteśmy niezastąpione i dziecko bardzo szybko przyzwyczaja sie do nowej sytuacji
a opieka obcej osoby czy to w żłobku czy w domu jest o tyle lepsza że można wprowadzić swoje zasady, narzucić jakieś zachowania
a takiej mamie teściowej czy babci to nic nie powiemy bo jeszcze usłyszymy "jak ci się nie podoba to szukaj kogoś innego" 😠

HONORATKA napisał(a):
kurcze Anastazja upodobała sobie od kilku dni kontakty na ścianie 🤢
gdzie bym ją nie położyła na podłodze w pokoju to przepełznie pod kontakt i będzie tam dłubać 😮
mam już od jakiegoś czasu te osłonki zabezpieczające ale i tak mnie to martwi

Moja odkąd zaczęła raczkować zakochała się w kontaktach 😠 i mamy z moim taki plan, że w jej pokoju wszystkie wymieniamy na zapadkowe, bo cholera wstaje przy ścianie także bez problemu sięgnie wyżej jakiś kontakt.

A wczoraj zjadła 180ml gęstej kaszki bez żadnego owocu normalnie szok 🤪 to chyba był jej 1 raz, że tyle zjadła. No i oczywiście o 00 ryk i pobudka, dałam jej herbaty to trochę popiła i się rozpłakała 🙃 to musiałam iść mleko zrobić jak zobaczyła, że wyszłam z pokoju to była cicho, bo wiedziała, że robię dla niej picie, ale jak już weszłam to już była panika, że co tak późno, no i wychlała 120 i poszła spać. Za to pospała ze mną do 8 🙂

Zapomniałam dodać, że Majka wygląda przecudnie, cały kawał roboty odgrywa ta kurtka i ta szara czapka ŚLICZNIE!! 🙂 🙂 🙂

hejka 🙂
ja marze o powrocie do pracy, chociaz na pol etatu ale nie moge sobie na to pozwolic 🥴

a majka wymiata, jak zawsze z reszta strojnisia 🙂 ja nie umiem ubrac marylki zeby wygladala tak schludnie 😁

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
hejka 🙂
ja marze o powrocie do pracy, chociaz na pol etatu ale nie moge sobie na to pozwolic 🥴

a majka wymiata, jak zawsze z reszta strojnisia 🙂 ja nie umiem ubrac marylki zeby wygladala tak schludnie 😁

ja tez mam wrażenie że inne dzieci wyglądają stylowo a moja tak zwyczajnie 🥴

nusia27 napisał(a):
hejka 🙂

Ja też nie, a może one po prostu nie potrafią takie być buahaha :P

HONORATKA napisał(a):
nusia27 napisał(a):
hejka 🙂

ja tez mam wrażenie że inne dzieci wyglądają stylowo a moja tak zwyczajnie 🥴

Jestem tego sama zdania 🙂 no co taka ich natura 😉

Laski odnośnie butów to wy wpadłyście na pomysł żeby na stojąco im zmierzyć stópki a potem kupić but?? bo mi się tak przypomniało jeśli chodzi o allegro, że stopa pod wpływem ciężaru się powiększa i zamiast 10cm luzem moja ma 11cm 😁 i kurcze jakbym kupiła buty 11cm to by były za małe 🤢 dobrze, że to mi się przypomniało, to teraz muszę szukać jakichś na 12cm albo 12,5. Czyli te skórzane będą odpowiednie 🙂

HONORATKA napisał(a):
kurcze Anastazja upodobała sobie od kilku dni kontakty na ścianie 🤢
gdzie bym ją nie położyła na podłodze w pokoju to przepełznie pod kontakt i będzie tam dłubać 😮
mam już od jakiegoś czasu te osłonki zabezpieczające ale i tak mnie to martwi

Hej Kobietki ,
moja pelzala do kontaktow do czasu ,az w jednym znalazla podlaczony kabelek,,tak dlugo nim dalam sie bawic,az w koncu uopadla, uderzyla sie lekko w czolko , wtedy nakrzyczalam , ze nie wolno,Nie-nie-nie! , potem przytulilam ,pocalowalam i od tamtej pory nie nie kreca ja ani kontakty,ani kabelki 🙂
a swoja droga ,Klarcia teraz jak jej sie cos nie podoba, czy czegos nie chce, krzyczy ''nie-nie-nie) 😆

Blue napisał(a):
A wczoraj zjadła 180ml gęstej kaszki bez żadnego owocu normalnie szok 🤪 to chyba był jej 1 raz, że tyle zjadła. No i oczywiście o 00 ryk i pobudka, dałam jej herbaty to trochę popiła i się rozpłakała 🙃 to musiałam iść mleko zrobić jak zobaczyła, że wyszłam z pokoju to była cicho, bo wiedziała, że robię dla niej picie, ale jak już weszłam to już była panika, że co tak późno, no i wychlała 120 i poszła spać. Za to pospała ze mną do 8 🙂

Zapomniałam dodać, że Majka wygląda przecudnie, cały kawał roboty odgrywa ta kurtka i ta szara czapka ŚLICZNIE!! 🙂 🙂 🙂

OD poczatku i wylacznie karmilam mala kaszkami bezsmakowymi, ze smalkiem od swieta, zeby jej nie przyzwyczaic do slodkigo ,,,,tak samo pije wylacznie wode, kompocik od wielkiego dzwonu, bo rzuca sie na niego jak dzika 🙂
.....................................................................................
Mjka-Pierwsza Liga! ,slicznie 🙂

• Mamusie
mamy karmiące - pracujące
jak u was z laktacją
bo u mnie po 2 tygodniach prawie nic się nie produkuje
mogłabym przez 10 godzin nie ściągać mleka a i tak by sie nie napełniły 🥴
myślałam że dłużej bede się przestawiać a tu taki szok
staram się karmić w nocy i po porwocie z pracy ale jak tak dalej pójdzie to niedługo nie bede miała czym

• Mamusie
jeju dziewczyny dziękuje za miłe komentarze pod adresem ubioru Mai hehe....nie szata zdobi człowieka 😜 w ten sposób robię inwentaryzację jej ubranek i tego w czym mi się podoba 🙂
moja też lata stale do kontaktów, i mam pozakladane osłonki, ale i tak mnie to stresuje 🤢
tak samo kręci ją kabel od internetu, ale boję się że zwinie go sobie na szyi...wszystko trzeba pochować 🙃

• Mamusie
Cześć babeczki 🙂
Przyłączam się do zachwytów nad Majeczką 🙂 Wygląda bosko!! Normalnie jak modelka 😉
Honoratka ja pracuję od 2,5 m-cy, wciąż udaje mi się karmić, ale chyba nie potrwa to długo 😞 Tak jak piszesz z dnia na dzień zauważam, że mleczka jest mniej 😞 Doszło już do tego, że na noc daję Tosiuli mleko modyfikowane(zaraz po piersi), bo nie dojada 😞 Trudno... W sumie i tak karmię Ją dłużej niż zakładałam(chciałam karmić tak długo jak Lolka- 7 m-cy). Oczywiście szkoda mi jak ch....a, ale staram to sobie jakoś poukładać w głowie, bo w sumie nie jestem w stanie nic na to poradzić 😞
Moja w ogóle ostatnio zrobiła się masakrująco żarta 😮 Dziś np. w porze obiadu przeszła samą siebie 😮 Wciągnęła 200ml obiadku i zaczęła wyć(normalnie zanosiła sie od płaczu) to w panice sięgnęłam po jogurcik(kupiłam takie po 60ml), wciągnęła i darła się dalej to dałam Jej kolejna porcję jogurtu. W sumie Jej obiad wyniósł 320ml i chciała jeszcze ale wcisnęłam Jej sok bojąc się o brzusio 🤔 Po godzinie zaczęła znowu stękać to dostała pierś i też czułam, że ciągnie 😮 Normalnie masakra!

• Mamusie
Pisałyście o zamiłowaniu Waszych bąbli do kabli i kontaktów 🙂 Moja oczywiście też nie pozostaje w tym temacie w tyle 😁 Teraz doszła Jej kolejna zajawka hehehe Uwielbia stawać przy tv, wali w niego łapkami, włącza i wyłącza, ustawia jakieś cuda 🤪 Doszło do tego, że Kuba kupił chwytak i będziemy mocować tv do ściany 🤢

• Mamusie
hej
ja dopiero teraz mam czas zeby zajrzec

Blue odebralam dzis te trampeczki dla Gabi, są super , fajnie wygladaja,przyslali mi fioletowe, z tym ze sa dwa minusy, jeden to zapach-tak jakby chinszczyzna, a drugi to taki, ze są zardzewiale guziczki , na ktore zapina sie cholewkę, nie chce mi sie ich odsylac, jakos je wyczyszcze i moze troche w nich pochodzi